Oeh.. Inchape on hiilgavast müügimehest ilma jäänud. Härrasmehelikult pean eelkõnelejaga osaliselt nõustuma. 300TDi on tõesti Land Roveri mootori seerias isegi üks vastupidavam. Mis ei tähenda, et ta ei lagune nagu kõik muu millel roheline logo ette kleebitud. Ja kui õli ja jahutusvedelik konflikti satuvad, ongi uut plokikaant vaja.
Samas juhanionu vist ei hangi praegu autot perspekitiiviga seda järgmised 30 aastat ilma välja vahetamata pidada?
Samas on ka juhanionu viidanud, et väljanägemiselt eelistaks ikka GC'd (huvitav küll miks), seega talle Landroveri usku sisestada on suht tulutu. SAMAS sünnib sellisest loogikast uus slogan inglise džiibitootja (ÕS) müügivoldikusse: "Ega sa autot ju igaveseks osta!"
Vabandage mind nüüd kuida mulle nagu tundub et on tekkinud teemasse hetk kus kõik teised vaidlevad erinevate autode heade ja vigade üle.
Härrased - lähtugem ikka sellest mida teema algataja soovib mitte sellest et kes mingit marki promob.
Kui härrale meeldib GC siis andku aga minna, kontrolligu üle ja kui on korras - siis osta ära ja .............. tee mida iganes.
Auto on auto.
PS! Ise ehitan UAZ-i, Patrolit ja kui paarimees jupid toob siis ka wranglerist TR-3e.
LC70 2,4td
Chevy K5 6,2d V8
UAZ 31512
LC80 4,2td
Ja kui keegi tunneb vajadust siis : 50 97 26üheksa
Landy kirjutas:Miks peaks 300tdi või V8 turbosid ja plokikkasi müüma hakkma?
Kui mootorites õli ja jahutusvedelik sees ning omavahel konflikti ei satu, siis pole nende mootoritega erilist hooldusmuret. Miksmuidu vistakse nalja, et 200/300 tdi mootoritel on 250tkm sissesõit.
O.T. Täna sai mu discol 235000 täis ootan elevusega mis siis saama hakkab kui "sissesõit" läbi saab.
Hetkel on Imedepõllu klinedilojaalsusprogrammis kuld tase. Inseneer lubas mind auto täiskasvanuks saamisel Platinum tasemele tõsta.
Hetkel on läinud "kõigest" turbo, plokikaanetihend, turbiin, k.kasti turbiin, pihustid jpm LandRoveri "mitte-erilise hooldusmure" käigus kulunud detailid.
rmann kirjutas:Vabandage mind nüüd kuida mulle nagu tundub et on tekkinud teemasse hetk kus kõik teised vaidlevad erinevate autode heade ja vigade üle.
Härrased - lähtugem ikka sellest mida teema algataja soovib mitte sellest et kes mingit marki promob.
Kui härrale meeldib GC siis andku aga minna, kontrolligu üle ja kui on korras - siis osta ära ja .............. tee mida iganes.
Auto on auto.
PS! Ise ehitan UAZ-i, Patrolit ja kui paarimees jupid toob siis ka wranglerist TR-3e.
Riho asi ongi selles, et mees küsis nõu aga sai veidi puru silma. Räägime ikka asjadest nii nagu on. Mis puutub veidi OT'ks minekust, siis teinekord selgub vaidlusest ka tõde ja seni oleme arutelud teemadel milline auto on hea ja milline mitte, mis oli ka teemaalgatamise mõte. Kui jahionu läheb GC teed, siis järgmine mees kes siia teema otsa komistab, saab ehk veidi valgustatud muude markide suhtes.
A mis sest jaurata. Kord Piibeleht peal ja Vestmann all, kord vastupidi. Vaielge selgeks ja koostage nn edetabel. Põhilised küsimused ongi ju, et inimene tahab a- kas võimast tziipi mis kunagi kinni ei jää või b- autot millega vahest suvekodusse saaks sõita. Ernevatele aastakäikudele ja hinnaklassidele oma tabel ja rahu maa peal.
Tõtt-öelda on auto valimine niivõrd maitses ka kinni, et pole mõtet lõputult siin vaielda. Mina näiteks GC (või mis iganes GG, CC või CG see oligi) ei võtaks. Ei meeldi. Meerikamaa värk. Mugav kindlasti.
Seega...maitse asi, mis auto istumise all. Lisaks muule...
Reix kirjutas:
Lisaks veel see fakt, et kusagil Sveitsis või Lõuna-Saxamaa teedel liigeldes ei lähe auto kunagi nii pasaseks kui Eesti kliimas (ka kapotialune püsib tunduvalt värskemana kui siin). Eks enne müüki on ka muidugi puhtaks lakutud, enamus inimestele meeldib ikka ostes ilus puhas asi saada.
