Kas politsei on muutunud aktiivsemaks?

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Vasta
Discovery
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Discovery »

leek kirjutas:asi ikka nii,et tulekustuti peab olema aga esmaabipakend jäägu oma südametunnistusele!
Mis loogikaga? :shock: Kui paugu paned, siis ikka tahaks, et kaasliikleja Sulle esmaabi annaks? või jätad ise kannatadasaanud hätta????
Kasutaja avatar
manal
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas manal »

No kui ikka ei oska abi anda, siis on vähe kasu sellest esmaabipakist.
Discovery
Got ARB and Nitrous?

manal kirjutas:No kui ikka ei oska abi anda, siis on vähe kasu sellest esmaabipakist.
Krt mehed, te üldse ei mõtle?? Kui ei oska esmaabi anda, mine kursusele või võta raamat ja jäta meelde. Ja kui ise ei oska anda, siis võib olla keegi, kes oskab anda.

Või on tore näha, kuidas keegi arteriaalse verejooksuga vaikselt tühjaks niriseb?
4x4 sõber
Fitting 38"

Postitus Postitas 4x4 sõber »

49ZIA kirjutas:
manal kirjutas:No kui ikka ei oska abi anda, siis on vähe kasu sellest esmaabipakist.
Krt mehed, te üldse ei mõtle?? Kui ei oska esmaabi anda, mine kursusele või võta raamat ja jäta meelde. Ja kui ise ei oska anda, siis võib olla keegi, kes oskab anda.

Või on tore näha, kuidas keegi arteriaalse verejooksuga vaikselt tühjaks niriseb?

NB! Isegi kursustel räägitakse: "Kui ei ole kindel et õiget abi annad siis ära puutu vigastatud".

Elastikside tõmmata tugevalt ümber kaela, küll natukese ajapärast jääb verejooks ka seisma. :D

Kerge vigastuse korral saab küll aidata. Kui on rasked vigastused, siis isiklikult mina ei julge vigastatut puutuda. Põhjus: võid enda ebapädeva abiga tekitada kannatanule veel raskemaid vigastusi. Näiteks ei ole ma pädev selgroovigastust, kaelavigastust, sisemisi vigastusi tuvastama. Kui juhuslikult hakkad autost välja kiskuma raske selgroovigastusega inimest võid tekitada talle isegi surmava kahjustuse ja sellega võid saada kaela sellise kriminaal asja millest isegi ei oska unes ette näha. Pärast kirud ennast ja tuletad meelde vanasõna: "Iga heategu saab karistatud".
Viimati muutis 4x4 sõber, E Jaan 05, 2009 11:27 am, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

49ZIA kirjutas:Kui ei oska esmaabi anda, mine kursusele või võta raamat ja jäta meelde.
Ühe koolituse käigus oli endal ka üks päevake esmaabi õpetust.
Päeva lõpuks loeti sõnad peale,et ma ei teeks mitte kunagi esmast elustamist.Sest minu puhul oleks tegevus abistajale surmav,ei oska abi vajajat õrnalt puudutada.
Aga muidu sellise kursuse läbimine igati õige mõte.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
Discovery
Got ARB and Nitrous?

4x4 sõber kirjutas:Kerge vigastuse korral saab küll aidata. Kui on rasked vigastused, siis isiklikult mina ei julge vigastatut puutuda. Põhjus: võid enda ebapädeva abiga tekitada kannatanule veel raskemaid vigastusi. Näiteks ei ole ma pädev selgroovigastust, kaelavigastust, sisemisi vigastusi tuvastama. Kui juhuslikult hakkad autost välja kiskuma raske selgroovigastusega inimest võid tekitada talle isegi surmava kahjustuse ja sellega võid saada kaela sellise kriminaal asja millest isegi ei oska unes ette näha. Pärast kirud ennast ja tuletad meelde vanasõna: "Iga heategu saab karistatud".
Just. Ja seda teab, kui esmaabi osata anda. Aga see on juba muu teema ega puuduta küsimust, kas esmaabi pakk on vajalik ja PEAB olema või mitte.

