Californiateema :)

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Mis siin ikka... aeg on vahepeal lennanud. Täna sain DMV-st load kätte, kõik on tore aga millegipärast on mulle igaks juhuks prillid määratud :)
No aitäh, endameelest olen väga hea nägemisega (muide ka seal DMVs tegelt nägemis-testi ja vuristasin alumise rea täiesti pingevabalt ette) ja võin kaugusnägemises iga kell ükspuha kellega mõõtu võtta.
Põhjus on tegelikult vist selles, et käisin koos naisega lube tegemas ja kuna temal on prillid, siis pandi igaks juhuks mulle ka. Pärast kergelt närvesöövat automaatvastajate-robotite kadalippu õnnestus ennast tagasihelistamise ootejärjekorda saada, ning lubasid uued saata. Muide, kuskile asutustesse helistamine on siin maal väga piinarikas. Lisaks numbrivalikutele on siin mingi hääl-tuvastus-automaat-teenindajad... eestis 30min elioni ootejärjekorras olemine on puhas nauding selle kõrval. Siin on igal pool nagu mingi inglisekeelne arvutimäng nimega: "Proovi kui kaugele alamenüüsse jõuad!" Kui hääldad nt "Drivers Licence" kolmandal levelil natuke valesti siis satud peamenüüsse tagasi ja mäng algab otsast peale. Olen veidi harjutanud ja 5ndasse levelisse jõuan juba üsna vabalt. Vahel on levelite vahel boonuslevel, kus tuleb robotile arusaadavalt oma tel number öelda. Kõik numbrid tuleb selgelt hääldada, nii et robot aru saaks ja kokku on 3 katset - kui natuke valesti midagi hääldad, game over ja peamenüüs tagasi. Muide, see pole mitte sellest, et mu inglise keel väga kehva oleks, ka kohalikel on raskusi. Ilmselt seetõttu vist võis ka DMV esinduses palju hiinlasi kohata, nende mandarini-murrakust ei saa ju mitte keegi aru.
Aga vähemalt saan nüüd kohaliku IDga poest lihtsamini alkoholi osta, varem pidi iga kord mingi turvamees kohale tulema, kes mu eesti ID-kaarti silmad punnis kahtlustavalt uuris ja puuris. Kohalik juhiluba on siin sama mis meil ID - toimib digitaalsena kassades.

Lisaks on veel selline uudis, et 23. okt, laupäeva õhtul kl 11 täienes meie pere veel ühe liikme võrra. Uut liiget kutsume nimega Liam ja kohe sai talle ka esimesed tähtsamad asjad ära näidatud nagu 4-link ja coilover, et edaspidi segadust poleks selles osas, illustreeriv pilt ka:

Pilt

Natuke siis veel pildimaterjali:
Siin on näha Berkeley ja San Francisco vaheline Bay Bridge. Berkeleyst saab SF-i kahel moel - autoga või metrooga. Autoga sõites tuleb maksta sillamaksu 5 dollarit (tagasi on tasuta) BARTi pilet maksab ca 5-6 dollarit (oleneb kus maha minna) ja see sõidab mere alt. Sillal on liikumiskiirus ca 90-100km/h ja ükspäev oli nii kõva tuul et vägisi kippus teise ritta lükkama. Ohumärgid ka muidugi põlesid ja kiirus oli tõmmatud 35 peale. Ma ei kujuta ette, mis siis saaks kui tõstetud samukaga seal sellise tuulega sõidaks, päris rõve võib olla. See pilt on tehtud Treasure Islandilt ja see on tehislik saar keset lahte, mäe kõrval.

Pilt

Siin avaneb kena vaade San Franciscole Bay Bridge pealt. Muideks nii Golden Gate kui Bay Bridge on väga sarnase ehitusega. Bay Bridgel on läbilaskevõime 2x suurem, sest liikumine on 2-l korrusel (kuus rida üleval ja 6 rida all - üks edasi, teine tagasi.). Golden Gatel on jalakäijad ka lubatud ja üldiselt palju kuulsam sild, hoolimata sellest et Bay Bridgel on märksa võimekam ühendus.

