Regio Kaardid GPS-idele

Mured, mõtteavaldused ja ideed seoses erinevate elektroonilise navigeerimise vahenditega - GPS, PC (ok Mac ka), PDA, erinevad tarkvaralahendused jms. Samuti võib siia postitada ka teemasid mis puudutavad erinevaid metsaskasutatavaid sidevahendeid (VHF, UHF, PMR, CB jm.). Oodatud EI OLE teemad oma kraami kiitmiseks ärilisel eesmärgil!

Moderaatorid: hulkur, Moderators

Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Andre111 kirjutas:Aga TOPO mahu poolest on 98,9MB ja Regio 1.6 55,2MB seega rohkem infot juba TOPO-l.
No aga loogiline ju - Regio teede peal ei ole ju nt kõrgusjooni :roll:

Aga mille poolest on Regio teed parem kui Topo ??
tartuoffroad.ee
5581340
via101

Postitus Postitas via101 »

Endal mul on telefoni peal nii Regio kui Eomap (sain interneti avarustest :twisted: )
Minu valik isiklikult langeb Regio kasuks. Isegi metsas on kvartalite eraldused normaalselt ja võrreldes RMK kaardiga on täpsust palju rohkem kui Eomapil
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

jahifoorumis http://www.marandi.fie.ee/jahifoorum/do ... &mode=view välja riputatud topo ja eomapi võrdluspildid, ega topo suurt regio teedekaardist parem pole, üldiselt tundub eomap detailirohkem ja selgem olema
Andre111

Postitus Postitas Andre111 »

honkomees kirjutas:jahifoorumis http://www.marandi.fie.ee/jahifoorum/do ... &mode=view välja riputatud topo ja eomapi võrdluspildid, ega topo suurt regio teedekaardist parem pole, üldiselt tundub eomap detailirohkem ja selgem olema
Huvitav mis versioonidega on tegemist.
Kasutaja avatar
prt
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas prt »

via101 kirjutas:Endal mul on telefoni peal nii Regio kui Eomap (sain interneti avarustest :twisted: )
mingi respekt võiks ju kodanike töö vastu olla .. et kui netis jalgu jäänud produkt on hea ja töötab, siis võiks ju ta ka ametlikult osta, sest muidu panevad poisid pillid kotti ja lähevad liiva baasi arbuuse laadima .. see on muidugi minu enda isiklik arvamus
110 gs
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Ühinen eelkäija seisukohaga. Antud tooted saadaval täiesti mõistliku hinnaga. Järgmisena kukub mõni vend kiitlema, et sai nurga taga seisvast autost tasuta bensiini... :chop
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Nii, värske Regio Eesti Topo kaardi omanikuna kraaksuks ka veidi.

Minule jäi kohe silma, et võrreldes viimase EOMAPi kaardiga on maastikuinfo ebatäpne, paljudes kohtades pole märgitud märgalasid, palju metsa ja võsa on lihtsalt valge laik. Puuduvad kõrgepingeliinid. Osad teed on kaardil valesti võrreldes reaalse olukorraga.

Samas jällegi on peal päris mitmed teed ja rajad (just need, mida mina olen oma aktiivse offroaderi elu jooksul palju kasutanud), mida EOMAPil pole. Ja neid teid ning radu on tõesti palju, isegi minu lapsepõlve suusarada on jalgteena sellel kaardil olemas :P Sama kehtib ka osade metsasihtidde kohta.

Lühidalt julgen kokkuvõtteks öelda, et mina isiklikult ei eelistaks kumbagi vaid kasutaks mõlemat, kuna mõlemal kaardil olev info täiendab teineteist. Ideaalne oleks loomulikult, kui saaks kõik selle info korraga GPSi ekraanile. Vanasti paistis beetastaadiumis olev EOMAP läbi ja seda sai koos mõne teise kaardiga kasutada, uuem täisversioon enam ei paista...
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Andre111

Postitus Postitas Andre111 »

Siin siis kolme kaardi ülevaade:

