Avo Sultsi Mälestusvõistlus

Ametlik info võistluste kohta, küsimused, kommentaarid, järelkajad.

Official information and discussions about 4x4 competitions. Information on international events welcome!

Moderaatorid: hulkur, Arto, MM, Oliver, Moderators

WOLF
Mudder

Postitus Postitas WOLF »

Ööbimisvõimalus võistluskoha lähedal .Kontakt 5642173 KAIDO
Kasutaja avatar
MOB
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas MOB »

Vahest keegi teadja tegelane oskab öelda orieneetruvad võistlusala koordinaadid.
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

Copy-paste teema algusest:

2. KOHT
2.1 Sirgala Karjäär,Ida Viru,Eesti . 59:17:31,4 ja 27:45:19,8 .Täpsed stardi koordinaadid avaldatakse hilisemates teadaannetes.
Kasutaja avatar
MOB
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas MOB »

Stupiduser kirjutas:Copy-paste teema algusest:

2. KOHT
2.1 Sirgala Karjäär,Ida Viru,Eesti . 59:17:31,4 ja 27:45:19,8 .Täpsed stardi koordinaadid avaldatakse hilisemates teadaannetes.
Tegelikult ma pidasin oma küsimuses võistlusala all silmas territooriumi, kus sõit toimub. No näiteks koordinaadid või kaardilehtede numbreid. Või piirnebki ala Sirgala karjääri piiridega? :roll:
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Ärge pikalt pekske, aga tekkisid mõned küsimused ja esitan need siin kuivõrd sinna 4x4ohvrõud lehele ei ole võimalik sisse logida:
1. Juhendist loetu põhjal registreeritakse osavõtt kohapeal koos sularaha maksega. Siis miks seda eelregistreerimist teostatakse eal-i lehel?
2. Kas regioga ei ole seal midagi peale hakata, kuivõrd miskist kohast lugesin, et tekib nö valge ala ja tegevus ei mahu kaardile?
3. Kas ma saan õigesti aru, et orienteerumise punktide koordinaadid antakse üle peale krossi lõppu elektroonilisel kujul ja mõelduna APS-i kasutajaile. Kui nii siis ei ole justkui mõtet end oma regioga kohale lohistada, sest teadupärast on sel juhul aps-i eelis regio ees mägede kõrgune, kuivõrd pole neid koordinaate kuhugi toppida. Või olen ma millestki valesti aru saanud?
Eelmisest võistlusest on alles pauk nii sees, et krt kuidagi ei tahaks sellest võistlusest ilma jääda. Nii ma siis pusingi ennast valge varesena oma teisele võistlusele. Olge nüüd hääd ja aidake!
Võistkond Kullamäe nr.169
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Postitus Postitas hulkur »

Mats kirjutas:Ärge pikalt pekske, aga tekkisid mõned küsimused ja esitan need siin kuivõrd sinna 4x4ohvrõud lehele ei ole võimalik sisse logida:
1. Juhendist loetu põhjal registreeritakse osavõtt kohapeal koos sularaha maksega. Siis miks seda eelregistreerimist teostatakse eal-i lehel?
2. Kas regioga ei ole seal midagi peale hakata, kuivõrd miskist kohast lugesin, et tekib nö valge ala ja tegevus ei mahu kaardile?
3. Kas ma saan õigesti aru, et orienteerumise punktide koordinaadid antakse üle peale krossi lõppu elektroonilisel kujul ja mõelduna APS-i kasutajaile. Kui nii siis ei ole justkui mõtet end oma regioga kohale lohistada, sest teadupärast on sel juhul aps-i eelis regio ees mägede kõrgune, kuivõrd pole neid koordinaate kuhugi toppida. Või olen ma millestki valesti aru saanud?
Eelmisest võistlusest on alles pauk nii sees, et krt kuidagi ei tahaks sellest võistlusest ilma jääda. Nii ma siis pusingi ennast valge varesena oma teisele võistlusele. Olge nüüd hääd ja aidake!
Võistkond Kullamäe nr.169
Ei peksa pikalt...

1. EAL lehel regad ennast vaid sel juhul kui soovid saada Fulda 4x4 karikasarja punkte. Kui sõidad niisama oma sõitu ja sarjapunktidest huvitatud pole, siis pole vajadust ka seal regada.

2. Kogemus ütleb, et karjääri alal pole tõesti Regioga midagi peale hakata, seal puuduvad paljud (enamus) karjääri sisestest teedest samuti kraavidest-kanalitest. Samuti pole seal suuremat teha ka nn. APS-i vana versioonida, kuna NL GS 70-80ndatel kaardistatuna nägi maastik hoopis teistsugune välja kui täna ja katastrikaardi on sel kohal tõesti valge laik. Uuemas APSi värvilise põhikaardi versioonis on juba veidi enam adekvaatset infot, kuid üllatusi võib sellegi kasutajatele tulla.

3. Sõita saad käsi GPS-i suuna järgi :), nii nagu kunagi offroadi algusaegadel :lol: Suuna järgi sõitmisel karjäärimaastikul ei või aga kunagi teada kas näiliselt jummala õiges suunas kulgev tee sind ka punkti viib, kuna vahel võib olla jumalteabmis - kanal, ületamatu aheraine mägi jms. ja ringisõit on kurat-teab kui pikk :lol: Aga sama kehtib tegelikult ka korralik kaardiga sõitjaile, sest kõigist takistustest lihtsalt pole võimalik kaardil aru saada...

