[Blog] Kuidas Samuraid nädalaga võistluskõlbulikuks ehitada

Moderaatorid: Stupiduser, Moderators

Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

Kuus

Sedakorda alustan hilja: kell 8.
Linn on umbes (mingi Aerosmithi kontsert Halopp arenal) ja Robi pidi Enksi (kellel on Keila vingeim värvimistöökoda) juurde katuseraami värvima minema.

See-eest olin päeval tubli ja kiusasin amordimüüjaid.
Tomi ja Antot ja Maitu...
Nagu tavaliselt ikka, tegin asja sellega huvitavamaks, et ei teadnud isegi õieti, mida ma täpselt tahan, irw!
Kokkuvõte on see, et amordid saaksime parimal juhul nädal peale Suvesõitu. :roll:
Sellegi poolest neile suur tänu!

Selgub, et Robi käis ammu Enksi juures ära. Minu saabudes värvib ta miskipärast keset õue katuseraami (aerosooliga, see on meie lemmik :lol: ), selle mida ta värvijameeste juures tegi, unustasin küsimata.

Asun siis silda alla kruvima.
Põhiaeg kulub doonori kammitsate keerete renoveerimisele (tuletan meelde, et neid ei paista keegi viimase 15. aasta jooksul puutunud olevat).

Lisaks on ka kiigedega tagasilööke.
Meeldetuletuseks: üks polt sai relakaga eemaldatud.
Leian napilt ulatuva poldi. See ulatub siiski liiga napilt. Eelmise poldi keevitusjäänused segavad. Selgub, et meil on käsil viimane relakaketas ja sellest on järel umbes 2 sentimeetrit. Polti muidugi välja ei võta, ongi huvitavam paarisendisest praost lihvida. Otsin lihvketta.
Ja ongi kiigepoldid paigaldatud.
Kella ei julgenud vaadatagi.

Robi aretab ventikat.

Leiame, et mis auto see ilma Ameerikamaa tuuninguta on ja Robi teeb distantspuksid täpselt ühe tollised :D

Mina maadlen endiselt vedrudega: selgub et keskpoldi mutter ei mahu kammitsakinnitusse sisse.
Vahetan keskpoldid peenemate vastu.
Selgub rõõmus uudis, et meie vajadus omapäraste amortide järgi (noh need, mis ise on lühemad kui nende käik) oli arusaamatu (tagantjärgi arusaamatu :) ) loogikaviga ja Samurai originaalid näivad ideaalselt sobivat.

Robi kisub Rommi@rommi poolt lahti võetud ja osaliselt uuesti kokku pandud rummu lahti. Ja paneb muidugi kokku kah.
Mina spetsialiseerun esipiduri klotside vahetusele ja supportite ning rataste tagasikeeramisele.

Päris ilus kukkus välja kuigi igasuguse tühja-tähja peale kulus megalt aega. Robi hakkab vaikselt kahtleme, et kas nädalavahetusega ikka päris valmis jõuame.
Kell 12 sean sammud kodu poole. Naabripoisil on neljapäevaaõhtune grillpidu täies hoos... :o
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
Shrek4x4
Vintsmännide AÜ
Kontakt:

Postitus Postitas Shrek4x4 »

Järelikult peab kinniseotud kätega Robi kõik üksi ära tegema. :lol:
Ain Abel +37256987553.Shrek Offroad Team vintsivalitseja. 2007. aasta Eesti 4x4 Karikavõistluse vabaklassi 1-koht.
http://4x4shrek.planet.ee/
Suzuki Samurai -87,-90,-98.a.
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Enam-vähem nii see senini on käinud jah, ära arvasid :wink:
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Ai!
Pea, rsk, valutab! :evil:
Elu on lill! Võilill...

Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Viis

Reedel jõuan järjekordselt hilja masina kallale.

Töö juures kisub vastu õhtut jamaks kätte ja lisaks pean veel Isand Kulpi Volta Autos külastama ja piduriklotsid ta käest võtma. Et muidu unustab ta need veel äkki maha.
Shreki pesast tuleb piduri peasilender kah võtta. Shreki tiim on kõrgendatud meeleolus ja minu lootused, et ehk möödub seekordne Suvesõit karskelt, hakkavad murenema.
Veiko sünnipäeva tähistamiseks lubatakse panna püsti lava, kus peaesinejaks on planeeritud ansambel Samurai ilma Matti Nykanenita, lisaks loodetakse rahvale näidata ehtsat liibuvas nabapluusis omasooiharat offroaderit jne

Lisaks kuulen, et Shreki masin koos, puudu on veel põhjakaitse. See motiveerib mind niivõrd palju, et ostan omale kahe päeva õllenormi ära. Et siis ei pea laupäeval poodi mineku peale aega raiskama vaid võib kohe masina kallale asuda.

