Suurem osa maailmast on tehtud Hiinas...
http://cgi.ebay.com/DC-4-5V-30V-BLUE-Sm ... 3f08ee6c17
http://cgi.ebay.com/Digital-Voltmeter-2 ... 255f93d2b8
jaa-nii-edasi...
Voltmeeter autosse
Moderaatorid: jr, boob, Moderators
- kalleo
- Rock Crawler
Re: Voltmeeter autosse
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
-
vtl
- asjade olemus - see on imelihtne
Lihtsalt huvi pärast küsiks, miks näiteks minu poolt ülalpool viidatud oomipoe mõõteriist ei kõlba? Kas põhjus on kujus (kandiline vs. ümmargune) või selles, et viimasel on aku märk peale joonistatud, poe URL-is sõna "racing" (ja hind tänu sellele kaks korda kõrgem)? :pmargus61 kirjutas:Vist rohkem sellist vaja:
http://www.summitracing.com/parts/CYB-A004E060N
Ainult saadavus on juuli alguses. Muidu Rommi äkki aitaks, sest ühe jubina üksi tellimisega kaasnevate kulude suurus on vastik.
Disklaimer: ei ole oomipoe ega seal müüdava kaubaga mitte kuidagi seotud.
-
margus61
- Zootramm
Ma ei lugenud oomipoe mõõteriista spetsist välja taustavalguse olemasolu, mida teemaalgataja soovis ja mis autos väga mõistlik tundub. Teiseks häiris veidi spetsis oleva lause "Toide: 8-12VDC (peab olema eraldatud signaalist)". Kolmandaks julgeksin eeldada auto suunitlusega valmistatud mõõdikult paremat vastupidavust vibratsioonile ja niiskusele võrreldes paneeliriistaga.vtl kirjutas:Lihtsalt huvi pärast küsiks, miks näiteks minu poolt ülalpool viidatud oomipoe mõõteriist ei kõlba? Kas põhjus on kujus (kandiline vs. ümmargune) või selles, et viimasel on aku märk peale joonistatud, poe URL-is sõna "racing" (ja hind tänu sellele kaks korda kõrgem)? :pmargus61 kirjutas:Vist rohkem sellist vaja:
http://www.summitracing.com/parts/CYB-A004E060N
Ainult saadavus on juuli alguses. Muidu Rommi äkki aitaks, sest ühe jubina üksi tellimisega kaasnevate kulude suurus on vastik.
Disklaimer: ei ole oomipoe ega seal müüdava kaubaga mitte kuidagi seotud.
Mul omal on Cyberdyne samast sarjast 12V voltmeeter, millel näit hakkab vilkuma ja tõmbab tähelepanu, kui pinge liiga madalaks jääb ja olen rahul.
Kartus vibratsiooni ja niiskuse suhtes ei ole küll reaalne, kuna mu murutraktoril loeb sarnane asi töötunde juba 5 aastat ilma probleemideta. Küll aga eraldi toide võiks olla konkreetse mõõdiku puhul auto rakenduses probleemne. Kunagi olen leidnud (vist elfa) ka sellise voltmeetri, millel sisend ja toide ei pidanud olema galvaaniliselt lahti sidestatud ja mida sai mõõdetavast pingest läbi lihtsa pingepiiraja toita.
-
vtl
- asjade olemus - see on imelihtne
Ma ei viidanud isegi niiväga konkreetsele riistale, kui riistade grupile. Neid riistasid on kõikvõimaliku taustavalgusega - alates klassikalisest rohelisest LCD-st lõpetades punaste LED numbritegamargus61 kirjutas:Ma ei lugenud oomipoe mõõteriista spetsist välja taustavalguse olemasolu, mida teemaalgataja soovis ja mis autos väga mõistlik tundub.
Toite ja signaali eraldamine on täiesti arusaadav, kuna tegu on universaalseadmega, mille mõõteosa tundlikkus on 200 millivolti (õige mõõtepiirkond tekitatakse takistitega pingejaguri abil sisendis) ja ning selge on see, et sellest elektroonikat ja LED-e ei toida.margus61 kirjutas:Teiseks häiris veidi spetsis oleva lause "Toide: 8-12VDC (peab olema eraldatud signaalist)". [...]
Kunagi olen leidnud (vist elfa) ka sellise voltmeetri, millel sisend ja toide ei pidanud olema galvaaniliselt lahti sidestatud ja mida sai mõõdetavast pingest läbi lihtsa pingepiiraja toita.
Vaadates seda, et et mõõteosa sisendtakistus on >100MOhm, ei arva, et täielik galvaaniline lahtisidestus toitest oleks vajalik või tekitaks probleeme. Aga eks seda tuleks konkreetse mõõteriista skeemi pealt uurida ja proovida.
Siiski, kui me tahame töökindlat pingenäitu saada ka näiteks vintsimisel, ei ole mõistlik digiriista toidet sama aku pealt võtta. Analoogmõõteriist on selle koha pealt lollikindlam valik.
Jah, vibratsioon ja niiskus on argumendid. Survepesuriga sellist mõõteriistapaneeli kindlasti ei pese.margus61 kirjutas:Kolmandaks julgeksin eeldada auto suunitlusega valmistatud mõõdikult paremat vastupidavust vibratsioonile ja niiskusele võrreldes paneeliriistaga.
Samas ei garanteeri miski, et suvalise hiina tootja "auto suunitlusega" digivoltmeeter teistsugust sisu kasutab. Küllalt nähtud seadmeid, mille sisuks on otse getinakstrükkplaadile valatud mikroskeemiplärakas, mis omakorda termoliimi või kahepoolse teibiga korpuse põhjas kinni. Näiteks kellegi ülalpoolviidatud kell-termomeeter-voltmeeter on üsna tõenäoliselt just sellise sisuga junn
Kui midagi või kedagi üldse usaldada, siis ehk ainult vanakooli automõõteriistatootjaid... kuigi ka nendel on ämbreid. Ridamisi on automarke, millede armatuuritabloode osad LCD/LED segmendid ei tööta, kontaktid on ära oksüdeerunud, lintkaablid läbi hõõrdunud jms.