Millist veekindlat nutifoni osta?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

tanel
Rock Crawler

Re: Millist veekindlat nutitelefoni osta?

Postitus Postitas tanel »

Aku kestvusest - pöördvõrdelises seoses telefoni sihtotstarbelise kasutusega. Eriti nutitelefoni korral (jabur termin tegelikult, helistamise-ja-smsi-telefone annab juba tikutulega otsida).
Endal on Xperia S. Tehnikat täie võimsusega kasutad, siis vähese aktiivse pruukimise korral kestab aku kaks ööpäeva jah. Puhkuse ajal keerasin muidugi igasuguse wifi ja andmeside, mailide-kalendri sünkroniseerimise ja kuratteabmisasjad maha. Siis kestis 4 päeva, patuga pooleks vist isegi 5. Küsimus jääb, et milleks siis selline telefon kui ei plaani kõike seda toredust pruukida...

Võrdlemisi palju nalja saab kui kõik viled käima tõmmata. Näiteks paned telefoni autohoidikusse, andmeside aktiivne, sinihammas kah, gps üles, waze käima ja dashcami app ka mis HD videot väntab esiaknast - aku kukub nagu s...t kaevu. Isegi hiinast tellitud sütkari USB junniga mis peaks 2,1A jaksama välja anda - patuga pooleks jaksab aku taset hoida. Paned ereda päikesepaistega veel taustavalguse põhja ja tundub, et üle 3-4h pidu ei ole isegi sedasi. Võtad hoidikust välja ja sai on prose koha pealt soe nagu ahjust tulnud... :)

Ja soovitus, et kui te tõesti mudas ei ela (okei, siin foorumis vast veidi veider manitsus, aga... ) või paduvihma käes pidevalt ei leota oma pinalit või tavotiööbikuna leiba ei teeni ja telefoni laia profiiliga garaažiuksestopperi-sidevahendina ei pruugi, siis mõelge järele, kas on mõtet seda veekindlust ja robustset korpust jmt taga ajada. Minu praktika näitab, et veesurma pole ükski mitte lausa ujumas käinud telefon surnud ning need heavy-use outdoor telefonid on vaata et tundlikumad keskkonnale kui kõva mineraaklaasi ja suure ekraaniga fänsid pederadarid... Endal kogemus Sonimiga, kolleegil on hetkel see veekindel Xperia, ekraanis võtmetest vaod sees... :?
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
pätakas
Mudder

Postitus Postitas pätakas »

Mul viimase 6a jooksul ei ole ükski telefon lausa vette kukkunud aga enamus on seni niiskusekahjustusega otsad andnud. Üks nokia e52 läks kogemata taskus pooleks. Eelmine oli xperia active ja praegu go, esimesi telefone Eestis. Aku osas sai telefoni seadeid kruttides 2 päeva peale, vahel ei kesta päevagi. Räägin palju. Kui olin eemal ja ei rääkinud palju, siis oli 4-5 päeva. Active'l on levi kehva ja katkendlik - antenn on kas kehva või peidetud kuidagi, muidu käras kah. Go'l on ekraan parem, telefonilevi parem (ka andmeside siis), wifi levi parem ja aku ka parem. Igavene ei ole neist ükski ja vigadeta ka mitte. Kaasasolnud ekraanikile oli üllatavalt kehva, korra kukkus mülkast läbi sõites armatuuri pealt metallkäraka vastu ja olidki augud sees. Kile on vahetatav ca 5 euro eest.
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

pätakas kirjutas:Mul viimase 6a jooksul ei ole ükski telefon lausa vette kukkunud aga enamus on seni niiskusekahjustusega otsad andnud. Üks nokia e52 läks kogemata taskus pooleks. Eelmine oli xperia active ja praegu go, esimesi telefone Eestis. Aku osas sai telefoni seadeid kruttides 2 päeva peale, vahel ei kesta päevagi. Räägin palju. Kui olin eemal ja ei rääkinud palju, siis oli 4-5 päeva. Active'l on levi kehva ja katkendlik - antenn on kas kehva või peidetud kuidagi, muidu käras kah. Go'l on ekraan parem, telefonilevi parem (ka andmeside siis), wifi levi parem ja aku ka parem. Igavene ei ole neist ükski ja vigadeta ka mitte. Kaasasolnud ekraanikile oli üllatavalt kehva, korra kukkus mülkast läbi sõites armatuuri pealt metallkäraka vastu ja olidki augud sees. Kile on vahetatav ca 5 euro eest.
Milleks GO-le plastikust ekraanikile,kui tal tugevast kriimustamiskindlast mineraalklaasist ekraan?
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

