Mõtlesin, et kribaks üldisele manamisele vahelduseks midagi positiivsemat ka, kohvi kõrvale. Liikluspollarile pole siiani küll midagi ette heita omast kogemusest.
Ühekorra pääsesin suulise noomimisega, kuigi eksimus oli puhas oma lollus ja tähelepanu viga ja oleks võinud täiega väänata - Paldiskisse sisse sõites magasin võrdõiguslike ristmike ala märgi maha ja siis ei andnud ristmikule paremalt liginenud pollarile teed - ta võttis hoo maha, mina mõtlesin, et krt on see tänav siis nüüd peatee või ei ole ja printsiibi "kui kahtled, siis arvesta, et oled kõrvalteel" asemel arvasin, et ju siis on kui ta nii hoolega pidurdab ja lasin üle... Vahtraleht ka klaasil õitsemas veel.

Kinni pidamisel olin loomulikult ka murust madalam ja proovisin oma vääriti toimimise loogikat põhjendada, niipalju kui seda põhjendada andis. Mingi noor poiss oli, kes tundus, et teeb südamega oma tööd, mitte ei ela end välja või täida plaani.. väga positiivne kogemus.
Mingi +10 pärast pole samuti kunagi liistule tõmmatud kui sellise või ligilähedase kiirusega radarisse sõitnud (ptüi-ptüi-ptüi) vm kiusama tuldud. Aga noh, ma proovin üldiselt ka suuri sigadusi roolis mitte korda saata.
Kaks korda lasknud 110 kaudu ka värava kinni parkinud idiootidele sõitu teha... 10-15 minutiga olid autod kadunud mõlemal juhul (helistatakse omanikule esmalt, mitte ei hakata kohe teisaldama).
Eks frukte leidub igal pool. Roolis ja tee ääres...
Aga, 112-te olen ma elus ühe korra helistanud ja no see küll kuigi head muljet ei jätnud. Lasnamäe nõlval siin oli kulupõleng mõned aastad tagasi. Leegid ikka üle põlve ja kellegi majast-aiast juba meetrit 20-30 ainult eemal. Helistasin, raporteerisin. Tollal kandis praegune Valge tänav alles Lasnamäe
tänava nime... mina ütlesin "Lasnamäe
tee".
Helistatakse natukese aja pärast tagasi, et kas mina raporteerisin jne... et "meil sellise nimega tänavat andmebaasis pole". Mina kehitasin õlgu, polnud sel hetkel tänavasilti ka kusagilt võtta uurimiseks ja selgitasin siis tädile nagu idioodile, et sõita tuleb Narva mnt-lt paremale mäest üles ja siis STV ja EMT siltide järgi keerata ja sõita ja siis varsti on paremat kätt näha ka... Hääletoon oli üpris tõre sel hetkel tal, a la "ah et valeväljakutsega lollitama siin" vms. Rohkem tagasi vähemalt ei helistatud.
No on tainad...

Vändra keskkooli äsja lõpetanud tibi pulti pandud vms...? Küsinud mõnelt oma autojuhilt või vanemalt kolleegilt siis arvutis näpuga järje ajamise asemel, operatiivsõidukite juhid peaks une pealt kõiki teid ja tänavaid teadma...