Küsimused EAL 4x4 AK -le

EAL 4x4 Alakomitee infokandja

Moderaatorid: hulkur, Arto, MM, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
MM
HallKardinal
Kontakt:

Re: Küsimused EAL 4x4 AK -le

Postitus Postitas MM »

Landy kirjutas:
TR Pjätt kirjutas:Ma võtaks heameelega selle raske töö enda peale ja esindaks edaspidi ise TR3 klassi võistlejaid alakomitees. Mis moodi käib liikmete välja vahetamine alakomitees.
Priit
Ma ka kunagi tundsin huvi, kuidas käib liikmete nimetamine ja tagasi kutsumine, kuid kuna siis polnud enam aktiivne võsitleja, paluti mitte surkida.
:evil: Mis krdi. märtrit sa mängid järjekordselt? Sinule kui arvutiinimesele peaks olema EAL autospordi aastaraamat ju ometi leitav. LINK Sisukorrast vt. Alakomiteede tegevusjuhised .................30
Niipalju võiks endast ikka lugupidada, et enne kui avaldusega avalikult esined oled pisutki tausta ja kehtivaid reegleid uurinud.

Kuidas sinna kuuluma hakatakse või ei hakata on kenasti paberil kirjas.
Sinu alakomiteesse kuulumise või mittekuulumise põhjuseid võid väljaraalida oma eelmise avalduse valguses.
Mait Mumme - eks ole sõidetud kah ... 4x4 fän since`99
www.europart.ee
+3725069842
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Postitus Postitas hulkur »

Siis puust ette ja punaseks Maidu poolt viidatud EAL kodukord (EAL AR 2011, lk I-30):

B Koosseis. Moodustamine. Töökord.

1. Koosseisu kuulub 5 –10 inimest esimehe
valikul. Koosseisus peab olema vähemalt üks tegevsportlane.
Liikmeskonna kinnitab EAL Juhatus.
2. Loodava alakomitee esimehe kandidatuuri
esitab EAL Juhatus või AK/kolleegiumi korraldustoimkond
EAL sekretariaadi kaudu. Tegutseva
esimehe vahetus toimub AK/kolleegiumi
ettepanekul või EAL Juhatuse initsiatiivil. AK/
kolleegiumi esimehe kinnitab EAL Juhatus.
3. Esimehe ametisoleku aeg on 6 aastat, pikendamine
eeldab Juhatuse otsust.
4. AK/kolleegium on otsustusvõimeline vähemalt
4 liikme kohalolekul, sh esimees või tema
kt, otsustatakse lihthäälteenamusega, kusjuures
esimees otsustab häälte võrdsusel. Koosolekutest
võivad osa võtta spordiala arengust huvitatud
isikud, klubide esindajad, masinaklasside vanemad,
kohtunikud, korraldajad jt esimehe kutsel.
Kutsututel puudub hääletusõigus.
Viido
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Viido »

...isegi Poliitbüroosse ei valitud vist kuueks aastaks ?
selle ajaga kasvab laps suureks ja läheb kooli...
Muusika ei aita hambavalu vastu... nii et:
http://www.offroadpartner.ee

Viido Laane
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

TR Pjätt kirjutas:Ma võtaks heameelega selle raske töö enda peale ja esindaks edaspidi ise TR3 klassi võistlejaid alakomitees. Mis moodi käib liikmete välja vahetamine alakomitees.

Priit
Kuna tegemist on demokraatiaga siis teen ettepaneku,et TR 3 võistlejad saavad ise valida ja hääletada,et keda nad ennast esindama soovivad.
Võimalik,et see on hüüdja hääl kõrbes aga alustuseks abiks ikka.
Üks hääl on sul meie teami poolt olemas.
HM Racing Team
Kairi
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Kairi »

Parima vastuse küsimusele, miks kõik aastatel 2006-2008 osalenud võistlejad enam ei osale oskavad eelkõige nemad ise anda, aga sõitjate vähesuses masu osa alahindamine ei ole õigustatud.
Osalejate vähesuse probleemid kimbutavad kõiki meie lähiriike. Leedukad peavad sõitjate vähesuse tõttu oma võistlusi koos lätlastega. Lätlased paluvad eestlasi oma võistlustele, et klassid täis saada. Soomlaste osavõtt oma võistlustest on langenud. Ladoga on oma hiilgeaegadest kaugel. Selles kõiges ei saa Eesti alakomitee tegemised või tegemata jätmised süüdi olla.
"Rattur" aastast 2004
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

Kõrvalt vaadates tundub,et "vanasti sõitjad" ei sõida selle pärast kuna vanasti oli see hobi,nüüd aga sport.Ja hobi on odavam kui sport.
Osadel käib see kindlasti rahakoti pihta ning konkurentsis olevat masinat ehitada ei jõua ,osad ei taha oma "oskusi näidata" ja osad lihtsalt ei viitsi enam.
HM Racing Team
Kasutaja avatar
TR Pjätt
Kui ma ükskord rohkem aega saan

