Kodanik kalle mõtisklusi ASM i teemadel teiste abiga

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Pille
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas Pille »

hmm kirjutas:Üritusel kus tuleb enamus ajast passida ja siis pealtavaatajate totakate kommenaaride saatel lolli mängida ei ole tulevikku.
Ma ei satu küll tihti offroad võistlustele, aga... Kevadel sai näiteks Mudakoon Trophy lisakatset Turbas vaatamas käidud. Minu kogenematule silmale oli seal nii võistlejatel tegemist kui publikul nägemist - ei nimetaks seda "lolli mängimiseks pealtvaatajate totakate kommentaaride saatel."

Tunnistan, et selline suhtumine offroadi vaatama enam küll ei kutsu :?
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Mis nüüd siis lahti on ma ei saa aru? Ma olen aastaid käinud võistlusi vaatamas... ja pole ealeski lihtsam jälgida olnud kui viimastel aastatel. Internetis oli online võistlejate liikumine üleval, staabist sai pidevalt infot, mida veel tahta. Olid ajad kus praktiliselt mingit infot ei liikunud ja teadis ainult kinnine seltskond kus-mida vaadata. Ja stardis masinaid nüüd küll vähe polnud!

Tõesti, mõne jaoks võis küll kurb olla et paljud tiimid nii tublid olid ja varem lõpetasid. Vaadake korraldaja poole pealt ka veidi ja arvestage vahemaid ning liikumistingimusi. Offroad-orienteerumine ei ole ju oma iseloomult tsirkus ühe koha peal... sõidetakse siiski võrdlemisi pikki vahemaid teedeta maastikul, liigutakse kaootiliselt ja jäädakse toppama. Kuidas palun korraldaja seda kõike nüüd kontrollima ja pealtvaatajatele serveerima peaks siis?

Kui tahate tsirkust, siis äratage ellu trialid ja saku läte taolised üritused, muddrag kogub kuulsust... vägagi vaatemänguline ja võimalus rahvas kindlasse kohta seisma tuua.

EDIT to pille: nojah... vaata seni, kuni võitlus pole ehitatud üles pealtvaatajate rahakotile... kuni võistlejad maksavad ise kõik kinni, mitte ei saa show eest raha, siis pole ka ime, et vanu tegijaid häirivad joogisegused räuskavad ja rajal kakerdavad kodanikud. Eriti hullud ongi suvised sõidud.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Ah mida te sogate - ikka on hea ju kui on keegi pealtvaatajatest, kes vähemalt õpetab kuidas tegelikut sõita vaja oleks.

(stiilis "Noh - ei saa hakkama jah ? - Süüde vale jah ?")
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
Pille
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas Pille »

rommi kirjutas:nojah... vaata seni, kuni võitlus pole ehitatud üles pealtvaatajate rahakotile... kuni võistlejad maksavad ise kõik kinni, mitte ei saa show eest raha, siis pole ka ime, et vanu tegijaid häirivad joogisegused räuskavad ja rajal kakerdavad kodanikud. Eriti hullud ongi suvised sõidud.
Loomulikult - publikul ja publikul on kahjuks vahe :? Kuna ka ise autospordiga tegelen ning töö tõttu pea iga nädalavahetus erinevatel autospordiüritusel käin, siis saan sellest täiesti aru. Sellise tsirkuse keskel tõesti võistelda ei tahaks.

Ning loogiline on ka see, et orienteerumine ei ole publikuala - väga raske oleks seda ühtaegu hästi nii võistlejatele kui pealtvaatajatele serveerida. Nagu ma juba enne mainisin, siis lihtsalt ei osanud arvata, et Sultsi võistlusel kiiremad nii varakult lõpetavad; tulime hommikutundideks kohale, sest pimedas olnuks raske pildistada.

Lihtsalt unustada ei maksa, et räuskavate purjus kodanike seas on ka neid, kes viisakalt ja kaine peaga tõesti võistlejatele kaasa elavad ning üritust naudivad. Minule on seni rajal nähtu alati meeldinud.
Kasutaja avatar
Oliver
offroad on külm, pime ja vastik
Kontakt:

Postitus Postitas Oliver »

Austatud kaasvõitlejad!
Lõpetage palun see solvamine ning solvumine!

