Hiluxi seiklused Elke Autos
Moderaator: Moderators
Kuulaks ka huviga, kus siis 'yotadega käima peab.
Ma võin Amservist pikemalt rääkida. Avensis oli teemaks küll... Aku tühjenes 24h-ga, auto kuu aega vana vms. Viin diagnosti, vanad räägivad, et kõik timmis, laadimine on normis, niimitu volti... küsin, et kas laadimisVOOLU ka mõõtsite lisaks laadimisPINGELE? "Jaajaa, me panime aparaadi külge, normaalne pinge on". No TMV!!!
Võtsin tööl halduse käest mingid suvalised 200A-sed ampritangid, viskasin ümber aku juhtme, tegin loomkatseid - isegi nendega oli näha, et MINGIS seisus jääb auto kustu ja signa alla pannes 3A suurusjärgus tarbimine peale. Kuri kiri neile, 15 mintsa pärast tuli telefonikõne... Lähen tagasi ja käsin leket otsida või mingit tarkvara viga uurida - no kurat nagu vastu seina jookse - "me panime aparaadi külge, kõik on korras, voldid on normis".
Tõsine tahtmine tuli suitsu teha peale nendega suhtlemist (ma ei suitseta). Täiesti süüdimatud debiilid, 8. klassi füüsika on ka raketiteadus ilmselt.
Viga - kadus ise ära. Suvel leidsime juhuslikult kapoti alt veel mingi lahtise pistiku geneka juurest, mis oli välja tõmmatud ja tagasi ühendamata jäetud. Muidu on hea auto, annaks nüüd taevaisa kestmist, et jumala eest peale õlivahetuse mingi keerulisema murega ei peaks Eesti "esindustesse" pöörduma... närvihaiglasse paras sama soojaga aeg kinni panna muidu.
Eesti "bolt-on jupivahetus ja plekivärvimine" esindused ja keerulised(?) siini (canbus jne) otsas jooksva perifeeriaga autod on täiesti surmav kombinatsioon.
Ma võin Amservist pikemalt rääkida. Avensis oli teemaks küll... Aku tühjenes 24h-ga, auto kuu aega vana vms. Viin diagnosti, vanad räägivad, et kõik timmis, laadimine on normis, niimitu volti... küsin, et kas laadimisVOOLU ka mõõtsite lisaks laadimisPINGELE? "Jaajaa, me panime aparaadi külge, normaalne pinge on". No TMV!!!
Võtsin tööl halduse käest mingid suvalised 200A-sed ampritangid, viskasin ümber aku juhtme, tegin loomkatseid - isegi nendega oli näha, et MINGIS seisus jääb auto kustu ja signa alla pannes 3A suurusjärgus tarbimine peale. Kuri kiri neile, 15 mintsa pärast tuli telefonikõne... Lähen tagasi ja käsin leket otsida või mingit tarkvara viga uurida - no kurat nagu vastu seina jookse - "me panime aparaadi külge, kõik on korras, voldid on normis".
Tõsine tahtmine tuli suitsu teha peale nendega suhtlemist (ma ei suitseta). Täiesti süüdimatud debiilid, 8. klassi füüsika on ka raketiteadus ilmselt.
Viga - kadus ise ära. Suvel leidsime juhuslikult kapoti alt veel mingi lahtise pistiku geneka juurest, mis oli välja tõmmatud ja tagasi ühendamata jäetud. Muidu on hea auto, annaks nüüd taevaisa kestmist, et jumala eest peale õlivahetuse mingi keerulisema murega ei peaks Eesti "esindustesse" pöörduma... närvihaiglasse paras sama soojaga aeg kinni panna muidu.
Eesti "bolt-on jupivahetus ja plekivärvimine" esindused ja keerulised(?) siini (canbus jne) otsas jooksva perifeeriaga autod on täiesti surmav kombinatsioon.
tegime pulli, aitab
Et te olete valesti aru saanud esinduse töövõtetest ja mõtteviisist. Nad ei ürita mitte viga parandada ja leida vaid vahetavad suvaliselt juppe kuni viga ära kaob ja mitte keegi ei tahagi välja selgitada millest võib auto katki olek tuleneda. Kui tahate odavamalt hakkama saada ja vanu juppe remontida ja klemme puhastada, siis tuleb seda teha ise või pöörduda "teisejärgulisse" autoremonditöökotta. 
Vaata aga, pool maailma on täis sarnaseid postitusi teemal - mootori tuluke põleb, mis teha? Ja vastuseid ning eriti lahendusi napib. Aga just eesti foorumites on väga tüüpiline vastus - ise oled loll, et ei tunne nurgataguseid, kes teeks kohe ja odavalt ja garantiiga korda. Ja et esindustes on veel kõige lollimad.
Mis viga, ricardo - paku täpsemat lahendust, sinu posti sisu on juba ammu kõigile teada.
