Autode kiletamine.

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Re: Autode kiletamine.

Postitus Postitas Landy »

Lasin haagisel enim kivide poolt pihta saavad pinnad pelae värvimist 3M spetiaalse kaitsekilega katta. Tehti Kleepsuvabrik.ee -s korralik kivikitse kile on üsna kallis kaup.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Rooma
Mudder

Postitus Postitas Rooma »

Tartust Saab nt. seal kus põrnikas katusel, Võru tn. Seal kus toonkiletki paigaldatakse. Mina ostsin sealt.
Kasutaja avatar
mrtn
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas mrtn »

rehepapp kirjutas:Oskab ehk soovitada sellist kilet?
Sellist läbipaistvat, tugevat ja mis päikese käes kollaseks ei tömba ja talvel maha ei kooru :)
Kirjuta info@fullwrap.eu

Nad spetsialiseeruvad mh kivikaitsekiledele, mis on täiesti läbipaistvad ja pikaajalised.

Talvine mahakoorumine on enamasti aluspinna ettevalmistuse probleem.
Mennäänx mettään!
Kasutaja avatar
Roostekoll
Fitting 38"

Postitus Postitas Roostekoll »

rehepapp kirjutas:
Roostekoll kirjutas: Kivikaitsega üle kleepimine on muidugi juba põnevam teema. Originaalvärv jääb alles ja korralik kaitsekiht igasuguse oksapesu ja lendavate kivide eest olemas.
Oskab ehk soovitada sellist kilet?
Sellist läbipaistvat, tugevat ja mis päikese käes kollaseks ei tömba ja talvel maha ei kooru :)
Ma ei tea, kuidas seal kadakate vahel nende kleepsufirmadega lood on, küll aga tegi 3M päris head kivikaitsekilet - sisuliselt õhuke polüuretaan ja mis seal sepa kahurikuuli retseptis veel oligi...
Tavaliselt tulevad needki kiled tüüpilise kleepsukile rulli laiuses, ehk 1220mm, mõni vist ka ca1300.
Tootjafirmasid on teisigi. Tasub küsida kleebisreklaami tarbeks materjale müüvatest firmadest ka, siis jääb ainult paigaldamise jebla, mis pole päris niisama. Kui on ilusti paigaldatud, siis ei idane ega mädane ta kusagile. Odav lõbu see kahjuks muidugi ei ole, hoiatan ette.
Tavaliselt pannakse kivikaitset vaid nö strateegilistesse kohtadesse - küljekarpide juurde, koobaste ette-taha, kapotile triip, sinna, kuhu lapsed armastavad joonistada jm.
Ma ise ei ole endale pannud - hilja. Oksapesu juba tehtud. Kivikaitse oleks mu autol nagu paksu eide meikimine.
Trolle pole olemas
Kasutaja avatar
mrtn
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas mrtn »

Roostekoll, spetsiaalset 3M kivikaitsekilet ei müü iga kleepsufirma. Need on nii kallid materjalid, lisaks on nende lõikamiseks spetstarkvara (interneti kaudu seotud konkreetsete materjalirullidega), et sellega tegelemisel pole tolku, kui su põhitegevusalaks pole kivikaitsekiletamine.
Mennäänx mettään!
Kasutaja avatar
Roostekoll
Fitting 38"

mrtn kusjuures jah, viimati kuulsingi 3M kilede kohta seda, et tuleb oma tarkvaraga ja plotteriga krõbistad. 3M vend käis midagi seletamas küll, nüüd meenub :oops: . Uus versioon pidi õhem ka olema jms.
Pole paar aastat selle teemaga tegelenud ja uued tuuled siis. Võimalik jah, et seda niisama rullist enam ei saa.
Isiklikult olen veidi selle "tehase" poolt ettemääratud vormide lõikamise suhtes skeptiline. Materjalikulu pidi see programm muidugi hästi arvestama. Plotteritega on muidugi see vana hea kino, et midagi võib alati sutsu vussi minna kui seda ei oota.
Vanasti lõikasin seda ja teisi kivikaitsekilesid käsitsi ning paigaldasin kuhu vaja. Väga mugav ja mitte mingit hullu tseremooniat.
Trolle pole olemas
Kasutaja avatar
mrtn
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas mrtn »

Jah, me räägime samast asjast, sul on päris värske info 8)
Mennäänx mettään!
smurhv
Rock Crawler

Postitus Postitas smurhv »

Uurisin ise just erinevatest kohtadest pika kerega y61 kiletamise kohta. Pakkumised 940.- kuni 1400.-
Pärisin 10st erinevast kohast, 3st tuli aga ainult konkreetne pakkumine. Ei teagi hetkel lisada kas hind oli ikka käibekaga või lisandub veel 20% lisaks.
Y61
#540 Mudmen
Kasutaja avatar
Roostekoll
Fitting 38"

