Hr. Erko väidab tänaseni, et tema sai mootori tööle peale enda teostatud "remonti" ja käis proovisõidul. Peale seda garaasi tagasi ja no enam käima mootorit ei saa! Tõstis käpad üles ning ning jättis asja minu mureks. Pärast pikka punnimist, mis lõppes hooratta ja starteri koostöö lahknemisega ei saanud mina ka autot käima. Edasine saaga juba esimeses postituses.jeeps kirjutas:Mismoodi see sinu shero käis 4 seibiga? Pihustil on isegi 1mm palju kui on paigast ära . Näiteks on mul ka üks pihust remonditud 2 seibiga ,kuigi jah arvutasin mõõtsin üks on originaal teine on japside plekk seib. Terve päev puurisin ja hoonisin. ja töötab!
Remondikontor "Heinaküün"
Moderaator: Moderators
Re: Remondikontor "Heinaküün"
- uputaja
- I live off from the mud
Mootoriremont on ikka hulka keerulisem kui vedrude vahetamine pikemate vastu....
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
ühesõnaga sõitsid autoga remonti ja remondist koju sõitsid puksiiri peal
Kuulaks ka huviga teise poole kommentaare,kui asi nii nagu teemaalgataja rääkis,siis igati õige selliseid teemasi ülesse panna,et keegi järgmine pääseks sellise suhtumise käest
Kuulaks ka huviga teise poole kommentaare,kui asi nii nagu teemaalgataja rääkis,siis igati õige selliseid teemasi ülesse panna,et keegi järgmine pääseks sellise suhtumise käest
56157755
-
kadjakas2000
- Rock Crawler
Väints kirjutas:Kas metallpuuriga 6mm metalli äralõikamine väärib puhastamise nimetust. Ja ära rikuti plokikaan, lisaks ei saanud kindlaks teha palju lõikamise teel eraldunud metallosakesi sattus läbi pihustiava kolvi tööpiirkonda jne.kadjakas2000 kirjutas:LR90 kirjutas:"...tutvustas 4.pihusti kahvlikinnitus poldi pesa deformeerumisest, väidetavalt siis
varema kehva töö tulemusena..."
Ma saan aru et Võrrimees üritas eelmise "meistri" s...st saia teha.
Ma saan aru, et läsustunud keere asendatakse Helicoiliga. Või puuritakse üle ja keermestatakse järgmisesse mõõtu. Midaiganes. Teemaks näikse aga olevat pihustipesa põhja puhastamine ebatraditsionaalsel meetodil, millega rikuti klapikaas. Või mis? Seda kõike muidugi väidetavalt.
Minu viga. Pihusti istub vist tõesti plokikaanes, mitte ei lõppe pesa klapikaanes. Tšeeri pilte!
- v6rrimees
- Õlleraha võiks ikka olla...
Tere, tere.Väints kirjutas:Tere!
Aega on palju möödas ja südamevalu ka lahtunud, aga tahaksin siinkohal jagada kogemusi ühe remondikohaga.
Oman Jeep Grand Cherokee maasturit mootorivalemiga 2.7CRD. Lugu sai alguse sellest et masina ei tahtnud vabatahtlikult
käivituda, kui käima meelitada siis toimis kõik kenasti. Sai uuritud siit-sealt, ja kuna 4.pihusti ka lekkis, siis
sai hea tuttava soovitusel viidud masin remonti end välja reklaaminud kui Jeep marki autode remondiasutusse
"HEINAKÜÜN". Esmased diilid tegi enda ajanappusest minu hea tuttav, suhtlesime Hr. Erkoga mitu korda ja sai vastu
võetud otsus, et võtab pihustid pealt maha ja saadab kontrolli. Mõeldud-tehtud. Kolm pihustit läks väljavahetamisele
jne. Tuli kõne Hr. Erko'lt, kes siis tutvustas 4.pihusti kahvlikinnitus poldi pesa deformeerumisest, väidetavalt siis
varema kehva töö tulemusena. Leppisime kokku, et temal kui "asjatundjal" on olemas vahendid ja sai jäetud see mure tema
lahendada. kõik tore jne, Hr. Erko sai auto tööle(väidetavalt), tegi proovisõidu ka jne, aga uuesti enam käima masin
ei läinud. Mõistus meil kõigil otsas. Kuna auto oli tasulises parklas siis sai see sealt ära viidud, puksiiriga
muidugi. Paar päeva hiljem hakkasin autot garaasi ajama, tegin kapoti lahti ning silma jäi esimene pihusti. Oli teine
silm-märgatavalt kõrgem, sai ka mõõdetud igast nurgast jne, 1.pihusti teistest 4mm, kõrgemal. Nüüd jooksis juhe kinni.