Vabandan siinkohal ASMV ´07 ühe korraldajana, siiralt kõigi inimeste eest, kes olid tulnud laupäeva hommikuks Sirgalasse, lootuses näha mõnusat offroad võistlust!

Ning mul on väga hea meel, et enamus võistlejaid leidsid, et ASMV ´07 oli hästi välja kukkunud

Ennekõike on offroad-võistluste korraldajatele oluline võistlejate arvamus.

Teadmiseks solvatud pealtvaatajatele, on mitmed tugevad offroad-sõitjad loobunud Eestis võistlemisest just liigse show pärast.

Solvujaid on olnud kõigi kaheksa aasta jooksul. Neid tuleb ja läheb.

... karavan liigub ikka edasi!
Oliver Sults, TR3, 20 aastat võidu- ja lõbusõite
Orienteerumiseks vajaliku arvuti leiad siit: https://supervivent.eu/offroad
Kasutaja avatar
414 AVM
Rock Crawler

Postitus Postitas 414 AVM »

Kristallitükk kirjutas:NO NO kulla JR, elu ei ole sugugi sitt ja pealegi, ei tasu olla nii negatiivne, elu veereb kui hernes kui just hernes usse pole. Tundub, et sulle NYC ei sobi ning tekitab masendust, marss koju tagasi!
Mine garaazi, libista õlut, ja masseeri oma rauda ja tunned kuidas jälle liblikad lendama hakkavad:P :re
Arumaisaa. Et mitu naesterahvast Eestimaa pinnal omavad sellist arvamust: unusta NYC, mine garaaži, libista teadagi mida ja silita rauda.
Ja Mees, kellel selline Kristallist "uss" herne sees, ütleb, et elu on sitt :shock: :shock: Noh, Jaak, kõige-kõigemad lilled Meerikast tulles...
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
Kasutaja avatar
Kristallitükk
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Kristallitükk »

Enne kui "publik"pappi välja ei köhi, et off roadi vaadata, siis ei ole ka kobiseda, kui kõik ei ole kõigile meelepärane.Sõitjad sõidavad oma lõbuks ju metsas ja seda ei tasu ka publikul unustada.
Get Nitrous and ARB, keep pushing buttons till You make it!
ottocar
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas ottocar »

Kristallitükk kirjutas:Enne kui "publik"pappi välja ei köhi, et off roadi vaadata, siis ei ole ka kobiseda, kui kõik ei ole kõigile meelepärane.Sõitjad sõidavad oma lõbuks ju metsas ja seda ei tasu ka publikul unustada.
Suht terve loogika, et kõik pealtvaatajad on rotid (ei võistle). Mõelge välja küsige raha (a`la vaatajatele mõeldud vaatamis kohad tasuliseks). Maksta ei viitsi (mingi kaardi eest) otsi ise. Äkkis siiski suudate oma üleoleva suhtumise tagant leida vähekenegi mõistlikust.
Ega keegi ei tahagi raha anda kui Te ennast metsas peidate. Küsimus ei ole mingis laululava ürituses vaid meelitaks kuidagi fänne juurde ja ei taha kuidagi uskuda, et kõik fännid on idioodid ja joodikud! Üritused on toredad kiidulaulu kuulavad kõik heameelega aga kui siin natuke kriitikat on tulnud siis kohe ollakse väga rahutud. Ärge närvitsege sõitke/võistelge aga areng peaks olema. Iseasi kas muidugi publiku südamete poole võibolla tõesti metsa poole :)
Kasutaja avatar
hmm
Home Made Monster

Postitus Postitas hmm »

Ei väidagi, et pealtvaatajaid pole vaja ja pealtvaatajatele magusamaid kohti ei saa teha.
Väidan, et Trophy Raid ( TR) kui offroad võistlus jääb suuresti sõitjate spordiks mida metsa vaatama tulevad ala tõelised entusiastid ja huvilised.
Puhtalt publikule neid võistlusi üles ehitada ei saa. See pole siis lihtsalt enam see ala. Publikule on võimalik teha trial´i võistlusi. Ka Formula OffRoad on suuresti publikuala.
Malaisas toimub selline tore võislus nagu Rainforest Challenge. Reklaam on vägev. Üritus kestab 10 päeva aga sõiduaeg on sellest 2 tundi. Sõidetakse tribüünide ees mõnesaja meetriseid lõike. Iial ei läheks oma raha eest sellisel võistlusel osalema. Venelased käisid koha peal vaatamas. Kommenaar - täiesti mõttetu üritus.
Alati saab paremini! TR3 piloot, nii mõnedki võidukad sõidud. tel: 5269391
ottocar
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas ottocar »

