Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
rato kirjutas:kuidas seda offset-i teada saada? mul praegu 7" veljel 31x10.5 rehv...kui tahan ka panna 32x11,5 rehvi alla, kas siis võib juhtuda, et miskit läheb parlanksist välja..või ka nt 33x12,5 rehvi puhul??
Kui veljel offsetti kirjas pole, siis on vist kõige lihtsam teha nii: velg ilma rehvita küljele maha ja mõõdad keskava kõrguse maapinnast, siis pöörad velje ringi ja kordad sama tegevust, pisike matemaatiline tehe ja umbes-täpne offset ongi käes.
Sellele 7" veljele võid suhteliselt rahulikult panna ka 33x12,5 rehvi, miskit sellest parlanksist välja küll ei lähe
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
12,5 jääb kohe kindlasti 7" velje peale liiga laiaks.
Oma kogemustest tean et mida laiem velg seda pehmem soita ehk rehv annab rohkem vetruda. 12,5 laiuse rehvi jaoks on minu arust 10" velg just sobiv. http://www.youtube.com/watch?v=8bnywkNSULQ seal on näha kuidas hiluxi all on -44 offsetiga 10"velg ja 33"x12,5R15 rehvid.
landmb kirjutas:12,5 jääb kohe kindlasti 7" velje peale liiga laiaks.
Nu ma ei ütleks. Minu autol 8" velg ja 33*13,5 peal ja ei keera teda maha ega kogu oksi vahele ehk loen seda täiesti parajaks. Küll aga tean ( olen näinud) et küllalt lihtsalt keerab selle sama rehvi maha 10" veljelt. Ise sõidan rehvirõhuga valdavalt 0,6-0,8atm.
landmb kirjutas:12,5 jääb kohe kindlasti 7" velje peale liiga laiaks.
Nu ma ei ütleks. Minu autol 8" velg ja 33*13,5 peal ja ei keera teda maha ega kogu oksi vahele ehk loen seda täiesti parajaks. Küll aga tean ( olen näinud) et küllalt lihtsalt keerab selle sama rehvi maha 10" veljelt. Ise sõidan rehvirõhuga valdavalt 0,6-0,8atm.
Mis tyypi rehv siis on. Minu Bridgestone Dueler MT puhul kyll ilma rehvi p... se keeramata o,8 bar soita pole voimalik. Minimaalne on 2 bar.
landmb kirjutas:
Mis tyypi rehv siis on. Minu Bridgestone Dueler MT puhul kyll ilma rehvi p... se keeramata o,8 bar soita pole voimalik. Minimaalne on 2 bar.
Ma lihtsalt nii huvi pärast küsin, et oled sa kunagi oma ägedate MT rehvidega asfaldilt ikka pehmema pinnase peale ka keeranud?
Mul hakkas ka millagi tunda andme, at auto kisub paremale asfaldil - paremas esimeses rehvis siis seier ei tahtnud üldse liikuda, silmaga tundus vähe pehme. 1 at ei tee veel all olev AT rehv paha nägu (kuigi jah, ilmselt seal ikka maanteel mõistlik vähemalt 2 at sees hoida)
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks