Re: Kodune siider.
Postitatud: E Sept 24, 2018 12:16 pm
Kui sa ei pannud pärmi, panid ta ankrusse surve alla, said peaaegu alkoholita joogi siis kääris ta sul metsiku pärmiga ja ilmselt väga vähest aega, suhkur söödi seest, ning metsik pärm alkoholi ei suutnud väga tekitada. Hangi vahuveinile mõeldud pärm, veendu, et õunamahl oleks magus, mida kääritama hakkad ja saad väga hea, kena ja klaari kihiseva alkoholiga joogi. Kui jälle muidugi surve alla ei pane teda vaid lased ikka mulksutajas käärida.Roberto kirjutas:Tegin õlleankrusse. Ei mingit pärmi, suhrurt ega kuumutamist. Kuuma veega nõu puhtaks - ka kraanid. Nõul kaks kraani. Alumisest lasen põhjasette välja. Tulemuseks oli kuiv, peaaegu alkoholita selge jook, mida kasutasin 2 (kaks) aastat. Nüüd sai otsa ja teen sama moodi uuesti. NB! Nõu puhastamiseks kasutasin pruulikojast ostetud kuiva hapnikku!renxx9 kirjutas:Ahoi spetsialistid!
Sügis käes, ärataks vana teema uuesti ellu.
Internet on igasugu erivevaid legende täis kirjutatud, pärmiga, ilma pärmita, suhkruga, ilma suhkruta jne.
Mul on hetkel 50l. äsja pressitud õunamahla õlleankrus. Tahaks proovida midagi siidrilaadset teha.
Millest alustada?
Tänan!