Appi Tuhala nõiakaevule

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
weix2
Fitting 44"

Postitus Postitas weix2 »

+2
Veiko Aart 51 kaksüks 740
Offroad is better road than bad road!
Asjaarmastajad 179
kopakutt
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas kopakutt »

Küsimus Uputajale>>> Kas Tülivere tamm ja Jägala juga on ka kultuuripärandid?
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Minu jauks on küll.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

+2
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Ah siin on ka teema üleval...

Rahvaalgatus on hea asi. Ning käesoleva lehekülje tegijaid tuleb kiita - nii oskuslikult esitatud ühekülgset infot kohtab harva. Selle eest neile plusspunkt. Huvitav on see, et kusagilt ei paistnud teise poole argumente... Selle eest lehe tegijaile miinus, ka need oleks pidanud kuhugi peidetult leitavad olema. Või siis on need peidetud nii hästi, et mina ei leidnud.

Mis tõsiselt häirib: kust võtavad lehekülje loojad teadmise, et kaev hävineb? Kas neil on kindlaid andmeid, et nii juhtub? Ise veel tuginevad teadlaste kahtlusele, et mudelid ei pruugi töötada...
Ma pole selle ala spetsialist, kuid oma igapäevatöös puutun kokku nendega, kes teavad kindlalt, et ..... juhtub. Aga millegipärast juba aastaid ei juhtu seda ... (jutt käib aastase ringiga perioodilistest protsessidest, kus mõju on kiiresti näha) . ... tuleb asendada sobiva asjaga, selle teema kontekstis sobib näiteks Nõiakaevu kuivaksjäämine.

Kuid kõik, kes alla kirjutavad, peavad arvestama kahe asjaga:
1) lubjakivimaardlaid on vaja, kui me tahame ka edaspidi toimetada samal tasemel, nagu täna. Kui uusi maardlaid Tallinna läheduses ei avata, siis lubjakivikillustiku hind paratamatult tõuseb - vanad karjäärid hakkavad ammenduma;
2) kõnealuste karjääride mitterajamisel toimib puhas NIMBY sündroom - peaasi, et mitte siin... Küll killustiku puudus varsti mingis kohas urgitsemise võimalikuks teeb.

Ei ole usutav, et Eestis leidub kohta, kus paekivi kaevandamine looduslikku keskkonda ei riku.

Muide, mina kirjutasin alla. Sest usun, et see karstiala väärib säilitamist. Teades, et ka minu naaberküla on nii mõnelegi arendajale huvi pakkumas. Eks näis, kas Tuhala nõiakaevu päästmise tagajärjel lastakse tühjaks Ruila soo...
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

v6sa kirjutas:Mis tõsiselt häirib: kust võtavad lehekülje loojad teadmise, et kaev hävineb? Kas neil on kindlaid andmeid, et nii juhtub? Ise veel tuginevad teadlaste kahtlusele, et mudelid ei pruugi töötada...
Asi ei ole ju must-valge - kindlalt juhtub või ei juhtu.
Kui on olemas vähegi arvestatav tõenäosus, et *võib* juhtuda, on see piisav argument, et käsi ette panna.
v6sa kirjutas:Kuid kõik, kes alla kirjutavad, peavad arvestama kahe asjaga:
1) lubjakivimaardlaid on vaja, kui me tahame ka edaspidi toimetada samal tasemel, nagu täna
Eestis ei ole paekivikillustiku puudust. Virumaal jääb põlevkivi kaevandamisel paekivikillustikku nii palju üle, et seda ei ole kusagile mujale panna, kui kuhjatakse mägedesse. Küsimus on ainult transpordi hinnas ja kasumlikkuses. Antud juhul siis eraettevõtja kasumlikkuses.
Kasutaja avatar
Aare
Mudder

Postitus Postitas Aare »

Eks see kaevgi on inimese tehtud. Ja eks kaevanduse teeb ka inimene.
Väike auk, suurem auk- ikka inimese tehtud. Ega siin ühest tõde ja õigust pole.
karjamäe
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas karjamäe »

+4
Ex team POISSMEHED veok
Sinimäe Sovhoos Veok
andrusr
Fitting 44"

Postitus Postitas andrusr »

Ka tehtud panus kaevule, et ta ikka pritsiks vett.
Mell
Fitting 44"

Postitus Postitas Mell »

