oled küllLandy kirjutas: Ma ei tea, kas ma olen lõplikult minetanud eneseväljendusoskuse

Ja ütle üks hea põhjus, miks vahetatud mootoriga LUAZ vabaklassis rajale ei peaks pääsema kui tal turvavarustusega kõik korras on?
Moderaator: Moderators
Viimasel sõidul oli 11 võistlejat vabaklassis. Oma 15 jutuga peaks tänase päeva seisuga 2 klassi poe kinni panema.diff kirjutas:Nii.
Teeme selle siis ära ja 7 meest on õnnelikud ca aastakese. Ning siis seitsmest 4 on leidnud, et kurjam, kannatab ka veel teha ringi asju, ning ajavad oma TR5 klassi autod kurjaks. ning ülejäänud 3 surevad välja... jne..
Jätkusuutlikus. Hetkel on selgelt näha, et TR1 klass on kõige osavõtjaterohkem klass eks.
Teeme nii, alakomitee teeb uue klassi, kui meile laekub avaldus 15 (viisteist) võistlejalt, et nad soovivad ja lubavad osaleda startides ajavahemikul 2006-2008. Ehk lubavad, et need 15 osalejat tasuvad kõikidel võistlustel stardimaksu, sõltumata sellest, kas nad osalevad või mitte.
Allapoole seda taset ei ole mõtet tulla mütsiga vehkima, et meie teeme ja meie tahame ja auhindu tahame ka.
15 autot on maagline piir, allkirjad alla ja lubadus selgeks. Siis teeb alakomitee klassi, korraldajad arvestavad ja sponsorid panevad toe õla alla.
Kui 15 masinat kokku ei saa, siis läheme vanamoodi edasi, kus tr1 stardis on 30 masinat, tr2 stardis on 10 masinat ja tr3 stardis on nii, nagu parasjagu juhtub...
Kristjan,
EAL 4x4 Alakomitee.
Kotkaonu, tee korra endale restart ja ja loe kogu topic veelkord läbi!diff kirjutas: Teeme nii, alakomitee teeb uue klassi, kui meile laekub avaldus 15 (viisteist) võistlejalt, et nad soovivad ja lubavad osaleda startides ajavahemikul 2006-2008. Ehk lubavad, et need 15 osalejat tasuvad kõikidel võistlustel stardimaksu, sõltumata sellest, kas nad osalevad või mitte.
15 autot on maagline piir, allkirjad alla ja lubadus selgeks. Siis teeb alakomitee klassi, korraldajad arvestavad ja sponsorid panevad toe õla alla.
Kui 15 masinat kokku ei saa, siis läheme vanamoodi edasi,
Mina ja maailm... Kui reeglid mulle ei sobi, siis tõstame piisavalt kisa, äkki tehakse reeglid mulle sobivaks, kas pole tore?jazz777 kirjutas:Hää küll. Võtan siis kah sõna, kuna vihjed 33''Boggeritele ja muud käivad vist paljuski juba minu pihta. Tõenäoliselt kogun nüüd hulga vaenlasi (korra juba sain kõrvetada, kui sõna võtsin vabaklassi teemal), aga minu arvamus:
see teie for fun jutt pistke sinna kohta, keegi ei ehita for fun 2 kuud enne igat võistlust autot. For fun olid Reid ja Turism, aga need surid justkui välja. For fun käin mina safarilVõistlustel käin võistlemas, suht loogiline ju...
Mina TR1 klassi minna ei taha. Esiteks ei viitsi ma ära kuulata seda kisa, et nüüd peab reegleid muutma ja äkki ma siis ei saavuta enam 16. kohta vaid olen 17.Ühesõnaga peace- TR1 las olla nii kuis oli, las olla nii kuis on... Ning see kuidas originaali tingimused välja kukkusid = ühel lapsel lihtsalt kaks nime.
Aga nüüd- lugupeetud organisatoorsed hinged, mis k...di päralt ajate te kõigest hingest sõrgu vastu uue klassi tekkele, kui populaarsus aina kasvab. Ja kui ei ole veel aru saadud, et miks kasvab ja miks hoopis TR1 ei tulda, siis minu isiklik arvamus (mis ei väljenda partei seisukohti), TR1=margieelistusklass, kuid maakera peal on olemas palju automarke.
Rajad-legendid: välja arvatud kevadsõit jääb minu kui vabadiku jaoks TR1 legend lahjaks.
Miks ma ei lähe TR2-te: lääbasillaga põle võimalik, niikui silla vahetan, olen TR3.
Pakun omaltpoolt välja idee järgnevalt:
Vabaklass legend koosneks TR1 karmimad punktid + TR2 punktid. Tehnilised reeglid: turvalisus nagu ikka nõutud; mootor, tiivaäär; vedrustus, jõuülekanne vabad; sirge vaba sild max 33'' rehv otsas, nõutud 1 vints võib ka kaks. Tänavalegaalne.