Kisub OTks
tyybel
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas tyybel »

49ZIA kirjutas:

Läheb OT-ks kätte, aga ärgem nüüd plõksigem autoapteegi kallal - peale valuvaigistiampullide ärakeelamist on ainuke kasulik asi (avarii korral) täismõõdus kaelatugi ja seda ei kanna küll ükski sõiduautojuht masinas kaasas. Pohmelliga sisse võetud peavalurohi vist ei ole sihtotstarbeline?

Ja -ptuiptuiptui - südamest loodan, et arteriaalse verejooksuga avariiohver teele ei satu või endal ei juhtu. Aga ka see ei parane apteegiga kuidagi imeväel ja püksirihma zhgutiks tõmbamine läheb ilmselt kiiremini kui autost apteegi otsimine.

Aga jah, minul on apteek autos ja ma ei tea miks, südametunnistuse rahustamiseka?
Jeep Grand Cherokee ZJ V8 5.2
Jeep Cherokee XJ
+372 5074010
PriitV
Mudder

Postitus Postitas PriitV »

Mitmed isiklikud kogemused apteegiga: hädavajalikud elemendid apteegis on tohutu hulk sidet, mäkaiveri teip, vesiniku tabletid, jood, rull vatti ja hulgim plaastrit. Vee üks hädavajalik ravim on Burnshield. Muud sealt põhimõtteliselt vaja pole.

Esimene kõige põhilisem on igasugused lõikehaavad, terariistaga, kukkumine etc ja nendega kaasnev mittearteriaalne verejooks. Kui on tõsine juhus, ja mul seda 2 korda olnud, siis on kõige kiirem ja optimaalsem lahendus teip! Läks 3 mm näpuotsa kaduma ja suur varvas pikuti pooleks, jõuga teibiga kinni, mis peatab verejooksu (veri lihtsalt ei pääse välja) ja otsejoones spetsialisti juurde. Sobib ka enamuse lõikehaavade esmaseks raviks, lihtsalt julmalt sulged vigastuse.
Tõsisemate marrastuste puhul, näiteks poiss pani rattaga rämedalt põlve kruusa maha või ise kukkusin näoli müüripealt rusuhunnikusse, vesinikuga puhastamine, joodilaks peale, sidemapadi alla ja side peale.

Teine põhiline vigastus on igasugused põletused. K.a. päikesepõletus. Burnshield ravib. Kui on jõhkram põletus, vesinikulahus jahutab-puhastab. Poiss põletas pool nägu ära nädal enne kooli. Kooli läks juba värske näonahaga...

Kolmas on luumurrud. Õnneks nendega puudub igasugune kokkupuude. Teoorias vaja teha lahas ja mingi asend fikseerida. Puupulga ikka leiab ja parim fiksaator on mäkaiveri teip. Isegi rangluumurru puhul käsi liikumatuks keresse teipida. Ja ikka otsejoones spetsialisti juurde.

Off-road on kohati sarnane merel seiklemisega, abi on reaalselt kaugel. Mingit ravimist seal ise ei tee, ainult verejooksu peatamine ja asendi fikseerimine tulevad kõne alla. Kõik muu on "jutuks hea küll", kui just pole tegu õppinud meedikuga.

Mis aga tulekustutit puudutab: kumb on olulisem ,kas tema reaalne olemasolu ja töökord või mingi mõttetu kleebis? Jälle igatsugu huvitavad isiklikud kogemused. Kui kunagi läks Valiant piduritoru purunemisel tagarattast põlema, siis kustutas leegi iidvana ja ilma igasuguste kleepsudeta "seier rohelises" kustuti. Ta oli olemas ja töökorras. Samas ükskord pidin peaaegu ühel sprindi tehnilises enesevalitsuse kaotama, kui tarkpea arvas ,et töökorras pole oluline, kleeps on tähtis. Nagu mentidel. Juhuslikult oli ühes autos tühi ja kleepsuga kustuti. No panin siis selle Mossesse ja idu oli sigarahul, tehniline läbitud!. Loomulikult viskasin selle enne rajale minemist kuskurat ja installisin südamerahuks iseenda töökorras kustuti. Sellesamaga sõitsin igapäevaselt 7 aastat ja nüüd käisin enne ülevaatust lihtsalt uut kleepsu saamas. Kleepsupanija vaatas täpselt sama, mis mina: seier rohelises, roostes pole... ja pani kleepsu peale. Kas need vahepealsed 6 aastat oli ta kuidagi vähem kustutav???
hagbard
Rookie