hmm kirjutas:Ei väidagi, et pealtvaatajaid pole vaja ja pealtvaatajatele magusamaid kohti ei saa teha.
Väidan, et Trophy Raid ( TR) kui offroad võistlus jääb suuresti sõitjate spordiks mida metsa vaatama tulevad ala tõelised entusiastid ja huvilised.
Puhtalt publikule neid võistlusi üles ehitada ei saa. See pole siis lihtsalt enam see ala. Publikule on võimalik teha trial´i võistlusi. Ka Formula OffRoad on suuresti publikuala.
Malaisas toimub selline tore võislus nagu Rainforest Challenge. Reklaam on vägev. Üritus kestab 10 päeva aga sõiduaeg on sellest 2 tundi. Sõidetakse tribüünide ees mõnesaja meetriseid lõike. Iial ei läheks oma raha eest sellisel võistlusel osalema. Venelased käisid koha peal vaatamas. Kommenaar - täiesti mõttetu üritus.
Arusaadav! Ei ole IDIOOT. Lihtsalt rääkisin oma kogemusest kui vaataja, ühel konkreetsel üritusel, kus mind peaaegu korraldajate poolt p....e saadeti. Küsimus on selles, et kas ei oleks võimalik stardis kuidagi paremini informeerida vaatajaid/külastajaid (jutt ei käi ASMV). Olen neid üritusi/seltskonda ise oma tutvusrinkonnas kiitnud ja promonud. Aga näe kui meelitasin kaasa saadeti võistlutel pikalt (ilmselt need inimesed ei viitsi enam vaadata). Ja kui mõni vaataja julgeb siia foorumisse mõne reakese poetada siis hoitku ta alt (see ei ole hea suhtumine).
kalle434
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas kalle434 »

Ütleks kui teema tõstataja paar sõna:
1.Vabandan Pille ees, kelle nime ma ilma tema teadmata enda väite tõestuseks sisse tõin ja seetõttu väikese "nügimise" alla seadsin
2.ASMV korraldajatele pole mul midagi ette eita. Lihtsalt oli küsimus, kas peabki nii olema nagu oli.
3.Sai selgeks, et tahtsin minna liivaksti, kus mängijad juba olemas ja pealtvaatajaid pole vaja.
4.Mõned kommenteeriad nimetasid siin, et võistlus käib võistlejate rahakoti peal. Ma ei tea aga ühtegi spordiala, kus see nii ei oleks, ikka sportlaste, sponsorite ja kui hästi läheb, siis ka riigi toel. Pealtvaatajate piletirahatulu on suht tühine. Ja pealtvaataja ei saa raha maksta, kui ei küsita.
5.Kuna aga huvi selle ala vastu on, siis lihtsalt loodan, et edaspidi rohkem ka võhikuist pealtvaatajatele mõeldakse. Näiteks konkreetsel korral oleks mulle piisanud infost eeldatavast kiiremate võistlejate trassi läbimise ajast.
6.Olgem sõbralikumad.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Kuule otto, rahune maha. Kõigil on oma seisukoht ja kindlasti sinu omaga arvestatakse. Imelik, et kohe ainult negatiivset välja loetakse. Kui sa aga tüli tahad norida siis palun väga, jäägi oma arvamust kritiseerivalt teavitama. Lahendusi kuulaks ilmselt kõik, seega pigem paku neid välja ... aita korraldajatel üritusi korraldada ... paku välja omi ideid koos nendega üritusi tehes. Abikäsi on ilmselt alati vaja korraldamise juures. Jah, ka publikule on ehk ala arendamiseks show-offi vaja teha, kuid võistlusi tehakse ikka eelkõige võistlejate tarvis, et nendele rahulolu tagada. Mina leian, et alati on saadud vaatajana kaasa elatud ja seda heade kohtade peal. Seega kui endal huvi, siis saab küll. Samahästi võiks ju öelda, et Formula OffRoad on igav ja üritused mõtetud, kuna meil Eestis seda ei pakuta. Tahad kaasa elada, siis tuleb ise Soome või Norrasse või Islandile minna.
+372 5028488
Kasutaja avatar
Kristallitükk
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Kristallitükk »

