Hiina vintsid VS muu maailm
Moderaator: Moderators
- MahviaDeTyrk
- I live off from the mud
- Kontakt:
Noh, see on üldisem targutamine juba, siin pole midagi vintsispetsiifilist, isegi tööstuskaupadest on teema laiem.
Aga midagi pole teha, vana maailm ei viitsi ei tööd ega keppi enam teha, st keppida viitsitakse küll, aga laste kasvatamine on kuradi ebamugav. Mis mõttes jääb phukett ära või nühid linnamaasturi asemel mingi aurisega ringi? Ahistamine!
Kõik on mihklid nõudma ja tarbima, tööd teha või kohustustest midagi kuulda ei soovi keegi. Soov tarbida ja nautida suunab inimese tegusid.

Ameerikaga on ka natuke perses, pehmelt öeldes, vt http://www.usdebtclock.org - seal trükitakse minu arusaamist mööda raha juurde nagu NL lõpus rublasid, vastavalt vajadusele.
Ma olen juba mõnda aega üsna kindel (praeguse kursiga), et minu lapselapsed õpivad koolis hiina keelt nagu praegu inglist tuubitakse (tütar mul kolmene praegu
). Ja et lähima paarikümne aastaga lõpetab Euroopas mõnigi RAHVUSriik eksisteerimise (administratiivse üksusena võib ju mingi keha alles jääda). Kas see oli aasta 2050 või 2060, kui Itaalias on iga tööinimese kohta kaks penskarit... ja Saksamaal, Euroopa põhimootoril, pold väljavaated oluliselt paremad, mingi 1,2 vms number oli. (Faktidega võin pisut eksida, aga suurusjärgud olid sinnakanti...)
Hiina kaupade suunas võib kive pilduda, aga kui meenutada, kui õnnelikud oldi Eestis allhangete üle, igast pesutehased ja elkotekid jne, puhtakujulised "istandused"... Müüakse seda, mida on. Kui orjatööjõud ja kivisöeelekter sobib suurele kontsernile, sest see võimaldab hinnamüümise võitluses ellu jääda (mis praegu ju sisuliselt toimub, tarbe- ja tööstuskaupades - ei müüda kvaliteeti niiväga, vaid letihinda), siis ole missugune rassist tahes, leiba tahad ikka teenida... Pannakse vintse Hiinas kokku jah, praagiprotsent on suurem kui Euroopas tehes, aga hiinlased panevad sulle kauba konteinerisse ja ei mölise suuremat - Euroopa ametiühingutega jagelemisele mõeldes ... Kui ikka on lihavõtted, siis Rootsi elektroonikaettevõttes elu seisab ja dai bohh keelad sa sakslastel oktoberfesti ajal korraga puhkust võtta vms. Vala siis vintside korpusi ja jooda nende releesid kokku sellise hipikarjaga...
Euroopas hakatakse, Kreeka näitel, isegi siis streikima kui müüdud kauba kohta tuleb tekk väljastada -
Naine käis kuskil koolitusel või konverentsil, globaalne värk. Pilukad istusid nagu oreliviled mustades ülikondades ja valgetes triiksärkides, kribasid märkmeid teha nii et pliiats suitses peos. Distsipliin oli.
Mis Euroopas toimub? 11ks tööle, kaks tundi lõunat, pudel veini keresse, pärast ei saa arvutisse sisse tagasi logitud ja pajebatt, koju kotile... Ok, utreerin nats.
Aga tegelt ka. Sel ajal kui hiinlased maailma vallutavad, pannakse meil seadustega nõukogudes meeste-naiste arvulisi vahekordi paika ja lammutatakse pissuaare peldiku seintelt ning arutatakse, kas laste hindamine koolis põhjustab neile psühhotraumasid ja äkki peaks hääle tõstmise laste ja ajateenijate peale ka ära keelama - vaid nii tagame heaoluühiskonna jätkusuutlikkuse, õnnetunde ja tervikliku indiviidi arengu! Ja roheliste parteid kogunevad kongressile oma kivisöeelektri najal kokku keevitatud lenovo läpakate taha koonu koogutama ja arutama, kuidas kõige õigem oleks ikka ühistransport ainult mägrapeerust toodetud energiaga sõitma panna.
Ah, sel teemal võiks lehekülgede kaupa jahuda ja minust-meist palju targemad mehed on ajakirjanduses esseid üllitanud sellest.. Kel "silmad peas", näeb juba ammu ise...