Postitus Postitas hagbard »

414 AVM kirjutas: Lolle on siin varemgi visiidil käinud, aga Sa oled ikka uus tubli tase. Kui Sinust midagi targemat välja ei pigistu, siis paku ennast vabapriiliselt Armeenia kööki.
Huvitav, kui elukindlustus eile ümber sai ja täna hingeraas Suure Vaimu juurde siirdus, kas oleks seletamisest kasu, et alles eile lõppes...
Mina Mikuga ühes parteis - tee oma asjad korda, või käi jala, või siis ole vait ja maksa trahv ära :evil: .
Oled kitsarinnaline ametnik? Tore, kui tundsid minu kommentaari enda pihta käivana. Ametnikud on ikka inimeste jaoks mitte vastupidi. Mitte asjata ei tee seadusandja s.t riik. st meie kõik karistusmäärasid piisavalt suure vahega minimaalse (antud juhul hoiatus) ja maksimaalse vahel. Üks päev kustuti kontrollkleebise kehtivuse üleminekust on formaalne mitte sisuline rikkumine. Kui kustutit ei oleks või selle kehtivus oleks märksa kauem läbi võiks kahtlustada, et isik eksis seadusandja tahte vastu milleks on TÖÖKORRAS kustuti olemasolu autos. Sellistel puhkudel (sisuline eksimus puudub) ei tohi kunagi nõustuda lihtmenetlusega kuivõrd komissaride pädevus kipub sellistes asjades karistuse määramisel olema märksa parem kui patrullpolitseinikul.

Kindlustuse näide on täiesti OT- kindlustus ei jäta raha välja maksmata sisuliselt mitte lepingu puudumise pärast vaid sellepärast, et neile pole raha makstud.
4x4 sõber
Fitting 38"

Postitus Postitas 4x4 sõber »

Politsei on muutunud aktiivsemaks. Täna terve Tallinn neid täis.

Kohtusin poliisidega Pärnu mnt ja Suur-Ameerika ristmikul. Seal olid nad kolme masinaga. Peeti kinni ja küsiti kas on kõik varustus, mis masinas peab olema on olemas. Mina vastasin, mida netu seda netu. (Masinat remonti viies koristan kõik asjad salongist ja pagaasiruumist ära. Jätan ainult tagavararata, tungraua ja mutrivõtme). Siis vaatas tigeda näoga mulle otsa ja hakkas moraali lugema. Kuulasin ilusti ää ja ütlesin vastu, et masin läheb remonti ja pole mõtet asju masinasse jätta. Asi lahenes minu kasuks. Sooviti head uut aastat ja head teed.
Sellest järeldus, et poisil ei olnud sinine esmaspäev ega ka paha tuju vaid oli väga arusaaja tüüp.
Viimati muutis 4x4 sõber, E Jaan 05, 2009 3:48 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Siit moraal!
Head foorumlased võtke endale täna õhtul 15 min. vaba aega ja vaadake kohustuslik varustus autos üle!
Kaotate veerand tundi, võidate tuhandeid!
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
ddig
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas ddig »

4x4 sõber kirjutas:Politsei on muutunud aktiivsemaks. Täna terve Tallinn neid täis.

Kohtusin poliisidega Pärnu mnt ja Suur-Sõjame ristmikul. ...
Kui need kaks tänavat omavahel ristusid, siis pidi ikka kiirus küll väga suur olema :)

Samas mulle jääb küll arusaamatuks, et millega seda politsei tähelepanu nii tugevalt tõmmatakse, et selliseid asju kogu aeg kontrollitakse? Minult pole selliseid asju kunagi küsitud :shock:

Kas on asi ehk "sõjas" kannatada saanud autodega, mille tehniline seisukord lahingujärgselt ei vasta nõuetele?