Pikk saaga vahepeal, aga tulemus järgmine: Hr. Erko, Jeep maasturite "asjatundja" leidis et ÕIGE on akudrelli ja
tavalise metallpuuriga "lihvida/puhastada" esimese pihusti pesa. Vist läks midagi nihu või oli midagi tarbitud, aga
pesa sai teistest pesadest 6mm sügavam ja tsentrist "veidi" väljas kahh! Õnn et päris läbi ei tulistanud. Et seda
6mm sügavust kompenseerida lisas Hr Erko pihustile 4 vaskseibi(Üks ka Chrysleri oma) ja keeras vanade poltidega
pihustid kinni. Väitis veel, et nii asjad käivadki, ja pole mul kobiseda midagi! Veidi veel suhtlemist ja tänaseni
on Hr. Erko arvamusel, et nii see remont käibki.
kel huvi siis on usinasti pildimaterjali ka.
Tänaseks on masinal uus mootor peal ja sõidab edasi, aga eks lugejad saavad ise otsustada, kes mida valesti tegi jne.
Lihtsalt leian et selline kogemus on mainimist väärt!!!
Janek
Avastasin endale üllatuseks siit teemast ühe põneva loo.
Jeepihuviliste klubiline kogunemiskoht Heinaküün ja selle huvitavad seiklused.
Vastuseks esimesele postile. Igal kaikal alati kaks otsa ja kuna minu seisukohta küsiti siis vastan.
Härra tõi õma auto mulle näppida murega, et pihustid lekivad ja ainult eetri peal läheb käima kirjeldustega.
Vaatasin kapoti alla ja nägin, et pihustid ei paista isegi mitte natukene välja. Edasi kulus hunnik aega, et pihustid välja kaevata nõgi seest. Jõudsin pihusti poltiteni. Ka need olid väga tugevasti kinni mädanenud tänu lekkivatele pihustitele iseloomulikule tohutule kivistunud lögale. Leotasin ja pesin need lahti. Selgus, et ühel pihusti poldi pesal on keegi eelmine mees keerme täiesti ära rikkunud, lisak ühe pihusti alumine pesa kaanes oli väga ära põlenud. Kohe ikka väga.
Edasi suhtlesin härra autoomanikuga ja tutvustasin olukorda. Ütlesin, et plokikaan tuleb maha võtta ja remonti viia. Taastada pihusti pesa ja teisel poldi pesa, muidu sellest asja ei saa. Härra praadis natuke aega ja lausus, et selle jaoks tal raha ei ole. Et peab midagi leiutama, et asi kuidagi kokku saaks ja töötaks kasvõi pool tunnikes, et selle ajaga jõuab ta selle liisingus oleva sõiduki vastu posti lasta ja küll kasko selle kinni maksab. Ühesõnaga kas müüb kellegile või vormistab kindlustuspettuse.
Noh peale mitmekordset üle küsimist jäi siis nii. Mulle küll see kindlustuspettuse või müümise asi ei meeldinud aga noh... Teo oleks ju tema sooritanud mitte mina.
Leppisime kokku, et proovin midagi aretada aga ega see leiutis kaua ei tööta.
Sai see keerme osa ajutise lappimise nimel keermeniit/parandus komplektiga kuidagi lapitud ja väga põlenud pihusti pesa siis abivahendiga puhastatud, et ta üldse midagi peaks. Ennem seda sai veel öeldud, et kaan tuleb tegelikult maha võtta ja remonti viia, ega muidu sellest asja ei saa. Ikka ei sobinud, et pane ikka kuidagi kokku, et kasvõi pool tundi töötaks.
Mina tegin, täpelt seda mida härra soovis. Korduvalt kinnitades talle, et sellest ei tule head nahka.
Edasine asjade kulg oli juba esimeses postituses olemas.
Usun, et igal inimesel on õigus oma arvamusele ja seisukohale. Eks peale sellist kino on ikka mõtekas kella otsa riputada keegi teine mitte iseennast...
Aga jah.. Foorum tõestas, et saag läks hästi käima. Ja antireklaam on kah reklaam. Eks kõik kes tahavad antud teemas seisukohta võtta saavad nüüd ise otsustada kas oli hästi või halvasti. Ennem kui avalikult keegi siin suuremat sõna hakkab võtma soovitan süveneda teemasse süvitsi ja kuulata ära mõlema poole seisukohad.
Ilusat päeva sõbrad.
Kontakt 5110092
Võistelnud aastast 2002
....................................................
Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
Võistelnud aastast 2002
....................................................
Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Mõlema osapoole seisukohad on siinkohal ära toodud ja edasist "musta pesu" avaliku pesemist ei pea moderaatorid vajalikuks. Osapoolte võimalikud edasised omavahelised erimeelsused lahendatakse otse suheldes.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi