Milline kerghaagis on vastupidav ja oma hinda väärt?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
v6sa
I live off from the mud

Re: Milline kerghaagis on vastupidav ja oma hinda väärt?

Postitus Postitas v6sa »

MeelisV kirjutas: ...
uus liiklusseadus on TÄISMASSI põhine ja ka vähendatud kandevõimega registreeritud haagised lähevad arvestusse 2016 aastast täismassi ja tegeliku massi alusel
registrimass pole enam "tegija".
tähtsad numbrid on siis auto reg tunnistusel olevad lubatud haagiste massid ja täismass
Praeguse kava järgi küll. Samas on sinna 3 aastat aega. Paras aeg B-katilistel lobistama hakata?

Ammu oleks aeg igasuguste virtuaalsete masside juurest minna üle tegelikule massile. Sest kindlasti on 550 kilo koormat ohutum viiesajakilose tühimassiga suurel piduritega haagisel (olgu selle registrimassiks või kolmpool tonni) kui juriidiliselt korrektselt "kerghaagisel"...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
taxopets
True Off Roader!

Postitus Postitas taxopets »

Kreizi kirjutas:Tundub, et vaatan ikka kaheteljelise piduritega haagise poole. Nüüd aga, kas ma saan õigesti aru, kui arutan ja arvutan selliselt:
Auto registrimass on 2200kg ehk siis ilma täiendavaid eksameid (juhiluba koodiga 96 või BE-kat) tegemata võin vedada haagist kuni registrimassiga 3500 - 2200 = 1300kg?

Kui ostan haagise, mille tehase poolt antud suurim lubatud registrimass on 1700kg, siis arvelevõtmisel lasen ARK (MNT) büroos kirjutada registrimassi lahtrisse 1300 kg ja kõik on rahul?
Samas, kui tulevikus vaja teisiti otsustada, võin ringi registreerida ja sinna ka 1700kg lasta kirjutada?

Haagistest endist.
Tikil pole võtta sellist piduritega kaheteljelist mittekerghaagist, mis EI oleks torsioonvedrustusega.
Brentex on kõige kallim, kuna neil valikus ainult 4 kaheteljelist piduritega haagist. Täismassid ka kõige vingemad muidugi (2000 ja 2400 kg).
Respo on Kewnerist (Kernu Haagis) suurusjärgus 500€ kallim. Kas selline kindlustus tasuks omale osta ja olla igati rahul või siiski oleks põhjust ka rahul olla kui teha see väiksem väljaminek ja soetada soodam haagis.

Samas, peab möönma, et üheteljelised piduritega haagised on ka täismassiga 1500kg täitsa saadaval ja hinnad veel suurusjärk 500€ allpool ehk 1500€ eest saaks juba kätte, Respo eest tuleks küll veidi juurde maksta.
Pealkirjas mainid sa kerghaagise ostu, nüüd aga jutt juba polju suurematest.
Kerghaagist julgeks mina ikkagi üheteljelisena soovitada. Lisa sild sööb ju kasulikust koormast oma sada kilo ja ilma autota on seda ikka palju parem liigutada. Ise tellisin omale 6 aastat tagasi Tähetornist. Plussiks just tugevad ported mis sisaldavad ka kanttoru ja luugid vineeri mitte pole tinapaberist keeratud nagu mõnel kuulsamal nimel.
http://www.haagised.ee/
Tahad taksot endale ja oma 7 sõbrale? Palun väga hel. 5643111.
Metsa tõstetud UAZ 3303 31x10,5x15 rehv ja drägon on ka.
Kia Sportge punn ka. Draakoniga.
Kreizi
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Kreizi »

taxopets kirjutas: Pealkirjas mainid sa kerghaagise ostu, nüüd aga jutt juba polju suurematest.
Kerghaagist julgeks mina ikkagi üheteljelisena soovitada. Lisa sild sööb ju kasulikust koormast oma sada kilo ja ilma autota on seda ikka palju parem liigutada. Ise tellisin omale 6 aastat tagasi Tähetornist. Plussiks just tugevad ported mis sisaldavad ka kanttoru ja luugid vineeri mitte pole tinapaberist keeratud nagu mõnel kuulsamal nimel.
http://www.haagised.ee/
Alguses hellitasin küll mõtet, et ostaks kerghaagise, ent kui vaadata, et sellise omakaal on ca 250-300kg ning lubatud koorma mass 450-500kg, siis see mind tegelikult väga ei rahulda. Ei ole mõtet sõita poole koormaga. Parem siis võtan juba suurema, piduritega haagise. Kuna vedukiks saab nagunii maastur olema, siis pole probleemi vedada see korralikult koormatud haagis ära.

