võida auhind, ennusta kuna laguneb sonim xp1 ära :)

Mured, mõtteavaldused ja ideed seoses erinevate elektroonilise navigeerimise vahenditega - GPS, PC (ok Mac ka), PDA, erinevad tarkvaralahendused jms. Samuti võib siia postitada ka teemasid mis puudutavad erinevaid metsaskasutatavaid sidevahendeid (VHF, UHF, PMR, CB jm.). Oodatud EI OLE teemad oma kraami kiitmiseks ärilisel eesmärgil!

Moderaatorid: hulkur, Moderators

Arbo
Rookie
Kontakt:

Postitus Postitas Arbo »

Mägilane kirjutas:Ma olen vist ainuke villaste sokkidega(ilma hobuseta)loll,kes ei suuda ära tabada selle udupeene telefoni praktilisust ilma ....(mõte katkes sorri...)
Mis järgmisena-displeiga vasar :shock: :D
Tule taevas appi
Selles asi ongi, et see telefon pole udupeen, vaid ülikarm - sellest ka paralleel tööriistaga. Telefonil on muide ka 3-aastane garantii - ja garantii korras asendatakse koheselt, uut telefoni vastu andes samasuguse või uuema mudeliga. Osadel inimestel on vaja tugevaid ja vastupidavaid jalatseid, kindaid, arvuteid, autosid... elu on selline.

Displeiga vasar, mis loeb lööke... miks mitte...;)
Kasutaja avatar
GERMANDIA
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas GERMANDIA »

guits4X4 kirjutas:Tervitus!
Sonim XP-1 viskab rääkides pildi eest ja peab telefoni uuesti sisse lülitama, sõbral sama lugu tihedamini kui mul. Jube ebamugav :cry:
Telefon u 1a vana. Kas on see tarkvara viga ja kas on midagi selle vastu teha?
Guits
1) kui vana on sim-kaart? uuematel telefonidel lähevad vanad 5Voldise tööpingega kaardid pahatihti hulluks, küsi oma operaatorilt, et saaksid 3Voldise tööpingega kaardi.
2) Sonimitel on telefoni üldmälu kokku 10 mega, kontrolli, et telefoni vaba mälu oleks vähemalt 15%
3) tee telefonile tehase seadete taastamine
4) puhasta klaasfiiber pliiatsiga või piirituse laadse vahendiga( näiteks KONTAKT WL) aku ja telefoni poolseid kontakte
5) võiks katsetada ka teise akuga( juhul kui on kuskilt võtta)

Juhul kui nendest kasu pole pöördu sinna kust ostsid telefoni, (kuna telefonil on 3aastat garantiid )
Sonim XP1300/XP3300/XP5300 ja muid mobiiltelefone küsi minult, remondime mobiile ka ootetööna, soovi korral kliendile asendustelefon
GSM: +37251 75555
http://www.germandia.ee
Kasutaja avatar
GERMANDIA
Mudder
Kontakt:

tarmo kirjutas:Kas ma saan õigesti aru, et sel XP3-l ei ole 3G tuge?
Muidu tundub väga atraktiivne telefon, vähemalt kord paari kuu järel saavad mu telefonid suuremal või vähemal määral vett :twisted:
Aga ilma 3G-ta on kaunikesti kasutu...
pole tõesti kahjuks 3G :cry: aga on opera web brauser, mis peaks avama pea kõiki domeene.... :arrow:

ja mis sa selle 3G-ga metsas teed? :?: 3G levib ju eestis ainult kesklinnas, seal võib ju mõnda udupeent liugurklapiga telefoni selleks kasutada 8)
Sonim XP1300/XP3300/XP5300 ja muid mobiiltelefone küsi minult, remondime mobiile ka ootetööna, soovi korral kliendile asendustelefon
Kasutaja avatar
GERMANDIA
Mudder
Kontakt:

Sonim and Land Rover together on the rugged phones stage

After announcing their XP3 Enduro just several days ago today Sonim announced the start of their partnership with Land Rover. Together they`ll produce co-branded rugged mobile phones and the first models will see daylight next year.
That seems to be a good move as it will certainly keep the popularity of Sonim growing and growing. The first two models should be available by mid-2009. These are Land Rover S1 and Land Rover S2 G4. A third one is expected to hit the market a bit later in 2009. The companies plan to contract with some of the top operators and to spread their phones in 40 countries.

pikemalt saab lugeda siit:
http://www.gsmarena.com/sonim_and_land_ ... ws-698.php

Pilt
worldiscomingtoanend
Rookie

müüa?

Postitus Postitas worldiscomingtoanend »

Keegi äkki müüb seda telefoni?
Tahan osta..
Kasutaja avatar
orejaP
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas orejaP »

Kui sa enne oma postitust viimasest postitusest ei leia müüja kohta infot, siis osta omale prillid või lase kellelgi ette lugeda. :twak
GC 4,7 162 kW -03
Ex kallimad: xj 4,0 HO; Y60 2,8 85kW
Kasutaja avatar
Inz
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Inz »

xp 1 olen kasutanud
aga xp 3 pakub juba rohkem pinget
olex huvi praktiseerida selle moblaga
8)
Rocky minu esimese 4x4 masin
kõnetraat 56912385
rahvus: setu
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Nüüdseks mingi kuu ja peale sellega elanud. XP3 siis. Käib küll. 5k eest ei saa midagi muud mõistlikku nagunii.