Pilt

Twin Peaks ja selle otsast avanev vaade San Franciscole. SF on tuntud oma udu poolest... levinud arvamus päikeseküllasest californiast SF-is ei kehti. Valdav osa päevast 3-4ni on seal paks udu. See tuleb mere pealt ja varjab praktiliselt päikese. Twink Peaks on kaksikmägi keset San Franciscot ja seal on päikeselise ilmaga väga ilus. Oli ka ilus kui meie sinna jõudsime kuid äkki mattusime täielikult udusse (pilt on tehtud just siis kui udu hakkas peale tulema) Järgmisena tõusis mega tuul, tekkis isegi kergelt paaniline õhkkond kui rahvas kõik äkki autode suunas kiirelt liikuma hakkas. Muutus kiirelt üsna hämaraks ja koguni tormiseks. Alla SF-i tagasi sõites oli ilm jälle selline enamvähem. Päikest oli küll vähem aga seal üleval toimuva tormiga ei saanud võrreldagi.

Pilt

Muideks, tänu udule on seal sõitvad autod nii hästi säilinud. Mõelge ise, 15-25 kraadine temperatuur ja kuiv kliima aasta ringi. Tappev kuumus ja lauspäike on ka autole halb, rikub värvkatet ja sisu. Ausalt, mul on juba 2 kuud järjest karp lahti, kui heas originaal-konditsioonis masinaid seal liigub, ulme. Kui keegi vähegi plaanib uunikumi või mõnda kaasaegsemat prillikivi osta, siis soovitan soojalt siiapoole lompi piiluda.

Pilt
Pilt

Ja lisaks võib kohata ka selliseid uskumatuid elukaid:
Block-Lifted-Lambo-Door-Dodge-Truck-Feik-Beadlockidega. Kas pole mitte armas? Omanikule oli ukse sulgemine nii ebamugav tegevus, et kõrvalasuvasse moblaesindusse minnes jättis ukse lahti. Olin teiselpool teel ja vaatasin muheledes tsirkust pealt. Väga vajalik oli ka autosse sisenemisel see isane astmelauajunn seal.

Pilt

Ja siin meie kodutänav, esiplaanil minu rohelise bensiiniõgardist alligaatoriga. Pean tunnistama, et kuigi selle aparaadiga on uskumatult mugav kulgeda, siis automaatkast mulle ei meeldi ja ei hakka ka kunagi meeldima... minumeelest täielik ressursi raiskamine. Aga noh, selle 3K$ eest on mugavust kõvasti ja ideaalses olukorras, ma ütleks. Ainus viga on, et salongi ei puhu sooja aga väga pole vaja olnud veel õnneks. Eks kui häda käes siis vaatan, enne ju ei liiguta :)

Pilt

PS! huh, ma pean päeval oma postitusi kirjutama hakkama... pool tundi kirjutan postitust ja teine pool tundi parandan vigu :oops:
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Postitus Postitas atdoom »

rommi kirjutas:Lisaks on veel selline uudis, et 23. okt, laupäeva õhtul kl 11 täienes meie pere veel ühe liikme võrra. Uut liiget kutsume nimega Liam ja kohe sai talle ka esimesed tähtsamad asjad ära näidatud nagu
Palju õnne ja jõudu uute põnevate kohustuste ning kogemuste tarvis:)
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
Kasutaja avatar
4x4JIM
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas 4x4JIM »

Nüüd ma saan aru miks te sinna kolisite :lol: Lapsel nüüd USA kodakondsus? :wink: Aga jah õnne ja jaksu
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

4x4JIM kirjutas:Nüüd ma saan aru miks te sinna kolisite :lol: Lapsel nüüd USA kodakondsus? :wink: Aga jah õnne ja jaksu
Ausalt me ei plaaninud seda ja hea meelega oleks eestis ära oodanud aga lihtsalt naisel hakkas kool pihta ja polnud muud varianti.
Piiri peal sai tegelt ka nalja - kuna ootel naised kuuluvad automaatselt riskigruppi, siis kutsutakse eranditult kõik vaibale. Meile aga löödi juba templid passi ära ja siis mainisin nagu vaikselt meelile, et kle peaks äkki ütlema ka midagi. Ütlesimegi ja seepeale ametnik erutus silmnähtavalt, ning kutsus teise ametniku. Saime vaibale ja rääkisime ausalt lood ära. Väga lõbusad sõbralikud ametnikud olid ja viskasid isegi nalja. Kokkuvõttes pole neile oluline see, kas keegi saab kodakonduse või mitte... oluline et ei mindaks sinna ja ei hakataks tasuta kiirabi teenust kasutama nagu seda teevad üsna vaesest keskonnast päris mehhiklased. Samuti ei saa neid peale seda välja saata, kuna seadus ei luba ameerika kodanikku maalt välja saata ja vanemata ei saa last jätta. Põhimõtteliselt on vaja oma maksevõimet tõendada ja sünnitus on usas väga kallis. Kui kõik läheb hästi, siis maksab haiglas sünnitamine ca 7000-10 000.-$... kui kõik ei lähe nii hästi (C-section) siis maksab see kuni 30 000.-$ (siin pole vigu, jutt käib dollarites) Kas sa arvad ikka, et me plaanisime seda? :)
Mingeid lisaboonuseid vanematele ei laiene, 18a pärast võib ju laps tulla siia uitama kui tahab :)
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

