1. Ottocar, ära tekita (omale) tühjast tüli. Ja ära tee oma marki täis. Mulle jätad küll oma ülbamisega (a la ma tahan maksta ja siis oma raha eest minu eest läbidefileerivaid offroadereid vaadata) suht lolli mulje
2. Trophy Raid ei ole oma olemuse poolest pealtvaatajasõbralik
3. Kui kurjad oleksid pealtvaatajad veel siis olnud kui neid näiteks liiniotsa oleks saadetud (paarsada meetrit võistluskeskusest) ja siis oleks selgunud, et autosid tilgub seal tunniajaste vahedega.
Keegi ei keelanud pealtvaatajatel sinna muidugi minna (tracking oli ju kõigile näha)
4. Korraldajad tõepoolest ei teadnud, et me nii tublid oleme ja nii kiiresti raja läbime. Mina kuulsin nende suust enne võistlust 2-3 korda pessimistlikumaid arve...
5. Klassikalisel pildistamisvõistlustel on võistlejate liikumine veelgi kaootilisem. Osadesse "huvitavamatesse" kohtadesse ei pruugigi keegi jõuda. Ise olen pealtvaatajana sattunud kohta, mida läbis 24h jooksul 3 masinat. Minu õnneks sattusin ma nendest kahte nägema. Sajal meetril trassil läks neil ikka üle tunni pusimist, oli huvitav, aga kui oleks muul ajal sattunud?!
6. Aita reanimeerida Talvesõitu! Näiteks Männikul. Sõitjatele igav (20. minutiline kähkukas) aga pealtvaatajatele huvitav. Ja mis põhiline: pealtvaatajatele ohutu!!!
7. Offroad on tegelikult mõnevõrra ohtlik spordiala. Vahest käivad autod üle katuse, vahest katkevad vintsitrossid, vahest liigub masin mitte täpselt sinna kuhu piloot sooviks ja vahest langevad puud. Võistleja peab neid ohte teadma ja nendega arvestama, pealtvaataja võib selline lammas olla, et ei arvesta sellega, et puu all, millest vintsitakse, pole sugugi ohutu seista. Ja kes on süüdi kui talle puu kuivanud oks või latv pähe sajab? Ega ometi lammas ise, eksole!
Btw, meie installisime just pealtvaatajate pärast omale õhupasuna ja kompressori. Ega lammas muidu tee pealt jalutamast eest ei kao (enne õhku karates) kui piisavalt kõva häält ei kuule
Nendest ATVdega pealtvaatajatest on kah kopp ees, kes ennast ideaaltrajektoori peale sadulani mutta pargivad. Ma arvan, et lähedal on aeg, kus nende sõiduriistadest pohhuilt üle sõidame ja tulgu kobisema kolmandatele isikutele tekitatud kahjust
edit: meie nägime viimasel sõidul ainult tsiviliseeritud ATVdega pealtvaatajaid kogenud offroaderi karjasekepi all
8. Kui pealtvaataja on asjatundmatu siis jääb talle tõepoolest vaadata Klaperjahti, MudDragi, Kevadsõidu kiirteed/ringrada ning teiste võistluste krosse! Meie fännklubi on miskipärast head kohad alati üles leidnud ja rahul! Kuigi eelinfo võiks tõepoolest veidi parem olla.
Elu on lill! Võilill...
Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002