Ise olen poolteist aastat sellist sabas vedanud...
http://www.tikitreiler.ee/b365p185
Kaas ka juurde võetud, talvehooajal see peal et muretum oleks.
Mõõtude ja kandevõime poolest minu meelest väga õnnestunud asi. Mul veel 1500 kg sild ja vastavalt ka registreeritud, Ametlik kandevõime passis midagi 1100 kg. Seda haagist andis vist teha veel kuni 1800 kg. Sealtmaalt edasi saab üks sild piiriks.
Eeldab üldujuhul ka lubasid, endal sellega korras.
Ostmise ajal vaatasin ka kahesillalisi aga neil kohe hind suurem, ametlik kandevõime väiksem ja hoovi peal kehva nendega käsitsi manööverdada. Ise olen paar korda sattunud kohtadesse kus koos haagisega ümberpööramine on võimatu. Haagis tagant ära, ühe mehe jõuga 180 kraadi tiir peale ja minek, kahesillalisega seda ei tee.
Enda haagisega olen vedanud ka mõned korras 1500 kg koormat, ei hullu midagi, vedav sõiduauto hakkab siis juba lahjaks jääma......
Eelmine, Respo 3x1,5 jäi kogu aeg lühikeseks või kitsaks,
Torsiooni ei maksa peljata, hea sõber kes mitu aasta ühes haagisefirmas projekteerimisega tegeles ütles et terve Euroopa sõidab rahumeeli torsioonidega, ainult eestlastel on mingi eriline kiiks juures ja ikka ainult lehtvedru vaja.
Ainsa miinusena olen tähele pannud, et tühjalt tahab haagis hirmus palju aukudes hüpata. Mõnikord suisa mõlemad rattad tagant lennus ja maandumisel siis teinekords viskab veidi vasakule-paremale. Tallinnas sõites peab tähelepanelik olema, eriti kui sõidad nt keskmises reas ja külgedelt veidi lähedalt kiputakse. Siis võib auklikul lõigul mõnele külge sisse hüpata. Tuleb lihtsalt rahulikumalt võtta ja teed jälgida.
Eks ära annab iga asja lõhkuda, natuke peab endal ka ikka mõistust peas olema.
Piduritega on ikka ka hoopis teine tera kui ilma. Hiljuti sõbra palvel tema koormatud kerghaagist vedades oli esimese ristmiku juures päris hämming, kui pikaks see pidurdusmaa ikka venib.