Õnnitlused ja jõudu tööle !

küll aga: MIKS see sünnitus seal NII kallis on ? :shock:
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

helar kirjutas:Õnnitlused ja jõudu tööle !

küll aga: MIKS see sünnitus seal NII kallis on ? :shock:
Sest USA tervishoiusüsteem on täiesti uskumatu. Kõik käib ainult ravikindlustuste ja erafirmade kaudu. Ilma tervisekindlustuseta ükspuha mis arsti juurde minemine seondub väga suurte kuludega. Kapitalistlik ühiskond, kõik käib kindlustuste kaudu. Vaata kui palju neid siin on ja kõik maksavad kindlustust ja haiglad tahavad oma pappi ikka samamoodi, olgu maksjaks eraisik või kindlustusfirma. Sul kas on social security või ei ole, mingit vahepealset varianti pole. Võimalik on ka neid erinevat moodi üle lasta aga pärast siis vastutasuks nemad sind enam üle ei lase :)
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

rommi kirjutas:
4x4JIM kirjutas:Nüüd ma saan aru miks te sinna kolisite :lol: Lapsel nüüd USA kodakondsus? :wink: Aga jah õnne ja jaksu
Mingeid lisaboonuseid vanematele ei laiene, 18a pärast võib ju laps tulla siia uitama kui tahab :)
... minu teada laieneb see lisaboonus, et saate vanematena mõlemad omale automaatselt "griinkaardi". Mis phm tähendab seda, et olete praktiliselt kodanikud ilma valimis õiguseta.
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

rommi kirjutas:Lisaks on veel selline uudis, et 23. okt, laupäeva õhtul kl 11 täienes meie pere veel ühe liikme võrra. Uut liiget kutsume nimega Liam ja kohe sai talle ka esimesed tähtsamad asjad ära näidatud nagu
Õnnitlused uuele ilma(topelt)kodanikule ja vanematele!
Piinlik, kuid ei orienteeru eriti välismistes eesnimedes. Tegu siis poisi või tüdrikuga?
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

007 kirjutas: ... minu teada laieneb see lisaboonus, et saate vanematena mõlemad omale automaatselt "griinkaardi". Mis phm tähendab seda, et olete praktiliselt kodanikud ilma valimis õiguseta.
Kui see ka kunagi oli, siis praegu see kindlasti pole nii... on küll teatavaid nüansse seal aga automaatselt ei saa vanemad seal midagi peale suure arve. Näiteks üks nüanss on see, kui kodumaal on aktiivselt tegutsemas terroristide rühmitus või kodusõda, siis vanemad saavad alalise elamisloa. Ameerika kodanikku ei saa ju ometi ohtu seada. Usas käib kõva diskussioon justnimelt mehhiko piiri pärast, see mis seal allpool toimub on ikka väga hull.
Landy kirjutas: Õnnitlused uuele ilma(topelt)kodanikule ja vanematele!
Piinlik, kuid ei orienteeru eriti välismistes eesnimedes. Tegu siis poisi või tüdrikuga?
Aitäh Kristjan! Tänud ka kõigile teistele :)

...ja räägivad et olla poisslapse nimi (kopipasteerung wikist):

Liam
Pronunciation: English: /?li?.?m/
Meaning: Strong protector
Region: of origin Ireland
Origin: Irish
Related names: William, Will, Bill
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Noh, olemas ju näitleja nimega Liam Neeson. Vaadake siis netist, kas mees või naine :lol: .
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

rommi kirjutas: ...ja räägivad et olla poisslapse nimi (kopipasteerung wikist):