Umberto Ecol on vist õigus, et (vabas vormis tsiteerides) suur hulk strateegilise tähtusega otsuseid on läänes kokaiiniuimas vastu võetud. Päris kange kraam peab piipudes küdema küll, tundub, aga demokraatlikus ühiskonnas on juba kord nii, et kõrgeima võimu kandja on rahvas (see, kelle jaoks on põletava tähtsusega probleem õhtune lauludtähtedega), kes valib omale sellised esindajad, kes neile meelepärasemat möga suust välja ajavad ja PRAEGU paremat elu võimaldavad.
Jälle on selle hästi JMKE kokku võtnud:
EDIT: täpsustuseks, et ma ei arva nagu oleks pilukad palju toredamad ja paremad inimesed kui kahvanäod - ka neid draivib seesama ahnus ja soov parema elu järele. Probleem on lihtsalt selles, et me sureme niimoodi jätkates välja veel enne kui pilukad maakera paljaks jõuavad süüa.
Vana kõbi, kes pikemat aega vaid külmkapi, teleka ja peldiku vahet kurseerinud on, leiab mingi hetk üllatusega, et tal pole noorte ambitsioonikate nolkide kõrvale perekonnanõukogus enam asja.
Aga midagi pole teha, vana maailm ei viitsi ei tööd ega keppi enam teha, st keppida viitsitakse küll, aga laste kasvatamine on kuradi ebamugav. Mis mõttes jääb phukett ära või nühid linnamaasturi asemel mingi aurisega ringi? Ahistamine!
Kõik on mihklid nõudma ja tarbima, tööd teha või kohustustest midagi kuulda ei soovi keegi. Soov tarbida ja nautida suunab inimese tegusid.
laulis JMKE aastal 1993. Midagi pole muutunud inimloomuses.Kui kutse käes ja viisa käes ja taskus laevapilet
Siis ununeb meelest kolmevärviline plagu
Mu missioon on täidetud ma seisin Balti ketis
Nüüd mikrolaineahju vaja ostma minna nagu
Ameerikaga on ka natuke perses, pehmelt öeldes, vt http://www.usdebtclock.org - seal trükitakse minu arusaamist mööda raha juurde nagu NL lõpus rublasid, vastavalt vajadusele.
Ma olen juba mõnda aega üsna kindel (praeguse kursiga), et minu lapselapsed õpivad koolis hiina keelt nagu praegu inglist tuubitakse (tütar mul kolmene praegu
Hiina kaupade suunas võib kive pilduda, aga kui meenutada, kui õnnelikud oldi Eestis allhangete üle, igast pesutehased ja elkotekid jne, puhtakujulised "istandused"... Müüakse seda, mida on. Kui orjatööjõud ja kivisöeelekter sobib suurele kontsernile, sest see võimaldab hinnamüümise võitluses ellu jääda (mis praegu ju sisuliselt toimub, tarbe- ja tööstuskaupades - ei müüda kvaliteeti niiväga, vaid letihinda), siis ole missugune rassist tahes, leiba tahad ikka teenida... Pannakse vintse Hiinas kokku jah, praagiprotsent on suurem kui Euroopas tehes, aga hiinlased panevad sulle kauba konteinerisse ja ei mölise suuremat - Euroopa ametiühingutega jagelemisele mõeldes ... Kui ikka on lihavõtted, siis Rootsi elektroonikaettevõttes elu seisab ja dai bohh keelad sa sakslastel oktoberfesti ajal korraga puhkust võtta vms. Vala siis vintside korpusi ja jooda nende releesid kokku sellise hipikarjaga...
Euroopas hakatakse, Kreeka näitel, isegi siis streikima kui müüdud kauba kohta tuleb tekk väljastada -
Naine käis kuskil koolitusel või konverentsil, globaalne värk. Pilukad istusid nagu oreliviled mustades ülikondades ja valgetes triiksärkides, kribasid märkmeid teha nii et pliiats suitses peos. Distsipliin oli.
Mis Euroopas toimub? 11ks tööle, kaks tundi lõunat, pudel veini keresse, pärast ei saa arvutisse sisse tagasi logitud ja pajebatt, koju kotile... Ok, utreerin nats.
Ah, sel teemal võiks lehekülgede kaupa jahuda ja minust-meist palju targemad mehed on ajakirjanduses esseid üllitanud sellest.. Kel "silmad peas", näeb juba ammu ise...