Mart
PS. Denis, ära sina kah salatse.
Mis viga, ricardo - paku täpsemat lahendust, sinu posti sisu on juba ammu kõigile teada.
Mart
PS. Denis, ära sina kah salatse.
Kord sarnases olukorras olles tekkis mul õigustatus küsimus: mida ma siis nüüd edasi tegema pean, kas auto ära viskama? Ainus lahendus mida ma suutsin välja mõelda oli autoga hõimuvendade juurde ülelahe sõita. Neil peaks kogemust veidi rohkem olema ja teeninduskultuur ka kõrgem. See tuhat krooni mis ülevedu maksaks, oleks ikka väiksem kulu kui auto mingi jabura vea pärast maha kanda või mehaanikutele õppemaksuks kümneid tuhandeid maksta. Huvitav oleks teada, kas mõni niivisii talitanud ka on. Mul jõuti auto napilt ennem korda saada kui plaani ellu viima oleks hakanud.
Kui sul on vahetatud ära juppe mis ei ole rikkis või teostatud tarbetuid töid, siis üks variant on pöörduda oma õiguste kaitseks tarbijakaitse poole. Selleks nad ju ellu kutsutud ongi. Kas nad nüüd reaalselt midagi ära ka teha saavad on iseasi (on nad ju teada-tuntud oma võimekusetuse poolest). Vähemalt paneb ehk ametiisiku kõne taadid mõtlema.
Mis puudutab vanade juppide tagasinõudmist, siis neid sa suure tõenäosusega ei näe. Ja kui näedki, siis ei ole need sinu autolt maha võetud. Kes siis ikka endale vabatahtlikult vett peale tõmbama hakkab.
Juba see, et sa siin oled sunnitud ise oma autot diagnoosima, on ogarus. Margiteenindus võiks ikka olla koht, kus on õppinud mehed ja rootsi riistad. Sina viid auto ja nemad teevad selle korda. Ainus asi mida sa tegema peaksid on maksmine.
Päikest:
Urmas
P.S. Mujal maailmas on selleks tarbeks eraldi kindlustuse liik. Maksad mingi summa kuus (pole väga suur) ja kui tekivad autoga seotud juriidilised probleemid (vaidlused kindlustusseltsidega, rahulolematus autoremonditöökojaga jm), siis lendab kamp juriste peale ja lahendavad su mured. Vajadusel minnakse ka kohtusse ilma, et sa midagi selle eest maksma peaksid. Minu teada on hiljuti üks selline firma ka Eestis oma esinduse avanud. Nimi ei tule vastu hommikut meelde. Logo ilutseb Järvevana-Veerenni ristis asuval kontorihoonel.
Kui sul on vahetatud ära juppe mis ei ole rikkis või teostatud tarbetuid töid, siis üks variant on pöörduda oma õiguste kaitseks tarbijakaitse poole. Selleks nad ju ellu kutsutud ongi. Kas nad nüüd reaalselt midagi ära ka teha saavad on iseasi (on nad ju teada-tuntud oma võimekusetuse poolest). Vähemalt paneb ehk ametiisiku kõne taadid mõtlema.
Mis puudutab vanade juppide tagasinõudmist, siis neid sa suure tõenäosusega ei näe. Ja kui näedki, siis ei ole need sinu autolt maha võetud. Kes siis ikka endale vabatahtlikult vett peale tõmbama hakkab.
Juba see, et sa siin oled sunnitud ise oma autot diagnoosima, on ogarus. Margiteenindus võiks ikka olla koht, kus on õppinud mehed ja rootsi riistad. Sina viid auto ja nemad teevad selle korda. Ainus asi mida sa tegema peaksid on maksmine.
Päikest:
Urmas
P.S. Mujal maailmas on selleks tarbeks eraldi kindlustuse liik. Maksad mingi summa kuus (pole väga suur) ja kui tekivad autoga seotud juriidilised probleemid (vaidlused kindlustusseltsidega, rahulolematus autoremonditöökojaga jm), siis lendab kamp juriste peale ja lahendavad su mured. Vajadusel minnakse ka kohtusse ilma, et sa midagi selle eest maksma peaksid. Minu teada on hiljuti üks selline firma ka Eestis oma esinduse avanud. Nimi ei tule vastu hommikut meelde. Logo ilutseb Järvevana-Veerenni ristis asuval kontorihoonel.
Toyota Land Cruiser LJ70 TR2
www.myrgel.com
www.myrgel.com
Üks võimalus ennast maksma panna on veel.
Ühes vanemas teemas olen sellest ka juba kirjutanud.
Mind on sellisetel juhtudel aidanud kogu selle asutuse "raputamine",eeldusel et järgmine masin pole samast majast.