Eks ma selle teema tegingi, et uurida, kuidas keegi on rahul sellega, mille on soetanud. Neid portesid võib soetada kas tavalisi plekist või siis tugevdatud ehk vineeriga. Kavatsen nagunii võtta viimased.
Arvamusi ja kogemusi on juba igasuguseid, kõik see info on kasulik.
'94 XJ Chero 4.0, 31"MT, vints, CB
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

Kui maasturil nii väike registrimass on + lubatud käru mass mahub 3500 sisse, siis muidugi mõistlikum võtta ikka piduritega ja max lubatu piiri peal.
Endal registrimass 3000 (lubatud käru samuti 3000), st et piduritega haagis (omakaal jääb juba poole tonni kanti) ilma lisakatita ei mängi välja, aga üheteljelise kerghaagisega saab ikka ca 500 kg kasulikku koormat vedada (kerghaagise puhul see 3500 kg reegel ei kehti).
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Ramval
Rookie

Postitus Postitas Ramval »

Ise olen poolteist aastat sellist sabas vedanud...
http://www.tikitreiler.ee/b365p185
Kaas ka juurde võetud, talvehooajal see peal et muretum oleks.

Mõõtude ja kandevõime poolest minu meelest väga õnnestunud asi. Mul veel 1500 kg sild ja vastavalt ka registreeritud, Ametlik kandevõime passis midagi 1100 kg. Seda haagist andis vist teha veel kuni 1800 kg. Sealtmaalt edasi saab üks sild piiriks.
Eeldab üldujuhul ka lubasid, endal sellega korras.

Ostmise ajal vaatasin ka kahesillalisi aga neil kohe hind suurem, ametlik kandevõime väiksem ja hoovi peal kehva nendega käsitsi manööverdada. Ise olen paar korda sattunud kohtadesse kus koos haagisega ümberpööramine on võimatu. Haagis tagant ära, ühe mehe jõuga 180 kraadi tiir peale ja minek, kahesillalisega seda ei tee.

Enda haagisega olen vedanud ka mõned korras 1500 kg koormat, ei hullu midagi, vedav sõiduauto hakkab siis juba lahjaks jääma......

Eelmine, Respo 3x1,5 jäi kogu aeg lühikeseks või kitsaks,

Torsiooni ei maksa peljata, hea sõber kes mitu aasta ühes haagisefirmas projekteerimisega tegeles ütles et terve Euroopa sõidab rahumeeli torsioonidega, ainult eestlastel on mingi eriline kiiks juures ja ikka ainult lehtvedru vaja.
Ainsa miinusena olen tähele pannud, et tühjalt tahab haagis hirmus palju aukudes hüpata. Mõnikord suisa mõlemad rattad tagant lennus ja maandumisel siis teinekords viskab veidi vasakule-paremale. Tallinnas sõites peab tähelepanelik olema, eriti kui sõidad nt keskmises reas ja külgedelt veidi lähedalt kiputakse. Siis võib auklikul lõigul mõnele külge sisse hüpata. Tuleb lihtsalt rahulikumalt võtta ja teed jälgida.

Eks ära annab iga asja lõhkuda, natuke peab endal ka ikka mõistust peas olema.