Liam
Pronunciation: English: /?li?.?m/
Meaning: Strong protector
Region: of origin Ireland
Origin: Irish
Related names: William, Will, Bill
See on vahva, et poisile kohe koos emapiimaga tehnika huvi sisse süstid. Tuleb loodeatvasti vahva järelkasv praegustele offroaderitele.
P.S.
Küsisin seetõttu, et tänapäeval ei saa ka kodumisest eesnimedest väga sotti. Mul kaks korda koleegiks Maris nimeline inimene olnud. Ükskord mees ja teinekord naine. ;-)
Viimati muutis Landy, R Okt 29, 2010 7:18 pm, muudetud 1 kord kokku.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

rommi kirjutas:Sest USA tervishoiusüsteem on täiesti uskumatu. Kõik käib ainult ravikindlustuste ja erafirmade kaudu. Ilma tervisekindlustuseta ükspuha mis arsti juurde minemine seondub väga suurte kuludega. Kapitalistlik ühiskond, kõik käib kindlustuste kaudu. Vaata kui palju neid siin on ja kõik maksavad kindlustust ja haiglad tahavad oma pappi ikka samamoodi, olgu maksjaks eraisik või kindlustusfirma. Sul kas on social security või ei ole, mingit vahepealset varianti pole.
Ömm. Kas see sealt ei tule kaude, et sotsiaalmaksu neil ei ole või et on kuidagi teisiti ja/või väiksemas mahus need teenused lahendatud? Mille alusel SSN saadakse ja mida see endaga kaasa toob omajale?

Lugusid kuulnud a la et sõrmed küljest lased, siis õmblevad sul mingi 100-200 taala eest (ER külastamise tasu) haavad kokku ja viskavad tänavale. Kui kindlustus on, siis vaatavad tingimusi ja numbreid ja räägivad, et nüüd saad valida, kas putitame 4 sõrme tagasi või 1 sõrme ja pöidla, rohkemat su poliisist välja ei pigista. Või maksad siis juurde või üldse täies mahus ise.

Meite maruliberaalidele ja sotsmaksu kriitikutele siin mõtlemisainet. Mitte et ma jumala eest näiteks EMO-s valitseva ...olukorraga, eriti frontend personali suhtumises... rahul oleks, aga omad plussid meie süsteemil on.

UK pidi hakkama digihaiguslugudele üle minema. Angloameerika õigusruumile omaselt ollakse seal varmad ka arste kohtusse kaebama vähimategi jamade korral. Tulemuseks on kindlustusseltside nõuded, et kõik operatsioonid tuleb digihaiguse tulles videosse võtta haiglatel (mis resoga ja mitme kaameraga, ei tea), muidu saadetakse haigla oma vastutuskindlustusega kurele või väänatakse mingi kosmiline tariif. Säilitatakse seda kõike tsentraalselt kuskil, nagu meilgi kogu haiguslugu... inimese eluiga + 5 aastat... 60M ahvi hetkeseisuga. :hs
Ja põhjamaades pidi ka sama tendents olema, rääkisid seal töötavad tuttavad meedikud. Advokaadid päris koridorides jalgu ei kõlguta veel aga arstid enam kriitilisel hetkel otsuseid vastu võtta ei julge. Laseme stabiilselt, humaanselt ja nõuetekohaselt seebiks inimese kui on variant, et ette võetav liigutus võib olukorda ka halvendada, selles stiilis.
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

tanel kirjutas:
rommi kirjutas: Ömm. Kas see sealt ei tule kaude, et sotsiaalmaksu neil ei ole või et on kuidagi teisiti ja/või väiksemas mahus need teenused lahendatud? Mille alusel SSN saadakse ja mida see endaga kaasa toob omajale?

Lugusid kuulnud a la et sõrmed küljest lased, siis õmblevad sul mingi 100-200 taala eest (ER külastamise tasu) haavad kokku ja viskavad tänavale. Kui kindlustus on, siis vaatavad tingimusi ja numbreid ja räägivad, et nüüd saad valida, kas putitame 4 sõrme tagasi või 1 sõrme ja pöidla, rohkemat su poliisist välja ei pigista. Või maksad siis juurde või üldse täies mahus ise.
Ma pole 100% kindel mida ma räägin aga umbes kogu sellest asjast olen ma aru saanud nii:
SSN tegelt pole iseenesest mingi boonus ja seda saavad minuteada taotleda kõik. Selle puudumine võib aga olla takistus paljudele asjadele. Minul on B viisa ja ma sain load ilma SSN-ta, naisele aga öeldi DMV-st, et kle sorry - süsteem ei lase sind lisada, mine telli omale SSN. See on pm number, mille kaudu riik sind süsteemis tuvastab. Ilma selleta oled nagu turist.