Kui asjad on nii nagu nad on,siis küsid meistri käest suurema tegelase numbri (tavaliselt naerdakse alguses lihtsalt selle peale).Helistad siis suuremale tegelasele,kui midagi ei muutu,siis veel suuremale jne.Ühes margiesinduses lõppes see sellega,et nagu minu nägu nähti,jooksis kogu meistrite müür tühjaks.
Kui oled jõudnud kõige suuremani ja ikka midagi ei muutu,siis "ähvardad"avalikusega.Musta pesu avaliku pesemist ei taha eriti keegi.
Sellise tegevuse tulemusena olen pea 99% saanud oma tahtmise,aega ja närvi peab sellise ristikäigu tegemiseks olema päris palju.
Ühes vanemas teemas olen sellest ka juba kirjutanud.
Mind on sellisetel juhtudel aidanud kogu selle asutuse "raputamine",eeldusel et järgmine masin pole samast majast.
Kui asjad on nii nagu nad on,siis küsid meistri käest suurema tegelase numbri (tavaliselt naerdakse alguses lihtsalt selle peale).Helistad siis suuremale tegelasele,kui midagi ei muutu,siis veel suuremale jne.Ühes margiesinduses lõppes see sellega,et nagu minu nägu nähti,jooksis kogu meistrite müür tühjaks.
Kui oled jõudnud kõige suuremani ja ikka midagi ei muutu,siis "ähvardad"avalikusega.Musta pesu avaliku pesemist ei taha eriti keegi.
Sellise tegevuse tulemusena olen pea 99% saanud oma tahtmise,aega ja närvi peab sellise ristikäigu tegemiseks olema päris palju.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Yanekk-iga nõus. Saksa Autos tuli neile kunagi meelde tuletda, et neil on diilerleping ja see ei ole igavene ning et minu toonane tööandaja on suure Saksa kontserine Eesti tütarafirma. Too Saksa emafirma aga tihedalat VW-ga seotud. Peale seda, kui ähvardasinmeie saksa pekontorit teavatda, et nood VW kontoriga suhtleks, hakkasid asjad üsna kiiresti ja õiges suunas siinses asutuses liikuma.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
- totu
- I live off from the mud
Mootori juhtahel koosneb ECU/EDUst, paarikümnest andurist, mõnest solenoidklapist ja ühest- kahest servomootorist. Mootori tule süttimisega peab kaasnema ka aktiivne veakood. Eriti lihtne peaks olema viga leida kui on võimalik tõrge teadlikult esile kutsuda, nagu antud juhul. Kuna nad ei saa sellega hakkama, andku diagnostika väljatrükk, selle järgi peaks loogika abiga võimalikud vead leitavad olema. Kindlaim viis sel juhul samsuguselt autolt tükkide vahetamisega vea ülekandumine fikseerida ja vastav vidin uuega asendada. ECU ei tuvasta üheselt just väljundite (solenoidid) rikkeid, need väljenduvad nt. heitgaaside parameetrites.
Tehtud, mõeldud.
Mootoritule süttimisega ei pea mingit veakoodi kaasnema. Mede putukal on mõned korrad tulukese põlema löönud... külmast. Kuskil pizdepslis on kondents ja see jäätub. Paneb tulukese põlema aga midagi motoori töös ei muutu. Soojeneb üles, keerad korra süüte välja ja asi korras.
Niiskus elektriühendustes on väga tihti see otsitav "viga". Peale vees mulistamist või lumetuisku, kus mootoriruum on lund triiki täis, tasub pistikud üle vaadata ning kuivatada. Täistuisanud kapotialusega on täpselt selline (tuterdas, jõudu polnud) kogemus konnasööja-renooga. Kaevasin siis mootoriruumi puhtaks, kuivatasin juuksefööniga ämma maja ees köidised ära ja oh imet, auto oligi korras...
Niiskus elektriühendustes on väga tihti see otsitav "viga". Peale vees mulistamist või lumetuisku, kus mootoriruum on lund triiki täis, tasub pistikud üle vaadata ning kuivatada. Täistuisanud kapotialusega on täpselt selline (tuterdas, jõudu polnud) kogemus konnasööja-renooga. Kaevasin siis mootoriruumi puhtaks, kuivatasin juuksefööniga ämma maja ees köidised ära ja oh imet, auto oligi korras...
Ercos kirjutas:
Kui mõtlesid hilisemat nõuet , siis paraku jah raha tuleb kontrollida kassa juures, muidu on õigus vana jupp kaasa saada.
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Vanast jupist
Tuleb vaadata mis on kuskil kirjas, tean omast teeninduse lepingust et seal see et vana sa ei anta kliendile. See kui ma ei eksi siis ni mõnelgi autofirme kodukal oleval teeninduseeskirjades kirjas. Aga kui oma jupiga lähed ja palud vana kaasa panna siis seda ka tehakse.