walkman kirjutas:Enne seda kohta kus kolme sillaga volvo seisis, seal üle kraavi küll väga TR1 ei olnud ju? Rinnuni muda ja muud mõnud novembrikuus. Samuti enne finishit? Sa väidad, et oligi paras ja hea ja jõukohane TR1 jaoks kõik? Äkki mell lähme proovime, näitad lollile ette, kuidas need meile peavalu valmistanud lõigud ära võetakse seal möödaminnes TR1 autoga. Minul pole selle vastu midagi, kui targemad-osavamad asja ette näitavad, niisama targutamist ainult ei kipu taluma. Eks näis, mis see aasta välja mõeldakse, loodame parimat. Korraldusliku poole pealt küll seni alati väga 5+ üritus olnud. Jõudu jaksu korraldajatele !
Selle raja trajektori
teoreetilises (kodune töö kaartide ja aerofotodega + eelmiste aastate materjalid),
praktilises (kokku ca 1500 km mitme maastikusõidukiga detailide lihvimine ja reaalse olukorra hindamine) ning
hüdro-ja meteoroloogilises ettevalmistustöö faasis on eesmärgid järgmised:
1) Võistleja peab saama SÕITA kogu raha eest
2) Raja 100% läbimine maksimum aja jooksul peab olema KOGU võistkonna jaoks tugevat pingutust ja kohati ka enese ületamist nõudev
3) Ei tohi seada põhjendamatult ohtu võistlejate elu ja tervist
4) Rada ja ümbritsev keskkond peavad pakkuma võimsaid emotsioone - kehale ja hingele
5) Rajameistri töö PEABKI olema tänamatu - igat raja lõiku tuleb analüüsida korduvalt ning vajadusel tuleb leida endas jõudu, et olla valmis loobuma tööviljadest (ägedatest lõikudest), kui ilmastikuolud on kujunemas negatiivses suunas (näiteks ootamatult suur sademete hulk).
Selliseid eesmärke järgides, kujuneb tegelikult selle võistluse trass.
Oluline on nüüd teada seda, et pildlikult öeldes läbib trass viite üksteisest eraldatud (raudteega, jõega, kunstlike takistustega, aedadega) ala. Seetõttu on rajal kohti, milliste läbimine on raja eemärke silmaspidades hädavajalik. Veekogude sügavusi mõõdame me igal aastal väga põhjalikult ning tõttöelda arvan, et isegi pingutame sellega üle, aga tulemuseks on see, et kui ma ütlen, et veetase on maksimaalselt astmelauani, siis nii see ka on, kui otsida ja leida ideaalne trajektor.
Eelmisel aastal toimus Volvo juures, kõneallolevas kraavis tegeliukult veetaseme tõus võistluste ajal. Kolm päeva enne oli seal olukord kontrolli all. Ühtlasi oli selles punktis ankur ja kohtunike paar, kes olid minu hinnangul oma ülessannete kõrgusel. Olen nõus, et lõpuks muutus see kraav vastikuks.
Tööle!