Moogimeestele vett ehk C kategooria

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

klem
Got ARB and Nitrous?

Re: Moogimeestele vett ehk C kategooria

Postitus Postitas klem »

kala kirjutas:täielikud debiilikud.
MNT amet viitab küll EU direktiivile, kuid väidetavalt olla soomlased sarnase olukorra lahendanud oma kodanike jaoks mõistlikult. Ma küll päris hästi ei saa aru, et kuigi justkui Viini teeliikluse konventsioon ja Euroopa Liidu juhilubade direktiiv räägib ainult täismassist, siis miks on vaja meie p*lakkujatel niiiiii innukad olla. No las ta siis räägib - keelab siis kumbki neist registrimassi kasutada? Kui registrimassist juttu pole, siis ilmselt ei keela? :evil:

Ja nagu keegi tähelepanelik kodanik kuskil märkis, võiks teha MNT ametile ettepaneku, et kirjutatagu nende 100 kodaniku lubadele C1 juurde, sest nagunii kokkuvõttes sellest midagi ei muutu, lihtsalt üks täht kuskil.

Kui peale minu on siin veel isikuid, kellel sama mure hingel, siis võib mulle märku anda ja võtan MNT ametile ettepaneku tegemise enda peale.

k.
kala
DJ ja AÜ

Postitus Postitas kala »

ma pakun et neid autosi on kõvasti rohkem kui 100 :D
56157755
tyyp07
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tyyp07 »

No ilmselt oleks ligilähedasem lause, et ligikaudu 100 auto mudelit 8)
Väljaminekud kasvavad, et järele jõuda sissetulekutele....
http://www.rgb.ee
53449661 Kert
Team Linnamehed
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Arvan, et varsti ilmub välja ettevõte, mis toodab väikeseeriana nt Boge Pommi, mis näeb välja samasugune nagu Dodge Ram ainult, et on täismassiga 3499 kg.
Viimati muutis Andrus Michelis, E Veebr 13, 2012 10:45 am, muudetud 2 korda kokku.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Kasutaja avatar
heints
True Off Roader!

Postitus Postitas heints »

Vaevalt ,et teile keegi lambist lubadele kategooriaid hakkab juurde märkima. See c1 tegemine pole ju maailmalõpp kui vähegi korrektselt sõitta oskad.Liikluseeskiri ju sama nii b kui c kategoorial. Pigem on ju probleem selles ,et ei või linnas enam igale poole sõitta. Norm lahendus oleks kui muudatuse alla minevatele sõidukitele tehtaks teh passi märge mis lubaks veoauto keelu märkki eirata.
Ifa l60 9,6d
Heints 55 36 944
AsTroSS
Fitting 44"

Postitus Postitas AsTroSS »

klem kirjutas:
kala kirjutas:täielikud debiilikud.
MNT amet viitab küll EU direktiivile, kuid väidetavalt olla soomlased sarnase olukorra lahendanud oma kodanike jaoks mõistlikult. Ma küll päris hästi ei saa aru, et kuigi justkui Viini teeliikluse konventsioon ja Euroopa Liidu juhilubade direktiiv räägib ainult täismassist, siis miks on vaja meie p*lakkujatel niiiiii innukad olla. No las ta siis räägib - keelab siis kumbki neist registrimassi kasutada? Kui registrimassist juttu pole, siis ilmselt ei keela? :evil:

Ja nagu keegi tähelepanelik kodanik kuskil märkis, võiks teha MNT ametile ettepaneku, et kirjutatagu nende 100 kodaniku lubadele C1 juurde, sest nagunii kokkuvõttes sellest midagi ei muutu, lihtsalt üks täht kuskil.

Kui peale minu on siin veel isikuid, kellel sama mure hingel, siis võib mulle märku anda ja võtan MNT ametile ettepaneku tegemise enda peale.

k.
Meid, problemaatilisi Doge Ram'i omanikke ja kasutajaid on päris palju.

Ma üritan suhelda nendega ,ehk saab korraliku pundi kokku.
Dodge Ram T25
Dodge Ram T35

Kui suureks saan ,siis ostan KRAZ 255B ......
Kasutaja avatar
juss9
Mudder

Postitus Postitas juss9 »

Minul sama mure. Kas täismassi ei saa muuta kuidagi.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Äkki paneb keegi siia nimekirja (mark/mudel) meil enim levinud (reeglina USA päritolu) suurmaasturitest millede omanike see probleem pudutab.

