Jah, nii ma põhimõtteliselt kirjutasingi. Seda lukkude ja vedude värki on keeruline jutuga selgitada. Netist saab illustratsioone otsida. Ja muidugi see diffrite ja nende lukkude tööpõhimõte ei ole autopõhine vaid kehtib kõikidele autodele. Erinevatel autodel on lihtsalt erinevad asjad. Mõnel pole diffrit, mõnel pole lukku jne.TiitR kirjutas:Eks Caveman teab paremini, kuid kas pole nii, et kui keskdiffer lukku panna, siis veavad (1 esimene ja 1 tagumine) võrdselt? Ehk tahan öelda, et kui esisild järele lükata ja keskmine lukk maas toimub ikkagi ühe esimese ja ühe tagumise vedu, kuid rattad kraabivad (olenevalt kummal kehvem pidamine on) erineva kiirusega? Krt, omal ajal sai samuti Pajerot metsas avastatud ja siis oli veel kõik meeles, aga võin oma jutuga hetkel võssa ka panna
Paar küsimust Pajero kohta.
Moderaatorid: Maasturid, Moderators
- CaveMan
- True Off Roader!
- Kontakt:
Re: Paar küsimust Pajero kohta.
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
Nonii!
Täna oli natuke aega, ja tegin põllu peal offroadi.
Sõitsin ikka sinna kus hanged kuhjunud ja läbitavus on väga nigel.
Sõitsin alguses nii ,et oli ainult tagavedu peal.
Kohe alguses hakkas kohapeal kinni jääma.
Siis panin 4veo sisse (4H) peale.
Sõitsin ikka täitsa kaugele kui seisma jäin, et vaadata mis nüüd saab.
Võtsin kohalt ära, kuid ei pääsenudki edasi.
Lükkasin aeglusti sisse ja sellega läks keskdiffer ka lukku . Panin veel nupuga tagadifri peale.
Surin oli ära.
Nüüd liikus edasi küll edasi - aga
tagadifri lukk tegi nii nagu 'jõnks - jõnks' aeglastel pööretel , kuid peeglist vaadates mõlemad rattad pöörlesid. Kas selline 'jõnks - jõnks ' on normaalne?
Esiratastest pöörlesid ainult parempoolne, sest sealt alt koorus palju mulda välja.
Siis arvasin ,et ongi persses - et esidifri lukk ei töötagi.
Aga vaatasin uueti aknast välja , ja vasakpoolne hakkas pöörlema!
Siis võtsin tagasi käigu ja vasakpoolne enam ei pöörelnud.
Võtsin edasi, ja hakkas jälle pöörlema!
Kas see töötabki ainult edaspidi?
Igatahes läksin labida järele ja sain auto välja.
Kas need asjad normaalsed
?`
Terv,
Mart
Täna oli natuke aega, ja tegin põllu peal offroadi.
Sõitsin ikka sinna kus hanged kuhjunud ja läbitavus on väga nigel.
Sõitsin alguses nii ,et oli ainult tagavedu peal.
Kohe alguses hakkas kohapeal kinni jääma.
Siis panin 4veo sisse (4H) peale.
Sõitsin ikka täitsa kaugele kui seisma jäin, et vaadata mis nüüd saab.
Võtsin kohalt ära, kuid ei pääsenudki edasi.
Lükkasin aeglusti sisse ja sellega läks keskdiffer ka lukku . Panin veel nupuga tagadifri peale.
Surin oli ära.
Nüüd liikus edasi küll edasi - aga
tagadifri lukk tegi nii nagu 'jõnks - jõnks' aeglastel pööretel , kuid peeglist vaadates mõlemad rattad pöörlesid. Kas selline 'jõnks - jõnks ' on normaalne?
Esiratastest pöörlesid ainult parempoolne, sest sealt alt koorus palju mulda välja.
Siis arvasin ,et ongi persses - et esidifri lukk ei töötagi.
Aga vaatasin uueti aknast välja , ja vasakpoolne hakkas pöörlema!