Tõmbaks paralleele mingi filmiga, kus vanameister stallone peaesinejana oli politseinik, kelle ülihoolitsev ema pojakese "vastikult õlise" püstoli viisakalt lahti võttis (osav!) ja harja ja fairyga vahutavas vees ilusti läikivaks pesi. Mammi tegi heateo omast arust.
Huvitav on muidugi jälgida soovitusi, aga minu jaoks on eesmärgi foorumis antud kommentaarid täitnud. Land Roverit vaadates (mitte sõites) liigitan selle "hea maasturi" alla ja sama tiitli võib ka tavaline villis saada - kui vaja on superlihtsat ja töökindlat mudamasinat.
Foorumist ootasin ennekõige sama auto (Jeep GC R6/V8) omajate kommentaare-arvamusi. "Lutsukommivalik" on lihtsasti põhjendatav puuduva eelneva kogemusega ja on inimesi (nagu mina) kelle jaoks on auto ostmine siiski rohkem impulsiivne otsus mis põhineb kõhutundel ja esmamuljel ja vanarahva sõnul ka tähtede seisust kui et sügavuti tehnovalikul kaks kuud numbreid kõrvutades.
Foorumi eesmärk oli välja uurida, kas näiteks on mingit tüüpi masinaid pakkuda nii palju selle pärast, et neid ongi palju, või et selle pärast, et keegi neid ei taha ja nad igavene häda ja viletsus on.
Nii, hakkame siis Jeebikute demagoogiaga pihta. Minu ja ma loodan, et veel paljude siinsete foorumikasutajate silmis, on Jeep hea, mugav ja töökindel masin. Paratamatult kõik, mis liigub, ka kulub, olgu selleks siis Jeep, LR või isegi G mersu. Jeebu jupid on odavad ja kergesti saadavad. Tallinnas on Heinaküüni ja Tartus Offroad keskuse näol olemas antud masina hingetohtrid, kes võivad kõik tekkinud probleemid kergesti lahendada. Masinate paljusus Eesti turul on tingitud suurest kütusekulust ja asjaolust, et neid saab Euroopast odavalt sisse tuua. Kui kütusekulu kõrvale jätta, siis on tegemist suht odavate hoolduskuludega masinaga. Olles kaks aastat 1990 aastast pärit võistlusautot pidanud, ei ütleks, et kulutused hooldusele oleks karjuvalt suuremad kui praegu esinduses hooldatav 2007 Fiat Panda 4x4-l. Mootorid nii 4,0 kui ka 5,2 on suht pommikindlad, ei ole mingit mootoririhmade vahetuse jama, mis hoolduse kalliks teeb. Arvestades palju on Jeepe Eesti teedel ja ka romulates on, on ta igal juhul minu jaoks targem valik kui LR. Ei hakka siinkohal arutama, et kumb on parem, kas ema või tütar. Nõustun eelneva vaidlusega, et Nissan ja Toyota suudavad veel vastupidavamaid masinaid teha kui LR ja Jeep, aga see eest on ka nende järelturu hinnad kallimad. Pikk möla lühidalt kokku võttes on Jeep korralik tööloom, mitte ainult bling-bling ameeriklane. Kui kütusekulu kõrvale jätta on teda hoolduse poole pealt kindlasti odavam pidada kui LR-i.
Liikudes isegi üsna palju sealkandis ringi, siis igapäevaauto valik sõltub sellest kui kaugel sa suurest teest elama hakkad. See on väga oluline just talvel. Möödunud talve esimese suure lumega olid peamised autod, mis mägede vahel kinni istusid just suured päris džiibid. Põhjus oli väga lihtne - rehvid. Sellest suurest ja kõrgest autost pole mitte mingit kasu, kui sa ei saa talveks alla osta häid [loe: kalleid (Nokian Hakkapelliita, Michelin X-Ice North)] talverehve. AT ja MT rehvid on muidu toredad küll, kuid ainult senini, kui on vajalik kuhugi kaugemale kindlaks ajaks kohale jõuda.
Pehme vedrustusega Jeebid ei anna just erilist kindlustunnet sealsetel kruusateedel ning ka väiksematel kurvilistel asfaltkattega teedel sõites. Kas oled nõus sellistel teedel (valdav enamus) sõitma 50..60-ga?
Tingimusel, kui sa ei hakka elama väga kaugel mõnest suuremast teest, siis ma soovitan soojalt hoopis suurendatud kliirensiga nelikveolist sõituautot: Subaru Outback või Forester. Mõlema põhjad on maapinnast 18,5 cm kõrgusel. Kui kindel soov automaatkastiga autot saada, siis on ainus võimalus nendest kahest Outback 3,0 mis on päris nelikveoline. Nõrgemate mootoritega on automaatkastiga mudelid Haldexiga, mis ei ole mitte üldse hea. Manuaalid on kõik päris nelikveoga.