Umberto Ecol on vist õigus, et (vabas vormis tsiteerides) suur hulk strateegilise tähtusega otsuseid on läänes kokaiiniuimas vastu võetud. Päris kange kraam peab piipudes küdema küll, tundub, aga demokraatlikus ühiskonnas on juba kord nii, et kõrgeima võimu kandja on rahvas (see, kelle jaoks on põletava tähtsusega probleem õhtune lauludtähtedega), kes valib omale sellised esindajad, kes neile meelepärasemat möga suust välja ajavad ja PRAEGU paremat elu võimaldavad.
Jälle on selle hästi JMKE kokku võtnud:
Sellega lõpetan, vähemalt praeguseks.Eesti mees tahab penssu ja viina ja spermat välja lennutada
Juhti, kes valetab, et varsti saabub õnn
EDIT: täpsustuseks, et ma ei arva nagu oleks pilukad palju toredamad ja paremad inimesed kui kahvanäod - ka neid draivib seesama ahnus ja soov parema elu järele. Probleem on lihtsalt selles, et me sureme niimoodi jätkates välja veel enne kui pilukad maakera paljaks jõuavad süüa.
tegime pulli, aitab
- totu
Tanel, hea kõne oli, ilma irooniata.
Siis ka paar näidet, millest tuleb euroopa "kvaliteetoodangu" hind.
Sai mõne aasta eest külastatud maailma II tootja (konkreetne, spetsiifiline seade) koostetehast ja tööpäeva kronoloogia oli umbes selline: 9 tööle, 10 pooletunnine kohvipaus, 11 lõuna+ siesta, 14 tööle, 15 kohvipaus, 16 koju ära (vein tahab ju ka joomist). Siiani ei saa aru kes ja millal paneb masina päevas kokku (toodangu maht oli selline).
Teine näide euroopa konkurentsivõimest on päris lähiminevikust, nimelt soome sadamatöötajate streik!!! Seda siis olukorras, kus ettevõtted töötavad 0 kasumi ümber pendeldades (st. need, kes ei ole veel pankrotis). Soome firmade ja riigi konkurentsivõimele lahe ninanips. Paraku mingid 3000 ülemakstud tegelast arvab et see on parim aeg tööandja pigistamiseks, seisates ühe olulisema tööstusaru (paberitehased)riigis ja vägagi tõsiselt häirides kõigi ekspordile orienteeritud ettevõtete tegevust ja usaldusväärsust. Ten points!
Veel mõni aeg tagasi suhtuti jaapani toodangusse samuti kui täna hiina omasse. Millegipärast aga nt. auto ostul kehtib seaduspära: tahad sõita- osta jaapanlane, tahad remontida- osta sakslane (paljud kindlasti ei nõustu aga see selleks). Loomulikult on euroopa toodangul omad plussid, ennekõike toote vormistamine (disain, kasutusmugavus ja -läbimõeldus jne.)
Paraku või õnneks peame meie(ümmarguste silmadega tegelased) hakkama oma toodangut nende (pilus silmadega kodanikud) omaga konkurentsivõimelisemaks muutma.
Siis ka paar näidet, millest tuleb euroopa "kvaliteetoodangu" hind.
Sai mõne aasta eest külastatud maailma II tootja (konkreetne, spetsiifiline seade) koostetehast ja tööpäeva kronoloogia oli umbes selline: 9 tööle, 10 pooletunnine kohvipaus, 11 lõuna+ siesta, 14 tööle, 15 kohvipaus, 16 koju ära (vein tahab ju ka joomist). Siiani ei saa aru kes ja millal paneb masina päevas kokku (toodangu maht oli selline).
Teine näide euroopa konkurentsivõimest on päris lähiminevikust, nimelt soome sadamatöötajate streik!!! Seda siis olukorras, kus ettevõtted töötavad 0 kasumi ümber pendeldades (st. need, kes ei ole veel pankrotis). Soome firmade ja riigi konkurentsivõimele lahe ninanips. Paraku mingid 3000 ülemakstud tegelast arvab et see on parim aeg tööandja pigistamiseks, seisates ühe olulisema tööstusaru (paberitehased)riigis ja vägagi tõsiselt häirides kõigi ekspordile orienteeritud ettevõtete tegevust ja usaldusväärsust. Ten points!
