Mu JEEP ka ulub

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Kasutaja avatar
Pomo
Rock Crawler

Re: Mu JEEP ka ulub

Postitus Postitas Pomo »

igiliikur kirjutas: See on see jutt, et 4vedulisel ei kasutata üldjuhul erinevaid rehve, kõik 4 peavad samad olema :roll:
nüüd olen ma ka juba nii tark :lol:

Kood: Vali kõik

iiniiimeeeeneee õõõpiiiiib koooooooguuuuu eeeeeeluuuuuuu, suuuuureeeeeeb aaaaaagaaaaa ikkkkkaaaaaaaaaaaaaaa lollllllllllllinaaaaaaaaaaa.
teex yhe zuicu
Kasutaja avatar
jaguar3
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas jaguar3 »

Seletan lähemalt.Sul on taga väiksema läbimõõduga rehvid kui ees,järelikult selleks et esimestega sama maa läbida peavad nad rohkem pöördeid tegema ehk kiiremini pöörlema-füüsika. Tava olukorras sul veab tagasild(v.a.4LO asendis).Esisild lülitub järgi ainult kui teda on tarvis.Teda tarvis on näiteks siis kui sõidad libedal teel ja tagarattad hakkavad "kaapima".Sul on gerotor-õlipumba põhimõttel toimiv esisilla järgilülitus,mingit elektrit,puhas mehaanika ja hüdraulika, et nii kui pump tööle rakendub-tekib õlisurve mis omakorda surub kokku friktsioonide paketti(nagu sidur), mille vedavaks pooleks on tagasilla veovõll ja veetavaks esisilla veovõll(käigukastist tulev mootori veojõud läheb otse tagasilla veovõllile).Ühesõnaga nad ühendatakse kokku n.ö.siduri abil.Mida kiiremini gerotor ringi käib seda suuremat õlisurvet tekitab ja seda suurema jõuga surutakse paketid kokku ehk seda jäigem on esisilla järgilülitus.Pumba n=tagasillaveovõlli n miinus esisillaveovõlli n.Normaaltingimustes maanteesõidul pumba n=0.Niikui libedal pumba kiirus tõuseb, nii ta kohe ühendab võllid ära ja sellega ühtlustabki pöörlemiskiirused ja ühtlasi jääb ka ise seisma taasvabastades esisilla.Sinu olukorras aga pumba n väga suur ei olnd,seega friktsioonid suruti kokku kaugeltki mitte täie jõuga(see sul üldse sõita võimaldaski),aga siiski suruti,tekitades liigset positiivset jõudu esiveovõllile ja negatiivset tagaveovõllile(ehk rahvakeeles kardaanidele).Ühesõnaga gerotoril ei õnnestunud pöördeid kuidagi ühtlustada(selleks pidid kas esirattad sõidu ajal vaikselt "kaapima" või tagumised osaliselt "loha tõmbama" mis on aga asfaldil võimatu) ja seetõttu ta ei lõpetandki kunagi oma tööd ja tegi seda milleks loodud on.Vahekastist väljuvad jõuülekanded pidid pidevalt taluma raske haagise mäkke tõmbamisega võrdväärseid koormusi ja ka kulusid vastavalt ülesandele,siit ka undamised.Niiet erinevaid rehve 4x4 ei tasu kasutada kui ei tea täpselt oma veoskeemi,ja neid maasturiomanikke kes seda teavad on v.b.10%,mitte rohkem,teised oskavad öelda et 4x4 ja ongi kõik.Muide mitte ükski Grand Cherokee ei poo pöördel(v.a.4LO asendis),muidu kõik sõidaksid talvel otse ristmikkel.Miks-sest pöördel pöörlevad hoopis esimesed kiiremini kui tagumised seega gerotor töötab tagurpidi ja survet ei loo.
Opel Monterey (ammu unustatud)
Grand Cherokee Limited ZJ (väga kauge minevik)
Grand Cherokee Limited WJ (kauge minevik)
Opel Frontera B Sport (minevik)
Grand Cherokee Overland WJ (müüdud)
Hummer H2 (hiljuti müüdud)
Grand Cherokee Overland WK2 (käibel)
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

jaguar3 kirjutas:ja neid maasturiomanikke kes seda teavad on v.b.10%,mitte rohkem,teised oskavad öelda et 4x4 ja ongi kõik.
Siinse foorumi valguses on selline väide suisa solvamine :twisted:
Üleüldiselt olen nõus jah, aga meil siin vast on need suhtarvud ikka vastupidi (kui ma nüüd liiga optimistlik meie kogukonna suhtes ei ole :P ).
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Pomo
Rock Crawler

Postitus Postitas Pomo »

vale kombinatsiooniga rehvid olid all 4 kuud. Selle ajaga sai sõidetud mõned tuhanded kilomeetrid ehk....
teex yhe zuicu
igiliikur
Rock Crawler

Postitus Postitas igiliikur »

tarmo kirjutas:
jaguar3 kirjutas:ja neid maasturiomanikke kes seda teavad on v.b.10%,mitte rohkem,teised oskavad öelda et 4x4 ja ongi kõik.
Siinse foorumi valguses on selline väide suisa solvamine :twisted:
Üleüldiselt olen nõus jah, aga meil siin vast on need suhtarvud ikka vastupidi (kui ma nüüd liiga optimistlik meie kogukonna suhtes ei ole :P ).
Nõus, respekteerin ja loen huviga kõiki tegemisi(metsiku teiste karmide inimeste tegemisi bamil ei saa ilmselt võrrelda mitte millegagi).
Kasutaja jaguar3 on silma jäänud auto24 foorumist, pole midagi öelda, aga kõik pole sündinud teadlased. Jaguar, ma olen kindel, et on 10-20 teemat, milles sa mulle vastu ei saa, nende hulka sobiks ka kusagil mülkas sebimine. Aga see pole teema, foorumi eesmärk on minu arust teadmiste ammutamine... Ma olen selle 5 aastaga palju juurde õppinud ja jätkan samas vaimus. Kahjuks pole mul sellist pappi, et ise kaasa teha....
Exid:Frontera´95, Blazer´97,Ranger´03,Pajero´93,Galloper´98,Ranger´08, XC90´03
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
Kasutaja avatar
jaguar3
Got ARB and Nitrous?

To Tarmo:ma ei mõelnud foorumi kasutajaid,siin kindlasti % vastupidine,vaid üleüldse maasturite omanikke.Võta müügikuulutused lahti,maasturite müüad,ja küsi müüdava auto veoskeemi kohta.Üldjuhul saad vastuseks-nelivedu.
Kasutaja avatar
jaguar3
Got ARB and Nitrous?

To igiliikur:no aga selleks ju foorum ongi,kui tead täpselt räägid teistele ka.Kui tead umbes-ole parem vait,või siis maini et vist on nii aga pole kindel.Kui Frontera ostsin tahtsin väga teada saada selle auto neliku kohta,aga kahjuks kas ei teatud üldse või räägiti väga valesti.
Kasutaja avatar
rannamees
Rock Crawler

Postitus Postitas rannamees »

jaguar3 kirjutas:Muide mitte ükski Grand Cherokee ei poo pöördel(v.a.4LO asendis),muidu kõik sõidaksid talvel otse ristmikkel.Miks-sest pöördel pöörlevad hoopis esimesed kiiremini kui tagumised seega gerotor töötab tagurpidi ja survet ei loo.
Kui juba seletamiseks läks...miks siis pöördel ulub? Otse sõites on vaikus. Ulub ka tagurpidi pöördel. Mida väiksem pöörderaadius, seda rohkem häält tee :roll: b
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”