No aitäh, endameelest olen väga hea nägemisega (muide ka seal DMVs tegelt nägemis-testi ja vuristasin alumise rea täiesti pingevabalt ette) ja võin kaugusnägemises iga kell ükspuha kellega mõõtu võtta.
Põhjus on tegelikult vist selles, et käisin koos naisega lube tegemas ja kuna temal on prillid, siis pandi igaks juhuks mulle ka. Pärast kergelt närvesöövat automaatvastajate-robotite kadalippu õnnestus ennast tagasihelistamise ootejärjekorda saada, ning lubasid uued saata. Muide, kuskile asutustesse helistamine on siin maal väga piinarikas. Lisaks numbrivalikutele on siin mingi hääl-tuvastus-automaat-teenindajad... eestis 30min elioni ootejärjekorras olemine on puhas nauding selle kõrval. Siin on igal pool nagu mingi inglisekeelne arvutimäng nimega: "Proovi kui kaugele alamenüüsse jõuad!" Kui hääldad nt "Drivers Licence" kolmandal levelil natuke valesti siis satud peamenüüsse tagasi ja mäng algab otsast peale. Olen veidi harjutanud ja 5ndasse levelisse jõuan juba üsna vabalt. Vahel on levelite vahel boonuslevel, kus tuleb robotile arusaadavalt oma tel number öelda. Kõik numbrid tuleb selgelt hääldada, nii et robot aru saaks ja kokku on 3 katset - kui natuke valesti midagi hääldad, game over ja peamenüüs tagasi. Muide, see pole mitte sellest, et mu inglise keel väga kehva oleks, ka kohalikel on raskusi. Ilmselt seetõttu vist võis ka DMV esinduses palju hiinlasi kohata, nende mandarini-murrakust ei saa ju mitte keegi aru.
Aga vähemalt saan nüüd kohaliku IDga poest lihtsamini alkoholi osta, varem pidi iga kord mingi turvamees kohale tulema, kes mu eesti ID-kaarti silmad punnis kahtlustavalt uuris ja puuris. Kohalik juhiluba on siin sama mis meil ID - toimib digitaalsena kassades.
Lisaks on veel selline uudis, et 23. okt, laupäeva õhtul kl 11 täienes meie pere veel ühe liikme võrra. Uut liiget kutsume nimega Liam ja kohe sai talle ka esimesed tähtsamad asjad ära näidatud nagu 4-link ja coilover, et edaspidi segadust poleks selles osas, illustreeriv pilt ka:

Natuke siis veel pildimaterjali:
Siin on näha Berkeley ja San Francisco vaheline Bay Bridge. Berkeleyst saab SF-i kahel moel - autoga või metrooga. Autoga sõites tuleb maksta sillamaksu 5 dollarit (tagasi on tasuta) BARTi pilet maksab ca 5-6 dollarit (oleneb kus maha minna) ja see sõidab mere alt. Sillal on liikumiskiirus ca 90-100km/h ja ükspäev oli nii kõva tuul et vägisi kippus teise ritta lükkama. Ohumärgid ka muidugi põlesid ja kiirus oli tõmmatud 35 peale. Ma ei kujuta ette, mis siis saaks kui tõstetud samukaga seal sellise tuulega sõidaks, päris rõve võib olla. See pilt on tehtud Treasure Islandilt ja see on tehislik saar keset lahte, mäe kõrval.

Siin avaneb kena vaade San Franciscole Bay Bridge pealt. Muideks nii Golden Gate kui Bay Bridge on väga sarnase ehitusega. Bay Bridgel on läbilaskevõime 2x suurem, sest liikumine on 2-l korrusel (kuus rida üleval ja 6 rida all - üks edasi, teine tagasi.). Golden Gatel on jalakäijad ka lubatud ja üldiselt palju kuulsam sild, hoolimata sellest et Bay Bridgel on märksa võimekam ühendus.

Twin Peaks ja selle otsast avanev vaade San Franciscole. SF on tuntud oma udu poolest... levinud arvamus päikeseküllasest californiast SF-is ei kehti. Valdav osa päevast 3-4ni on seal paks udu. See tuleb mere pealt ja varjab praktiliselt päikese. Twink Peaks on kaksikmägi keset San Franciscot ja seal on päikeselise ilmaga väga ilus. Oli ka ilus kui meie sinna jõudsime kuid äkki mattusime täielikult udusse (pilt on tehtud just siis kui udu hakkas peale tulema) Järgmisena tõusis mega tuul, tekkis isegi kergelt paaniline õhkkond kui rahvas kõik äkki autode suunas kiirelt liikuma hakkas. Muutus kiirelt üsna hämaraks ja koguni tormiseks. Alla SF-i tagasi sõites oli ilm jälle selline enamvähem. Päikest oli küll vähem aga seal üleval toimuva tormiga ei saanud võrreldagi.

Muideks, tänu udule on seal sõitvad autod nii hästi säilinud. Mõelge ise, 15-25 kraadine temperatuur ja kuiv kliima aasta ringi. Tappev kuumus ja lauspäike on ka autole halb, rikub värvkatet ja sisu. Ausalt, mul on juba 2 kuud järjest karp lahti, kui heas originaal-konditsioonis masinaid seal liigub, ulme. Kui keegi vähegi plaanib uunikumi või mõnda kaasaegsemat prillikivi osta, siis soovitan soojalt siiapoole lompi piiluda.

Ja lisaks võib kohata ka selliseid uskumatuid elukaid:
Block-Lifted-Lambo-Door-Dodge-Truck-Feik-Beadlockidega. Kas pole mitte armas? Omanikule oli ukse sulgemine nii ebamugav tegevus, et kõrvalasuvasse moblaesindusse minnes jättis ukse lahti. Olin teiselpool teel ja vaatasin muheledes tsirkust pealt. Väga vajalik oli ka autosse sisenemisel see isane astmelauajunn seal.

Ja siin meie kodutänav, esiplaanil minu rohelise bensiiniõgardist alligaatoriga. Pean tunnistama, et kuigi selle aparaadiga on uskumatult mugav kulgeda, siis automaatkast mulle ei meeldi ja ei hakka ka kunagi meeldima... minumeelest täielik ressursi raiskamine. Aga noh, selle 3K$ eest on mugavust kõvasti ja ideaalses olukorras, ma ütleks. Ainus viga on, et salongi ei puhu sooja aga väga pole vaja olnud veel õnneks. Eks kui häda käes siis vaatan, enne ju ei liiguta

PS! huh, ma pean päeval oma postitusi kirjutama hakkama... pool tundi kirjutan postitust ja teine pool tundi parandan vigu