Postitus Postitas TR Pjätt »

Kairi kirjutas:Parima vastuse küsimusele, miks kõik aastatel 2006-2008 osalenud võistlejad enam ei osale oskavad eelkõige nemad ise anda, aga sõitjate vähesuses masu osa alahindamine ei ole õigustatud.
Osalejate vähesuse probleemid kimbutavad kõiki meie lähiriike. Leedukad peavad sõitjate vähesuse tõttu oma võistlusi koos lätlastega. Lätlased paluvad eestlasi oma võistlustele, et klassid täis saada. Soomlaste osavõtt oma võistlustest on langenud. Ladoga on oma hiilgeaegadest kaugel. Selles kõiges ei saa Eesti alakomitee tegemised või tegemata jätmised süüdi olla.
Esiteks ei ole keegi süüdistanud 4x4EALi ja selline jutt,mis sa siin kirjutad on täielik pläma. Küsi miks Ladoga on hiigelaegadest nii kaugel ehk on sellest süüdi üüratud osalustasud? Teiseks ma arvan, et Juri ei ole sinuga samal arvamusel, tema on väga rahul ja on arvestanud sellega, et suund on rohkem grandturisimi poole, sellest ka vastavad tasud sportklassidele. Soomlastel on läbiaegade enamvähem sama palju võistlejaid olnud ja Talve sõidul oli 5 korda rohkem kui meie talvesõidul. Huvitav miks siis? Aga see selleks.
Enne sellise teksti kirjutamist peaksid sa mõtlema, et kas omaltpoolt on kõik tehtud, et sellist seisu täna ei oleks?
Minu jutu mõte oli algusest peale, et need kes viitisvad ja tahavad päriselt midagi ära teha võiks pead kokku panna ja proovida muuta ja teha nii, et võistlejaid oleks. Kahju kui keegi seda nii isiklikult võtab ja arvab, et kõiges on süüdi 4x4EAL.

Priit
QKulgur
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Sama soovitaks ka TR1 meestel natuke arvamust avaldada ja kambapeale uus päälik valida, kes hakkaks Ak teie eest seisma.

Ise toetan Priidu kandidatuuri TR3 esindamisel AK-s.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

MM kirjutas: :evil: Mis krdi. märtrit sa mängid järjekordselt? Sinule kui arvutiinimesele peaks olema EAL autospordi aastaraamat ju ometi leitav. LINK Sisukorrast vt. Alakomiteede tegevusjuhised .................30
Niipalju võiks endast ikka lugupidada, et enne kui avaldusega avalikult esined oled pisutki tausta ja kehtivaid reegleid uurinud.

Kuidas sinna kuuluma hakatakse või ei hakata on kenasti paberil kirjas.
Sinu alakomiteesse kuulumise või mittekuulumise põhjuseid võid väljaraalida oma eelmise avalduse valguses.
Hea Mait ja 4X4AK!

1)Miks nii valulilne reageerig? Ei süüdista kedagi personaalselt. Lisain vaid Priidule, et ta pole esimene kes selle teema vastu huvi on tundnud. (Mingit märtriks pürgimist küll eesmärgiks pole seatud)
2)Tänud viite eest protseduurireeglitele! Asi kohe palju selgem ning seda vastust ma ootasingi.
3)Kuna see eelmine huvi tundmine toimus ~3 aastat tagasi, siis praeguseks pole mul mingit soovi alakomiteesse pürgida. Põhjusteks- aktiivsest võistlusspordist (ajutine) taandumine ning vaba aja nappus. Mudaarmastus aga hinges alles.
4)Aktiivse kodanikuna tunnen endiselt muret offroadspordi käekäigu ja tuleviku pärast ning eriti TR1 klassis silmas pidades. Võimaluste piires osalen kohtuniku või muus vormis abijõuna üritustel, kus abi vajatakse.

4x4AK-le edu soovides,

Kristjan Vaarmann
9 aastat ühel või teisel viisil offroad spordiga seotud.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Arto
SuurPäälik
Kontakt:

Postitus Postitas Arto »

TR Pjätt kirjutas:Soomlastel on läbiaegade enamvähem sama palju võistlejaid olnud ja Talve sõidul oli 5 korda rohkem kui meie talvesõidul. Huvitav miks siis? Aga see selleks.
Enne sellise teksti kirjutamist peaksid sa mõtlema, et kas omaltpoolt on kõik tehtud, et sellist seisu täna ei oleks?
Priit
QKulgur
Ära huupi lahmi, Sinu mõttest on kõik aru saanud!
Soomlased on väga mures oma offroadi arengu pärast.
Pilt
Arto Künnapas, Ratturid meeskonna roolikeeraja , maasturisõltlane alates 2004.
MB230GE, Nissan Navara, Volvo TGB1314
offroad.ee
Kasutaja avatar
TR Pjätt
Kui ma ükskord rohkem aega saan

Postitus Postitas TR Pjätt »

Ma tean ühte meest, kes kunagi sai pangas palks, et kõik joonised teha nii, et kõver oleks ülesopoole. Vahetpole, mida see siis majanduslikult tähendas aga härradel oli ilus vaadata. See on umbes samasugune tabel :)
Soomlastest on keegi suure töö ära teinud :), miks meil selliseid jooniseid ei ole :)
Arto palun ära nüüd pahanda.