Jõudu orienteerumisel ja ÕIGE raja valikul...

andres
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

hulkur kirjutas: 2. Kogemus ütleb, et karjääri alal pole tõesti Regioga midagi peale hakata, seal puuduvad paljud (enamus) karjääri sisestest teedest samuti kraavidest-kanalitest. Samuti pole seal suuremat teha ka nn. APS-i vana versioonida, kuna NL GS 70-80ndatel kaardistatuna nägi maastik hoopis teistsugune välja kui täna ja katastrikaardi on sel kohal tõesti valge laik. Uuemas APSi värvilise põhikaardi versioonis on juba veidi enam adekvaatset infot, kuid üllatusi võib sellegi kasutajatele tulla.
APS-Info müüjana prandan sind veidi. Uuel värvilisle Eesti (ja ka mustvalgel Ida-Viru) põhikaardil puudub osa antud karjäärist tõesti. Samas on see ala kinralstaabi ja mustvalge katsatrikaardi peal.
Nõustun, et genstaabi kaardiga pole seal tõesti eriti midagi teha. GPS-i ning katstrikaardiga saab ehk veidi paremini hakkama. Loomulikult võib piirkonnaga tutvuda ka maaameti kodukal, kus värsked satelliitfotod väljas.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Landy kirjutas: APS-Info müüjana prandan sind veidi. Uuel värvilisle Eesti (ja ka mustvalgel Ida-Viru) põhikaardil puudub osa antud karjäärist tõesti. Samas on see ala kinralstaabi ja mustvalge katsatrikaardi peal.
Nõustun, et genstaabi kaardiga pole seal tõesti eriti midagi teha. GPS-i ning katstrikaardiga saab ehk veidi paremini hakkama. Loomulikult võib piirkonnaga tutvuda ka maaameti kodukal, kus värsked satelliitfotod väljas.
Oot arumaisaa mis sa nüüd parandada tahtsid? Mu meelest sa ütled teiste sõnadega sama asja ju??? Ja ilgelt tahaks näha kuidas on võimalik karjääris adekvaatselt orienteeruda must-valge katastrikaardiga :shock: kust ei ole võimalik vahet teha mis on tee ja mis on kraav...
Kasutaja avatar
MOB
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas MOB »

Tunnen ka end veidi kehvas seisus olevat võrreldes APS-i kasutajatega, kes vähese vaevaga saavad punktid arvutisse. Muidugi olen ise süüdi, et ei ole Landy käest eelmainitud programmi ostnud. A mis formaadis (laiendiga) need APS-i punktifailid on? :?
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

MOB kirjutas:Tunnen ka end veidi kehvas seisus olevat võrreldes APS-i kasutajatega, kes vähese vaevaga saavad punktid arvutisse. Muidugi olen ise süüdi, et ei ole Landy käest eelmainitud programmi ostnud. A mis formaadis (laiendiga) need APS-i punktifailid on? :?
Päris kindel pole aga peaks olema Fox-i DBF. Ise-enesest peaks selle osavate näppudega ka Excelis tabeliks saama, iseküsimus, et mis edasi, Regiosse seda sisse nagunii, ei saa...
Kasutaja avatar
MOB
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas MOB »

hulkur kirjutas:
MOB kirjutas:Tunnen ka end veidi kehvas seisus olevat võrreldes APS-i kasutajatega, kes vähese vaevaga saavad punktid arvutisse. Muidugi olen ise süüdi, et ei ole Landy käest eelmainitud programmi ostnud. A mis formaadis (laiendiga) need APS-i punktifailid on? :?
Päris kindel pole aga peaks olema Fox-i DBF. Ise-enesest peaks selle osavate näppudega ka Excelis tabeliks saama, iseküsimus, et mis edasi, Regiosse seda sisse nagunii, ei saa...
Kasutan Ozi Explorerit ja sellel laiendi .wpt
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

MOB kirjutas:
Kasutan Ozi Explorerit ja sellel laiendi .wpt
No kui sul Ozi jaoks on kaart selle piirkonna kohta, siis on teoreetiliselt võimalik ju läbi Exceli tabeli KP-d ka Ozi-sse saada. Seega esmalt APS-i punktid Excelisse, seal OZI tarvis sobivasse formaati ja Ozi-sse import... Pole kül ise teinud aga natukese nikerdamie järel peaks olema tehtav... Iseasi kas kõik need konvertimised-eksportimised-importimised võtavad kokkuvõttes vähem aega kui kohe Ozi-sse käsitsi sisse lüüa... Muidugi mängu ilu... 8)
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Tundub, et KP-de listi modimine ja nikerdamine jääb ära, sest korraldajad on lubanud pakkuda digitaalselt nii APS-i .dbf faili kui Ozi .wpt faili, võis siis mitte kumbagi, juhul kui mõlemat ei suudeta pakkuda.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Hoitakse neid failides waypoints.cdx ja waypoints.dbf
Viimati muutis Landy, T Nov 22, 2005 12:04 pm, muudetud 1 kord kokku.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Libekala
Lord of the Numbers

Postitus Postitas Libekala »

Tegelikult ikka waypoints.dbf ja .cdx
Vasta

Mine “Võistlused/Competitions”