tanel kirjutas:Ja soovitus, et kui te tõesti mudas ei ela (okei, siin foorumis vast veidi veider manitsus, aga... ) või paduvihma käes pidevalt ei leota oma pinalit või tavotiööbikuna leiba ei teeni ja telefoni laia profiiliga garaažiuksestopperi-sidevahendina ei pruugi, siis mõelge järele, kas on mõtet seda veekindlust ja robustset korpust jmt taga ajada. Minu praktika näitab, et veesurma pole ükski mitte lausa ujumas käinud telefon surnud ning need heavy-use outdoor telefonid on vaata et tundlikumad keskkonnale kui kõva mineraaklaasi ja suure ekraaniga fänsid pederadarid... Endal kogemus Sonimiga, kolleegil on hetkel see veekindel Xperia, ekraanis võtmetest vaod sees... :?
Mis siis Sonimil viga on?Mina enda oma(XP 3300) panin sihilikult veeklaasi helisema,midagi halba sellest ei juhtunud.Veekindlus pole tal ka mingi hülge möla,vaid konkreetne IP 68 standard.Aku peab reaalselt(30 min kõnesid päevas) kolm nädalat.Nutitelefon ta küll pole,aga GPS ja internet on täiesti olemas.Minu isiklik kogemus on küll selline,et tavamobiilid surevad just niiskuskahjustuse tagajärjel.Igatahes mul on hävinud kolm mobiili järjest,mis pole isegi vihma kätte jäänud :evil:
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Minu XP3-ga oli kaks janti - esiteks tuli mikker seest lahti (tüüpviga pidi olema) ja suhtlus muutus võimatuks, seda lahendas garantii korras Germandias käimine. Loodetavasti pandi korralikult keermeliimi tilgaga siis kruvid kinni. Metsatelefonil tulevad kruvid sees lahti, eksole :shock:
Otsa ta mul ei saanudki, enne tuli kontorikõlbulikuma pinali vastu välja vahetada ja maha müüa.

Teiseks, kunagi oli Nokia 8800 Arte pruukida. Seda pidasin vahel koduste töötunkede taskus koos seal sisalduva pahnaga (puidukruvidega ja mida sealt leida võis) ei teinud teist nägugi. Sonimi korpus oli ceteris paribus kriimuline paari kuuga.
Vähemalt oma hinnasilti, mis tal poes külge riputatud on, küll kuidagi ei õigusta. Poole odavam oleks siis vast oleks aus kaup.
Sõbrale soovitasin poolhuupi kunagi seda samsa veekindlat telefoni (mudel ei meenu, tuulama ka ei viitsi minna) ja ta on rahul. Linna pealt veel rahulolevat mõminat kuulnud selle suhtes.

Lühidalt kokku võttes, seda ma polegi väitnud et nad veeklaasis ligunemisi üle ei ela. Minu nurin on pigem üldise koostekvaliteedi ja korpuse kestvuse pihta.
Nokia 5100-t meenutan siiani hea sõnaga... sellel sai ka ühe kriimu ekraanile vist kasutamise vältel... ja üldiselt võis seda külmrelvana pruukida. :lol: 5140 ja mingi prääniku kujuga nokia enda sporditelefonist järglane olid juba p...se keeratud, viimasel pidi klaviatuuri liimima kodus, ma mäletan.
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Valisin aasta tagasi ka metsakindlat (tavalist) telefoni ja kõhna rahakoti juures jäi sõelale:
Samsung B2071

Nõudmisi oli mul vähe vähe.
*Bluetetooth
*Taskulamp
*Veidi Rugged
*FM raadio
*Äratus/alarm
*Stopper
Igasugu vilesid ja pasunaid on B2071 kõvasti rohkem, kui mul vaja.

Telefon on kasutatav, kuid mitmete veidrustega. Kasutajaliidese tegijale ning tõlkijale tahaks küll füüsilise noomituse teha. Telefoni arvutiga sünkimise tarkvara ei kannata mingit kriitikat ja pärineks nagu ühekskümendate keskpaigast. Masendav ja osalt täiesti mõtetu softi jupp. Ühetegi teist selle pilliga töötavat tarkvaralahendust pole ka leidnud.