Eks konkreetset pakkumist saab üldse teha alles siis kui auto mõõdud on teada millimeetrites (- kapoti laotus, katuse laotus; kustkohast teha jätkamiskohad kui üldse, jne) ja kuidaspidi kile kulub. Teised tulistavad puusalt ja sellest ka selline räige hinnakõikumine pakkumiste osas.
Lihtne matemaatika paneb paika, kuidas erinevaid detaile kilerullist lõigata annab ning kui kaua paigaldus siis reaalselt varuga võtta võib. Kilekulusse tuleb arvestada ka näppudega sikutamise varu, mis pärast maha lõigata tuleb ning materjali jooks üle kumeruste. 2-mõõtmeline materjal sikutatakse siiski üle 3-mõõtmelise pinna ja sealt ka omad kiiksud.
Reegel on see, et kallima õhukanalitega kilega käib töö ladusamalt ja kvaliteetsemalt ning on ka lootust, et asi püsib peal paremini. Kui on suurem auto ning palju kumerusi, võib minna ka üle 8h.
Kilede hindu saab kontrolliks ka edasimüüatelt küsida ja siis ise edasi arvutada kui on pealehakkamist. Iga ettevõtte töötunni hind määrab oma osa ära. Kõmmi tavaliselt esimese hooga minu arust ei öeldagi, sest valdavalt raatsivad ülekiletamisi omale lubada ainult ettevõtted ja vähesed eraisikud.
Hetkel ei ole mul endal võimalik midagi välja lubada, sest mõni päev tagasi just vahetasin töökohta, numbreid saab mult praegu veel vähem küsida. Kiirem hooaeg lõpeb sügise poole ära ja võib kontrolli mõttes küsida ka sellisest kohast nagu http://www.ooker.ee/
Reklaami ei tee. Firmasid on palju ja igaüks las leiab parima ja endale sobiva.

Ma isiklikult eelistaksin ülekiletust teha nt sellise kilega http://multimedia.3m.com/mws/media/5159 ... ove-sp.pdf
See on öeldud paigaldaja poole pealt lihtsalt kaasfoorumlasena. Kliendi otsa pealt on lugu muidugi teine.
Mõni teadja võib ka miskit muud analoogset soovitada. 3M on üldiselt kõige ebasõbralikuma hinnaga. Tulemused aga mööndusega parimad.
Kui kamandamist, seletamist ja kobisemist taluda, võin ka vabalt omadele ülekiletamist õpetada kui aega leiab. Üldiselt kui närvikava laseb pliidi peal istuda kuni suus vesi keema läheb, samal ajal Länikut kuulata ja tead, et homme tuleb ämm külla, siis on kleepimine täiesti kontimööda.

Lõppude lõpuks, ega see kile päris värvist kõvem ei ole. Kui ikka pulgaga nügida, jääb jälg ikka lõpuks sisse. Ei aita lõvikonserviga määrimine ega hellitussõnad. Pealhoidmisel on ka teatud ajalimiit peal ning igasugused vahatamised on küsimärgi all. Küsimus taandub poindile kleepimine versus ülevärvimine ja originaalvärvi igatsemisele. Nii lihtsalt on.
Trolle pole olemas
Kasutaja avatar
mrtn
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas mrtn »

Ah sa oled ise kiletaja, siis on arusaadav. Ma olen jälle kilemüüja 8)
Mennäänx mettään!
smurhv
Rock Crawler

Roostekoll kirjutas:Eks konkreetset pakkumist saab üldse teha alles siis kui auto mõõdud on teada millimeetrites (- kapoti laotus, katuse laotus; kustkohast teha jätkamiskohad kui üldse, jne) ja kuidaspidi kile kulub. Teised tulistavad puusalt ja sellest ka selline räige hinnakõikumine pakkumiste osas.
Lihtne matemaatika paneb paika, kuidas erinevaid detaile kilerullist lõigata annab ning kui kaua paigaldus siis reaalselt varuga võtta võib. Kilekulusse tuleb arvestada ka näppudega sikutamise varu, mis pärast maha lõigata tuleb ning materjali jooks üle kumeruste. 2-mõõtmeline materjal sikutatakse siiski üle 3-mõõtmelise pinna ja sealt ka omad kiiksud.
Reegel on see, et kallima õhukanalitega kilega käib töö ladusamalt ja kvaliteetsemalt ning on ka lootust, et asi püsib peal paremini. Kui on suurem auto ning palju kumerusi, võib minna ka üle 8h.
Kilede hindu saab kontrolliks ka edasimüüatelt küsida ja siis ise edasi arvutada kui on pealehakkamist. Iga ettevõtte töötunni hind määrab oma osa ära. Kõmmi tavaliselt esimese hooga minu arust ei öeldagi, sest valdavalt raatsivad ülekiletamisi omale lubada ainult ettevõtted ja vähesed eraisikud.
Hetkel ei ole mul endal võimalik midagi välja lubada, sest mõni päev tagasi just vahetasin töökohta, numbreid saab mult praegu veel vähem küsida. Kiirem hooaeg lõpeb sügise poole ära ja võib kontrolli mõttes küsida ka sellisest kohast nagu http://www.ooker.ee/
Reklaami ei tee. Firmasid on palju ja igaüks las leiab parima ja endale sobiva.

