Kui ikka ei viitsi oma teksti ise üle kontrollida,siis on tegemist lihtsalt laiskusega ja teistele pähe laskmisega.
Moderaator: Moderators
Sa vist foorumis harv külalineSidorov kirjutas:Hakkas nüüd härradel kergem? Jäi mõte arusaamatuks?
On raske privasse teada anda et natu valesti läks, kui nii kõvasti häirib?
Ei ole kena ilkuda, kui inimesel viskab tüki sisse aegajalt.
Katsuge ükskord sellega leppida.
Toetan arvamust.Jünger kirjutas:Kuulge mehed, ma olen seda foorumit 6 aastat lugenud, iga natukese aja tagant on jälle samasugune teema, et Landy - õpi kirjutama.
Kas ei aita juba? Äkki jätate ta rahule, see ei ole ju päris nii, et ei viitsi üle lugeda.
Kaspar
ei toeta arvamust,tegu on ilmselge laiskusega.maksipoiss kirjutas:Toetan arvamust.Jünger kirjutas:Kuulge mehed, ma olen seda foorumit 6 aastat lugenud, iga natukese aja tagant on jälle samasugune teema, et Landy - õpi kirjutama.
Kas ei aita juba? Äkki jätate ta rahule, see ei ole ju päris nii, et ei viitsi üle lugeda.
Kaspar
mina kamaksipoiss kirjutas:Toetan arvamust.Jünger kirjutas:Kuulge mehed, ma olen seda foorumit 6 aastat lugenud, iga natukese aja tagant on jälle samasugune teema, et Landy - õpi kirjutama.
Kaspar
tõesti, samas tükitakse näägutama inimesi, kes EI KIRJUTA emakeeles aga kirjutavad täiesti arusaadavalt ja ilma ilmsete kirjavigadeta ehkki nt natuke imeliku lauseehitusega vms. Neid eestimaalasi ma küll julgustaks hoopis kirjutama!vtl kirjutas:Mitmed inimesed on samas sõna võtnud, et mida te näägutate nende "väikeste" kirjavigade kallal - tekst on ju (veel) mõistetav. ... Emakeel on üks väheseid asju, mis meile veel jäänud on ja kui me selle ka unustame, mis meie rahvast ja rahvusest siis lõpuks järgi jääb.
Nonii, mis asi see mugamus on ?vtl kirjutas:Alustuseks ütlen, et ma ei tea, millised on Landy kirjavigade tagamaad.
Ülalpool keegi küll viitas teemale, kus räägiti midagi õnnetustest, imedest, suurest pingutusest ja eneseületusest. Kui nii, siis ma sooviksin sellest asjaosalise käest kuulda ja seejärel võiks puudega inimese kiusamise järele jätta.
Paraku ma olen Landyt reaalelus näinud ja temaga suhelnud. Tegu on inimesega, kellel käed otsas ja terved ning ta ei pea varvastega ega huulte vahele asetatud pulgaga vaevaliselt klaviatuuri toksima.
Mõistuse poolest tundub samuti täiesti adekvaatse inimesena, kes suudab sõnu lausetesse seada ja ennast väljendada.
Niipalju kui ma netist düsgraafia kohta uurinud olen, "...eksitakse häälikute järjekorras või pikkuses, unustatakse kirjutamata sõnalõpud vms. [...] Eesti keeles tekitavad düsgraafikutele enim raskusi kolm häälikupikkust, välted ja nõrgad sulghäälikud. Riigieksamikirjandi hindamisel rakendatakse vaegkirjutajatele diferentseeritud hindamisjuhendit, kus vigadeks ei loetud häälikupikkuse kirjutusvigu" (Wikipedia).
Landy kirjavead viitavad minu arvates aga just lohakusele. Tühikud liiguvad sõnade vahelt sõnade sisse jms.
Teine asi, nagu näha, on Landy olnud võimeline ka korrektselt kirjutama või vähemalt oma vigu hiljem parandama.
Kolmas asi, Eesti keele speller on olemas olnud ja kättesaadav juba vähemalt 17 aastat. Joonib valesti kirjutatud sõnad punasega alla ning pakub paranduseks variante. Teeb küll kirjutajale kirjutamise pisut aeglasemaks, aga säästab kümnete või sadade lugejate närve.
Seega olen mina võtnud seisukoha, et tegu on suures osas lihtsalt lohakuse, isikliku mugamuse ja teistest mitte lugupidamisega. Umbes sarnane situatsioon, kui mõni sõber tuleks poriste kummikutega Sinu elutuppa ja ajaks puhvis jopega ringi keerates kõik asjad Sinu riiulitelt alla. Me kõik teeme aeg-ajalt näpuvigu, aga kusagil on see kriitiline piir, mis hakkab närvidele käima.
Mingil hetkel käis mul see "krõps" ära, kus ma otsustasin, et ma põhimõtteliselt ei tolereeri sellist lauslohakust vähemalt oma hallatavatel lehtedel. Näiteks Facebookis olen Landy oma sõbranimekirjast eemaldanud, kuna tema postitused olid kohati ka sisuliselt arusaamatud ja/või kaheti mõistetavad. Näiteks "Tolliliikluse infrastruktuur". Süvenedes selgus, et jutt oli siiski trolliliiklusest.
Kui nüüd Landy ära seletab oma vaegkirjutamise põhjused, siis võimalik, et ma võtan oma sõnad tagasi ning palun vabandust, aga seniks jään oma ülalkirjeldatud seisukohtade juurde.
Näpuviga.maksipoiss kirjutas: Nonii, mis asi see mugamus on ?
vtl kirjutas:...Me kõik teeme aeg-ajalt näpuvigu, aga kusagil on see kriitiline piir, mis hakkab närvidele käima.