Sellega olen igal juhul päri, et päev-paar (äärmisel juhul ka nädal) tähtaja ületanud kustuti ei ole mitte rahatrahvi väärt, vaid ennekõike hoiatust.
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Jutt esmaabile läks, siis... ise ka mõnel (3) koolitusel osaletud, praktikas pole õnneks sõbra sõrme sidumisest enamat vaja läinud. *ptüi-ptüi-ptüi*

Mis meelde jäi - luumurruga inimesi ei ole (võimaluse korral) hea mõte ise transportida ja loksutada, v.a. käeluumurru korral. Kiirabitöötajate sõnad. Põhjuseks on rasvemboolia oht - rasvarakud satuvad verre ja lõpetavad sul kopsus või ajus. Oht on väikese tõenäosusega, aga kui ajusse pihta tuleb siis oled loll või halvatud ka.
Muidugi ei tähenda see, et kuskil peipsi metsades viskad lumehanges vedelevale vanale teki peale ja käsid 3h mitte liigutada, kuniks brigaad saabub...
Ja veel, rõhksidet loetakse tänapäeval žgutist efektiivsemaks-paremaks.

Mis võõrale inimesele esmaabi andmist puudutab ja igast autodest välja kiskumisi jne, siis ei ole lõpuni universaalseid reegleid. Jah, linnas mingi nikastatud kaela ja kinni kiilunud uksega case'il pole hea mõte vanti aknast välja kiskuma ja kaelalahasega kägistama minna, aga kui näed, et inimene on kägaras autos ja ntx mootoriruum põleb lahtise leegiga, kustuti(d) saavad tühjaks ja...? Ka siis tuleb väga kiiresti vastu võtta otsus, kui ohtlik ja kiire kulgemisega see tundub ja kas on mõtet ennast hakata potentsiaalsesse ohutsooni panema... Sitad valikud ja otsused, tuleb lihtsalt alpinistide kombel endale sedastada, et omas ajahetkes on kõik vastu võetud otsused õiged ja parema äratundmise järgi tehtud, hilisem targutamine ei aita.

Selle kilose kustutiga kuupäeva pärast trahvi teha on küll lollus. Auto sellega kustutatud saab, siis ikka vedas selle tulekahjuga... Mul on just mõtted liikuma läinud, kuidas suurem kustuti installida ja kinnitada, aknapesuvedeliku känkut välja visates (tuleb paaki isegi linnas sõites piisavalt harva täita, on praktika näidanud).

Tanel, julgeb pollarile oma autot ja vidinaid-kodinaid näidata küll
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
Mägilane
Fitting 38"

Postitus Postitas Mägilane »

Lemmikkomm oli see et kui nädalaga koguti üle milli siis politseil polevat karistavat eesmärki vaid see kõik on meie endi hüvanguks.Aitähh!

Kurat üritan vaikselt(ausalt) oma asjakest ajada aga,kas palju teeb sel ikka juhtub.

Võime siin 2xpäevas kustutit laadida või tampoonitagavara täiendada aga kui ikka on sitt päev....

Pole vaidleja ,aga see teema on mu hell lemmik
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

Landy kirjutas:Siit moraal!
Head foorumlased võtke endale täna õhtul 15 min. vaba aega ja vaadake kohustuslik varustus autos üle!
Kaotate veerand tundi, võidate tuhandeid!
Olemas, aga kustuti muidugi aegunud.
Egas midagi, padavai poodi kustutit ostma. Seisin leti ees, näppisin tehasepakendis kustuteid ja kõigil kuupäev eelmisest aastast, kehvemal juhul isegi aasta esimesest poolest, ehk kui hetkel kustuti osta, siis TÜV ajaks juba vaja kuupäeva värskendada.
Ise olen saanud hoiatuse, sest apteegis asuv kirjutusvahend ei toiminud. (selgitus: kui jooksete apteegiga põllule, siis blaa-blaa..)

Esmaabist.
Seoses ameti ja hobidega olen viimase kahe aasta jooksul 2 korda 2 päeva koolitust saanud ja mõlemad kardinaalselt erinevad. Esimene, kus linnuke kirja läks, oli klassikaline nõuka aegne: "zgutt, lahased ja kaunilt sidumine".
Teine, mida juhendas üks Eesti paremaid spetse, kes ise kiirabis tööl, andis lihtsa juhise: hoidke telefon käepärast ja siis...
Kui vaja verejooks peatada, siis suruge sidemerull (taskurätik, sokid vm iganes) haavale ja kui inimene ei hinga/pulss puudub, siis elustage. Hullemaks ikka ei lähe.
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”