Ma isiklikult eelistaksin ülekiletust teha nt sellise kilega http://multimedia.3m.com/mws/media/5159 ... ove-sp.pdf
See on öeldud paigaldaja poole pealt lihtsalt kaasfoorumlasena. Kliendi otsa pealt on lugu muidugi teine.
Mõni teadja võib ka miskit muud analoogset soovitada. 3M on üldiselt kõige ebasõbralikuma hinnaga. Tulemused aga mööndusega parimad.
Kui kamandamist, seletamist ja kobisemist taluda, võin ka vabalt omadele ülekiletamist õpetada kui aega leiab. Üldiselt kui närvikava laseb pliidi peal istuda kuni suus vesi keema läheb, samal ajal Länikut kuulata ja tead, et homme tuleb ämm külla, siis on kleepimine täiesti kontimööda.

Lõppude lõpuks, ega see kile päris värvist kõvem ei ole. Kui ikka pulgaga nügida, jääb jälg ikka lõpuks sisse. Ei aita lõvikonserviga määrimine ega hellitussõnad. Pealhoidmisel on ka teatud ajalimiit peal ning igasugused vahatamised on küsimärgi all. Küsimus taandub poindile kleepimine versus ülevärvimine ja originaalvärvi igatsemisele. Nii lihtsalt on.

Huvitab kohe mis on siis tunnuhinne auto kiletamisel, kui eelnevalt väljakäidud materjalihinnad sinna 250.....500.-
Kas tõesti nii suur nöökimise koht et hinne jääb sinna 50.-/tund (ja seda alles alates)

Muidu Roostekoll, tule kileta ära! Sebin sulle enda ämma mobla numbri ja Statoilist leian sulle Läniku plaadi ka. Mul töökojas nelja kõlariga Hi-fi Philips stereo mida kuulates need 8 tundi tööd on noku nohu.
Y61
#540 Mudmen
Kasutaja avatar
Roostekoll
Fitting 38"

No kui nt mrtn viskab õiget (valukile, controltac laadne toode õhukanalitega) smurfisinist kiletamise kilet, servalakki ja loobib mõned Avery sinised spaatlid peale ning kuumapüssi peab ka kelleltki laenama. Garaaži saab tolmuimejaga puhtaks tõmmata ja üle uhada, et staatiline elekter šitta külge ei tõmbaks. Talgute ja nv-haltuura korras võib ju millaski midagi ette võtta küll kui mõni abikäsi juurde tuleb. Nii on töö lõbusam ja kiirem.
Eks need tunnihinnad ongi need, mis kõiguvad ja üldiselt on autosid üle kiletada mitmekesti mugavam - ju sellest ka kõikumised. Kes tegeleb lihtsate pindadega ja kes nikerdab keeruliste kohtade kallal. Sellest kõigest sõltub ajakulu ja iga automudel on oma eripäradega.
Seega kui garaaž ei asu kusagil Parmu looduskaitseala lähedal, vaid kusagil tallinnacundis, siis miks ka mitte. Länik üürgama ja tuld! :twisted:
Trolle pole olemas
Kasutaja avatar
Roostekoll
Fitting 38"

mrtn kirjutas:Ah sa oled ise kiletaja, siis on arusaadav. Ma olen jälle kilemüüja 8)
No kiletaja olen kah ja hetkel uuesti selle leiva peal koos kõige kaasnevaga. Loodan, et nüüd siis pikalt ja rahulikult.
Pigem olen nagu Kriimsilm - 9 ametit 8)
Trolle pole olemas
smurhv
Rock Crawler

Mul oleks tooni soov midagi "navy grey" (sõjaväe hall) või sinakas-hõbedane toon. Võiks siis matt olla kah juba. Mis selline kile maksaks ja kas viitsiksid paigaldada? Mul on töökoda Tallinna kesklinnas. Otsest tuld takus pole ja kiire asjaga pole
Y61
#540 Mudmen
Kasutaja avatar
Roostekoll
Fitting 38"

Aga mõõdame siis mingi aeg auto üle kui momendi leiab, nuputame kilekulu välja ja saab minna kile järgi ja sobiv toon paika selgitada - valikus peaks miskit parajat olema küll. Fööni ja servalakki mul omal kahjuks käepärast võtta ei ole. Kile meetri ja servalaki õiget hinda oskab vast mrtn kui kilemüüja öelda. Ju selle fööni ka saab.
Seega pole mingit küflit :)
Võtab plaani.
Trolle pole olemas
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”