Kusjuures täiesti suvaliselt. Minu autol G tähist pole aga samas mõnel sama mudeli autol jällegi on. Aga kuna see G ei oma praktikas mingit tähtsust, siis vahet polegi.tarmo kirjutas:G tähis pidevat või mitte pidevat nelikvedu küll ei erista.
Pigem oli see seaduses (ei viitsi otsida) määratletud tõusu ületamise võimekusega. Ise küsimus, et kuidas seda määratakse erinevatel automudelitel.
N1G - mis loom see on
Moderaator: Moderators
- CaveMan
- True Off Roader!
- Kontakt:
Re: N1G - mis loom see on
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
Kusjuures täiesti suvaliselt. Minu autol G tähist pole aga samas mõnel sama mudeli autol jällegi on. Aga kuna see G ei oma praktikas mingit tähtsust, siis vahet polegi.
Minu teada omab ikka küll. Kui G tähte ei ole siis vist ametlikult rauda ees ei tohi olla.
Minu teada omab ikka küll. Kui G tähte ei ole siis vist ametlikult rauda ees ei tohi olla.
Nissan Patrol Y60 2,8 td
Nissan Patrol 160 3,3 td
Nissan Patrol 160 3,3 td
Tohib küll olla/ panna. Isetegemisele seab küll piirid, aga need piirid tulenevad juba auto väljalaskeaastast. Ehk siis uuemale "maastikusõidukile" kui 25.mai 2007 ise teha ei saa/tohi.toi kirjutas:Kusjuures täiesti suvaliselt. Minu autol G tähist pole aga samas mõnel sama mudeli autol jällegi on. Aga kuna see G ei oma praktikas mingit tähtsust, siis vahet polegi.
Seadus ise: https://www.riigiteataja.ee/akt/124072012016
"Kängururaudadest" (=esikaitsesüsteem) on juttu seal:
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/12 ... parand.pdf (otsi kood 625)
Nõuded: 1) M1 ja N1 kategooria sõidukitele on lubatud paigaldada ainult määruse EÜ
(nr) 78/2009 nõuetele vastavat ja e-sertifitseeritud täiendavat esikaitsesüsteemi;
2) direktiivi 2005/66/EÜ nõuetele vastavat ja e-sertifitseeritud täiendavat
esikaitsesüsteemi on lubatud paigaldada enne 28. novembrit 2009. a liiklusregistrisse
kantud M1 ja N1 kategooria sõidukile;
3) erandina on lubatud paigaldada direktiivi 2005/66/EÜ nõuetele mittevastavat ja e-sertifitseerimata esikaitsesüsteemi:
a) enne 1. jaanuarit 2002. a liiklusregistrisse kantud M1 ja N1 kategooria sõidukile;
b) enne 25. maid 2007. a liiklusregistrisse kantud M1 ja N1 kategooria maastikusõidukile (M1G ja N1G);
c) enne 28. novembrit 2009. a liiklusregistrisse kantud üle 3500 kg täismassiga M1 kategooria sõidukile;
4) nõuded ei laiene Siseministeeriumi või Justiitsministeeriumi poolt hallatavate
asutuste eriotstarbelistele sõidukitele.