Väljasikutamisi?

Appikarjed, päästetööd ja kõik muud hädad mis metsas või selle ümbruses juhtuda võivad.

Moderaator: Moderators

Vasta
wdd
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas wdd »

Juhtussiis selline naljakas lugu:
Sõbra maja ees vaatasime, kui kõrgele lumehange otsa mu neljarattaline sõber rongda suudab... hang oli aga oodatust pehmem ja vajusin põhjaga kinni... Iseenesest oli see suhteliselt oodatud tulemus, nii et seal polnd midagi naljakat.

Naljakaks läks aga siis kui välja tõmbama hakkasime.
Kinnitasime ühe otsa sõbra pajero külge ja teise minu monterey kärkukonksu.

Nähtavasti oli kärukonksu juurest raam aga pehme, nii et tulemuseks tõmbasime kärukonksu koos tagastangega eest ära :shock: :shock:

Tagastange sai kruvidega kerekülge lastud, aga nüüd vaja hakata aretama taha mingit tugevat rauda, mille külge kärukonks istuma panna.

Kui oma telefonile elu sisse saan ( kukkus see lumehange) siis saan ka pildi üles panna.

Auto saime kätte aga kasutades labidat ja kaevates natuke hange madalamaks, millest siis auto enda jõul välja ronis... seda küll ilma tagastangeta ja kärukonksuta.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

Täna oli Väimela teeristis üks Jeep ka üritanud otse põrutada ja siis siputas rõõmsalt nelja ratast kõva lumevalli otsas - üsna kõvasti istus teine kinni, pidin lõpuks hooga rampsama, et kätte saada.
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Nu mehed,kes viitsivad päästetute nimekirja pidada.
Saaksite kõvasti täiendust oma nimekirjadele.
http://www.jt.ee/?id=218271
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
aymur
Mudder

Postitus Postitas aymur »

Sai siis Tartu-Elva vahel yks Passat välja sikutatud,oli teine teinud uhke lennu yle lumevalli põllu peale,andis ikka pusida enne kui kätte sai,lumevallid tee ääras nagu betoon :evil:
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Postitus Postitas kiiking »

Vahel on ka suht koomilisi väljasõitmisi. Üks tegelane istus hange otsas Lubja teel Viimsis nii ümberminemise ääre peal. Saime ta Rassiga kahasse sealt kätte ja peale seda tegelane ei sõitnud edasi koju vaid keeras teelt maha majade vahele otsima tema ees mitte suunda näidanud autot. Tema ees sõitnud auto oli lihtsalt pidurdanud järsult ja suunda näitamata ära keeranud. Ilmselt tegi ta rooliga väikse nõksu ja nii hange ta lendaski. Eks pikivahe ei olnud ka muidugi piisav. Tee oli nii libe, et autol oli parem pidamine kui mul.
Esmaspäeval on siis oodata töökotta ilma suunatule kangita autot. :lol:
NB: Hoidke helkurvestid autos. Ma pidin ise paar korda alla jääma, sest hoolimata ohutulede vilkumisest enamus kiirust maha ei võtnud. Ma oli muidugi suht tumedas riides. Edaspidi hoian helkurvesti autos. Tiheda liiklusega tee ääres on see toimetamine ikka suht ohtlik.
Eriolukordades võiks olla maasturitel vilkuri kasutamine lubatud!
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
ddig
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas ddig »

kiiking kirjutas:Vahel on ka suht koomilisi väljasõitmisi. Üks tegelane istus hange otsas Lubja teel Viimsis ...
NB: Hoidke helkurvestid autos. Ma pidin ise paar korda alla jääma, sest hoolimata ohutulede vilkumisest enamus kiirust maha ei võtnud.
Kui jutt käib täna ca 18 paiku õhtul hange otsas kiikunud autost, siis see koht pole mitte Lubja tee vaid Pärnamäe tee!

Mis ohutust puudutab, siis olite omalt poolt natuke hooletud. Ennekõike oleks pidanud sellel hange otsas kiikuval autol ohutuled vilkuma. Mina lähenesin teile Ecoland´i poolt ning kaugelt oli näha, et vasakul teeservas seisab auto ohutuledega, kuid polnud mitte millegi järgi võimalik oletada, et seal enam kui üks auto oli või et keegi seal askeldanud oleks.
Ma muidugi võtsin kiirust vähemaks, sest tee oli tõesti libe ja eeldan alati, kui keegi ohutuledega teeääres seisab, et selleks on ka mingi põhjus. Samas nähes kuidas enamus liiklejaid ümbritsevasse suhtuvad, siis ma ei imesta, et teie olematu "märgistatuse" peale keegi ei vaevunud kiirust vähendama.
Iseenesest muidugi tänuväärt, et appi läksite. Ärge mu väikest kriitikat pahaks pange. Ise nägin samast kohast 200m eemal paar nädalat varem teelt välja sõitnud autot ning vaatamata sellele, et mul ei olnud võimalik füüsilist abi pakkuda, pidasin kinni, et veenduda inimeste ohutuses.
JAN007
Fitting 38"