Veel mõni aeg tagasi suhtuti jaapani toodangusse samuti kui täna hiina omasse. Millegipärast aga nt. auto ostul kehtib seaduspära: tahad sõita- osta jaapanlane, tahad remontida- osta sakslane (paljud kindlasti ei nõustu aga see selleks). Loomulikult on euroopa toodangul omad plussid, ennekõike toote vormistamine (disain, kasutusmugavus ja -läbimõeldus jne.)
Paraku või õnneks peame meie(ümmarguste silmadega tegelased) hakkama oma toodangut nende (pilus silmadega kodanikud) omaga konkurentsivõimelisemaks muutma.
Tehtud, mõeldud.
-
honkomees
- True Off Roader!
Viimase lingiga pole küll tahtmist end siduda ja asjasse see kah ei puutu.
Aga taneli seisukohtadega olen kahel käel nõus. Umbes sama jutu panin oma teistkordse ülikoolis käimise aegu lõputöösse kirja, teema oli kultuuridevahelistest erinevustest ja õige arengutee valikust hariduses. Meie lääne arengutee pole lihtsalt tänapäevaselt öeldes jätkusuutlik. Me kas peame õppima õppima ja käituma ning töötama nagu hiinlased või sureme välja ...
Aga taneli seisukohtadega olen kahel käel nõus. Umbes sama jutu panin oma teistkordse ülikoolis käimise aegu lõputöösse kirja, teema oli kultuuridevahelistest erinevustest ja õige arengutee valikust hariduses. Meie lääne arengutee pole lihtsalt tänapäevaselt öeldes jätkusuutlik. Me kas peame õppima õppima ja käituma ning töötama nagu hiinlased või sureme välja ...
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=eN6fimUB ... r_embeddedMahviaDeTyrk kirjutas:IMHO - hakake midagi korralikku maale tooma Tigerz11 nt.
Aga siin on üks väike erinevus korralikul kaubamärgil ja Hiina koopial.ylbik kirjutas:Põle see mehhiko kolhoosi toode sugugi kvaliteetsem kui hiina.
Enamik tuntud kaubamärke on oma tootmise aasiasse kolinud ja seda ainult ühel põhjusel...
Korraliku kaubamärgi omanik PEAB TAGAMA kvaliteedi olenemata sellest kus maailma pees see jubinas on tehtud.
Üks mootori valmistaja oli sunnitud oma tehase Hiinasse tegema,kuna kohalikud hakkasid ise nede mootorite koopiaid tootma ..... õnneks need mootorid lahkusid siit ilmast ise vabatahtlikult suurte paukudena ....
Mootori puhul ainult koopia tegemisest ei piisa, peab ka teadma mis materjale kasutada ja kuidas ajad tegelikult töötava.
Tänasel hetkel see tehas töötab täiel võimsusel ja meie õnneks jäävad need mootorid Hiinasse ja Indiasse
Dodge Ram T25
Dodge Ram T35
Kui suureks saan ,siis ostan KRAZ 255B ......
Dodge Ram T35
Kui suureks saan ,siis ostan KRAZ 255B ......
-
honkomees
- True Off Roader!
Tegelt teevad need hiinlased igat asja mitmes kvaliteedis, sealjuures on omamaiseks kasutamseks mõeldud asjad reeglina kvaliteetsemad kui läände laiatarbeks toodetavad.
Endale olen meil müüdavad Hiina asjad jaotanud kolmeks kvaliteediklassiks
1. Lääne kaubamärgi tooted a la Nokia, Philips, Bushnell jne
2. Hiina kaubamärgi all, tehase nimega ja puha tooted
3. Euroopa tootena ilma firma ja tehase nimeta tooted, nt Norconia Germany, Nordic jne Täielik pask, kusagil pole kirjas tootmiskohta ja lagunevad ülihästi.
Nt optikate puhul olen täheldanud, et isegi kui on ühesuguse konstruktsiooniga, näevad täpselt ühesugused välja ja toodetud tegelikult ühes tehases, siis erinevus kvaliteedis täiesti olemas
Endale olen meil müüdavad Hiina asjad jaotanud kolmeks kvaliteediklassiks
1. Lääne kaubamärgi tooted a la Nokia, Philips, Bushnell jne
2. Hiina kaubamärgi all, tehase nimega ja puha tooted
3. Euroopa tootena ilma firma ja tehase nimeta tooted, nt Norconia Germany, Nordic jne Täielik pask, kusagil pole kirjas tootmiskohta ja lagunevad ülihästi.