Ei saa ju lubada,et gaasitrassi ja selle lähiümbrust võiks ähvardada kuivamine.
GAZ 69A
Elu on ilus
5177232
Kasutaja avatar
metsik
I live off from the mud

Postitus Postitas metsik »

panime ka Lillekesega käppa alla.
saaks maakerale tiiru peale. Tel. 5183816
http://www.kregori.ee Teleskooplaaduri teenused
https://www.facebook.com/kregori.ee/?fref=ts
metsaline
Off Roader Wannabe

kaevust

Postitus Postitas metsaline »

Olles ise Ida-Virust ja tihedalt seotud Kohtla-Nõmmega(olin mõned aastad seal gaz69 peal turiste sõidutamas)tean et jah,maastik on mõnikord põnev karjäärides,aga nagu eespool öeldi-ennem jäägu auto seisma,kui et ma uute "huvitavate" maastike poolt oleksin.
Võsale:inimeste hirm on põhjendatud ja et mitte tühja lahmida, toon näiteid ka.Niisiis, Aidu karjääri sügavus on max 30 meetrit.46meetrisest kaevust tuleb töö juures sellise haisuga vett, et süüa teeme kodust kaasa võetud veest.Nõmme asulas tuli 60m kaevule aastaga õli sisse, tehti 80 meetrine-sama jama.Praegu on neil 100meetrine kaev, pole ammu käinud, ei tea kas seal ka õli juba on...Ja ka pidi "ohutu tehnoloogia" olema.Ümberkaudsetes külades kaevud kuivavad või on õlised-õli kohta ütlesid karjäärispetsid, et ise tegite!!!Milleks?Et saaks vett 6 kildi kauguselt kanistritega vedada(eriti saunapäeval).
Ehk on ainest mõtlemiseks...
Kirjutan küll väga harva,aga s...a ajab keema,kui Tuhala kaev enam ei kee..
Aga seniks las päike sulatab ja kaev keeb-see on tõesti ilus pilt!
Ilma vintsita mutta....
v6sa
I live off from the mud

Re: kaevust

Postitus Postitas v6sa »

[quote="metsaline"
...
Niisiis, Aidu karjääri sügavus on max 30 meetrit.46meetrisest kaevust tuleb töö juures sellise haisuga vett, et süüa teeme kodust kaasa võetud veest.Nõmme asulas tuli 60m kaevule aastaga õli sisse, tehti 80 meetrine-sama jama.Praegu on neil 100meetrine kaev, pole ammu käinud, ei tea kas seal ka õli juba on...Ja ka pidi "ohutu tehnoloogia" olema.Ümberkaudsetes külades kaevud kuivavad või on õlised-õli kohta ütlesid karjäärispetsid, et ise tegite!!!Milleks?Et saaks vett 6 kildi kauguselt kanistritega vedada(eriti saunapäeval).
Ehk on ainest mõtlemiseks...
...
[/quote]

Jah, ainest mõtlemiseks (ja mõtisklemiseks) on.

Oled kindel, et Tuhala kandi ja Aidu karjääri vahele võib tõmmata võrdlusmärgi? Mina nii kindel poleks... Aga ma pole ka kaevandusspets, kõigest põllumajanduse inimene.

Hm, miks mulle tundub, et kui juba praegu maksab killustiku vedu rohkem, kui toosinane klibu, siis edaspidi hakkab suhe olema kolm kuni viis ühele. Ja klibu hind ilmselt ei muutu... Ehk hala kasvab üle kisaks - miks keegi midagi ei tee...

Iseenesest olen ma ülaltoodud mõtte poolt - kord juba välja kaevatud kivi võiks mõistlikult ää kasutada. Iseasi, kuidas seesinane kivi odavalt peamisesse tarbimise kohta (mis, oh paraku, on just Loode-Eesti kant) saada.

Aga ma olengi selline mõttetu vinguja, kes üldise halaga kaasa minna ei taha. :lol:

Hea, et inimesed tegutsevad enne, kui midagi on otsustatud. Halb, kui seda tehakse mõtlemata.

Seega, head mõtlemist.

Väga hea lause oli eespool: allkirja peab panema, sest muidu kuivab mudakiirtee ära :twisted:
jorss
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas jorss »

Tehtud.
Kasutaja avatar
Mägilane
Fitting 38"

Postitus Postitas Mägilane »

oemas
Mashina zver, voditel sabaka
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”