Regio Eesti Teed 1.6 = 55,2MB

Regi Eesti TOPO 1.0 = 98,9MB

EOMAP Eesti Teejuht 2009 1.5 = 65,3MB

Nõustun boob-iga, ega polegi olemas seda üht kaarti mis oleks kõige parem, tuleb kombineerida.
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Andre111 kirjutas:
Nõustun boob-iga, ega polegi olemas seda üht kaarti mis oleks kõige parem, tuleb kombineerida.
On ikka. See kaart tuleb ise teha :twisted:
Ma olen siin omale vajalikke kohtasid tasapisi nokitsenud, kui aega on...
See võimalus on küll hetkel ainult Dakota, Oregon ja Colorado omanikel.

http://www.garmin.com/garmin/cms/cache/ ... fragment-2

Kusjuures Regio Topo kaardilt leidsin ühe Tapal asuva tankla, mida pole selles kohas vist juba peaaegu kümme aastat... Umbes sama asi on ka EOMAPi kaardil, kuskil Aravete külje all on neil märgitud tankla, mis tegelikkuses ei tööta juba pikemat aega.
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
Kasutaja avatar
prt
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas prt »

boob kirjutas: On ikka. See kaart tuleb ise teha :twisted:
.
Boob : Kas Regio Topo on SD kaardile lockitud ? Et kas Regio on updatemise võimaluse ette näinud?
110 gs
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

prt kirjutas:
boob kirjutas: On ikka. See kaart tuleb ise teha :twisted:
.
Boob : Kas Regio Topo on SD kaardile lockitud ? Et kas Regio on updatemise võimaluse ette näinud?
Uuendada saab tasuta esindustes. Edasimüüjad sellega ei pidavat tegelema.
Kasutaja avatar
prt
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas prt »

boob kirjutas: Uuendada saab tasuta esindustes. Edasimüüjad sellega ei pidavat tegelema.
Kui kaardiandmed pole lockitud, siis uuendaks pigem ise vastavalt vajadusele ja reaalsele olukorrale. Sest Garmini formaat on lahti kirjutatud ja cGPSMapper vabavara. Kaardi selline muutmine on küll ilmselt litsentsilepinguga vastuolus, samas on muudatused ainult enda vajaduseks ja sedapidi igati legaalne.
110 gs
Tom 73
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Tom 73 »

Jama on nende toodetega , kuna need nii-öelda seadmepõhised (ühele seadmele/ seerianumber) . Kui mul on garantiiaja ületanud seade , ostan sinna kaardi ja näiteks kuu pärast seade ,, sureb" , siis on see kulu kole suur , kuna seadmeid ju ei remondita. Ise tegelen torudega ja küll oleks hea , kui olukorras kus näiteks katel vajab vaetust ,peaks ka kogu ülejaanud ,maja toimiva küttesüsteemi välja vahetama, kuna see oli ju purunenud katla juurde ostetud :yupikaye :lol:
Sees aastast 2003 piloot,vintsman,atv-
LoJack
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas LoJack »

Tom 73 kirjutas:Jama on nende toodetega , kuna need nii-öelda seadmepõhised (ühele seadmele/ seerianumber) . Kui mul on garantiiaja ületanud seade , ostan sinna kaardi ja näiteks kuu pärast seade ,, sureb" , siis on see kulu kole suur , kuna seadmeid ju ei remondita. Ise tegelen torudega ja küll oleks hea , kui olukorras kus näiteks katel vajab vaetust ,peaks ka kogu ülejaanud ,maja toimiva küttesüsteemi välja vahetama, kuna see oli ju purunenud katla juurde ostetud :yupikaye :lol:
Võta ühendust kas Regio või EOMAP-iga ja seleta asi lahti. Arvan, et aitavad. Mina näiteks läksin ja palusin selle panna Garmin GPSMap "erilisele" kaardile (see on hoopis muu kui harilik mälukaart).
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

Tom 73 kirjutas:Jama on nende toodetega , kuna need nii-öelda seadmepõhised (ühele seadmele/ seerianumber) . Kui mul on garantiiaja ületanud seade , ostan sinna kaardi ja näiteks kuu pärast seade ,, sureb" , siis on see kulu kole suur , kuna seadmeid ju ei remondita.
Üks võimalus on osta SD-kaardil toode, mida saad pista ühest seadmest teise.

Seadmega seotud kaarti saab müüja/tootja juures ühelt seadmelt teisele ümber registreerida, kui seadme volitatud hooldus väljastab dokumendi, et seade ei ole remonditav ja läheb ümbervahetamisele.
Ise sama asja läbi teinud.
Vasta

Mine “Elektrooniline navigeerimine, IT ja side”