Mootorsaagi otsimas (bensuga)

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

al
True Off Roader!

Re: Mootorsaagi otsimas (bensuga)

Postitus Postitas al »

Landy kirjutas:...

Mida sellet mudelist arvata?
http://www.saestuudio.ee/tootekataloog/ ... ag/p-351xt
Või partneritest:
http://www.muruniiduk.ee/products/8
...
Võta ja viska hästi kaugele, siis mine korja üles ja viska veel korra... Asi on pmst ühekordseks kasutamiseks, ehk kulub kiirelt ja remontimisele ei kuulu. Kahjuks kehtib sama ka mitme teise odavbrändi kohta.
Ise olen stihli usku ja ei kurda, kunagi siin välja toodud mured venivate kettidega on imekombel ise lahenduse saanud (ostsin mujalt). Enne oli ms250, aga nüüd on ka 170 mudel kasutada, mis on üllatavalt hea sooritusega ja koduseks tarbeks rohkem kui küll. Soovitaks just viimast sh ka 171, 181 jms.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Tänud Stihl-i soovitamast, kuid kui grantii pärast tuleb mitusada kilometrit piiri taha ostukohta sõita, siis see just väga mõistlik valik ei tundu.

Ise olen mootorsaagide osas kobakäpp ja kogu elu kõiki asju käsisaega teinud, kuid naine ei taha enam midagi kahemehe sega puude langetamiset kuulda. Lühikest aega olem elektriga kettsaagi kasutanud, mille naisegs "kauba peale" kaasa sain, kuid seda saab vaid hoovis kasutada, metsa ju juhet ei vea ;-)
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
tyyp07
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tyyp07 »

Landy kirjutas:...metsa ju juhet ei vea ;-)
Sõltub juhtme pikkusest :twisted:
Väljaminekud kasvavad, et järele jõuda sissetulekutele....
http://www.rgb.ee
53449661 Kert
Team Linnamehed
ttambett
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas ttambett »

Olen üle kümne aasta ühe stihliga läbi ajanud ja selle sae elu pole mitte kerge olnud. Konkreetne mudel on juba mitu aastat tootmiset maas aga toimetab veel suurepäraselt.
Osta stihl ja saemure on aastateks lahendatud. Stihli Garantii remondi vajadus on väga eba tõenäoline. Samas ei tasu ka kõige odavamat ja lahjemat osta. Midagi sellist näiteks http://aiataht.ee/mootorsaag-ms-211. Ei soovita ka ühekäe saagi see on langetamiseks ja tükeldamiseks väga ebamugav ja ohtlik. Mõeldud eelkõige puuhoolduseks ,et turnides ühe käega oksi lõigata.

Mis selle välismaalt ostmise point on kui see elu keerulisemaks teeb?
Toyota LC95
Mitsubishi Pajero III, oli.

http://www.puutöö.ee
karla1
Mudder

Postitus Postitas karla1 »

Mine vaata Bauhaus´ist seal pakutakse sihukest looma nigu Herkules. Kui kuskilt küsima lähed,vaadatakse sulle otsa,justkui imeloomale,sest keegi pole kuulnudki sellisest.(või itsitavad ja laidavad mõtte kohe maha). Ise ostsin selle teiseltpoolt lompi juba 7a. tagasi ja toimetab siiani. Garantii 5a. Kuubikuid u.60 Hind peaks olema alla 200.-euriku
Kasutaja avatar
samru
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas samru »

Landy kirjutas:Tänud Stihl-i soovitamast, kuid kui grantii pärast tuleb mitusada kilometrit piiri taha ostukohta sõita, siis see just väga mõistlik valik ei tundu.

