Kas politsei on muutunud aktiivsemaks?

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Vasta
JaanKaer
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas JaanKaer »

Ax kirjutas:007 äkki näitad kus on öeldud, et eraisiku autol peab olema? Käin ülevaatusel nii isikliku kui firma auotga - firmakal pannakse põske kõigega aga isklikul küsivad lihtsal, kas kustuti on? ei ole - ok head teed.
Muidugi pead pakule ei pane aga minu teada minu jutt pole ka päris puusalt tulistamine. Äkki mõni targem ütleb?
jama jutt, eraisik või mitte eraisik. Auto on auto, olenemata kellele ta kuulub. Ega siis firma ei sõida firma autoga. Tõendeid otsigem majandus- ja kommunikatsiooniministri 10. augusti 2004. a määruse nr 170 «Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundi kontrollimise eeskiri»
lisa 5st Liiklusseadusele.

KOHUSTUSLIKULE KONTROLLIMISELE KUULUVATE TÄIENDAVATE OSADE, SEADMETE, SÕLMEDE JA VARUSTUSE LOETELU
1. esmaabivahendid
2. tulekustuti
3. tõkiskingad
4. kasutamistõkis

lisaks kõik tehniline:
1. PIDURISÜSTEEM

1.1. Mehhaaniline seisund

1.1.1. Jalgpiduri pedaali ja käsipiduri hoova šarniirid

1.1.2. Piduripedaali seisund, -pedaali ja -hoova vabakäik

1.1.3. Piduri peasilinder

1.1.4. Jäigad piduritorud (ainult vedelikajami korral)

1.1.5. Elastsed pidurivoolikud

1.1.6. Piduri hõõrdkatted

1.1.7. Piduritrumlid, pidurikettad

1.1.8. Piduritrossid, -vardad, -hoovastik

1.1.9. Piduri töösilindrid (ainult vedelikajami korral)

1.1.10. Automaatne kulumise kompensaator (kui on ette nähtud)

1.2. Sõidupidur

1.2.1. Toimimine

1.3. Seisupidur

1.3.1. Toimimine

1.4. Mitteblokeeruvad pidurid – ABS (kui on paigaldatud)

2. ROOLISEADE

2.1. Mehhaaniline seisund ja juhtraua mõõtmed

2.2. Rooli vabakäik (käändmikjuhtimisel)

2.3. Roolisüsteemi kinnitused (lõtk roolikannu laagrites)

3. NÄHTAVUS

3.1. Vaateväli

3.2. Tuuleklaasi või gondli seisund

3.3. Tahavaatepeeglid

3.4. Klaasipuhasti (kinnisel kabiinil)

4. TULED, HELKURID JA ELEKTRISÜSTEEM

4.1. Kaug- ja lähituled

4.1.1. Seisund ja toimimine

4.1.2. Reguleeritus

4.1.3. Lülitid

4.2. Valgustusseadmete seisund, toimimine, värvus ja optiline tõhusus

4.2.1. Tagumine ääretuli

4.2.2. Pidurituli (-tuled)

4.2.3. Suunatuled

4.2.5. Udutuled

4.2.6. Numbrituli

4.2.7. Tagumine helkur

4.2.8. Märgutuled

5. TELJED, VELJED, REHVID, VEDRUSTUS

5.1. Teljed

5.2. Veljed ja rehvid

5.3. Vedrustus

6. RAAM VÕI ŠASSII

6.1. Raami kinnitused

6.2. Üldine seisund (sh tugihark ja/või külghark)

6.3. Heitgaasitorustik ja summuti

6.4. Kütusepaak ja torustik (voolikud)

6.5. Haakeseadme ohutus (kui see on paigaldatud), külghaagise ühendused

7. MUU VARUSTUS

7.1. Juhiistme paigaldus, sõitja jalatoed ja käepidemed

7.2. Aku paigaldus

7.3. Helisignaal

8. SÕIDUKI IDENTIFITSEERIMINE

8.1. Registreerimismärk

8.2. Tehasetähis/VIN-kood
Kasutaja avatar
Ax
True Off Roader!

Postitus Postitas Ax »

Siit poolt siis vastuseks - Päästeameti ametni, tähtsa näoga, küsisin, et miks pole kodudes nõutud tulekustutit vaid ainult suitsuandur????????
Vastab mulle see enda asi!!! On sul mulle midagi vastu öelda? Sorry mul endal on nii kodus, kui ka autodes vajalikud asjad olema, lisaks teen ettevõttes "tööohutus spetsialisti" töökohustusi vastumeelselt. See point on selles, et ARK minu teada ei nõu erakatele tulekustutit. Tooge keegi sedusest see punkt (ise ei viitsi 8) ).
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
kala
DJ ja AÜ

Postitus Postitas kala »

Ax kirjutas:Siit poolt siis vastuseks - Päästeameti ametni, tähtsa näoga, küsisin, et miks pole kodudes nõutud tulekustutit vaid ainult suitsuandur????????
Vastab mulle see enda asi!!! On sul mulle midagi vastu öelda? Sorry mul endal on nii kodus, kui ka autodes vajalikud asjad olema, lisaks teen ettevõttes "tööohutus spetsialisti" töökohustusi vastumeelselt. See point on selles, et ARK minu teada ei nõu erakatele tulekustutit. Tooge keegi sedusest see punkt (ise ei viitsi 8) ).
sul endal ka mõned tähed puudu :lol:
56157755
Kasutaja avatar
paevaline
Fitting 38"

Postitus Postitas paevaline »

Ax kirjutas:Siit poolt siis vastuseks - Päästeameti ametni, tähtsa näoga, küsisin, et miks pole kodudes nõutud tulekustutit vaid ainult suitsuandur????????
Seadus nõuab:
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13050817

Kood: Vali kõik

NÕUDED PÄRAST 1. JAANUARI 1997. A LIIKLUSREGISTRISSE KANTUD VÕI KANTAVALE SÕIDUKILE

Grupp 1
Identifitseerimine ja varustus 

...

Kood 110. Tulekustuti

Nõuded:1) nõuded M ja N kategooria sõiduki esmastele tulekustutusvahenditele on kehtestatud siseministri määrusega ja nõuded nende asukoha märgistamisele on kehtestatud sotsiaalministri määrusega;

[RTL 2007, 37, 636 – jõust. 7.05.2007]

2) tulekustutid peavad olema töökorras ja asuma kättesaadavas kohas ning olema kättesaadavalt kinnitatud.

Kontrollimine: vaatlusega. 
Tükike Gruusiat Pärnus
www.kolhethi.ee
Kasutaja avatar
paevaline
Fitting 38"

Postitus Postitas paevaline »

sama kehtib ka "NÕUDED ENNE 1. JAANUARI 1997. A LIIKLUSREGISTRISSE
KANTUD SÕIDUKILE" ning "Grupp 20 Nõuded vanasõidukile"
Tükike Gruusiat Pärnus
www.kolhethi.ee
Kasutaja avatar
Ax
True Off Roader!

Postitus Postitas Ax »

Tänud! Aga siiski ma katsun homme uurida ka omalt poolt! Minuteada on meil lahkarvamusi. Muidugi pead ei anna.

Annan Teile uue kondi hambusse! Kas piiratud juhi autos peab viibima KAINE vähemalt 2 aastase štaasiga juht või ei?

No põrutage nüüd sedusi ja selgitage lollile maakeeli ära.
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Ax kirjutas: Annan Teile uue kondi hambusse! Kas piiratud juhi autos peab viibima KAINE vähemalt 2 aastase štaasiga juht või ei?

No põrutage nüüd sedusi ja selgitage lollile maakeeli ära.
Jah, peab, kuna seaduse silmis on "vastutav" see samane kaheaastase staažiga lubadega juht. Kui see kaheaastase staažiga juht on joobes, siis saab keegi trahvi, kas roolis olev algaja või see paariaastase staažiga vend, seda ma enam nii täpselt ei tea. Loogika ütleb nagu, et trahvi peaks saama ikka see staažikas vend :roll:
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

Ax kirjutas:007 äkki näitad kus on öeldud, et eraisiku autol peab olema? Käin ülevaatusel nii isikliku kui firma auotga - firmakal pannakse põske kõigega aga isklikul küsivad lihtsal, kas kustuti on? ei ole - ok head teed.
Muidugi pead pakule ei pane aga minu teada minu jutt pole ka päris puusalt tulistamine. Äkki mõni targem ütleb?
Minu postituse mõte oli, et ükski seadus ei ütle, et ei pea olema vaid pigem seda , kas peab olema. Sa ju saad aru, et liikluseeskirjadesse ei panda punkti, et autos ei pea olema seda, seda ja seda.
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Kasutaja avatar
Mägilane
Fitting 38"

Postitus Postitas Mägilane »

Viskaks ka ühe kühvlitäie sitta ventilaatorisse omalt poolt.Kuritöö ja karistus .Futsk Kas alati peab max litaka andma.Krt no läks paar päeva üle.Ma küsiks austet sõnavõtjatelt et,palju teist teab oma kustuti taatlemisaega.
Level2.Kui autosid on 1-10+kindlustused
Hoidku jumal(allah,budha ,viinakurat,jne.)selle eest et,erirühm teid peataks näiteks ühes väikeses mõtetus kohas kus pole isegi ausammast mõtetutele staaridele.Pika kauplemise peale saate võibolla 1 ühiku alla kaubelda selle eest et,teil pole juba 2 aastat rikkumisi.
Minu isiklik nägemus(kogemus)ütleb et,see väike tummine rakuke toidab oma efektiivse ettevõtlusega nii mõnegi laua ära
PS.Rullnoksi ajastul olin AS Eesti Vabariik suuraktsionär aga liitudes siinse seltskonnaga olen loobunud aktsiate ostmisest ja nüüd üritavadki müügimehed iga nipiga oma kordumatuid tooteid sulle ja ainult sulle müüa.
Enne lõpetamist kõigile kaunist (mudast)uut aastat ja uus kühvlitäis sitta ventilaatorisse :beer:
pilgrems
Rock Crawler

Postitus Postitas pilgrems »

Ma ei tea kas see käib politsei aktiivsuse alla või mitte.