Suht terve loogika, et kõik pealtvaatajad on rotid (ei võistle).
Hm, kes seda ütles???? :shock: Kas sa pole ikka aru saanud maailma loogikast - kes maksab, tellib ka muusika!!!!!!!!! (katsu mitte sõna sõnalt mõista) Võistlustelt osavõtjana ja ka pealtvaatajana ei saa kurta, et oleks ühelgi üritusel fun saamata jäänud, see ikka inimeses endas kinni.
Get Nitrous and ARB, keep pushing buttons till You make it!
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Austusest Oliveri vastu võiks selle teema ometi lukku keerata. Minumeelest on siin kõik öeldud juba.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

1. Ottocar, ära tekita (omale) tühjast tüli. Ja ära tee oma marki täis. Mulle jätad küll oma ülbamisega (a la ma tahan maksta ja siis oma raha eest minu eest läbidefileerivaid offroadereid vaadata) suht lolli mulje :P

2. Trophy Raid ei ole oma olemuse poolest pealtvaatajasõbralik

3. Kui kurjad oleksid pealtvaatajad veel siis olnud kui neid näiteks liiniotsa oleks saadetud (paarsada meetrit võistluskeskusest) ja siis oleks selgunud, et autosid tilgub seal tunniajaste vahedega.
Keegi ei keelanud pealtvaatajatel sinna muidugi minna (tracking oli ju kõigile näha)

4. Korraldajad tõepoolest ei teadnud, et me nii tublid oleme ja nii kiiresti raja läbime. Mina kuulsin nende suust enne võistlust 2-3 korda pessimistlikumaid arve...

5. Klassikalisel pildistamisvõistlustel on võistlejate liikumine veelgi kaootilisem. Osadesse "huvitavamatesse" kohtadesse ei pruugigi keegi jõuda. Ise olen pealtvaatajana sattunud kohta, mida läbis 24h jooksul 3 masinat. Minu õnneks sattusin ma nendest kahte nägema. Sajal meetril trassil läks neil ikka üle tunni pusimist, oli huvitav, aga kui oleks muul ajal sattunud?!

6. Aita reanimeerida Talvesõitu! Näiteks Männikul. Sõitjatele igav (20. minutiline kähkukas) aga pealtvaatajatele huvitav. Ja mis põhiline: pealtvaatajatele ohutu!!!

7. Offroad on tegelikult mõnevõrra ohtlik spordiala. Vahest käivad autod üle katuse, vahest katkevad vintsitrossid, vahest liigub masin mitte täpselt sinna kuhu piloot sooviks ja vahest langevad puud. Võistleja peab neid ohte teadma ja nendega arvestama, pealtvaataja võib selline lammas olla, et ei arvesta sellega, et puu all, millest vintsitakse, pole sugugi ohutu seista. Ja kes on süüdi kui talle puu kuivanud oks või latv pähe sajab? Ega ometi lammas ise, eksole!
Btw, meie installisime just pealtvaatajate pärast omale õhupasuna ja kompressori. Ega lammas muidu tee pealt jalutamast eest ei kao (enne õhku karates) kui piisavalt kõva häält ei kuule :twisted:
Nendest ATVdega pealtvaatajatest on kah kopp ees, kes ennast ideaaltrajektoori peale sadulani mutta pargivad. Ma arvan, et lähedal on aeg, kus nende sõiduriistadest pohhuilt üle sõidame ja tulgu kobisema kolmandatele isikutele tekitatud kahjust :evil:

edit: meie nägime viimasel sõidul ainult tsiviliseeritud ATVdega pealtvaatajaid kogenud offroaderi karjasekepi all

8. Kui pealtvaataja on asjatundmatu siis jääb talle tõepoolest vaadata Klaperjahti, MudDragi, Kevadsõidu kiirteed/ringrada ning teiste võistluste krosse! Meie fännklubi on miskipärast head kohad alati üles leidnud ja rahul! Kuigi eelinfo võiks tõepoolest veidi parem olla.
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”