Erateed-ja maad ning kaardid

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

Vasta
KKKKKK
Fitting 44"

Re: Erateed-ja maad ning kaardid

Postitus Postitas KKKKKK »

See üldkasutatavate teede erastamin üks paras ümber on- oli? Ilmselt riigiaparaadis keegi "tarkpea" mõtles, erastame koos teedega , siis pole vaja riigil teid hooldada vaid omanik hooldab. Noh nüüd seda "hooldust" tihtipeale näha on. Tagasi asja pöörata on ilmselt väga raske.
Jahipidamise organiseerimise käigus on tuld vaielda-arutleda kodanikega, kes pannud kinni (füüsiliste tõketega või tee läbi kaevamistega) aastakümneid kasutuses old külateid, ilma igasuguse põhjuseta! Varem või hiljem on neid jälle kasutada lubatud, kui aru saadud millega jahimees tegeleb. Jahimees üldjuhul jätab endast maha tee samas seisukorras kui see enne oli.
Ja mis seal salata kindlasti suurim metsateede korrastaja on hetkel RMK.
AMAROK 190kW 01/2019
Koduabiliseks vali uus 225 AVANT kompaktlaadur!
tyyp07
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tyyp07 »

Ma isegi praegu ei räägi mingist metsa- ja külateest vaid päris tiheda kasutatavusega korralikust kruusateest mida vald hooldab ja lahti lükkab.
Väljaminekud kasvavad, et järele jõuda sissetulekutele....
http://www.rgb.ee
53449661 Kert
Team Linnamehed
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Postitus Postitas tuningman »

Nuh, vähemalt minu mure on nüüd lahendatud. kuna elan 3 maaomaniku maade ristumise kohas, siis kunagi krundile teed ehitades mõõdeti 100m teest ühe psühhopaadist maa omaniku maa sisse, mida ta siiani oma omaks peab. seega pidin nii õelda oma koju minnes üle tema maa käima. :roll:
Õnneks on septembris muudatus toimunud ja maa ameti andmetel on kogu tee nüüd minu krundi järgi nimetatult Jõearu taluteeks nimetatud ja erateena kirjas.
Seega võib see psühhopaadist maaomanik nüüd tolmu kõhida, üle kelle maa mu tee käib.
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
heints
True Off Roader!

Postitus Postitas heints »

Kui tee lihtsalt talu järgi nimetetud ei muutu miskit. Kui hullu naabri maa juurest tee välja mõõdetud ei ole või notaris servituuti seatud pole miskit muutunud. On eratee ja mitme omaniku käes.Maa ameti kaardilt saad vaadata kelle maa pealt tee jookseb.
Ifa l60 9,6d
Heints 55 36 944
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

tuningman kirjutas: ...
Seega võib see psühhopaadist maaomanik nüüd tolmu kõhida, üle kelle maa mu tee käib.
Mille poolest see suhtumine "psühhopaadist erateeomaniku" omast parem on? Võta üks ja viska teist. :floff Mina-mina-mina...

Inimesed, rääkige kohalikega :idea: . Eriti need, kes "avastamisretkedel" käivad. Mitte ärge pöörake maaomanikku nähes kuusenoorendikku tappes ringi ja põgenege argpükslikult. :shock: Mitte kõik ei tule tapma, küll aga tahab enamus teada, kes ja miks tema maal liigub. Kust mina peaks teadma, kas vaikselt metsa vahelt ilmuv mudakollilõust on ausa mudasõltlase oma või on tegu järjekordsete "luurajatega" eelseisva "koristusretke" paremaks korraldamiseks? Kui esimese suhtes mul probleeme pole ja üleskirjutatud kontaktid jäävadki vaid minu teada, siis teiste puhul on autonumbergi asjaks kadunud vara jälitamisel. Ning just põgeneva auto puhul tekibki kahtlus, kuhu kiire... Õnneks on tänapäevased telefonid päris hea fotokaga 8)

Teeregistri korrastamine peaks olema igaühe enda huvides. Alustage KOV-st, seal peaks maakorraldaja teadma, miks krundid omal ajal nii just mõõdeti.
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Postitus Postitas tuningman »

v6sa kirjutas:
tuningman kirjutas: ...
Mille poolest see suhtumine "psühhopaadist erateeomaniku" omast parem on? Võta üks ja viska teist. :floff Mina-mina-mina....
See tee pole kunagi selle psühhopaadi oma olnudki. naabrid ja ümber kaudsete maade omanikud elavad
kõik teisel pool suurt maanteed.
konkreetne tee , millest jutt, viibki ainult minu õue ja on kunagi meie pere poolt lastud teha, seda seaduslikult muidugi,
aga siis algas erastamine ja jupike meie krundile viivast, meie tehtud teest mõõdeti aga tolle psühhopaadi maa sisse.
miks psühhopaadi? sellepärast, et ta on aastakümneid juba tervet küla igal võimalikul ja võimatul moel terroriseerinud
ja kõigile täiega sitta keerenud.
mul sõitis atvga täis peaga värava taga sihilikult aia maha ja siis tuli ähvardama ka veel.
kuu aega tagasi üritas oma naabrit kägistada jne.
kogu selle mehe külapeal kokku keeratud sitta ei jaksa siin aga mitte ülesse lugeda.