Ärge üldse murdke pead rahvusvahelise kattuvusega, see on vabasõitja enda probleem kuhu klassi ta väljasmaal mahub. Ja lööge aastaarvestus Maarjamaal kokku. Millepärast ma vabasõitjana seda EAL-i kaarti siis omama pean, kui EAL ei viitsi isegi punkte kokku lüüa (ärge hakake mulle mingist küsitavast kindlustusest jahuma)
Nuh Mainor ja Pleksor ja Avaste ja kõik muud kes plaanivad ka edaspidi sõita, mis te mu jutust arvate![]()
Aga nimi on meil tabav- need vabad mehed ongi need kõige suuremad ketserid, joodikud, lambapead...
Mina sõidan praeguse TR1 autoga ka igapäevaselt ja sõitsin ka eelmisega.ennukas kirjutas: Mina ei ehita enne võistlust kaks kuud autot- milleks? Sõidan iga päev ringi ning peale võistlusi, vajadusel/võibolla, vahetan kõveraks läinud roolivarda ja vajadusel sildadesse kasti uus õli.
Äkki oli viga siis hoopsi reeglites?ennukas kirjutas: Reidis ja Turismis käisin, kuid mis funni pakub sulle olukord, kus autoga punkti siseneda ei saa/tohi, sest teistel käib võistlus... ehk siis sõidad just kõige magusama koha servale ja vaatad pealt..
Olles pea 10 aastat (nii LR, kui Nivade)organiseeritud väljasõite korraldanud (ametlike ja mitte nii ametlike) ei saa sinu selliste avaldustega küll nõustuda. Ma tean reeglina üsna täpselt kus ma olen, kust kaudu ja kuhu tahan välja jõuda. Selle aja jooksul on vaid üks kord olnud avalikkusega pahandusi ja needki tingituna kaasorganisaatori tegemata töödest (puuduvad kokkulepped ja load).jazz777 kirjutas: Tegelikult safaril käia minule suurt pinget ei paku: puudub konkreetne eesmärk ning ülesanne. Sõidetakse mingit metsasihti pidi ja oletatakse kuhu jõutakse, tihti oleme jõudnud mingi talumaja taha ning siis kähku ots ringi ja minema. Siis imestame miks suhtumine tavainimeste poolt offroaderitesse negatiivne kipub olema.
Räägid iseendale vastu. Kui TR kalssid sõidvada sinu jutu järgi "päris" võistlust, siis kas sina teed seda kuidagi muuseas? Enmik vabadike läheb ka ju "päriselt" võistlema.ennukas kirjutas: Mina käin Vabaklassis võistlemas selleks, et mütata hästi ettevalmistatud ning kooskõlastatud rajal . Selleks et võistlustell on konkreetne ülesanne ning ajalimiit selle ülesande täitmiseks. Selleks et proovile panna iseenda ja oma IGApäeva liikuri võimed. Samas teadvustan endale, et kui kellelgi jalus olen siis teen kõik et TR1-s võistlejad minust mööda saaks, sest nemad sõidavad siiski "Päris" sõitu.
Eksid ja rängalt. On päris suur halk marke ja mudelid, mida TR1 jäikade reeglite järgi ei võistlus- ega konkurentsivõimeliseks ehitada ei saa.ennukas kirjutas: Kui enne igat võistlust kaks kuud autot ehitad, siis ei tohiks ju sul probleemiks olla, et ehitada omale konkurentsivõimeline TR1 masin.
Oled sa tähelepanelikult TR2 tehnilisi reegleid lugenud? Mitmed praegused vabadikud ei mahu isegi nendesse piiridesse. Piiravaks asjaoluks reeglina nõue kasutada sama tootaja/margi detaile või keremodifikatsioonid.ennukas kirjutas: Või mine TR2-te... Võibolaa oleks lahendus, et kohtunikud TR2 raja teeks veidi kergema, siis tuleks VABA klassi valjuhäälsed võistlejad TR2, kartmata Praeguseid hirme TR2 ees.
Siit ka kÜsimus: Miks vabaklassis tulihingeliselt võistelda tahtvad härrased ei soovi TR2-s sõita. Tehniliste tingimuste põhiselt nad seda ju võiks?
Vaata näiteks"maasturite teami", kes ebaedukalt pajeroga proovis TR2-s sõita ja loobus ning TR1-s nüüd ilma teeb. Asi polnud mitte oskamatuses sõita, vaid tehnika sobimatuses. Heaks tõestuseks oli hobivõistlus"Navigatsioon" kus salongist tulnud Navaraga tehti spetsettevalmistusega võistlusautodele ära.ennukas kirjutas: Minu arvates on väga paljud tiimid edukalt lääbadega TR2-te sõitnud.
Paraku polnud see päris nii.Välja sai vahetatud ka auto,Pajero asemele tuli Toyota LC70ennukas kirjutas:
Maasturite tiimi näide: kui TR2-st saab eduka TR1-masina, siis miks Vabaklassi masinast ei saa head TR1-masinat?