Vana õli põleti

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
agent007
Rock Crawler

Re: Vana õli põleti

Postitus Postitas agent007 »

minu pakkumine on, et ei tööta...
1. alumine põlemiskamber ja "afterburner" (aukudega toru) pole omavahel normaalses vahekorras.
2. põlemiskamber on liiga kõrge ja mõtetult suur. Õhuvõtt põhjast(õli pinnast) liiga kõrgel.
3. alumine kamber on liiga suur, et saavutada piisav temp õli aurustumiseks, samas ehk ei ole ka hea kujuga.
Palju sa üldse õli paned sinna sisse.

Point on ju tegelikult selles, et õli hakkas keema alumises kambris. Tekivad aurud mis süttivad afterburneris kui antakse lisahapniku. Samas on afterburner imelik. Ma teeks veidi lühema ning jaotaks avad tervele pikkusele. Selle alumise paagi paneks hoopis teistpidi sinna. Muidugi ennem lõikaks sellest ainult 15cm kõrge riba välja ning küljed peale.

Mina kui ehitasin siis võtsin aluseks selle joonise:
http://nik-labs.ucoz.ru/_fr/0/6756144.jpg

See masin enamvähem toimib. Põlemise koha pealt. Soojust annab vähe. Aga kambrite ja torude vahekorra ehk saad siit paika.

Minu esimene ahi oli selline:
https://www.youtube.com/watch?v=tk5ycZHPGKc
Jeep GC 2.7CRD
58454535
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Postitus Postitas tuningman »

agent007 kirjutas:minu pakkumine on, et ei tööta...
1. alumine põlemiskamber ja "afterburner" (aukudega toru) pole omavahel normaalses vahekorras.
2. põlemiskamber on liiga kõrge ja mõtetult suur. Õhuvõtt põhjast(õli pinnast) liiga kõrgel.
3. alumine kamber on liiga suur, et saavutada piisav temp õli aurustumiseks, samas ehk ei ole ka hea kujuga.
Palju sa üldse õli paned sinna sisse.

Point on ju tegelikult selles, et õli hakkas keema alumises kambris. Tekivad aurud mis süttivad afterburneris kui antakse lisahapniku. Samas on afterburner imelik. Ma teeks veidi lühema ning jaotaks avad tervele pikkusele. Selle alumise paagi paneks hoopis teistpidi sinna. Muidugi ennem lõikaks sellest ainult 15cm kõrge riba välja ning küljed peale.

Mina kui ehitasin siis võtsin aluseks selle joonise:
http://nik-labs.ucoz.ru/_fr/0/6756144.jpg

See masin enamvähem toimib. Põlemise koha pealt. Soojust annab vähe. Aga kambrite ja torude vahekorra ehk saad siit paika.

Minu esimene ahi oli selline:
https://www.youtube.com/watch?v=tk5ycZHPGKc
oma esimese ahju tegin sellise nagu need tehase vedelkütte ahjud on. millel õlipaak all on. tegin vanast boilerist. põhjas malm pann kus õli põleb. see toimis kenasti.
tuttaval oli ka samasugune ahi kui see mis nüüd kokku nikerdasin. tal toimis kenasti.

mõtlen et äkki see aukudega keskmine toru peaks hoopis taga otsas olema, et õhk liiguks eest taha?
alumine põlemiskamber võiks väiksem olla jah aga kui sinna algul rohkem õli panna, siis süütamise hetkel oleks ju õhuvõtt parema kõrguse peal
ja õli vähenedes on ahi juba soe.
või lihtsalt loll uitmõte?
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
agent007
Rock Crawler

jah aga ahi läheb kauem nö tööreziimi mida rohkem õli. tahmab ja suitseb külmalt. see vast polegi väga oluline kuidas õhk liigub aga nii suurel potskal ehk on...
Jeep GC 2.7CRD
58454535
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

kõik võib õige olla. vaatasin , et tuli ei taha sinna põlemistorusse tömmata.
Tuli hakkas nagu kuidagi keerutama ja tegi soenedes natuke nagu tõmbas torusse aga tegi pops pops pops.
tuunin seda täna väheke ja siis vaatab. teen alumise kambri väiksemks.
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
Muska71
Fitting 38"

Postitus Postitas Muska71 »

Töötab paremini kui alumises tünnis õli vähemalt pool mahutit.Kahe tünni vahelise toru teeksin ülemise otsa peenema ja ka ülemise väljuva toru ristlõige võiks veits väiksem olla alumise toru omast.
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

tegin siis täna põlemiskambri ringi.sai vähe väiksem ja toru tegin lühemaks ja puurisin augud ülesse välja.
Nüüd siis hoopis teine lugu, aga ka uus jama. ühesõnaga suht ohtlik asi kukkus välja.
Äkki vaatate, kes matsu jagab,et miks ahi niimoodi õhku pahmib ja londi õhuaugust välja lõõb ja tule ära
kustutab.
mis nüüd valesti läks? kuda asja parandada?

liikuva pildi leiab siit: http://www.youtube.com/watch?v=NoFs6NfO ... e=youtu.be
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
agent007
Rock Crawler

Esiteks KINDLASTI tee õhu reguleerimiseks klapp selle ava peale millega saad sujuvalt timmida asja. Too on hea ka selleks puhuks kui asi käest läheb... laks tõmbad all õhu kinni ja hakkab hääbuma.

