Mida osta kui interneti taskusse vaja

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Re: Mida osta kui interneti taskusse vaja

Postitus Postitas beginner »

ricardo kirjutas:Juba viimased paar aastat tundub, et oleks hädasti taskusse kaasaskantavat internetti vaja ja paistab, et probleemi rohkem eriti edasi lükata ei saa. Küsimus selles, et mida peaks muretsema - nutifoni, tahvli või ülipisikese läpaka. Et tegevused mida tahaks teha - internetisaitide nagu a la auto24, mobile, kuldne börs kiire vaatamine ja kuulutustes sisalduvatest piltidest aru saamine, e-mailide saatmine-vastuvõtmine koos piltidega(piisab kui saab seda teha vastavalt soovile, mitte onlines) või tahaks a la osta oksjonitest osa võtta ja võiks olla võimalus e-panga kasutamiseks. Siiani kas siis mitte kaasa tarinud või tarinud kaasa läpaka, mis oma 17 tolli ekraaniga tüütu tegevus, aga samas vastanud tingimustele, mis mul vaja(suvel pole probleemi läpakat auto katusele sättida, aga talvel autos kitsas). Kuna nutitelefonid suured ja nendega lihtsalt helistada tüütu, siis teiseks telefoniks olen nõus võtma kui see hea variant. Mitu inimest soovitanud mulle i-padi(telefon saadab pildid kohe ka i-padi mällu) või mis oleks parim variant kui tahan eelkõige pildimaterjaliga tegeleda läbi interneti.
Lisan mõned oma mõtted sel teemal:
-Telefoniga on suhteliselt kehva autokuulutuste saitidel navigeerida. Saab hakkama, aga suurema ekraaniga on seda tunduvalt parem teha.
-Samamoodi on meilidega tegelemine suurema ekraaniga/füüsilise klaviatuuriga kordades kiirem.
-Kindlasti peaksid puuteekraaniga seadmeid(nutitelefon/tahvelarvuti) plaanides kuskil poes või sõbra seadmega proovima neid funktsioone, mida sa sellega teha soovid, näiteks vajalike automüügiportaalide külastamine. Kui kasutajakogemus on kehvapoolne, ei ole puuteekraanil jumet. Võib katsetada ka erineva suurusega ekraane, tahvlitel tavaliselt 7"-10" ja telefonidel 3,5"-5,5".
-Kui nutitelefoni sihipäraselt kasutada võib aku päeva-poolteisega tühjaks saada. Kõigile see ei sobi, et keset põldu telefon tühjaks saab ja helistada/kõnesid vastu võtta ei saa, rääkimata internetist. Kui teine rääkimise telefon olemas, siis võib-olla jah. Või, kui suuremad mõõtmed ei häiri, siis pigem tahvel.
-Navigaatorina saab kasutada nii telefoni kui tahvlit (tegelikult ka läpakat) ja ka muus osas on nende funktsioonid kattuvad. Põhiliseks erinevuseks on, et tahvliga ei saa üldjuhul helistada.
-Nutitelefoni ja tahvliga saab tavaliselt pilti teha, läpakaga mitte. Telefon ja tahvel oskavad ka otse pildistamisrakendusest pildi netti üles laadida. Pilditöötlust/haldamist jällegi on mugavam läpakaga teha, kuid mingid võimalused on ka nutiseadmetes.
-Kõige kauem peab internetti/GPS kasutades aku vastu tavaliselt tahvelarvutil.
-Kui läpakat niikuinii kaasas kantakse, ostaks pigem uue väikse läpaka. Mitte küll mini, vaid 12" ekraaniga. Saab kõike teha, mida suure arvutiga ja on piisavalt mobiilne autos kasutamiseks. Võimalik on neid hankida sisseehitatud 3G modemiga ja mälukaardilugejaga(kui vaja fotokast pilte tõsta), jäävad mõned tilpnevad asjad ära. Eelistada võiks juhul, kui on palju kirjatööd või on vaja töödelda faile, millega töötamine nutikeskkonnas on ebamugav või võimatu. Näiteks tabelarvutusprogramme on ikka hiire ja klaviatuuriga etem kasutada, samamoodi võib olla mingi laoprogrammi või veebipõhise infosüsteemiga. Ringi käia/käes kasutada on läpakat veidi ebamugav.

Endal on kõik need asjad olemas. 3,7" ekraaniga nutitelefon, 10" tahvelarvuti, 12" läpakas. Autos on kõiki neid vajadusel võimalik vooluga varustada.
-Igapäevaselt on taskus telefon ja kui midagi on linnapeal vaja vaadata, saab ilusti hakkama. Samas ei juhtu seda tihti ja kui pidevalt oleks vaja tegeleda, siis vast pigem hangiks suurema ekraaniga telefoni(enda kasutusharjumustest lähtuvalt). Aku vastupidavus eriti ei heiduta, sest mul pole nii palju rääkimist.
-Kui on minek sõbraga autoturule, siis võtan kaasa tahvli. Mugav autos kasutada, samas piisavalt suur ekraan, et koos asju vaadata/arutada, pilte on parem vaadata, kui telefoniga. Kaaned on ümber ja hea käes hoida, kui mööda turuplatsi käia ja tunduvalt kergem kui läpakas.
-Kui on mingi autoorienteerumismäng, siis tõsiseks netist info otsimiseks on läpakas kõige kiiremini kasutatav.

Ja tasub meeles pidada, et Apple seadmete kõrval on ka teisi. Võimalik, et sinu asjad teeb normaalselt ära 200€ mõne teise tootja tahvelarvuti, mitte 500€ Apple iPad.
smtasku kirjutas:Isiklikult ei kiida ega laida ühtegi opsüsteemi, kuna kogemused ainult androidiga. See kokkujooksmine tuleb vist ikka arvatavasti telefonist, mitte op-st. Endal HTC Desire aastajagu ilma kokkujooksmiseta, proual aga Huawei Ideos X5, see küll vahest jookseb kokku aga ei midag hullu.
Minu Desire viskab end pidevalt, korra-paar päevas, võrgust välja ja küsib SIM kaardi PINi.(Ma ei ole ka operatsioonisüstemi uuendanud 2.3 peale, vaid kasutan 2.2.2. Teistel samasugustel telefonidel minu asutuses seda muret pole, osad olen uuendanud.) Kasutada on muidu hea, kuigi telefon on vana, ainult sisemälu on vähe. Sain nüüd iPhone 5 ja tegelikult meeldis see vana Android rohkem. Kaks aastat tagasi testisin ka Windows Phone telefoni, mulje kasutajaliidesest oli harjumatu, aga hea. Soetamiseks oli see tol ajal natuke liiga uus tulija. Praegu tasuks kindlasti proovida.
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”