Selle asjaga on UKs niimoodi, et kui sajab 5cm lund maha, siis suletakse koole ja tööle tulemine on vabatahtlik, sest liiklus on täielik kaos. Siis on ainsad kes suudavad arste haigete juurde viia ja muid sääraseid väga hädapäraseid sõite teha 4X4 autode omanikud, tehes seda vabatahtlikult. Seal on absoluutselt kõik sobimatu lumega liiklemiseks, alates suverehvidest ja järskudest tõusudes kuni inimeste täieliku libedakogemuse puudumiseni. Ma olin nii kõva mees, et viimasel talvel saabusin tsikliga tööle sellise ilmaga ja tõdesin, et pole hullu midagi. Näitasin töökaaslatele pilte kolmemeetristest lumevallidest hoovis ja rääkisin kuidas meil terve talve iga öö midagi tuleb taevast alla.
Absurdi tipuks oli kolm talve tagasi olnud olukord, kus Heathrow lennuvälja rajad olid suletud 4 päeva. Tegemist on siiski riigiga, millel on oma tuumaallveelaevad, lennukikandjad jne...
Lugu elust enesest. Pole küll päris huumor aga mingi nurga alt oli mingil hetkel naljaks.
Olin Rootsis suurel koolitusel, sinna sõitmiseks kasutasin firma VW Tourani. Talv, lund omajagu, teed ka mõnusalt lumised. Koolitaja tuli Suurbritanniast. Kasutasime minu autot hotelli ja koolituskeskuse vahel liiklemiseks. Koolitaja oli ka minu autos. Ta ikka korduvalt küsis, et kas lume peal on turvaline sõita. Tema jaoks oli kogu talv ja lumel sõitmine ületamatu probleem. Ei suutnud ära imestada, et me nii rahulikult ja lõdvalt võtame asja roolis olles. Kiirusega 100km/h sõita pole enamus eestlastele ja põhjamaalastele probleem, kui kiirtee on lai ja sirge, aga lumine. Igal hommikul ja õhtul hotelli vahet sõites rääkis koolitaja, mis neil juhtub ja kuidas nad ikka hakkama ei saa isegi paari sendi lumega. Ja kui pausi aeg näitasin talle, kuidas Audi Quattroga järve peal ''müramas'' käisin, siis arvas ta, et me oleme lihtsalt peast segi.
Viimasel päeval tegin talle parkla tagumises nurgas väikese käsipiduriga tagasipöödre demo. Esimesest ehmatusest üle saanud, tahtis ta teada, kuidas auto ikka nii käitub ja kas me ei karda.
Mingil hetkel tundus nats naljakas, aga kui inimene pole libeda pinna peal kunagi sõitnud, siis ei saa teda ka selle eest hukka mõista. Iga inimene on kohanenud oma elukoha eripäradega ja võõrale tunduvad need harjumatud.
Ega me põhjamaalased, ei saaks vist kõrbes ka nii hästi hakkama, nagu beduiinid seda teevad.