Ravikindlustus on pm nagu erafirmade poolt pakutav reisikindlustus. Niipalju kui maksad, niipalju ka saad. Me tegime selle omale ja maksime kuskil 100$ kuus nina pealt, tänu sellele et naine käib koolis. (kattis minuteada 150K dollarit) See võib aga vabalt ka ca 300$ kuus olla. Erakorraline meditsiin on kättesaadav kõigile aga ilma ravikindlustuseta maksad hiljem jubedaid summasid. Ja kui sul on väikese kattega odav tervisekindlustus, ning satud avarii järgselt operatsioonile siis võid aimata mis edasi saab. Summad haiglates on tõesti meeletud. Näiteks kui kellegile tagant otsa sõidad tasub alati KOHE nii politsei kui ka kiirabi kutsuda. Hiljem muidu võib kannatanul ootamatul kuskilt mida valutama hakata, siis ta läheb ja kasutab mingit ilgelt kallist ravi, mida tema kindlustus ei kata... ning siis võib nõuda kohtus selle sinult välja. Kui aga kiirabi tuleb, siis ta kasutab erakorralise meditsiini teenust, millesse sina enam ei puutu.

Olen veel kuulnud, et ametlikult tööle minnes peab tööandja tervele sinu perele tervisekindlustuse kinni plekkima.
Lisaks on veel karjade kaupa igasugu programme ja toetusi - Californias on nt MediCal, mis annab vaestele kindlustuse (so u alla 5000$ kuusissetulekuga inimestele). Mida rohkem sul igasugu programme on, loomulikult seda parem. Kokkuvõttes nagu ma aru saan, siis selline asi nagu meil Haigekassa neil puudub. On palju pisikesi era-haigekassasid :)
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

rommi kirjutas:
007 kirjutas: ... minu teada laieneb see lisaboonus, et saate vanematena mõlemad omale automaatselt "griinkaardi". Mis phm tähendab seda, et olete praktiliselt kodanikud ilma valimis õiguseta.
Kui see ka kunagi oli, siis praegu see kindlasti pole nii... on küll teatavaid nüansse seal aga automaatselt ei saa vanemad seal midagi peale suure arve. Näiteks üks nüanss on see, kui kodumaal on aktiivselt tegutsemas terroristide rühmitus või kodusõda, siis vanemad saavad alalise elamisloa. Ameerika kodanikku ei saa ju ometi ohtu seada. Usas käib kõva diskussioon justnimelt mehhiko piiri pärast, see mis seal allpool toimub on ikka väga hull.

.. selles mõttes jah, et seda tuleb taodelda ise. Kandikul seda tõesti ei tooda. Aga ega ei oska öelda, kuidas USA-s saaks teha omale nö rekkajuhi load mis tase/kategooria see on ja mis sul all peab juba olema? Samuti mis see üldse maksta võiks. Puht selline inimlik huvi.
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

007 kirjutas:Aga ega ei oska öelda, kuidas USA-s saaks teha omale nö rekkajuhi load mis tase/kategooria see on ja mis sul all peab juba olema? Samuti mis see üldse maksta võiks. Puht selline inimlik huvi.
Klassid: http://dmv.ca.gov/pubs/cdl_htm/lic_chart.htm
Eksamite hinnakiri: http://www.dmv.ca.gov/dl/fees/driverlicense_fees.htm
C-klassi õpik: http://dmv.ca.gov/pubs/dl600.pdf

Siis veel huvitav fakt, nt ATV jaoks on vaja eraldi test teha ja pead olema vähemalt 17, ning liikluses sõita ei tohi. Sõita võib ainult "public land"-il, misiganes see ka ei tähendaks. Lisaks ka suurte offroad-parkide ümbruses on nn. jagatud teed, kus võib liigelda ATV-de ja ülevaatuseta 4x4 kollidega. Mõte selles, et kui jätad treila kuskile eemale, siis saab saab ka nt ümbruskonna teid kasutada.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”