Postitus Postitas JAN007 »

kiiking kirjutas:Eriolukordades võiks olla maasturitel vilkuri kasutamine lubatud!
Kasutan magnetiga kollast vilkurit ca 10a kui vaja kedagi välja tõmmata, vedada või midagi organiseerida (spordiüritus), mitte kordagi pole paha sõna politsei poolt kuulnud.
Grand Vitara
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Postitus Postitas kiiking »

ddig kirjutas:Kui jutt käib täna ca 18 paiku õhtul hange otsas kiikunud autost, siis see koht pole mitte Lubja tee vaid Pärnamäe tee!
Just see. Kus krt see Pärnamäe lõpeb ja Lubja algab on mulle siiani arusaamatu. Eks sai lohakas oldud ka, sest mõtted olid juba kodus, aga ikkagi on suurem osa kaasliiklejaid parajad tropid. Enamus sõitjatest ei lasknud ennast häirida nendest ohutuledest ja lasid sama kiirusega u.70 edasi. Seepärast mõtlengi, et autos peaks olema vilkur ja helkurvest. Vaja läheb võib olla korra aastas, aga siis on ka tõesti vaja.
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
ddig
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas ddig »

Lubja tee ja Pärnamäe tee saavad kokku seal, kus Aiandi tee lõpeb!

Mul on igas autos kahed ohutusvestid. Nendest näikse küll tolku olevat, sest reeglina ikka võetakse kiirus maha. Ilmselt on juba see helkurvesti peegeldus piisavalt ere, et ehmatab natuke ära. Soovitan kõigile!
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Mul jälle selle vilkuriga kogemus, et seda ei aktsepteeri tänaval õieti keegi. Selleks peab vilkur olema sinine või punane :-(. Aga politsei küll ei pahanda, kui seda kollast eriolukorras kasutad, selle koha pealt mõistvad tegelased.
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Noh, ega see pollar sestap pahandagi, et see suuri privileege just ei lisa...

Lisaks peab su kuut hooldusmasinana arvel olema, et kõik po protseduru oleks...

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13251504

Kood: Vali kõik

3. peatükk
HOOLDUSSÕIDUKID 

§ 23. Hooldussõiduki registreerimine 

Sõiduk registreeritakse hooldussõidukiks liiklusregistris. Taotluse esitab sõiduki omanik või valdaja. 

§ 24. Hooldussõiduki valgussignalisatsiooniseadmed 

(1) Hooldussõiduki valgussignalisatsiooniseade on kollane vilkur. 

[....]

§ 25. Hooldussõiduki liiklemise kord 

Hooldussõiduki juht, kelle sõidukil on sisse lülitatud kollane vilkur, tohib teel töötades kõrvale kalduda liikluseeskirja 9. peatüki «Manöövrid» § 101 nõuetest, 10. peatüki «Sõiduki asukoht sõites» ja 13. peatüki «Peatumine ja parkimine» nõuetest, liikluseeskirja lisa 2 «Liiklusmärgid» nõuetest (välja arvatud osa 2 «Eesõigusmärgid» ja osa 3 «Keelu- ja mõjuala märgid» märgi 351 «Suurim kiirus» ning märgi 382 «Kiiruse piirangu ala» nõuded) ja lisa 3 «Teemärgised» nõuetest. 

§ 26. Liiklusohutuse tagamine 

Hooldussõiduki juht peab liikluseeskirja nõuetest kõrvalekaldumisel tagama liikluse ohutuse.
EDIT: helkurvestist on tõesti selles mõttes rohkemgi tolku, et kollane vilkur käib peamiselt prügiautodele ja traktoritele peale (loe: savi neist), tuledes vastu veiklevates helkurvestides peituvad pahatihti aga mundrimehed...
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Helkurvestist tundsin teravat puudust kui, siingi rubriigis kirjeldatud jutus, Inseneeriga koos ühte risti üle tee rekkat pika vintsisime. Endal on mõlemas autos olemas ja koduski veel (seoses ürituste orgunniga) kümmekond vesti kuid Inseneeri autos kaasas polnud.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
wdd
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas wdd »

Täna hommikul tööle sõites sai välja sikutatud üks bmw, mida juhti kena noor neiu. oli sõitnud mööda paldiski mnt'd keila suunas ja peale harkut lõpetas vallis.. või siis juba läbi selle.

Sai ohukolmnurgad välja pandud, köis sappa ja kuna minu auto rataste all oli küllaltki puhas asfalt siis aeglustiga sai suhteliselt sujuvalt ta teele tagasi sikutatud. :)
Viimati muutis wdd, E Veebr 01, 2010 10:33 am, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
LR90
I live off from the mud

Postitus Postitas LR90 »

:?: mööda peterburi mnt keila suunas :?: :?:
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
wdd
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas wdd »

LR90 kirjutas::?: mööda peterburi mnt keila suunas :?: :?:
Mööda paldiski...

Parandus tehtud...