Temal oli kogu aeg MINA-MINU JNE.

Arutasin eile veel just oma vanematega meie tee asja. isa teadis rääkida,
et suvel oli vallas see teema jutuks olnud, Lubati asi korda ajada,
kuna see olevat jah maade mõõtmisel tehtud viga.
Hea, et lõpuks see viga parandatud sai ja ei pea enam ühe hullu terrorit kannatama.
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
KKKKKK
Fitting 44"

Postitus Postitas KKKKKK »

v6sa kirjutas: Inimesed, rääkige kohalikega :idea: . Eriti need, kes "avastamisretkedel" käivad. Mitte ärge pöörake maaomanikku nähes kuusenoorendikku tappes ringi ja põgenege argpükslikult. :shock: Mitte kõik ei tule tapma, küll aga tahab enamus teada, kes ja miks tema maal liigub. Kust mina peaks teadma, kas vaikselt metsa vahelt ilmuv mudakollilõust on ausa mudasõltlase oma või on tegu järjekordsete "luurajatega" eelseisva "koristusretke" paremaks korraldamiseks?
See on kõige parem ja kõige toimivam soovitus mis selleks puhuks anda saab. Mine ütle inimesele tere, tutvusta kes oled ja räägi mida asjatad. 99% juhtudest probleemi ei teki kui ise õiget asja ajad. Kogemus on selline jahinduse poolelt, kus kasutame samuti võõrast maad nii sõiduks kui jahitaristute rajamiseks. Muidugi sõidul meil vahe, et mädaga ei tiku maad/teed lõhkuma.
1% taignaid, kes MINU-MINU "karjuvad" jääb alati. See ei muuda aga peavoolu. :D
AMAROK 190kW 01/2019
Koduabiliseks vali uus 225 AVANT kompaktlaadur!
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Riigikogus 11. veebruaril vastuvõetud uus seadus sätestab erandi võõral kinnistul viibimise kohta mootor- või maastikusõidukiga.
Keskkonnaseadustiku üldosa seaduse, metsaseaduse ja veeseaduse muutmise seaduse algatas valitsus.

Veidi lähemalt:
http://tarbija24.postimees.ee/3088893/r ... allitamist
http://riigikogu.ee/index.php?id=182137
http://riigikogu.ee/index.php?page=en_v ... oosseis=12
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Tegija
Fitting 44"
Kontakt:

Noarootsis sigatsetud maasturiga

Postitus Postitas Tegija »

Kui eraomand siis eraomand ,märk ees ,et ei tohi minna siis ei tohi. Tegin paar nädalat tagasi tripi mööda eesti rannajoont. Alates Pärnu kandist ja lõpetades Vihterpalus ja seda sõidukaga. Päris huvitav. Tihti tuli eramaa vastu siis tagasi ja järgmisest teeotsast uuesti. Jõudsime lõpuks kuhu tahtsime (Tihti Tuli kasutada ka kondimotot) ,aga rannajoon on suletud märkidega eramaa. Tihti ka "Telliskiviga". Ja seda just Noa -Rootsis. Haapsalust Lõuna-Pool oli see vähem märgatav, aga siis tikkusime rannale ka vähem ligidale.
Tiimid Tegija ja Lada Eesti, metalli nii Eestist,kui lähi-välismaalt. Juhi parem käsi. Asja sees 2001. aastast.
Jumal tänatud ,et loodi autod ja autoelekter.
Müün ja paigaldan el. vintse.Tel;506 6268 : augustvoore@gmail.com
honkomees
True Off Roader!

Re: Noarootsis sigatsetud maasturiga

Postitus Postitas honkomees »

TRANSIIT kirjutas:... uusasunikud peavad ka randa eraomandiks.... Mis ajast on rand eraomand.Vanadele kolhoosi teedele pandi eratee sildid!Valvake oma kodu!aga ärge minge liiale!....
Eks paljuski nendes uusasunikes ongi probleem, nad ei tunne kohalikke tavasid ja nö kirjutamata seadusi. Meie külas Võrumaal lähevad päris vanad külateed (mitte tänapäeva 19. saj rajatud maantee, mis lõikab suvalt üle vanade ajalooliste külateede võrgu) otse läbi talude "uss-aedade" elik õuede, nii et elumaja ühel pool teed ja abihooned teisel pool ja minu lapsepõlves 1960-1970 polnud mingit probleemi, kõik sõitsid läbi, kui oli kariloomade tõkkeks latt väravavahesse ette pandud, siis võeti korraks ära ja pandi tagasi. Sealjuures ei saa öelda, et need oleksid mingid lihtsalt sissetallatud rajad, ikka nt suurte kividega täidetud pinnas, kiviaedadega ümbritsetud jms. Oli selline arusaam, et ela ise ja lase teistel elada. Tänapäeval on need teed kõik eraoamandi puutumatu osa ja vähemalt üks "maale elama" programmi liige ei luba nt jahimeestel kasutada seda teed söödapõllule sõitmiseks, ega suurt muud liiklust seal enam polegi. Teise metsavahe tee on uusomaniku metsa ülestöötajad täis ladustanud oksavaalu ... otseteed 0,5 km enam pole, jala-rattaga järve äärde ei saa, ainult ringiga autoga.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Kasutaja avatar
ahto42
Rock Crawler