Aga mis seal ikka. Loodame, et jää hakkab liikuma ja leiame üheskoos võistlejatega ja korraldajatega lahedused, et meid rohkem võistlusradadel oleks.

Ainult parimat,

Priit
QKulgur
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Kuna meid on vähe, siis aitab meid ainult koostöö, üksteise toetamine, avalikud arutelud ja muu selline. Kuna rahvuslikult, või muidu, on meil valdavalt sitt iseloom, siis on selle asja sujuvaks vedamiseks vaja ka natuke diplomaatiat 8) . Väga mugav on ühe väikse laua taha koondada mingit seltskonda, kes arvaks ühtemoodi, aga oluline on hoopis saalitäie inimestega arvestada, eriti, kui need viimased on pileti ostnud ja võiksid seda teha ka edaspidi.

Egas ju midagi muud probleemiks pole, kui et võistlejaid on vähe ja nendele vähestele väiksematele tehti selline maasikas, nagu oli Kõuekõmina teatud katse...

Vabamehed on ka ilmselt tüdinud oma klassisisesest konkurentsist reduktorsillaga masinaga.

TR1 mehed (naised) tahaks natuke ka sõita ja mitte ainult vintsida, või siis hüdromeeste vintse ilastada.

Sellist asja, aga ei tohiks kunagi juhtuda, et suurte rahaliste või teabevahenditega on võimalik mingis klassis saavutada olulist konkurentsieelist kaasvõistlejate ees. Selles suhtes, on muidug korduvalt rong ka käest ära lastud. See et reeglid kehtivad, ma ei tea mis aastani, on lollus. Kui vaja, tuleb klassi võistlejatega kohe, teema (tehniline nüanss) läbi rääkida, mitte lasta asjal nii kaugele minna, et pooled enam aasta hiljem ei sõida. Ega siis keegi kohe kaebama ei tule, eestlane võtab vaikselt ninasse ja hakkab oma jonni ajama. Hiljem ütleb, et on masu ja ei viitsi jne.

Alaliit peaks aktiivselt ja normaalselt võistlejatega suhtlema. Suhtlemine ei tohiks tähendada ainult rasvaseid postitusi foorumis.

Alati parimat

PS. Olen mina, ma ei tea, kui kaua, siin, selle ala juures toimetanud, pole mina kunagi aru saanud, et alaliitu otsitaks uusi liikmeid, või käiks mingi iludusvõistlus. Te seal omaette ikka susite natuke:)
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
Arto
SuurPäälik
Kontakt:

Postitus Postitas Arto »

TR Pjätt kirjutas:Soomlastest on keegi suure töö ära teinud :), miks meil selliseid jooniseid ei ole :)
Ainult parimat,

Priit
QKulgur
Uhh, Priit sinuga on raske!

Toodud tabel on minu tehtud :lol:
Siin Teile meie joonis.
Pilt
offroad.ee
Kasutaja avatar
Arto
SuurPäälik
Kontakt:

Postitus Postitas Arto »

erik kirjutas:PS. Olen mina, ma ei tea, kui kaua, siin, selle ala juures toimetanud, pole mina kunagi aru saanud, et alaliitu otsitaks uusi liikmeid, või käiks mingi iludusvõistlus. Te seal omaette ikka susite natuke:)
Väike möödalask jälle - http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=36&t=9934

Sellele kohale nõustus 2010 lõpus tulema Jaanus!

PS! Loodan,et too oli nüüd viimane "rasvane postitus"! ;)
offroad.ee
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Vaatan mina seda Soome Cup joont ja Eesti Cup joont :roll:
Soomes siis miski umbkaudu 120@2010
Eestis umbes 65@2010
Soomes on umbkaudu 3,5 korda rohkem inimesi aga natu vähem kui 2 korda rohkem KOKKU midaiganes
Arvestades rahvaarvu ja keskmist sissetulekut = miu meelest on meil asi normaalne - võiks öelda, et isegi hea
Samuti tundub selle graafiku järgi, et 2007-2010 on languse % Soomes suurem
tartuoffroad.ee
5581340
Vasta

Mine “EAL 4x4 Alakomitee annab teada”