Hetkel mulle tundus, et alla sai liiga palju õhku. Tee klapp või proovi alumist õhku kuidagi piirata. MUidugi korsten võiks ka olla. Isegi testimiseks mingi 3m venditoru oleks hea otsa panna. Sest tõmmet väga pole.

Vaata minu teine ahi näiteks. Aukudega toru on läbimõõdult 100mm ja vist olid 8 või 10mm avad. Alumine kamber mahutab keskeltläbi 3-4L õli. Sellest piisas mõneks tunniks.Juurde valamiseks ongi see junn kõrval. Sest kuumale ahjule sa teistmoodi naljalt juurde ei vala. Nagu ääre peale läheb on põrgu ja tuli lahti. :lol: aa... õhuklapp oli mul ka esinduslik tundub nigel aga tegelikult oli suhteliselt tihe. 8)
PiltPilt
Jeep GC 2.7CRD
58454535
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

mul oligi algul siiber aga arvasin, et õhuvõtt on liiga kõrgel ja lõikasin suudme maha. kui ava poole võrra kinni panna, siis kustub ka tuli ära. õli panin 2l. mul ka muidu õli lisamise anum plaanis panna,aga ei leidnud kodust vana 1kg kustutit millest hea teha oleks ja garaasi ei viitsinud ka minna. ju homme.
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
agent007
Rock Crawler

ehk on siis õhu andmine liiga kõrgelt õli pinna suhtes. proovi mingise toruga õhujuga madalamale juhtida st. õlile lähemale.

krt ei kujuta peaks töötama. äkki see koonuspind anuma laes ka jamab.
Jeep GC 2.7CRD
58454535
Muska71
Fitting 38"

Kevadel hakkasin ka omale sarnast vigurit ehitama,alumine potsik samasugune nagu videos ja kui õhu pealeandmist ei piiranud siis pahvis samamoodi.Ehitamisel pole veel kaugemale jõudnud kui alumine potsik ja aukudega toru püsti potsiku peal,iseenesest mõistetavalt torul väike koonus ja tõmbas mürinal kui õli põlema sain,homme võin ka paar klõpsu teha ja ka liikuv pilt põlevast ahjust kuskil olemas.
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

uh uh. tegin siis mitu korda seda ahju ringi. õhu suunamiseks sai 60x40
toru jupp kaane sisse pistetud, et õhk alla liiguks, aga ei midagi. siis mõtlesin,
et sellepärast pahmib ja popsib, et õhk ei taha august alla minna ja
leeki viskab äkki sellepärast välja, et keskmine aukudega toru õhuvõtule
liiga ligi ja põlemiseks ahju vaja minev õhk imetakse äkki sinna keskmisse totusse.
seega panin alumised augud kinni. ülemised puurisin jämemaks ja tegin väikse peegli,
et õhu liikumist ahju koldesse suunata, kuid kasu eriti ei midagi. mõistus õtsas.
ühe väga kehva video sain ka. nii kui ahi peaaegu tööle hakkab, kustub paugust
ära ja sekundi pärast plahvatab ise uuesti põlema. jube jube.

http://www.youtube.com/watch?v=7GCytq0GpIU
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Ükskord sa oma kärsa ära kõrvetad. Tee jooniste järgi, ise pole mõtet jalgratast leiutada.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Muska71
Fitting 38"

Kuidas korstna tõmme on?Videot vaadates tundub tõmme puudulik olema ja siis hakkabki õhuvõtu august tuld purskama.Pane kasvõi auto salongiahju ventilaator väljuva toru otsa tõmbama ja proovi siis.
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

he he. tööle sain. :bg
Tõmbasin alumise põlemiskambri potsika 5cm madalamaks ja 4l õli sisse.
Ülemisel soojusvahetil tõstsin selle aukudega toru keskpaigast teise otsa,
kuna kahtlustasin, et külm õhk jääb teise otsa tiirutama. vist nii oligi :roll:
ja aukudega toru tegin pikemaks. nüüd töötab. päris norm värk.
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”