Ise olen mootorsaagide osas kobakäpp ja kogu elu kõiki asju käsisaega teinud, kuid naine ei taha enam midagi kahemehe sega puude langetamiset kuulda. Lühikest aega olem elektriga kettsaagi kasutanud, mille naisegs "kauba peale" kaasa sain, kuid seda saab vaid hoovis kasutada, metsa ju juhet ei vea ;-)
Ma kordan, et olen 6 aastat Stihliga kokkupuutunud - eelkõige remondi poolega (kogu Stihli tootevalik) ja garantii juhtumeid põhimõtteliselt ei eksisteeri. See on tõesti harukordne juhus kui Stihl on tehase praagi tõttu lagunenud. Lased ostukohas sae käima panna ja kui töötab, siis on järelikult korras! Mina isiklikult ei pelgaks Stihli ka ilma garantiita osta. Rikked on eranditult põhjustatud kasutajast ja tema poolt sissevalatavast kütusesegust.

Mine vaata Bauhaus´ist seal pakutakse sihukest looma nigu Herkules. Kui kuskilt küsima lähed,vaadatakse sulle otsa,justkui imeloomale,sest keegi pole kuulnudki sellisest.(või itsitavad ja laidavad mõtte kohe maha). Ise ostsin selle teiseltpoolt lompi juba 7a. tagasi ja toimetab siiani. Garantii 5a. Kuubikuid u.60 Hind peaks olema alla 200.-euriku
Toimetab muidugi. Kõik saed toimetavad nii kaua kuni nad on töökorras, aga kui midagi juhtub kes ja kus remondib ning mis raha eest? Nende marketi saagidega paras loterii - mõni ostab ja on väga rahul, samas kui teine kirub maapõhja. Võtame näiteks sellise sae nagu MTD GC 46/40 C - võimas saag - jõudu palju, pikk latt aga näiteks pidevalt töötav õlipump - ehk kõik on pidevalt lagane igaltpoolt, samuti on karburaator vägagi kapriisne ja ketipidurgi kipub iseenesest rakenduma ning remontimisest ei tasu rääkidagi - see on lihtsalt õudus kuubis. Sellegipoolest osad kasutajad on väga õnnelikud oma sae üle ning kasutavad seda aastaid.
Yukon
ex: GC 2.7 CRD 2"lift
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

samru kirjutas:
Landy kirjutas:Tänud Stihl-i soovitamast, kuid kui grantii pärast tuleb mitusada kilometrit piiri taha ostukohta sõita, siis see just väga mõistlik valik ei tundu.

Ma kordan, et olen 6 aastat Stihliga kokkupuutunud - eelkõige remondi poolega (kogu Stihli tootevalik) ja garantii juhtumeid põhimõtteliselt ei eksisteeri. See on tõesti harukordne juhus kui Stihl on tehase praagi tõttu lagunenud. Lased ostukohas sae käima panna ja kui töötab, siis on järelikult korras! Mina isiklikult ei pelgaks Stihli ka ilma garantiita osta. Rikked on eranditult põhjustatud kasutajast ja tema poolt sissevalatavast kütusesegust.
Tekib küsimus, kas ikka kasutajad on sae rikkunud või "keeratakse süü kasutaja kaela". Tõepoolest küsimus, mitte väide. Veel, kas kõigi mudelite osad on laos ja/või on päeva-paariga tellitavad? Viimases kahtlen sügavalt. Ise küll firmas saagidega ei tegele aga mingitest ulmelistest tellimusaegadest olen kuulnud?
Landy, kui "ameerika onu" ostab tööriista, las ostab kalleima. Endale pidin ise sae ostma ja võtsin mingi odava, 40cc, junni (Loodusest Oleomacki, kirjapildiga võin eksida). Kohe lasin plaadi ja keti laiaga asendada. Teen maja küttepuud (metsas kohe pakkudeks) ja kõikvõimalikud majapidamis- ja aiatööd. Mõneteistkümne (kaubamärk oli just meile jõudnud) aastaga olen vahetanud mõned ketid (oleks investeerinud terituspinki, oleks ilmselt mõnikümmend ketti läinud) ja pidurilindi koos korpusega. Korra olen küünalt ja karpat puhastanud, starteri hambad tahtsid ka veidi korrigeerimist. Siiani alla 200EEK/aastas ja number väheneb iga aastaga. Vähesed osad (paar jubinat olen lisaks omaenese lollusest rikkunud), mida olen vajanud on letis olnud.
PS. Unustage igasugused mitterohelised õlid, saebensiini käib AINULT saebensiini õli, teised 2T õlid ei vea välja, eriti odavama otsa tootjate omad.
Viiliga keti teritamine võtab ainult veidi kauem aega kui keti vahetus aga kett kestab kordi kauem kui pingis teritades.
Tehtud, mõeldud.
MeelisV
Fitting 38"