Postitus Postitas ahto42 »

Eraomandi sildiga on nagu naabritega, kui on aed vahel, siis ka suhted korras. Kui ei ole, siis mingi ajapärast kindlasti kasutatakse teise head tahet ja viisakust ära ja siis suure tüliga tehakse aed vahele. Sama on ka nende eramaadega, vb kunagi polnud probleemi, aga keegi sittus mingiaeg nurka ja omanikul sai hing täis ja palk/silt ees.
Maaomanikuna häiriks mind ka sügavalt kui võõrad ATV/saaniässad minu heinamaal/põllul omavoliliselt rallimas käiks.
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
http://www.serve.ee
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

O.T.
Minu maalapp saab ja peagi sildid, kui kindlati koos omaniku telefoni mubriga ja viitega, et läbimiseks vaja luba küsida.
On olnud väga vähe kordasid, kus omanik pole peale viisakat küsimist ja põhejndamist edasi sõitu lubanud.
Pean normaalseks, et eramaa sildi juures võiks ka omaniku kontakt olla.
TRANSIIT
Rock Crawler

Postitus Postitas TRANSIIT »

ikka see neetud minu ja minu.eesti pops sai peremeheks!,kui saan kosmosest, kolmandast dimensioonist piisavalt likviidsust,siis ostan Tallinna ära ja panen igale tänava algusele eramaa sildi ja kontakt tel.nr.Meil peres on kaks eramaad. Laitses ilma piirdeaiata krunt mille ees võib igaüks küsimata(ette jäävaid taristuid lõhkumatta) ringi keerata,kuna pinnas on mul enda poolt tugevdatud ja koht on tõesti kitsas,siis ei näe probleemi.väike-maarjas talu maa mille ees ei ole debiilseid eramaa silte.meil ei ole midagi varjata.See kes üritab jahimeestele läbisõitu keelata ei võida midagi,pigem kaotab.jahimees võib viibida eramaal ilma tukita ja häälekalt liikuda enda ees ulukeid ajades ehast koidunu, kuni kelleg poolti lubatud jahimaani.kui keegi ongi nii enesekeskne siis arvestagu et jahiselts ei korva ka teie majapidamisele metsloomade poolt tekitatud kahju.jõudu uus peremehed :lol:
autoklaaside vahetus, haagisekonksude paigadus -25%
tel.53524571
Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas CaveMan »

Landy kirjutas:O.T.
Minu maalapp saab ja peagi sildid, kui kindlati koos omaniku telefoni mubriga ja viitega, et läbimiseks vaja luba küsida.
On olnud väga vähe kordasid, kus omanik pole peale viisakat küsimist ja põhejndamist edasi sõitu lubanud.
Pean normaalseks, et eramaa sildi juures võiks ka omaniku kontakt olla.
Kuigi siin oli juttu hoopis rannas sõitmisest mida kindlasti teha ei tohi aga kui üldisemalt rääkida siis ...

Probleem on ka selles, et aetakse sassi terminid eramaa ja eratee. Eramaade ja erateede omanikud ei tea ise ka oma õiguseid ja kohustusi. Iga eramaad läbiv või seal asuv tee ei ole eratee. Kusjuures läbivad teed reeglina ei olegi erateed. Näiteks Landy räägib oma maalapile siltide panemisest, mida ei ole üldse vaja, kuna eramaal (väljaspool teid) ei tohi niikuinii ilma maaomaniku loata mootorsõidukiga liigelda.
Kui teel on silt "eramaa", siis see ei keela edasi sõitu. See on informatiivne ning annab liiklejale teada, et ta asub eramaal. Kui eratee omanik soovib, et tema teed ei kasutataks, siis tuleb teele paigaldada selgelt arusaadav silt või liikluskorraldusvahend. Näiteks: "Eratee, edasi liikumine ainult tee omaniku loal. Tel: xxx xxx". Telefoni numbr ei ole muidugi kohustuslik. Kui teeomanik või maaomanik paigaldab teele liiklusmärgi sissesõidu keeld või liiklemise keeld, ilma mingi lisatahvlita, siis ei tohi seda teed kasutada ka omanik ise.
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”