Lugu siis järgmine kuna tegeleme omas vallas lume lükkamisega ja oleme varustatud suhteliselt hea tehnikaga siis oleme sunnitud sõitma appi ka väljaspoole oma piirkonda juhul kui teised hakkama ei saa.

Nii siis ühel lumisel teisipäeva õhtul elises telefon mille teises otsas ol vallaametnik ning kurtis et talle oli helistanud poLits, kuna oldi kraavi satund.

Ok sõitsin siis välja neid otsima, mõned sajadmeetrid enne neid tirisin teele tagasi ühe traktoristi kes see kord oli autoga(temalt ma tasu ei tahtnud kuna ametikaaslane mis sest et hetkel autoga).

Ning juba nägin et politseinikud vehivad kaugelt et ma neile appi ruttaksin.
Sinna jõudes nägin et vennad korralikult põhjapeal kinni neil kiire kohaliku võimlase palli mängima(iga teisipäeva õhtul on nei seal aeg seda tean juba ammu).
Nii siis kohale jõudes teen laisalt akna lahti ja küsin et kes mu vällja kutse kinni maksab.

OSSA KURAT NAGU OLEKS KEPIGA HETILASE PEESSA VIRUTANUD
Vennad läksid nii ässa täis : et nemad om poLITSeNIKUD ja nii edasi hea et otse maid pokri ei veetud(hea et ma autot kohe vällja ei vedanud).

Juba veeti taha istmele allkirju jägama kuna leiti mõned vead liikur vahendil . Aga kuna abi ei olnud kusagilt näha siis lasti minema hoiatusega kuna nad said aru et kui nad mulle trahvi kirjutaksid ega ma neid sealt vällja küll ei aitaks.

Aga oli siis neil vaja hakkata kohe võimu näitama . Ja omast lollusest kraavisõitnud mendil poleks ju patt natike pappi loovutada.

PS: See lugu juhtus Teede valitsuse haldataval teel ning teedevalituse lumelükkamise SISUd olid mõlemad kraavis . üks 1km enne ment ja teine 1 km peale mente .

Nii et nalja nabani.
Päris mitu vedavat ratast.
5249634
Kasutaja avatar
leek
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas leek »

asi ikka nii,et tulekustuti peab olema aga esmaabipakend jäägu oma südametunnistusele!
lootus kunagi metsa jõuda!
www.defa.com

56682214
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

Lugu elust enesest:

Tuttav kimas treilaga, millel jooksis tagumine pidur peale. Hõõrdumine hulka sooja ja nii tagumise rehvi süttimine. Selle peale seadusesilm pidas noormehe kinni ja vihjas, et noormehel tagarehv puhta leekides. Nuh paanika missugune ja politseinik siis küsima, et kus on nõuetekohane kustuti - seda muidugi polnud. Seepeale tuttav küsis aga seadusesilmadelt andke siis enda oma mida aga ka neil ei olnud. Nii see rehv ära põles kaasliiklejate abiga saadi tuli kontrolli alla ja kõik lahkusid sõpradena. Alati ei pea trahvi tegema.
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
Kasutaja avatar
Mägilane
Fitting 38"

Postitus Postitas Mägilane »

Tavalise LP on võimalik suhelda ühel lainel,eriüksus kasutab ainult digi varianti kus lõpus on palju nulle
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

Mis trahvide kogumisse puutub, siis täna hommikul oli raadios uudis,e t alates 27.12 (sest hetkest kui trahvid tõusid) on LP aktsiaid müüdud 1miljoni eek eest. Seda siis 7 päeva eest, keskmiselt 143 Keek/päev.
nohik
Fitting 38"

Postitus Postitas nohik »

Maaks kirjutas:Mis trahvide kogumisse puutub, siis täna hommikul oli raadios uudis,e t alates 27.12 (sest hetkest kui trahvid tõusid) on LP aktsiaid müüdud 1miljoni eek eest. Seda siis 7 päeva eest, keskmiselt 143 Keek/päev.
Sealt on puudu trahvid, mida lihtmenetluse korras välja ei kirjutatud. Seega ma usun, et magusamad trahvid on veel õhus. Samas suhteline pettumus, sest LP peab ju koguma eelarve täitmiseks 2 miljonit päevas.
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”