Postitus Postitas MeelisV »

lugesin teemat ja kõrval mängis telekas - reklaamis mcculloch nimelisi aiatööriistu

http://www.mcculloch.com/ee/products/chainsaws/
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

MeelisV kirjutas:lugesin teemat ja kõrval mängis telekas - reklaamis mcculloch nimelisi aiatööriistu

http://www.mcculloch.com/ee/products/chainsaws/
Eelmine saag oli sellelt tootjalt, tegelikult hea asi ja käis aastaid aga tegin korra segu "......" õliga. Kolb- silinder hävisid poole paagiga.
Tehtud, mõeldud.
Kasutaja avatar
samru
Got ARB and Nitrous?

totu kirjutas: Tekib küsimus, kas ikka kasutajad on sae rikkunud või "keeratakse süü kasutaja kaela". Tõepoolest küsimus, mitte väide. Veel, kas kõigi mudelite osad on laos ja/või on päeva-paariga tellitavad? Viimases kahtlen sügavalt. Ise küll firmas saagidega ei tegele aga mingitest ulmelistest tellimusaegadest olen kuulnud?
Ei keerata. Garantii juhtumite puhul pole mitte kellelgi kasulik ja mõtet nö. kliendile keerata, sest tehas tasub kõik garantii juhtumid kohalikule esindajale kinni, nii et remontijal pole ju vahet kelle käest ta raha saab, aga klienti tuleb hoida, nii et pole mingit põhjust kliendile keerata ja temalt raha nõuda. Küll aga ei saa garantii viga nö. pastakast välja imeda, et kliendile meeldida, sest kahtluse korral nõuab tootja vigased detailid tagasi ning kui selgub et tegu ei ole garantiiga, siis jääb küll remontija tasust ilma. Kurb on aga see, et tihtipeale tehnikakauged inimesed ei taha mõista, et nad ise on oma tööriista ära lõhkunud. Kahetaktilise rikkumisest piisab tegelikult vähesest. Vana kütus, ebakvaliteetne segu, ülekoormus, alkoholi vms lisandite rikas bensiin, liiga madala oktaanarvuga kütus, must kanister a la aknapesuvedeliku kanister tilga pesuvedelikuga põhjas millele bensiin otsa valatakse jne. Ja karburaatori düüsid,membraanid ning silinder, kolb ja laagrid räägivad üsna täpse loo mille tõttu on saag purunenud või miks ei tööta hästi.

Varuosadega on üldjuhul nii, et kuluosad on kõikildele levinud saagidele kohapeal olemas. Olenevalt remondi kohast 1-3 päevase ooteajaga. Kuid tuleb tunnistada, et defitsiitsete varuosade ooteaeg on kohati üüratult pikk. Aga need on tõesti väga vähe nõutud varuosad, mida vaja läheb harva... Aga ega see loomulikult ei lohuta klienti, kellel parasjagu seda defitsiitset varuosa vaja on. Ja võibolla on ka see miinus lähiajal paranemas, minul seda infot enam ei ole, sest tööandja ei ole enam kahjuks Stihliga seotud...
Yukon
Kasutaja avatar
Trykk
Rock Crawler

Postitus Postitas Trykk »

samru kirjutas: Kahetaktilise rikkumisest piisab tegelikult vähesest. Vana kütus, ebakvaliteetne segu, ülekoormus, alkoholi vms lisandite rikas bensiin, liiga madala oktaanarvuga kütus, must kanister a la aknapesuvedeliku kanister tilga pesuvedelikuga põhjas millele bensiin otsa valatakse jne.
Kus maalt on kütus vana. Kui ma võtan tanklast kütuse, teen 5L segu valmis, kaua ma seda siis kasutada võin? Mul saagimist nii vähe, et 5 liitriga saan mitu aastat.

