Ma just mõtlesin omaette kuidas auto lõhkumist vältida. Esialgu oli plaan keskmise istme seljatoe sisse lahtiselt panna (kui istujat pole siis käib see maha käetoeks, sigaretisüütaja auk on ka olemas seal).
Moderaatorid: hulkur, Moderators
Kõik jaamad on sama leviga, 4w. Vahe on ainult vidinates. Kas tahad, et saaks scannida, et saaks kahte kanalit kuulata jms ebavajalikbeginner kirjutas:Antenniga on selge, ML-145. Aga mis see spartalik hea leviga jaam võiks olla, mida praegu Eesti poodidest saaks hankida? Või netist? Või on poodides ainult liiga uued ja keerulised vidinad? Ja peab tunnistama, et võiks olla pigem odavam, kui Harry III (175€).
Mida tasub veel peale jaama ostmist tähele panna on see, et erinevatel regioonidel on erinevad võimsuspiirangud. S.t. kui sa seadistad jaama töötma Eestis, siis saad FM võimsuseks 4w ja AM 1W. Tuleb valida seadetest mõni selline riik, kus eelseadistatud FM 4W ja AM 4W. Kui ma õigesti mäletan, siis vist Itaalia sobis. Aga see on kasutusjuhendis kirjas. Vajausel küsi poes abi ja infot selle kohta.beginner kirjutas:Krt, ma mõtlesin, et Alan on eraldi firma ja tahtsin küsida, kus seda müüakse, sest Tehnoturus ei paistnud![]()
Kõige lihtsam (ja mis salata, ka odavaim) paistab olevat Alan 100 Plus.
Ma arvan, et sooviks lihtsalt metsavahel omadega rääkida.
Häälde ajamine tähendab seda, et antennikaabli ja jaama vahele ühendatakse vastav seadeldis ning reguleeritakse antenni pikkus selliseks, et saade oleks kõige parem. +- mõni cm või mm. Poest ostetud antennid on reeglina juba hääles. Vähemat tehnoturus nii öeldi ja kui ma palusin oma ML145 häälde panna, siis arvati, et see ei ole vajalik.beginner kirjutas:Mis see häälde ajamine endast kujutab?
Kui võrrelda, siis mille poolest on üks halvem või parem: Cobra 19 DX vs Midland Alan 100 plus. Cobra puhul mulle meeldib sigaretisüütajast võetav toide, samas pole neid auke tavaliselt ülearu palju.
Antenni hakkasin ka mõtlema, et äkki võiks olla lühem, mis variante võiks kaaluda? Mis vahemaad üldse ML145 paksemas padrikus lubab?
Ei tea, et jaama üldse häälestatakse, ikka antenni. Võib-olla saab mõnel jaamal võimsust lihtsalt maha keerata.tarmo kirjutas:Kes tegeleb häälestusega meil Tallinnas nt? Mul varem oli jaam, mida sai ise häälestada (President George), aga loobusin, kuna liiga kobakas. Nüüd President Harry III, aga levi on kehvavõitu (antenn ML-145, kuigi mitte kõige ideaalsemas kohas - kastika kabiini taga).
Aga mõtleme, mis see pool meetrit lühem antenn tegelikult annaks.beginner kirjutas:Eile käisin korra Tehnoturust läbi.
Raadiojaamaks soovitati ka praegu soodushinnaga olevat President Truman'i. Pidi vastupidavam olema kui Alan 100+ ja Cobra 19 DX, remondijuhtumeid pidi väga vähe olema.
Kui mainisin, et antenn võiks veidi lühem olla, kui ML145 poolteist meetrit, soovitati 945mm Sirio Omega 27't. Nende poolt testitud ja heade mõõtmistulemustega. Soovitajaks oli see mees, kes aparaate remontis