Cherokeele 31" alla, kuidas, millised?

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Kasutaja avatar
reimo
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas reimo »

urmas kirjutas:Nujah. Tagavararatas ei mahu enam omale kohale taga kuudis :evil: On kellegil kogemust, kas originaalkatuseraamid kannavad maastikul loksutades ratta ära!
Grandil tundub olevat mõistlikum toetada ratas otse katusele ja ainult kinnitada raami külge. Kui Sul on ka kummi (plastik) ribad katusel, siis nende all peaks olema ka mingid tugevdused. Viimati kui ma laudu vedasin, siis jäi asi tunduvalt parem, kui raami ja katuse vahele prussijupi panin, muidu tundus see originaalraam üsna vedel.
porilane
tegi autoga allveelaeva

Postitus Postitas porilane »

urmas kirjutas:To 414 AVM

Kuidas sa need 32" plaanid alla mahutada?
Tule Sakust läbi ja vaata ise. Nimelt on mul 32 rehv all ja seda juba päris tükk aega. Ja autot pole tõstetud. Tõsi küll, pöörderaadius vähenes tunduvalt ja stabika varras ning alumine lääba läigivad päris kenasti, sest rehv käib pidevalt vastu aga läbivus mudas korvab selle vea täielikult.
Anto
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Mnjah. Nüüd juba 31" olemas. Mul käib küll tagaratas koopasse ja esimene kipub nurkasid närima. All on pool aastat vanad vedrud. Siin ka muidugi võib olla on velje laiusest ja rehvi tootjast tingitud erinevus. :?: Mul 29" võttis juba need vardad lääbad läikima. Kuulubki siis asja juurde, ei pane seda ka ise enam tähelel!
32" on igaljuhul kaalumist väärt, kuna mul plaan 5cm tõsta, sobiksid need sinna võib-olla vägagi vabalt.
Kuid, eesmärk oli 31" ja las nemad seal praegu olla. Hetkel vints vaja külge saada! 8)
virgo
True Off Roader!

Postitus Postitas virgo »

Alumised lääbad tahavd mõtlemist ja ümbertegemist et muretult metsas manööverdada saaks...peale selle esimene stabikas saadetud puhkusele...ja voila...koopasse käimise kohta ei kommentaari...käige tõesti antol külas nt...... ise ei kurda................. best
virgo@33"
Kasutaja avatar
414 AVM
Rock Crawler

Postitus Postitas 414 AVM »

urmas kirjutas:To 414 AVM

Kevadel, kui jeebi ostsin, teadnud veel tõstestki midagi. :D Kuid tarkust on kogunenud. Ees peab kaitse olema. Seda nii kivide, kui roigaste ja okste kaitseks. Uskumatu, kui kaugele need oksad jõuda võivad. Keskel pole mul midagi. Taga paagikaitse võiks olla. Ise lükkan selle tegemise edasi, sest pärast tõstet loodan, et paaki enam väiksemaks ei tao.
Küljetorud võiksid olla küll. Aga need peavad tugevad olema. Minu omad jäid metsa esimese käiguga. Praegu on mõlemad karbid tugevalt muljutud, mis ei ole hea kere jäikuse seisukohalt.
1. Mina alustaks M/T rehvist, tõstest ja esimesest kaitsest. Kui korralik M/T all on, saad rahulikut asja võtta. Väikese rehviga on nii, et edasijõudmiseks vaja rohkem lapatsit anda ja siis need asjad juhtuvad.
2.Äkki paneks hoopis vintsi järgmisena.
3.Ülejäänud torud, kaitsed juba vastavalt vajadustele või siis tagantjärele tarkusena. :wink:
Eile vaatasin õhufiltrit ja kopsikut selle all. Võttis tõsiseks. Tee õhuvõtt kindlasti ümber. See esitule tagune ei ole piisavalt kõrgel. V6rrimees oskaks siin kurva loo rääkida. :cry: Kuhu see tuua, ei tea, pole ise veel tegelenud.
Kuidas sa need 32" plaanid alla mahutada?
Mõtlesingi, kui palju Su auto all looduse poolt potensiaalselt kaasa võetavaid pudinaid on. Oma D-Max'i alt vaadates kadus enne kaitsete paigaldamist igasugune turnimise isu ära. Karteri kaitse lõpeb enne karteri põhja, ja nt. kütuse filtrid on redeli vahel nii kaitsetud, et esimene vihane piki autot kulgev roigas võiks nad kaasa võtta. Ja rehvi vahetusega tõusis Su auto põhi u. tolli võrra, oht jääb ikka.
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
Kasutaja avatar
urmas

To 414AVM
Ma pole just palju metsas käinud (pool aastakest :oops: ), aga ka need vähesed on täiega. Esikaitse on kõvasti tööd teinud. Sumbutaja on saanud uuemaks ja libedamaks(loe: vähem potte). Paak suts väiksem pärast palkteed (sic: landy).
Lisaks +2" rehvile ka +2" tõste, kokku ca 7 cm. Selle autoga kavatsen tõsisemad safarid ette võtta. Vahekast vast ainuke osa, mis vajab all kaitset, kuid esialgu saab selleta hakkama.
Vints ikka kõikse olulisem, mu arust. Ja õhuvõtt!
:!: Nädalavahetusel loodan metsa saada uute ratastega, see saab magus päev olema :!:
Kasutaja avatar
urmas

EPILOOG
Tõste tehtud, MT alla pandud ja väike metsaring tehtud.
Võtan kokku asja.
Ette lasin treida rauast tõstepuksid vedru peale.