Piduritega on ikka ka hoopis teine tera kui ilma. Hiljuti sõbra palvel tema koormatud kerghaagist vedades oli esimese ristmiku juures päris hämming, kui pikaks see pidurdusmaa ikka venib.
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Ramval kirjutas: Ise olen paar korda sattunud kohtadesse kus koos haagisega ümberpööramine on võimatu. Haagis tagant ära, ühe mehe jõuga 180 kraadi tiir peale ja minek, kahesillalisega seda ei tee.
Ühesillasega lihtsam jah, aga saab kahesega ka. Autotreilat olen niimoodi keeranud mitu korda, et tugirattaga tõstad esisilla maast lahti ja siis juba sama lihtne manööverdada, nagu ühesillasega. Ebatasasel pinnal ei pruugi õnnestuda, sest esirattad pole eriti kõrgel maast.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
GC
Rock Crawler

Postitus Postitas GC »

Ärge ajage siin jama!
Kahe-sillalise keerab ka täiesi vabalt eesti mees ringi!
gaz fs 1
PSV
ilus päev elamiseks

Postitus Postitas PSV »

Keerab, keerab, kuid mugav see pole ja murule jätab jäljed. Suurema käru, mil balanssirsild, esisilda alati piisavalt maast lahti ei tõsta. @ igal nädalal seda vaeva näeb.
Kasutaja avatar
Madgangster
Fitting 38"

Postitus Postitas Madgangster »

Tervist.

ei hakkand mujale teemat tegema.

Kernu haagisekeskusega seoses on keegi sealt viimsel ajal mõne käru kätte ka saanud ?
tellisin ühe kerghaagise ja siiani ootan tähtaeg oli 18 veebruar siiani pole käru valmis.

üsna võlgades firma oli viimase seisuga

Parimatega Hannes.
Eilne on ajalugu, homne on müsteerium, tänane päev on kingitus!
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Madgangster kirjutas:Tervist.

ei hakkand mujale teemat tegema.

Kernu haagisekeskusega seoses on keegi sealt viimsel ajal mõne käru kätte ka saanud ?
tellisin ühe kerghaagise ja siiani ootan tähtaeg oli 18 veebruar siiani pole käru valmis.

Parimatega Hannes.
Huvipärast, et kas see Kernu pakkus enda oma siis kõvasti odavamalt, kui näiteks Respost vms. tootjast, kohe õue pealt võtta?
Kasutaja avatar
Madgangster
Fitting 38"

Huvipärast, et kas see Kernu pakkus enda oma siis kõvasti odavamalt, kui näiteks Respost vms. tootjast, kohe õue pealt võtta?
pakkumine oli jah soodsam

Parimatega Hannes.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Madgangster kirjutas:
pakkumine oli jah soodsam

Parimatega Hannes.
Pullipärast panin 2 tootjat suvalise haagise samade näitajatega võrdlusesse:

http://www.respo.ee/et/Haagised/Tootegrupid/27/9/18
http://www.haagisekeskus.ee/kewner_75L.htm

Respol 1cm. madalam porte, 5cm. luhem kast ja lisaks tuleb tugiratas 31.-, kuid ikkagi on hinnaks 756.- vs. Kernu oma 775.- (mõlemad hetkel soodushindadega).
Pole kuidagi seotud seotud selle Respoga ja selle promomisega, kuid seal on haagised õue peal valmis ja kätte antakse koos numbri ja paberitega...midagi pole vaja oodata :D
Kasutaja avatar
Madgangster
Fitting 38"

ole hea ja loe uuesti mida ma küsisin oma esimeses postituses selles teemas.
hetkel mind huvitas mingi muu info ju.
tänan neti linkide jagamise eest olen neid näinud.

Parimatega Hannes.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Madgangster kirjutas:ole hea ja loe uuesti mida ma küsisin oma esimeses postituses selles teemas.
hetkel mind huvitas mingi muu info ju.
tänan neti linkide jagamise eest olen neid näinud.

Parimatega Hannes.
Jah, tõesti, küsimus oli sul konkreetse asutuse kohta, ning tagantjärele targutades, ei aita tehtule enam kaasa. Kõik õige, minu vabandused teemast välja kaldudes. Kuid mida antud asutus ise vabanduseks ütleb?
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Madgangster kirjutas: ...
...
Võlgadest ei tea, kuid mööda sõites näikse elu sees olevat. kahju, et naaberküla mehed sedasi käkerdavad :cry:
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”