Subaru eelis on kruusal ja maanteel sõiduautolik juhitavus, samas suudab ka kogu talve puud metsast välja vedada. Sinu soovitud hinnaklassis aga on ääretult väike valik neid saada. Ja remontima neid eriti ei pea, enamasti piirdub ainult hooldusega.
nohik kirjutas:Masinate paljusus Eesti turul on tingitud suurest kütusekulust ja asjaolust, et neid saab Euroopast odavalt sisse tuua.
Hakkas täitsa ennastki huvitama. Mis Chero või Grandy kütusekulu maanteel on. Ise olen 4.0 liitrise Wrangleriga pidanud kütusekulu ikka tundides mõõtma ja metsas.
AT ja MT rehvid on muidu toredad küll, kuid ainult senini, kui on vajalik kuhugi kaugemale kindlaks ajaks kohale jõuda.
tiitv kirjutas:Pehme vedrustusega Jeebid ei anna just erilist kindlustunnet sealsetel kruusateedel ning ka väiksematel kurvilistel asfaltkattega teedel sõites. Kas oled nõus sellistel teedel (valdav enamus) sõitma 50..60-ga?
See on küll suhteliselt meelevaldne tõlgendus. Veel jõuad vaatama minna kuidas Võrrimees Väos uskumatuid kiiruseid üles võtab, seda kruusakattega karjääris.
tiitv kirjutas:Tingimusel, kui sa ei hakka elama väga kaugel mõnest suuremast teest, siis ma soovitan soojalt hoopis suurendatud kliirensiga nelikveolist sõituautot: Subaru Outback või Forester.
Nüüd on küll tegemist pühaduseteotusega.
Omalt poolt: kui on oht sattuda lahtilükkamata lõigule, kus abi lähedalt võtta pole, soovitaks lasta Offroadkeskuse meestel vints paigaldada. Kuna liialt tihti vaja pole võid kasvõi odavama hiinaka panna või siit müügifoorumist mõne pruugitu leida. Igaljuhul annab kindlustunde, et ei pea end kusagil metsas surnuks külmuma.
lisaks ka supi sisse hägust materjali - kui on soov maastikumasina järele, millel Jeebi odavad varuosad ja sõiduautolik käitumine, tuleks osta selline aparaat:
Peab vist juhanionule appi tõttama.Just ükspäev vestlesin ühe inimesega, kellel pole hobi, aga on hakanud kiikama maastikuautode poole, no üks hobi võib ju inimesel olla. Kahetunnine vestlus lõppes lausega, et nüüd ma siis lähen Jeepi ostma. Ja just Cherokeed või Grandi, kumb rohkem meeldib. Esimene maastur esimeste elamuste saamiseks ei peaks mingi hirmkallis olema, hiljem võimalik ju teisi ka vaadata ja vajadusel vahetada, ega sa taga abiellu. Hoolduskulud ja osad Jeepil odavad ja kättesaadavad, remontimine pole ka mingi raketiteadus. Kui talle kohe mingeid suuri ja karvaseid papusid alla ei istuta, pole see bensukulugi teab mis hull. Ise kasutasin kunagi igapäevaautona umbes sama suurt GMC Jimmyt 4.3 mootoriga, mille keskmine bensukulu oli 12l/100km ja trassil 10(tõsi küll manuaalkastiga).Wrangleril 4,2 automaat oli umbes sama, aga see väiksem ja kergem. Nii et ei miskit müstilist. Ja auto, mille ostad, peab sulle endale meeldima, vastasel juhul pole mõtet võtta. Nii et, juhanionu, sa oled õigel teel.
Urmas, üks asi on liikluseks suletud teel sõitmine ja teine avalikult kasutatavatel teedel, kus igas kurvis võib keegi vastu tulla. Lisaks kurvidele on ka küllalt järsud tõusud ning langused. AT ja MT rehvide kasutamist pidasin ma talvel silmas. Tavalisel kruusal peavad mõlemad asfaldirehvist oluliselt paremini.
Teades enam-vähem Võrumaal talvist liikumist, siis peamised kohad, kus kinni jääd, on põldude kõrval lagedatel, mis täis tuiskavad.
Minu seisukoht on lihtsalt, et tegelikult ei ole see asi nii hull, kui kiputakse kaugemal pool arvama. Kui tegemist on tõesti mõne suurest teest väga kaugel asuva taluga, siis on tõesti džiip ainus variant. Täisraamita auto venitab väljavintsides kohe kõveraks.