Garaazi jõuan millalgi peale kaheksat.
Asun käigukasti maha kiskuma.
Lasen sortsu õli kah kontrolliks välja, paistab et on sõidetav.
Mmm, mu "lemmiktöö": kahe 14 lehtvõtmega gardaani lahtinikerdamine.
Järgmine "lemmiktöö" on starteri lahtinikerdamine.
Lemmiktööde kõrvale läheb õlu eriti lobedalt alla.
Kisume käikari maha, sidur on jummala OK! :D
Täppismõõtmine näitab, et Mudakoonu ja hulga safarite peale on kulunud täpselt 0.7 mm hõõrdkattest.
Kruvin sama ketta alla tagasi.

Robi teeb kah kogu aeg midagi. Mida, seda tagantjärele ei mäleta kumbki.

Kella kaheteistkümneks olen täis kui seaema. Kahe päeva õllenorm on otsa lõppemas. Tagantjärele paneb imestama, et ma sellise õllekoguse hävitamise kõrvalt ültse aega sain mingeid mutikaid kruttida... :lol:
Elu on lill! Võilill...

Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Stupiduser kirjutas:Viis
Kella kaheteistkümneks olen täis kui seaema. Kahe päeva õllenorm on otsa lõppemas. Tagantjärele paneb imestama, et ma sellise õllekoguse hävitamise kõrvalt ültse aega sain mingeid mutikaid kruttida... :lol:
Sulle peaks õlle tilgutiga otse veeni panema, et käed töötefemiseks vabad oleks ja ei peaks pudelit käes hoidma...
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Neli

Laupäevane tõusmine on hirmus.
Tutvun külmkapi sisuga.
Parema meelega tõmbaks teki üle pea ja oigaks vaikselt aga ei saa, unetu Robi arvab, et kaksteist on juba väga hilja ja nii me ei saa masinat võistluseks kokku.

Võtan siis osakese külmkapi sisust näpu vahele ja loivan garaazi. Tellin naise käest vett. Ja mõne õlle.

Robi on hommikul kaheksas saadik masinat nokkinud.
Leian ühe eelmisel õhtul kahe silma vahele jäänud õlle ja asun käigukasti tagasi toppima.
Naine jõuab esmaabivarustusega tagasi.
Mul hakkab juba lõbus :wink:

Robi installeerib uusi tulesid külge ja ei lase ennast ültse häirida faktist, et neile on puhtas poola keeles "Ikarus, Kamaz, Volga" karbile kirjutatud.
Lisaks sellele installib ta veel katuseraami vidinaid (tuled, oksatrossid) ja keerab puruks üüratus koguses uusi polte. Samuti ehitab ta uue snorklitoru kuna ei viitsi vanalt värvi maha kraapida.

Mina olen juba nii lõbusas tujus, et paigaldan mingi kolmveerand tundi tulutult starterit. Lõpuks tuleb mul mõistus koju ja usaldan selle Robile, kelle käes see 5 minutit aega võtab.
Tjah, tuju on ülev aga käed kipuvad töntsiks jääma.

Meid külastab Rommi@Rommi.
Peale pooletunnist lobisemist ilmub ta värava taha pargitud masinast kuri naine, kes arvab, et aeg oleks edasi liikuda.
Kurinahk, ja mina käisin vahepeal värava taga vett viskamas. :oops:

Laseme rehvid tühjaks ja ajame masina välja ning teeme garaazile reboodi (st korjame kõik tööriistad kokku ning koristame põrandalt läbu ära, et sinna uus läbu asemele mahuks).

Ajame masina teistpidi sisse ja asume tagavedrusid lammutama.
Korraldame garaazis leiduvale >>50 vedrulehele trikoovooru.
Mina saadan trikoovooru rahvalike viisidega ja käin Robi külmkapis õllevarusid inspekteerimas.

Ühe vedru saab Robi komplekteeritud ja kella kuue paiku saab talgi siiber ning ta leiab, et vaja suvilasse piknikule minna.

Mina lähen kah piknikule, sedakorda Olle juurde. Vorstid olid head, veel üks nelipäkk Rocki oli kah hea.
Elu on lill! Võilill...

Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Landy kirjutas:
Stupiduser kirjutas:Viis
Sulle peaks õlle tilgutiga otse veeni panema, et käed töötefemiseks vabad oleks ja ei peaks pudelit käes hoidma...
Kui nüüd pisut ette rutata siis on meil see võistluse ajal plaanis, et mul käed vintsitrossi vedamiseks vabad oleksid :wink:
Elu on lill! Võilill...

Kasutaja avatar
Shrek4x4
Vintsmännide AÜ
Kontakt:

Kas mõni õhtu on väike kitarrimäng ka toimunud. :wink:
Ain Abel +37256987553.Shrek Offroad Team vintsivalitseja. 2007. aasta Eesti 4x4 Karikavõistluse vabaklassi 1-koht.
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Sedakorda olid kavas rahvalikud laulud a'capella :P
Elu on lill! Võilill...

Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Hirmsad vennad... :shock:
+372 5028488
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Kolm

Pühapäeva hommikul on veel hirmsam ärgata.
Segan omale rõvedalt neoonoranzi kihiseva joogi (B-grupi vitamiinid koos kaltsiumi ja magneesiumiga) ja vaarun voodisse tagasi.
Teistkordselt ärkan vastikult reipa Robi telefonikõne peale enne kahtteist. Kahtlane, eile oli nagu juttu sügavkülmas olevast kahest viinast. :roll:

Segan veel ühe neoonoranzi joogi ja luban omale, et enne ei joo tilkagi õlut kui neljapäeva õhtul Kõpus. Naisele ei luba midagi, ta niikuinii ei usuks. Naiselt tellin omale hoopis vett ja spordijooki.

Robi juurde jõudes lahkub vastikult reibas Robi naabri-Guitsi kõrvalistmel kuhugi...
Keeran eelmisel päeval komplekteeritud vedrupaki keskpoldi õigetpidi.

Saabub kahtlaselt reibas Robi ja teatab, et lisaks kahele eelpoolmainitud viina ja hulga õlle manustamisele tuli neil Kureonuga veel hea mõte õhtule brändiga punkt panna aga muidu on juba päris hea. Teen teatavaks, et minul küll hea ei ole ja parem kah ei hakka, sest... teate isegi.

Kisun teise tagavedru kah alt ära ja komplekteerin ära.

Topin vedrud alla. Sild on vahepeal väga ebardlikku asendisse vajunud, annab teist ikka õieti paika sättida.
Keeran ühel kammitsamutril keerme maha.
Kõik lihased on jube haiged, eriti käte omad, triitseptsist käib pingutades vastik valu läbi.

Avastan, et üks tagumine amort on õhtal. Ca 2/3 käigust on kadunud ja ülejäänud väga ebardlik.
Reibas Robi ajab mu pessimismi mu tervisliku seisundi kaela ja arvab, et küll auto ta liikuma ajab, enne ju liikus.

Topin savilõikurid masinale alla, teised tuleb teiste velgede peale ümber lapata.

Robi toonib klaase (minu saabumise ajal käiski naabrimehega kilet juurde toomas), värvib raudu (mis mul kanalis eriti rõvedalt pea valutama paneb), ehitab ventikale toidet ja installeerib koopaääri, kirub mind, et ma nii vaikne olen ja laulab rahvalikke viise. Leiame, et küll on hea kahekesi autot ehitada, et üks ikka kaine on. :wink:

Vahepeal jõuab kohale Kureonu, kes ei näe sugugi nii reibas välja kui Robi. Kureonu lubab meid Kõpusse vaatama tulla ja hakkab luksuma. Luksumise vahepeal jagab muljeid eelmise aasta Klaperjahi pealtvaatamisest ja seejärel siirdub koos Robiga sauna.

Vahetan esi- ja tagasillas ning vahekastis õli ära (viimasest tuleb eriti rõve ködi) ning lisan käimakasse juurde (sai ju torts enne prooviks välja lastud).

Robi ja Kureonu püüavad mind sauna meelitada aga mina teatan, et minu põhimõtted ei luba mul ilma õlleta sauna minna (millest nemad aru ei saa sest õlut ju on) ja, et mulle meeldibki selline õline olla ning lähen ära koju, kell juba üheksa läbi kah...
Elu on lill! Võilill...

Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Kaks

Koduteel haaran Juuvelitehases pesitsevast imeliku nimega firmast kolm laagrit vintsile kaasa. Robi tellib mõned õlled kah. Robi on ise sunnismaine ja hoiab last.

Päeva jooksul on Robi registreerimismärgid külge kruvinud ja koopad ära möglanud (eelmisel õhtul püüdis ta kah sellega tegeleda aga miskipärast ei saanud ta suruõhupritsiga ültse läbi ning oli märgatavalt möglasem kui koopad).

Plaanis on pidurite õhutus ja kompressori paigaldus.

Vahetan pool tundi mahakeeratud kantidega niplit. Enamus ajast kulub doonori pealt nipli kättesaamiseks.
Õhutame pidurid, mille käigus vahetame ka kogu õli ära. Noh, vähemalt liitrijagu kulub seda õli küll.

Robi aretab kompressorile alust. Ver 1 läheb aia taha (kustuti ei mahu ära) aga ver 2 on hea.

Mootoriõli on kuhugi ära kadunud (või varras oluliselt lühemaks tõmmanud), mille peale Robi 3.- aastane tütar Kärt-Marii teatab reipalt:"Pikk on ära joonud" :lol:

Robi hakkab vintsi kokku panema. Laagrid istuvad kenasti aga poldid on kuhugi kadunud.
Mina tegelen sellega, et püüan omal lõualuid paigast haigutada.
Ahh, aitab küll, enne kümmet koju...
Elu on lill! Võilill...

Kasutaja avatar
Shrek4x4
Vintsmännide AÜ
Kontakt:

Lubasid,et enne sõitu õlut ei joo,nüüd jood siis õli. :lol:
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Ausõna põle joond, õli kadus ISE kuhugi ära...
Elu on lill! Võilill...

Vasta

Mine “Suzuki / Geo”