Milleks ja kellele TURIST e. unistus "TR0"-st
Moderaator: Moderators
Re: Milleks ja kellele TURIST e. unistus "TR0"-st
Volvoga võib ju Tr1 ka sõita.
Tegemist on ju puhta originaaliga.
Tegemist on ju puhta originaaliga.
HM Racing Team
- beginner
- True Softroader
Peab tunnistama, et umbes selline ettekujutus mul oli asjastLauriJ kirjutas:Praegu on jäänud VABA-st selline mulje, et mingid hullud kollid sõidavad TR3 rada.

Vaba+ on portaalsillad lubatud. Portaalidega on max rehvimõõt 840mm ja kliirens 380mm. Ilma portaalita rehvi läbimõõt 915mm.
Ühtlasi võiks ka tr1 autod üle vaadata. St, et võistluste tehnilises ei pigistata silma kinni ja saadetakse tuimalt vabasse.
Kaspar Puström
Kaspar Puström
Mudane aastast 2005.
Mercedes G; Samurai; Defender 90, Defender 110, CJ-8
"IF IT CARN'T BE FIXED WITH A HAMMER, IT MUST BE AN ELECTRICAL FAULT"
Mercedes G; Samurai; Defender 90, Defender 110, CJ-8
"IF IT CARN'T BE FIXED WITH A HAMMER, IT MUST BE AN ELECTRICAL FAULT"
Minu ka.andrusr kirjutas:Minu arvamus sellest jutustmargus61 kirjutas:Ka varem võistelnud ja hiljem turistatanud, nägemus TURISTist:
- tänavalegaalne auto;
- rajal ikka muda ja metsateid ka, mitte valdavalt kruusal/asfaldil orienteerumine;
- paremusjärjestuse selgitamine, et oleks väike võistlusmoment;
- ei mingeid rahaliselt väärtuslikke auhindu, et ei oleks suurt võistlusmomenti;
- võimalus punkte jala võtta, aga see annab koondarvestusse mingi 50% autoga võetud punkti väärtusest - õpib taktikat tegema ja võimaldab vajadusel autot säästa;
- kõigile osalejatele diplom vms. pisimeene (järeltulev põlv kaasas olnud ja hindab väga kasvõi diplomit a'la saavutas 16. koha).

Toyota LC 2012 “Arendus”
Jeep WK “Peavalu”
Jeep WK “Peavalu”
-
- Rock Crawler
Väike muda ja metsateeke kruusalt maha keerates 75-dale autole ei ole enam väike! Seda enam kui poolkõva rehviga grupp kultuurimajasid seda teekest manustamas on käinud. 76-dana sinna sattuv crv ei läbi seda enam vintsides ka mitte. Suvel põuaga ehk läheb õnneks. Kuidas toimida? Oleme sahvaritel lasknud "nõrgemad" ettepoole, üle paarikümne auto pole kaasa võtnud, aga pole ka võistlusmomenti sel kulgemisel olnud.
Vahetaks 4x4- saani, paadi ja helikopteri vastu, saaks igapäev tööle, poodi ja koju.
Gl
Gl
No minu silmis oleks turistide tulevik lihtne - väiksemad pillid TR1 ja suuremad vabasse. Igasugu Cheromehed näiteks, mis eriti üle 31 rehvi nagunii ei kannata pikemalt, on paras just TR1 möllata.
Raskemad pillid, millel suuremat rehvi vaja ja nats rohkem moditud ka ehk saavad vabasse minna vöi siis vaba plussi hoopis kui selline klass eksisteerib.
Ja kes ei taha kummaski vöistelda, see turistitab edasi.
Raskemad pillid, millel suuremat rehvi vaja ja nats rohkem moditud ka ehk saavad vabasse minna vöi siis vaba plussi hoopis kui selline klass eksisteerib.
Ja kes ei taha kummaski vöistelda, see turistitab edasi.
Team saarlased
- tuningman
- I live off from the mud
Kuidas siis seda vaba klassi asja lahendada, kui punast numbrit ei ole ja tehnoülevaatust kah mitte, kuna sinna lihtsalt enam asja pole, sestUrvo kirjutas: Väljavõte tehnilistest reeglitest (http://eal.4x4.ee/images/stories/dokume ... 140910.pdf)
3.5.1.4. Kõigil antud klassi võistlussõidukitel peab olema EAL poolt väljastatav võistlusauto tehniline kaart või kehtiv tehnoülevaatus
Ehk teisisõnu Vaba klassis punast numbrit ei pea olema, aga on võimalik saada.
autol vale mootor, sillad jne...
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
Mad Toy 2016
Kui tehnoülevaatust pole, siis pole sul võistlustele (turist või tr1 või vaba jne) üldse asja! Iga kord on tehnoülevaatus olnud kohustuslik.tuningman kirjutas:Kuidas siis seda vaba klassi asja lahendada, kui punast numbrit ei ole ja tehnoülevaatust kah mitte, kuna sinna lihtsalt enam asja pole, sestUrvo kirjutas: Väljavõte tehnilistest reeglitest (http://eal.4x4.ee/images/stories/dokume ... 140910.pdf)
3.5.1.4. Kõigil antud klassi võistlussõidukitel peab olema EAL poolt väljastatav võistlusauto tehniline kaart või kehtiv tehnoülevaatus
Ehk teisisõnu Vaba klassis punast numbrit ei pea olema, aga on võimalik saada.
autol vale mootor, sillad jne...
Teine võimalus on teha punane number omale. Eal-i lehel on selle kohta kirjutatud. Aja näpuga järge tehniliste tingimuste kohta, tee auto võistlusklassi sobivaks ning saad punase nr, millega võistelda. Izakil on ka originaalist alles jäänud pm ainult kere, kõik muud osad on erinevatelt autodelt kokku sobitatud - punane nr on küljes ja pole probleemi võistlustel avalikel teedel sõitmisega.
- tuningman
- I live off from the mud
Mul sama teema, et passijärgsest autost on alles ainult raam ja kere, sellepärast uurisingi, et teada, mis võimalused mul on ja mida edasi teha...LauriJ kirjutas:Izakil on ka originaalist alles jäänud pm ainult kere, kõik muud osad on erinevatelt autodelt kokku sobitatud.
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
Mad Toy 2016
marauder kirjutas:Ja kes ei taha kummaski vöistelda, see turistitab edasi.
No aga sedasi ju praegu asi toimibki.
Päris mitu vedavat ratast.
5249634
5249634
No viimasel ajal turistide arv hüppeliselt kasvanud ja TR1 jaoks paljud juba liiga ümber tehtud aga VABA arvavad köik TR3 kanti pillid olevat. Ma ise arvasin ka kunagi
Tuleks vaba natuke reklaamida, saaks selle klassi ka elama. Ma ilmselt liigun ka vabasse...

Tuleks vaba natuke reklaamida, saaks selle klassi ka elama. Ma ilmselt liigun ka vabasse...
Team saarlased
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
4x4 Alakomiteel minu poolt 2016. aastaks tasuta hüüdlause "Turist, võta VABA-lt!"
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Mina, mitu aastat turisti sõitnud huviline, kaalun ka VABA klassi. TR1 rajad ei olnud ASMV-l midagi niiii hullud. Ehmatas küll alguses korraks, aga tegelikult hullu ei olnud midagi.
Raja poolest peaks sults vist köige raskem neist olema. Teised siiamaani kergemad olnud
Team saarlased