Siis võtsin tagasi käigu ja vasakpoolne enam ei pöörelnud.
Võtsin edasi, ja hakkas jälle pöörlema!
Kas see töötabki ainult edaspidi?
Igatahes läksin labida järele ja sain auto välja.
Kas need asjad normaalsed
Terv,
Mart
Sul seal enam vähem kõik toimib nii nagu peab.Ees otsas ju räägiti lukku pole,kaabib see ratas millel kergem kaapida.Taga lukk andis ilmselt koormuse all järgi.Sellel vahekastil on sildade vaheline differ,mida saab vajadusel lukku panna.Ilma lukku panemata töötab seal väike viskosidur.Nii et väike vedu on mõlemal sillal koguaeg peal.Kui emb kumb sillal koormus suureks läheb annab see sidur lõpuks järgi.Kui asjad korras on töötab see kast hästi.Kui oleks vaba differ nagu Nival oleks väga eba sõita,kunagi ei tea kumb ots vedama hakkab.Libedaga eriti jama.Selle poolest on Mitsu kast vist üks parimaid üldse.Taga lukk lülitub jah ainult siis kui keskelt on lukus.
olge marurahulikud!
Tänud uko!
Mul on vist kõva pea.
Arvasin, et sellega (keskdifri lukustamisega) lülitub ka esisild lukku ja mõlemad esirattad pöörlevad sama kiirusega.
Kahju ikkagi, et esidifrit pole.
Kas teistel jeepidel on selline asi olemas? Vot see oleks alles kõva sõna, kui saaks esidifri ka lukku panna.
Mul on vist kõva pea.
Arvasin, et sellega (keskdifri lukustamisega) lülitub ka esisild lukku ja mõlemad esirattad pöörlevad sama kiirusega.
Kas teistel jeepidel on selline asi olemas? Vot see oleks alles kõva sõna, kui saaks esidifri ka lukku panna.
Täiesti leidub, minu tojota hj60-l ja 80-l on selline vigur olemas. Ühel lülitub trossiga teisel elektriline ajam. Järelpaigaldusena muudele autodele näiteks ARBKas teistel jeepidel on selline asi olemas? Vot see oleks alles kõva sõna, kui saaks esidifri ka lukku panna
Asukoht viljandimaa Suslepa. Tel 53365288 - Toomas
- TiitR
- I live off from the mud
Kõva peaga oled tõesti, kui ikkagi korrutad, et difrit ees pole - on küll, kuid lukku pole seal!MartM kirjutas:Tänud uko!
Mul on vist kõva pea.

P.S G Mesal peaksid samuti kõik 3 lukku olema?
Selge!
Nüüd on puust ja punaseks ette tehtud.
Kõva pea pole oma teha, vaid on vanematelt saadud
Kuidas Pajero kütust võtab?
Ma mõõtsin ära (tankisin uuesti täis) , et läheb kuskil 11,5 l/100-le.
Suht hea näitaja vist sellise kolaka kohta.
Kui maantel praegustel tingimustel kiire 4veoga sõita, kas viskab kõvasti küttekulule juurde?
Nüüd on puust ja punaseks ette tehtud.
Kõva pea pole oma teha, vaid on vanematelt saadud
Kuidas Pajero kütust võtab?
Ma mõõtsin ära (tankisin uuesti täis) , et läheb kuskil 11,5 l/100-le.
Suht hea näitaja vist sellise kolaka kohta.
Kui maantel praegustel tingimustel kiire 4veoga sõita, kas viskab kõvasti küttekulule juurde?
mul on 31'' BFG allTerrain all ja võtab umbes 12l/100km. Viimsist Sauele läbi linna tipptunni ajal ummikutest läbi sõites u. 15 l/100km. Mul on tunne jäänud, et 4 vedu eriti kütusekulu juurde ei anna.
Mitsubishi Pajero Wagon GLS 2,8TD
Mitsubishi Galant GTZ 3,0
Mitsubishi Galant GTZ 3,0