Mis on liiga madal oktaani arv ja mis on piisav ja hea oktaani arv sae kütusele?
Marti +372 523 0582
LC 70 & 80
PUR vahu ja puistevilla paigaldus www.soojustuskeskus.ee
Kasutaja avatar
samru
Got ARB and Nitrous?

Trykk kirjutas:
samru kirjutas: Kahetaktilise rikkumisest piisab tegelikult vähesest. Vana kütus, ebakvaliteetne segu, ülekoormus, alkoholi vms lisandite rikas bensiin, liiga madala oktaanarvuga kütus, must kanister a la aknapesuvedeliku kanister tilga pesuvedelikuga põhjas millele bensiin otsa valatakse jne.
Kus maalt on kütus vana. Kui ma võtan tanklast kütuse, teen 5L segu valmis, kaua ma seda siis kasutada võin? Mul saagimist nii vähe, et 5 liitriga saan mitu aastat.

Mis on liiga madal oktaani arv ja mis on piisav ja hea oktaani arv sae kütusele?
Öeldakse et valmis segatud segu pole soovitatav peale 6 kuud enam kasutada. Ilmselt saag töötab, aga kindlasti on tunda, et ei lähe enam nii hästi pöördesse ja jõudu on vähem. Samuti kuumeneb saag seetõttu rohkem. Kokkujooksmise oht on igastahes kindlasti märkimisväärsemalt kõrgem kui värske seguga. Üldiselt minul sööb muruniiduk ilusti vanaks saanud segu ära... Sobiv kütus on 95 ja 98 kuid miskipärast saadakse kuskilt ka madalama oktaanarvuga kütust. Kõige karmim näide sellest on kolvi sisse sulanud augud.
Yukon
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

samru kirjutas:...Öeldakse et valmis segatud segu pole soovitatav peale 6 kuud enam kasutada. Ilmselt saag töötab, aga kindlasti on tunda, et ei lähe enam nii hästi pöördesse ja jõudu on vähem. Samuti kuumeneb saag seetõttu rohkem. Kokkujooksmise oht on igastahes kindlasti märkimisväärsemalt kõrgem kui värske seguga. Üldiselt minul sööb muruniiduk ilusti vanaks saanud segu ära... Sobiv kütus on 95 ja 98 kuid miskipärast saadakse kuskilt ka madalama oktaanarvuga kütust. Kõige karmim näide sellest on kolvi sisse sulanud augud.
Mul sööb vana segu rõõmsalt just saag, Stihl. Kui tosin aastat tagasi ostsin, siis saemeister küsis, millist kütust kasutan. Minu vastus talle meeldis ja ütles et vene 92 võin julgesti töötada aga eesti 95-ga ei tasu riskida ja mõistlikum on osta poest spetsiaalset valmissegu. Ja nii olen kõik need aastad lasknud. Ja kahetaktilisel sael ja trimmeril ei saa midagi aru vana kütuse probleemist (vana segu tekib mul tavaliselt talvel, kui nädalavahetustel olen jahil ja saaga jääb seisma, kevadel siis vaja ära kasutada), ei pööretest ega võimsuse kaost vana kütusega, aga sama küttega neljataktiline võsakas hakkab kohe kapriisitsema. Kõik need aparaadid on Stihlid ja kasutatud 12, 10 ja 5 aastat vastavalt ...
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Utiilikuningas
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Utiilikuningas »

Stihl MS 260 ideaalne saag :) kestab tavakasutaja käes ilmselt niikaua et sama saag tüütab enne ära, kui laiali läheb. Hea kerge ka, samas närib ka vajadusel suurema puu pikali.
maksipoiss
Rock Crawler

Postitus Postitas maksipoiss »

Mul ka 260, sõber (töötas metsalangetajana) soojalt soovitas ja nüüd soovitan ise sama soojalt teistele :D .
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”