Nüüdseks mingi kuu ja peale sellega elanud. XP3 siis. Käib küll. 5k eest ei saa midagi muud mõistlikku nagunii.
Häirivaid pisiasju muidugi on.
Äratuskellal pole snooze'i funktsiooni ntx.
Ei jäeta meelde, et T9-t pole vaja (vaikimisi on iga sõnumi kirjutamisel see peal).
Telefonis ei saa kontaktile anda nii pikka nime kui arvutis sudides.
USB liides on ÜRGaeglane (mingi com<>usb konversioon tehtud täiesti ilmselt). Mootor ja UI tundub suuresti mingil siemensi me45-l vms sarnasel tükil baseeruma. Kinnitas ka tuttav, kes on siemensit pidanud...
Punast toru pikalt tallad kuskil sügavustes, lükatakse pinal välja, mitte ei naasta tavaolekusse vms. Sümbolite sisestamine, tühikud jne erineb nii eriksonist kui nokiast (harjumise asi lihtsalt).
Erinevates profiilides ei lasta eri helinaid panna ega ole võimalik tekitada mingit profiili, kus sissetuleva sodi peale lihtsalt piiksatatakse. Vait või lõugab täiega.
Helistada saab, SMS toimib, WAP-iga panka saab, kalender on, bluetooth möliseb autos ka... Kellele kuradile seda 3G-d vaja on, ma ei tea.

TELEFONI siis.
Viimatise laadimisega pidas aku 10 päeva (tõsi, suhtlemist eriti ei olnud). Lõpuni tühjaks ka ei lasknud saada.
Ekraani layout'i odava parendamise ruumi on maa ja ilm muidugi... SMS-i saates on ekraanil "To" ja number-nimi suratakse sinna kohe järele. Üks tühik vahel ei oleks liiast. Väiksem font ei teeks ka paha. Jah, ma olen bitchy & picky selle koha pealt natuke.

Väljuv ja sisenev kõne on mingi telefoni pildiga ära illustreeritud - jälle, miks, kellele...?
Default helinad on kohutavad.
Kui see UI ergonoomia kõrvale jätta, siis nagu ei nurise oluliselt. MP3 pleier, mängud, gps, symbiani rakendused jms sodi pole mulle olulised. SyncML kalendri sünkromine vastu exchange'i jms
võiks ju olla, aga pole määrav.
Telefoni pakend on väärtus omaette. Seda natuke lisaks hermetiseerida, peaks veekindla konteineri saama (kaane sees on mingid augud, kust poole tunniga vee all olles 2-3 spl vett sisse läheb, huvi pärast proovisin

) Telefoni enda konstrui tundub ka selline olema, mis Nokia 5100 (minu senine outdoor lemmik) mänguasjade liigasse saadab.
Ilmselt on kohane märkida (ergonoomia nurinad jne), et maandusin selle telefoni otsa Nokia 8800 Arte pealt. Töösuhe lõppes ja 8800 läks testtelefonide riiulisse tagasi.

Hullemat "kultuurišokki" annab vist ette kujutada. Aga kokkuvõttes, mina rahul.
Üldise filosofeerimise korras, vastavalt rahakotile võiks tonnise hinnaklassi juures IMO soetada kas Nokia 1xxx seeriast midagi (need ei maksa mitte midagi ja võib 10 tk korraga osta, ilmselt võidad neid vahetades rahaliselt enam kui mingit heavy-use telefoni omades), 5k juures mingi sonimi ja kui rahaga pole midagi pihta hakata, siis miks mitte 8800 jms. Tõsiselt hea terasest telefon, kiire, hea UI-ga, ilus. Ainult et 15k ei maksa ükski mõistlik inimene oma taskust mingi telefoni eest. Ja metsa uputama minnes on ilmselt ruttu nutt varuks, kui kedagi appi kutsuda vaja vms.
Ostuprotsessi käigus leidsin, et telefonitootjad on KÕIK vähegi mõistlikud mudelid ära lõpetanud ja poes pakutav on täielik katastroof.

Vot nii. Minu kommentaarid. Ei ole germandia palgal, ei ole neilt soodukat saanud vms.
P.S: BTW, erinevalt Nokia pärdikutest ollakse aru saanud, et taskulampi võiks saada sisse lülitada ka ilma keylock'i maha võtmata.
P.P.S: kui ma loll olen ja mingist asjast vildakalt aru saanud, võiks siis maaletooja siin õpetussõnu jagada...
EDIT: kurat, jää veel heietama siia.

Miks ma üldse klaveri haarasin - sel landrover editionl paistab taga mingi kaamera vms olema? Mul on selle kõlari kõrval küll tühi maa.
Mitte et see kuigi oluline oleks...