Auto gaasitamine

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Mahno
Got ARB and Nitrous?

Re: Auto gaasitamine

Postitus Postitas Mahno »

Praks, ma räägin sulle ju, et keskmine kulu on ca 17. Seal on natke maanteed ka sees. Ma usun et linnakulu on 20 küll ja võibolla pisut rohkem ka :) 10l/100km kohta tuli mul keskmiseks linnasõidul külma ilma ja külma mootoriga 1.2 liitrisel aparaadil.
Kuna ma ei näe mõtet omada autot, millega sõites põed bensiini pärast, siis ongi paar mõistlikku valikut:
a) müüa grand maha, osta mingi made-in-japan diiselasi asemele (või puhuda transitile elu sisse, mugavuse vahet pole)
b) gaasitada grand ära ja sõita umbes sama kuluga kui punktis üks. Sest liitrite hulk mind tegelikult ei huvita - huvitab eurode hulk :)

PS ära ütle, et sa suvel rääkisid mulle kõigest sellest :)
ZilV8
Mudder

Postitus Postitas ZilV8 »

:roll:
Viimati muutis ZilV8, T Mär 20, 2012 11:40 pm, muudetud 1 kord kokku.
ZilV8
Mudder

Postitus Postitas ZilV8 »

:roll:
Viimati muutis ZilV8, T Mär 20, 2012 11:40 pm, muudetud 1 kord kokku.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

ZilV8 kirjutas:... iga tühine kolksuke on tehtav, pole veel probleemi olnd. mootoritega ei juhtu elusees midagi kui on korralikult hooldatud ja omanik ise lõhkund pole, sama kastiga! mul on küll igaauto käes ainult paremaks läind. ja kui rooste tuleb, siis see ju tuleb kohe ära teha mitte lasta edasi minna.
Loomulikult on kõik tehtav, aga kõigepealt tuleb see viga üles leida. Kõik see nõuab aega, mida pole. Tööl tuleb käia, autoga, ja sealt niisama autoremondiks ära ei saa ... Ka nädalavahetustel on auto sõidus, kes ja millal remondib???? Ja ära ikka unusta, et kummidetailid lähevad läbi (ka klapisääretihendid, pooltelje otste katted jne), el. jubinad, andurid, el. mootorite harjad, lülitite kontaktid jms rikneb, klaasid-tuled matistuvad paari-kolme aastaga ja nii lugematu arv juppe. Muidugi saab kõike vahetada, aga mõte? Auto on ikkagi sõitmiseks, mitte remontimiseks. Kui sul on selline hobi, siis on teine asi.
Kuna töö tõttu on roostetõrjega tihe kokkupuude, siis korralikust roostetõrjest võin rääkida mitmel lehel, aga ilma agregaate mahavõtmata, täieliku liiva- või parem soodapritsita ja mitmekordse happega töötlemiseta on see täielik enesepettus. Ja ka pärast kõike seda, pole täit garantiid, et rooste kusagile sisse peitu ei jäänud. Seega ei aita see kosmeetiline roostetäpi parandus tegelikult mitte s..gi, puhas enesepettus. Värvi all käib protsess edasi ...
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Kellel grändile (wj, aga zj on ka suht sarnane) gaasiseade paigaldatud, siis kuhu ja kui suure paagi olete saanud sobitada? Salongi paigaldatavad tünnid ilmselgelt huvi ei paku.
maksipoiss
Rock Crawler

Postitus Postitas maksipoiss »

FlammablE kirjutas:Kellel grändile (wj, aga zj on ka suht sarnane) gaasiseade paigaldatud, siis kuhu ja kui suure paagi olete saanud sobitada? Salongi paigaldatavad tünnid ilmselgelt huvi ei paku.
Tagavararatta augus on 65 l paak (kaant on tõstetud 25 mm)
Mahno
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Mahno »

Üks võimalus on panna püstine toroidne paak varuratta asemele. On teine umbes samas mõõdus kui zj varuratas. Iseasi mis hind ja saadavus on. ZJ-il pakiruumi põhjas minuteada süvendit pole, nii et sinna ei saa midagi panna.

Kui tahad üks kord ja igaveseks kolida, siis on sellised variandid, kus bensupaak asendatakse väikesega ja ülejäänud ruumi võtab omale gaasipaak. Siis ei tule salongi midagi.
Kasutaja avatar
agent007
Rock Crawler

Postitus Postitas agent007 »

Endal on hetkel 85l paak ZJ pagassis, kuid ikkagi mōlgutan mōtteid panna pōhja alla kombo paak. Pagassi pōhimōtteliselt enam ei olegi. Küttekulu gaasiga ja külmadega koos nelikveoga jäi 26l kanti. Nüüd soojemate ilmadega 20 keskmine. Maanteekulu kuskil 17l kandis. Samas ootan uusi küünlajuhtmeid ja muid osi, et hooldus ära teha eks siis saab paremad numbrid. Samuti gaasiajule ka ligi vaja saada. Sealt annab kulu reguleerida, vahel ongi hea sinna pilk heita et kōik ikka korras oleks.
Km hind tuleb minul sama mis ennem frontera 2.5 diisliga. Ei nurise.
Jeep GC 2.7CRD
58454535
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Seda kütusepaagi asendamist olen isegi siin http://www.autotanks.com/Grand_Cherokee_47.htmlkohanud, aga nagu jeebile kohane, siis kaasaskantavat kütust pole kunagi piisavalt palju :mrgreen: Seega bensupaagi jätaks esialgu alles. Kusagil nägin 78l paaki WJ tagavararatta asemel. Pagassi põhjaks olev plaat tundus õigesse kohta istuvat. Nagu aru saan, siis see võimaldab umbes 60l gaasi sinna sisse tankida.
davidsoniharald
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas davidsoniharald »

Praks1 kirjutas: Ei tea küll palju gaas tänasel päeval maksab,et tuleks hull võit,aga nii palju kui olen kokku puutunud kulub gaasi oluliselt rohkem,ja powerit oluliselt vähem :D
Ja gaasi -on see,et ta ei määri,ega jahuta kolbi piisavalt,tulemuseks kulund mootor,kus kolvid kolisevad :D
A bensiin on siis hullult hea määrdeaine? Et määrib kolbe mis kole aga nii kui törtsu gaasi annad nii on kolisevad kolvid? :eek :lol:
Üldiselt tsikliinimene, aga kodutee vajab Jeepi.
ibra kirjutas: Kui ta tervest peast on katki läinud siis vaevalt ta kokkukeevitatult peab.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”