Euroopa toodangu poolelt lisanduvad vist veel mõned kaubikud ja väikevokid.

Selliseid 3500-5000kg asiaate vist meie teedel väga ei liigu?
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
kala
DJ ja AÜ

Postitus Postitas kala »

rääkisin näost näkku ühe mnt ameti suure päälikuga keda tunnen ja ta lubas uurida mis täpselt eelnõus plaanis on,aga sellisel kujul see läbi ei lähe nagunii et me keegi koju ei saaks sõitta jne...eks ma kirjutan siia kui mingit infi tuleb.Ja kui tulebki c kat ära teha siis see kellegil mööda külgi maha ka ei jookse ja saab ametlikult hakata suuremaid treilasi ja koormaid vedama.
56157755
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Aga võib-olla valime mõne omamehe Euroopa Parlamenti. Surub mingi seaduse parlamendis läbi. :D
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
heints
True Off Roader!

Kas muudatus puudutab ka c1 kategooria alla regatud c sõidukeid? Selliseid 6x6 ja 4x4 sõidukeid peaks ka omajagu liikvel olema.
Aga seda c eksamit pole vaja karta,ainuke asi on rahaline kulu. Ise tegin c eksami poolteist aastat peale autokooli lõppu nii,et vahepeal ei harjutanud.
Ifa l60 9,6d
Heints 55 36 944
klem
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas klem »

heints kirjutas:Kas muudatus puudutab ka c1 kategooria alla regatud c sõidukeid? Selliseid 6x6 ja 4x4 sõidukeid peaks ka omajagu liikvel olema.
Aga seda c eksamit pole vaja karta,ainuke asi on rahaline kulu. Ise tegin c eksami poolteist aastat peale autokooli lõppu nii,et vahepeal ei harjutanud.
No elu läheb ikkagi väheke ebamugavamaks, ma saan nii aru, et B katiga peab iga 10 a tagant lube vahetama aga C-ga iga 5 tagant, lisaks ei kõlba enam tavalise perearsti tervisetõend vaid vaja käia med komisjonis jmt, suvalisel
hetkel ei saa sõpra sanga lasta etc. Milleks.

k.
Kasutaja avatar
heints
True Off Roader!

Minu lubadel igatahes kehtivus kuni 2021a ja vaevalt mulle erand tehti. Ja mina pole kunagi viitsinud med tõendi pärast perearsti juurde minna.Komisjon teeb neid ju päevast päeva ja käib see lihtsalt ja kiirelt võrreldes selle lollaka pereaarsti süsteemiga. Ja kui sa komisjonist läbi ei saa siis ei tohiks sa üldse sõitta.
Ifa l60 9,6d
Heints 55 36 944
Rando
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Postitus Postitas Rando »

Kas selle seadusega ei kaasne ka antud autodele sõidumeeriku ja kiiruspiirja paigaldamise nõue? Ehk siis maale sõites tuleb jälgida, et sõiduaega lõhki ei sõida?
Eestis küll peaks jõudma 4.5h igalepoole aga ikkagi...
Sõidumeerikut vist ei pidanud paigaldama, kui on auto valmistatud ennem teatud aastat, mis hetkel ei meenu.
Rahvusvahelised ja riigisisesed külmutatud ja jahutatud kauba transport...
Rahvusvaheline kiirkullerteenus...
www.rscargo.ee
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

Rando kirjutas:Kas selle seadusega ei kaasne ka antud autodele sõidumeeriku ja kiiruspiirja paigaldamise nõue? Ehk siis maale sõites tuleb jälgida, et sõiduaega lõhki ei sõida?
Eestis küll peaks jõudma 4.5h igalepoole aga ikkagi...
Sõidumeerikut vist ei pidanud paigaldama, kui on auto valmistatud ennem teatud aastat, mis hetkel ei meenu.
Kui ei ole sõit ärilisel eesmärgil siis pole meerikuga probleemi.
Midagi taolist jäi c koolitusel meelde..
Viimati muutis helar, K Veebr 22, 2012 8:05 pm, muudetud 1 kord kokku.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”