Midagi targemat kahjuks sellesse hinnaklassi pole leidnud.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

tanel kirjutas:...Nokia 5100-t meenutan siiani hea sõnaga... 5140 ja mingi prääniku kujuga nokia enda sporditelefonist järglane olid juba p...se keeratud...
noh, mul alates 2005 siiani kasutuses 5140i, üleeelmine aasta vahetasin korpuse uue vastu aga telefoni ei vaheta. Isegi originaalaku töötab, tõsi, enam mitte üle paari päeva intensiivse kasutuse juures, puhkuse ajal kestis ka nädalapäevad.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

5100 oli ka minul väga pikalt kasutusel enne Samsungit. Sai nii vett kui vilet ja ka kõvasti remonti ning korpuse vahetusi, kuid lõpuks väsisid klahvide põhjad/kontaktid ära ja remont polnud enam kuskilt otsast mõtekas. Lisaks oli selle minu jaosk seoses uue Liiklusseaduseg suur puuduussel mudelil ei ole ju BT.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

Need viimased postitused on väga informatiivsed vallast,et "millist veekindlat nutitelefoni osta" .
HM Racing Team
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

Mul on ka Samsungi veekindel tavamobiil,kogu aeg päeval vihma käes,kui rääkida tahan puhun mikrofoni- ja kuularivast vee välja ja räägin.Kuid jutt huvi tunnen just nutifoni vastu.
5280616
Kasutaja avatar
pätakas
Mudder

Postitus Postitas pätakas »

ardi kirjutas:
pätakas kirjutas:Mul viimase 6a jooksul ei ole ükski telefon lausa vette kukkunud aga enamus on seni niiskusekahjustusega otsad andnud. Üks nokia e52 läks kogemata taskus pooleks. Eelmine oli xperia active ja praegu go, esimesi telefone Eestis. Aku osas sai telefoni seadeid kruttides 2 päeva peale, vahel ei kesta päevagi. Räägin palju. Kui olin eemal ja ei rääkinud palju, siis oli 4-5 päeva. Active'l on levi kehva ja katkendlik - antenn on kas kehva või peidetud kuidagi, muidu käras kah. Go'l on ekraan parem, telefonilevi parem (ka andmeside siis), wifi levi parem ja aku ka parem. Igavene ei ole neist ükski ja vigadeta ka mitte. Kaasasolnud ekraanikile oli üllatavalt kehva, korra kukkus mülkast läbi sõites armatuuri pealt metallkäraka vastu ja olidki augud sees. Kile on vahetatav ca 5 euro eest.
Milleks GO-le plastikust ekraanikile,kui tal tugevast kriimustamiskindlast mineraalklaasist ekraan?
Vt minul on olnud enne Go-d 2 eriksoni "kriimustuskindlat mineraali", xperia active ja t6500 - mõlemal on aastaga ekraan säbruline. Tihti jäävad võtmed jms asjad ju telefoniga ühte taskusse + muud maailma ja mõnda juhtumid. Igatahes ei ole nad nii kriimukindlad midagi. Odavam ja mõnusam on poole aasta tagant see kile ringi lüüa kui vaja... Vist.
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

No siin teemas laidetakse neid nutifone üsna mitmest küljest,kuid ekraani siiski kiidetakse.
http://www.avastaeesti.ee/index.php?opt ... w&Itemid=4
Acro S on 1,5 kuuga ka ca 60eur võrra odavnenud.
5280616
Andruzka
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Andruzka »

See peaks olema parim, mis saada on.
http://www.casiogzone.com/commando/
D4; G270
Kasutaja avatar
bjorn
Rock Crawler

Re: Millist veekindlat nutifoni osta?

Postitus Postitas bjorn »

Hinnaklass kuni 300 eur
Vee/pritsmekindlus

Eesmärk saada suure akumahutavusega nutitelefon, siis mis sõelale jääb? Vaatasin Xperia Go-d ning täitsa sobis juba aga ei ole võimalik teist kaant koos paksema akuga osta ning originaalis jääb väheseks mahutavusest.

On midagi mõistliku ilmale tulnud?
Kasutaja avatar
CaveMan
True Off Roader!
Kontakt:

Re: Millist veekindlat nutifoni osta?

Postitus Postitas CaveMan »

Suur akumahtuvus ja nutitelefon ei kuulu vist kahjuks ühte lausesse. Telefonidele tuleb järjest nutikust juurde aga akud ei kipu arenema.
Land Cruiser 100 2005, 4,2TD Aut - 33'' Cooper Discoverer STT PRO - Come Up DV-9
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”