Nt optikate puhul olen täheldanud, et isegi kui on ühesuguse konstruktsiooniga, näevad täpselt ühesugused välja ja toodetud tegelikult ühes tehases, siis erinevus kvaliteedis täiesti olemas
Nimeta mõned sellised...? Ja mida sa mõistad kvaliteedi tagamise all, kas seda, et jamasid ja lastehaiguseid ei esine või seda, et neile reageeritakse kiiresti, adekvaatselt ja kliendile pea probleemivabalt?AsTroSS kirjutas:Aga siin on üks väike erinevus korralikul kaubamärgil ja Hiina koopial.
Korraliku kaubamärgi omanik PEAB TAGAMA kvaliteedi olenemata sellest kus maailma pees see jubinas on tehtud.
Mis on need brändid, kus tootearenduse ja tootmise asju otsustavad INSENERID ja ökonomistid on kuss ja rehkendavad paremal juhul säästulampide ja halogeenide vahet kontori laes? Mulle endale tulevad "laiatarbekaupadest" heal juhul kallid veitsi kellad pähe... ja see on ka kõik.
Insenerteadmised on üks asi. Liugelaagrid on mehaanikas tuntud... 150? 200? aastat? Mingil pesukotil optimeeriti need ikka tagasillast välja, sest võit auto pealt tuli, ma ei tea, kroon? Aga kui planeeritud müügimaht on miljon ja peale - ... "Hohoo kui palju raha ma olen firmale võitnud, õigustanud oma eksistentsi ja puha." Miljon omanikku vannuvad end emaseks, aga tootjana tegeleme probleemidega ikka järjepanu, siis kui need ilmnevad...
Samas mõeldakse imesüsteeme välja, startstopid ja mida iganes, autolehed ja -lisad lehesabades kirjutavad vaimustusega "uute avangardse esitulede disainiga luksusauto mudeliuuendusest, millel tänu revolutsioonilisele mootoritehnoloogiale on õnnestunud võrreldes eelmise põlvkonnaga kütusekulus 0,2 liitrit kokku hoida" - aga see teema on popp ja trendikas... Ja sinna otsa räägitakse samas näiteks hooldevabast automaatkastist.
Sest tarbija hääletab, rahakotiga.
Ei ole nii, et ei osata. Ei taheta... Letihind läheb muidu üles ja ka "peale müüa" ei õnnestu enam kuidagi uut toodet, kus selle jama ots. Kallilt saab müüa ainult parasjagu trendikat kraami (nagu küttekulu number või hübriid vms). Müük langeb, siis hakatakse inimesi vastutusele võtma ja välja vahetama. Juhtkond, kes laseb inseneridel poolirooniliselt "inimkonna hüvangu nimel" tegutseda vahetatakse omanike poolt päris kiiresti välja sellise juhtkonna vastu, kes rohkem raha kaukasse toob.
Tootja on orienteeritud müügitulule ja klient asja ostmisele ja omamisele (mina KA nõudepesumasina, mina KA maasturi, mina KA kipsist maja!) Tekib konflikt, sisuliselt on meil kolmnurk: ühiku müügihind (tulu tootjale per ühik) - kvaliteet (tootel) - kvantiteet (müüdud ühikute arv). Kolmest saab valida korraga kaks ja mismoodi üldiselt valitakse, on juuresoleval joonisel näha. (Võib-olla vaatan millestki siinkohal üle, juhtige siis tähelepanu...) Odavalt-palju saab müüa sitta ja tõelised kvaliteettooted on kallid ja kitsas niis. Kuna tarbija (lõviosas, hall mass) ostab emotsiooni ja "ajupesu" mitte enam eeskätt kvaliteeti, pole mõtet sellesse ju ka panustada nii meeletult.
Ausalt, ma ostsin ise ka t-maxi vintsi, warni hinnad panid lihtsalt õlgu kehitama ja näpuga meelekohas keerutama. Ma ei propageeri tingimusteta ja kompromissitut tippkvaliteedi ostmist, riist peab ikka tarvet ja kasutust mööda olema. Mulle on lihtsalt mulje jäänud, et hinnasõjast ja ökonomiseerimisest puutumata pole ükski tootja suutnud jääda...?
Vt ntx mis mersuga tehti... saksa autotööstuse lipulaev keerati mingi hetk täiesti p....e oma kvaliteediga... Tootmisprotsess ja tööjõud on arvatavasti kallim kui riisikottidel, aga hinnaga tuli ikka lexustele jne ligemale ronida allapoole.
Kui mul kestab tonnine rellakas sama kaua kui 300-kroonine, no tõesti, miks ma maksan brändi ja kvaliteedi eest? Kus on see hüppeline vahe...
Kui on vahe, küll professionaalid seda juba märkavad ja soovitada mõistavad, aga "üks sitt puha" situatsioonis ei viitsi küll kuidagi patriotismist mingite heaolurottide kohvipause ja ametiühingute prassimist kinni maksta.
P.S: meenus - professionaalidest ja nende riistadest rääkides - üks Eesti tunnustatud ja staaikas elukutseline fotograaf kasutas oma töös odavat plastmassist (vähemalt tol ajal) B-kategooria brändi 5000 krooni maksnud objektiivi väga proosalisel põhjusel - kõrgetel objektidel pildistamas käes ta lihtsalt ei viitsinud rasket rauda seljas vedada. Hobikorras kõvatajad ja wannabed vaatavad viltu, kui sellise limpsipudeliga "tõsiste meeste" seltskonda tuled fotojuttu puhuma.
Jube mitme otsaga asi see kvaliteet, profiteema, müümine ja tarbimine.. Teed ilmatuma hea akukruvari mida veel lapselapsedki pruukida saaks, aga ehitusmehest klient, lollakas, vehib oma hiina juustuga, sest see on 2x kergem, mis siis et iga aasta tagant tuleb uus osta... Talumees jälle on su igavese asjaga jube rahul. Saa siis aru, mida klient tahab või kellele orienteeruda. Ajad tootevaliku liiga kirjuks või ei vii oma sõnumit selgelt kliendile "mis on mille jaoks" - ei viitsi keegi enam süveneda ja oled ikka lõhkise küna ees.
Sattusin jälle pläkutama, sorry.
tegime pulli, aitab
Äh,paneks siis kah mõned mõtted.
Üldiselt ei arva "tavalisest"hiina kaubast suurt midagi,aga....hiinakal ja hiinakal on vahe.
Üks hea näide omadest kogemustest,Fordis on juba teine(esimene jalutas minema) Hiina(ilusti kirjad peal et Made in China) muusika keskus Eonon http://www.eonon.com/One-Din-Monitor-bu ... E1022.html,hinnaga ~3500.-raha.
Ok.mõned kiiksud on millega peab harjuma,kuid samade juttudega tuntud nimi(mis sammuti toodetakse ilmselt samas regioonis)maksab ~10000 ja rohkem raha.
Selles suhtes õigus,tarbija hääletab rahakotiga.
Üldiselt ei arva "tavalisest"hiina kaubast suurt midagi,aga....hiinakal ja hiinakal on vahe.
Üks hea näide omadest kogemustest,Fordis on juba teine(esimene jalutas minema) Hiina(ilusti kirjad peal et Made in China) muusika keskus Eonon http://www.eonon.com/One-Din-Monitor-bu ... E1022.html,hinnaga ~3500.-raha.
Ok.mõned kiiksud on millega peab harjuma,kuid samade juttudega tuntud nimi(mis sammuti toodetakse ilmselt samas regioonis)maksab ~10000 ja rohkem raha.
Selles suhtes õigus,tarbija hääletab rahakotiga.
See õige, et Hiina ja Hiina toodangul vahe. Kehvem kvaliteet oli kindlasti Hiina majanduse tõusu alguses, kus konkurents ja kooste kogemused puudusid. Siis iga riisikasvataja üritas oma tehast luua ja sündis igasugust jama, mis mõõda laia maailma laiali rändas. Sellest ajast pahad kogemused Hiina toodanguga, MADE IN CHINA oli kuskile vaevu loetavas kohas, kuid konkurentsi kasvades on võidujooks kvaliteedi üle tekkinud. Keegi ei osta enam ssss kui sama raha eest saab naaber riisikasvataja käest tunduvalt parema ja selle võidujooksuga on juba eurooplastest ette jõutud. Hiinlased on töökad ja kui meie magame, seda kaugemale maha jääme.
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
Kui nüüd teemast väga kõrvale ei kaldu siis teadmiseks...- üks tark Eesti majandusmees küsis Mercedese direktorilt koos tennist mängides: kuidas on autodel kvaliteedivahe, mis on erinevates riikides kokku pandud? Vastus: Saksamaal toodetud on väga head, Hispaaniast tulevad on iga 10s defektiga. Hondal oli kunagi sarnane olukord Jaapanis ja Inglismaal toodetavatega ja Venemaal jne... Samad asjad on erinevad.
Suzu Kingquad