Otsin sobivat jahiautot.

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

mikkmi
Rookie

Postitus Postitas mikkmi »

Palju aega mööda läinud, kuid soojendan pisut teemat ülesse. Vahepeal(sügisel) sai ostetud hoopis neliveoline sõiduauto(S-Audi näol), kuna jõudis kohale, et maasturit osta selle raha eest ei õnnestu ja kuna varem ka quattrot omanud, siis teadsin, et talveks hea valik. Kinni jääda õnnestus mul temaga talve jooksul vaid üks ainus kord, kui üritasin sulailmaga kinnituisanud teel sõita. Ega väga ei provotseerinudki rohkem. Pigem probleemiks ikka see, et jube kahju hakkab autost, kui põhi kogu aeg vastu kõva lund metsateel ja kui keegi vastu tuleb, siis väga sinna jäätunud valli otsa sellega ei sõida.

Suve poole on siiski plaan Audi maha müüa ja maastur ära osta ikkagi. Muutunud on nii palju, et auto võiks ikkagi natukenegi mugavust ka pakkuda ja samuti ei ole enam konkreetset piirhinda määretlenud, kuid võiks jääda sinna 4000-5000.- juurde maksimaalselt. Samuti olen enda jaoks läbi mõelnud, milleks mul täpselt seda masinat vaja läheb(see oleneb pisut ka masinast, mille kasuks ikkagi otsustan kunagi), see on siis enamjaolt teedel sõit, asfalt, kruus, kõvema ja pehmema kattega metsatee, samas on väga tähtis saada liikuma talvel nendel teedel. Samuti oleks tore ka autoga matkamas käia, st et autosse võiks natuke kola ka mahtuda.
Kõike seda arvestades on sõelale jäänud hetkel:

Land Rover Discovery I, kuid seda PEAAEGU eranditult ES varustustasemega diiselautomaat. Hea auto reisimiseks, näeb hea välja, omab talasildasid, salong on kena, mugav ja praktline. Ainuke auto, mis sobiks ka pika kerega. Vastupidavuse koha pealt Landy tarkusi silmas pidades, igati mõistlik ost, samas teine leer raiub vastu, et sillad ja käiguosa nõrk. Samuti on miinuseks see, et valik on väike. Hetkel on müüa vaid 1 mulle meelejärele isend ja sedagi päris krõbeda hinnaga.
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=805543

Toyota Land Cruiser Lj 70. Näeb väga super välja, talasillad, mugavuse kohta ei oska midagi arvata. Legendaarne vastupidavuse ikoon? Samuti on neid isendeid jube vähe müügis, Auto24 on üks väga kole laiguline isend ja kuldses börsis üks veidi nukra väljanägemisega masin, samas vaid 3000.- euri eest.

Mitsubishi Pajero II. Lühike kere, diisel, superselect nelivedu, tundub, et võiks ka üsna mugav auto olla. Roosteprobleemid, nelikveo toimimine ja muud probleemid? Sõltumatu esisild seab siiski piirid rehvisuuruse osas. Kui suur ratas sinna alla üldse ilma igasuguse muu modifikatsioonita läheb?

Suzuki Sj413. Varem olin vaimustusest sellest masinast, mõnes mõttes olen siiani, kuid kuna sõitu temale sobivas keskkonnas(metsasihid, muda ja muu kergust ja kompaktsust nõudev) esineks väga vähe, siis see ebamugavus, ei tasu end ära, ma leian.

Esialgse plaani kohaselt siis esimese kolme vahel tuleb valida turgu jälgides. Muidugi plaanis kohe korralikud rehvid osta, nende puudumisel, hiljem vajaduse korral ka vints.

Ehk jäi mul midagi veel kahe silma vahele, nende autode juures ja miks mitte ka lisada mõni loetellu, mida ise vaadanud ei ole.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Disco I kohapelt ei tasu minu sõnu moonutada. Jah, on hea auto, tugeva käiguosaga ja mugav kuid KARMIMA offroadi ja suurte rehvide korral ei pea ORIGINAALSED silla sisud kaua vastu.
Ravimiks on tugevdadtud B-osade tootjate poolt pakutav valik. Kõvad pulgad sisse ja mured väga pikaks ajaks lahendatud.

Valik hetkel kesine ja seega vaataks piiritaha.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
robot
Fitting 38"

Postitus Postitas robot »

Landy kirjutas: ja suurte rehvide korral
Kuskohast need suured rehvid algavad?
33''?
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

robot kirjutas:
Landy kirjutas: ja suurte rehvide korral
Kuskohast need suured rehvid algavad?
33''?
Jah, 33" ja üles ning kõvem paarutamien mõjub originaaldetailidele üsna hukatuslikult. Pealegi suurema, kui 265/75 r16 või 235/85 r16 rehvi alla panek nõuab juba olulist modifitseerimist.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”