Pilt

All näeb välja nii ( sorry, et pesemata )

Pilt

Amordid jäid samad, kuid arvata on need seal vastu ei pea. Eks siis paneb pikemad, kui ää koolevad.
Pikemaks tuli keevitada stabilisaatorivarda kondid või mis nende nimi ka ei ole.
Taha läksid lisaleheks Volvo 343 vedrulehed. Amordid jäid samad ja tundub, et jäävadki. Saavad seal hakkama küll.
Rehvid 31" Fedimad offivarustest

Pilt

Need mahtusid sinna vabalt ja oleks ka ilmselt 32" läinud. Pilt selline. Vabandan veelkord, et auto pesemata :oops:, aga selline see tee 3.02.2007 KP2 lähistel oli

Pilt

Sõiduomadustest
Käin autoga põhiliselt metsas ja tuleb tõdeda, et läks paremaks. Maantee ja linna omadused ei muutunud nii palju halvemaks, et 2" tõste tegemata jätta. Minu arust.
Kokkuvõttes olen loomulikult väga rahul, et asja ära tegin. Metsaskäimine uut sisu saamas. Nüüd meeldiv võimalus safari ajal teiste puselemist vaadata ja käed taskus juttu ajada. :lol:

Rahast:
Treitud puksid 600eek, vedrulehed 400eek, rehvid 6000 eek ( eelmised 29" olid korralikud ja said sobiva hinnaga uue omaniku). Nii, et väga kalliks komplekt ei läinud.

Special thaks:
Tango (Peep): kes sellele libedale teele meelitas. Selle punase kuradi maastikuomadustele peab ju järgi saama
Vello: kes Volvo vedrude pesa leidis ja knou-houd kaasa andis (kui sa seda loed, siis need kurjavaimu tulede kleepsud olid siiski õiged).
Kristjan (landy): need offivaruste Fedimad on tõesti head. See parandatud küljemustriga rehv töötab väga hästi, mis täna ka tõestust leidis. Soovitan kõigile. Sutsu küll kallimad kui meil müüdavad saharad, kuid on seda väärt.
Vahur (habe): kellel ikka lahedalt aega ja selle komplekti kenasti alla pani
Perekond: teate ju küll
Greepeace: et nad seisavad vihmametsade raiumise :twisted: vastu. Jõudu neile selles, meile nii vajalikus ettevõtmises.
Viimati muutis urmas, P Veebr 04, 2007 2:34 pm, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
reimo
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas reimo »

Kui kõrged puksid ette läksid? 50mm?
Kas poltide-mutrite lahtisaamine oli suur peavalu?
Kasutaja avatar
urmas

50 mm jah. Arvestan, et vints toob natuke nina allapoole ka. Poltide kohta ei teagi. Carservice ei kurtnud. Mul omal kahjuks katusealust pole, nii et suuremad tööd Vahuri juures alati.
Kasutaja avatar
urmas

Pesin auto eilsest mudast ja klõpsasin veel paar pilti asjast.

Esimese vedru peale treitud puks ja pikemaks keevitatud varras.

Pilt

Tagavedrud eest ja tagant. Ülevalt teine siis lisatud/vahetatud leht.

Pilt

Pilt

Karteri kaitse kohta küsiti. Minul on ta selline

Pilt

Pilt
Viimati muutis urmas, P Nov 11, 2007 10:56 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
v6rrimees
Õlleraha võiks ikka olla...

Postitus Postitas v6rrimees »

urmas kirjutas:Pesin auto eilsest mudast ja klõpsasin veel paar pilti asjast.

Esimese vedru peale treitud puks ja pikemaks keevitatud varras.

Pilt
Urmas räägi miks sul see sillakäigu piiraja üldse külge aretatud?

Mina viskasin enda oma üle õla ja sillakäik pehmelt öeldes kahekordistud :twisted:
Kontakt 5110092
Võistelnud aastast 2002

....................................................

Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
virgo
True Off Roader!

Postitus Postitas virgo »

v6rrimees kirjutas:Urmas räägi miks sul see sillakäigu piiraja üldse külge aretatud?
Mina viskasin enda oma üle õla ja sillakäik pehmelt öeldes kahekordistud :twisted:
Ju siis käib maanteel paarutamas, et "stabiilsuse" sillakäigu vastu vahetab :twisted: :twisted:

Ps..ärgu näkku lööge aga mina viskasin ka esimese ja tagumise ka ära...siiamaani sõidab... :roll:
Viimati muutis virgo, T Veebr 13, 2007 9:54 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
urmas

Ma olen originaalitseja, seepärast jätsin alles. Aga tänud.
Kui tõstuki peale saan, vaatan asja üle. Ongi teine ülekaaluline.
Samas pole lapsest saati kiikumist eriti armastanud. Kutsute äkki oma autosse ärgmise safari ajal :lol:
To v6rrimees:
Suunakad American Beautys kõige soodasamad. 297.- tk. Kallid ikkagi, kurat! Ma mõtlesin, et kui uued ostagi, peaks nad mingi epot täis valama, et nii kergelt puruks ei läheks.
Raits
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Raits »

Tagavedrud eest ja tagant. Ülevalt teine siis volvo leht.

Pilt

Pilt

Kas taga asendati teine leht Volvo lehega või lisati see olemasolevalr pakile?
It's A Jeep Thing You Wouldn't Understand
Kasutaja avatar
tont
Fitting 38"

Postitus Postitas tont »

Raits kirjutas:
Kas taga asendati teine leht Volvo lehega või lisati see olemasolevalr pakile?
Asendati ja kinnitati juba olemas oleva kinnitusega.
kui cherokee oma panna siis vist tuleb ka uus kinnitus (usa foormist lugesin)

edit: parandasin oma vigu
Viimati muutis tont, N Veebr 15, 2007 9:48 pm, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”