N1G - mis loom see on

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

Re: N1G - mis loom see on

Postitus Postitas CaveMan »

tarmo kirjutas:G tähis pidevat või mitte pidevat nelikvedu küll ei erista.
Pigem oli see seaduses (ei viitsi otsida) määratletud tõusu ületamise võimekusega. Ise küsimus, et kuidas seda määratakse erinevatel automudelitel.
Kusjuures täiesti suvaliselt. Minu autol G tähist pole aga samas mõnel sama mudeli autol jällegi on. Aga kuna see G ei oma praktikas mingit tähtsust, siis vahet polegi.
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
Kasutaja avatar
toi
Rock Crawler

Postitus Postitas toi »

Kusjuures täiesti suvaliselt. Minu autol G tähist pole aga samas mõnel sama mudeli autol jällegi on. Aga kuna see G ei oma praktikas mingit tähtsust, siis vahet polegi.

Minu teada omab ikka küll. Kui G tähte ei ole siis vist ametlikult rauda ees ei tohi olla.
Nissan Patrol Y60 2,8 td
Nissan Patrol 160 3,3 td
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

toi kirjutas:Kusjuures täiesti suvaliselt. Minu autol G tähist pole aga samas mõnel sama mudeli autol jällegi on. Aga kuna see G ei oma praktikas mingit tähtsust, siis vahet polegi.
Minu teada omab ikka küll. Kui G tähte ei ole siis vist ametlikult rauda ees ei tohi olla.
Tohib küll olla/ panna. Isetegemisele seab küll piirid, aga need piirid tulenevad juba auto väljalaskeaastast. Ehk siis uuemale "maastikusõidukile" kui 25.mai 2007 ise teha ei saa/tohi.
Seadus ise: https://www.riigiteataja.ee/akt/124072012016
"Kängururaudadest" (=esikaitsesüsteem) on juttu seal:
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/12 ... parand.pdf (otsi kood 625)
Nõuded: 1) M1 ja N1 kategooria sõidukitele on lubatud paigaldada ainult määruse EÜ
(nr) 78/2009 nõuetele vastavat ja e-sertifitseeritud täiendavat esikaitsesüsteemi;
2) direktiivi 2005/66/EÜ nõuetele vastavat ja e-sertifitseeritud täiendavat
esikaitsesüsteemi on lubatud paigaldada enne 28. novembrit 2009. a liiklusregistrisse
kantud M1 ja N1 kategooria sõidukile;
3) erandina on lubatud paigaldada direktiivi 2005/66/EÜ nõuetele mittevastavat ja e-sertifitseerimata esikaitsesüsteemi:
a) enne 1. jaanuarit 2002. a liiklusregistrisse kantud M1 ja N1 kategooria sõidukile;
b) enne 25. maid 2007. a liiklusregistrisse kantud M1 ja N1 kategooria maastikusõidukile (M1G ja N1G);
c) enne 28. novembrit 2009. a liiklusregistrisse kantud üle 3500 kg täismassiga M1 kategooria sõidukile;
4) nõuded ei laiene Siseministeeriumi või Justiitsministeeriumi poolt hallatavate
asutuste eriotstarbelistele sõidukitele.
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”