Häirivaid pisiasju muidugi on.
Äratuskellal pole snooze'i funktsiooni ntx.
Ei jäeta meelde, et T9-t pole vaja (vaikimisi on iga sõnumi kirjutamisel see peal).
Telefonis ei saa kontaktile anda nii pikka nime kui arvutis sudides.
USB liides on ÜRGaeglane (mingi com<>usb konversioon tehtud täiesti ilmselt). Mootor ja UI tundub suuresti mingil siemensi me45-l vms sarnasel tükil baseeruma. Kinnitas ka tuttav, kes on siemensit pidanud...
Punast toru pikalt tallad kuskil sügavustes, lükatakse pinal välja, mitte ei naasta tavaolekusse vms. Sümbolite sisestamine, tühikud jne erineb nii eriksonist kui nokiast (harjumise asi lihtsalt).
Erinevates profiilides ei lasta eri helinaid panna ega ole võimalik tekitada mingit profiili, kus sissetuleva sodi peale lihtsalt piiksatatakse. Vait või lõugab täiega.

Helistada saab, SMS toimib, WAP-iga panka saab, kalender on, bluetooth möliseb autos ka... Kellele kuradile seda 3G-d vaja on, ma ei tea. :) TELEFONI siis.
Viimatise laadimisega pidas aku 10 päeva (tõsi, suhtlemist eriti ei olnud). Lõpuni tühjaks ka ei lasknud saada.

Ekraani layout'i odava parendamise ruumi on maa ja ilm muidugi... SMS-i saates on ekraanil "To" ja number-nimi suratakse sinna kohe järele. Üks tühik vahel ei oleks liiast. Väiksem font ei teeks ka paha. Jah, ma olen bitchy & picky selle koha pealt natuke. :)
Väljuv ja sisenev kõne on mingi telefoni pildiga ära illustreeritud - jälle, miks, kellele...?
Default helinad on kohutavad. :)

Kui see UI ergonoomia kõrvale jätta, siis nagu ei nurise oluliselt. MP3 pleier, mängud, gps, symbiani rakendused jms sodi pole mulle olulised. SyncML kalendri sünkromine vastu exchange'i jms võiks ju olla, aga pole määrav.

Telefoni pakend on väärtus omaette. Seda natuke lisaks hermetiseerida, peaks veekindla konteineri saama (kaane sees on mingid augud, kust poole tunniga vee all olles 2-3 spl vett sisse läheb, huvi pärast proovisin :) ) Telefoni enda konstrui tundub ka selline olema, mis Nokia 5100 (minu senine outdoor lemmik) mänguasjade liigasse saadab.

Ilmselt on kohane märkida (ergonoomia nurinad jne), et maandusin selle telefoni otsa Nokia 8800 Arte pealt. Töösuhe lõppes ja 8800 läks testtelefonide riiulisse tagasi. :)
Hullemat "kultuurišokki" annab vist ette kujutada. Aga kokkuvõttes, mina rahul.
Üldise filosofeerimise korras, vastavalt rahakotile võiks tonnise hinnaklassi juures IMO soetada kas Nokia 1xxx seeriast midagi (need ei maksa mitte midagi ja võib 10 tk korraga osta, ilmselt võidad neid vahetades rahaliselt enam kui mingit heavy-use telefoni omades), 5k juures mingi sonimi ja kui rahaga pole midagi pihta hakata, siis miks mitte 8800 jms. Tõsiselt hea terasest telefon, kiire, hea UI-ga, ilus. Ainult et 15k ei maksa ükski mõistlik inimene oma taskust mingi telefoni eest. Ja metsa uputama minnes on ilmselt ruttu nutt varuks, kui kedagi appi kutsuda vaja vms.

Ostuprotsessi käigus leidsin, et telefonitootjad on KÕIK vähegi mõistlikud mudelid ära lõpetanud ja poes pakutav on täielik katastroof. :)
Vot nii. Minu kommentaarid. Ei ole germandia palgal, ei ole neilt soodukat saanud vms.

P.S: BTW, erinevalt Nokia pärdikutest ollakse aru saanud, et taskulampi võiks saada sisse lülitada ka ilma keylock'i maha võtmata. :thumb:

P.P.S: kui ma loll olen ja mingist asjast vildakalt aru saanud, võiks siis maaletooja siin õpetussõnu jagada... :)

EDIT: kurat, jää veel heietama siia. :evil: Miks ma üldse klaveri haarasin - sel landrover editionl paistab taga mingi kaamera vms olema? Mul on selle kõlari kõrval küll tühi maa.
Mitte et see kuigi oluline oleks... :)
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Kui juba nii pikk jutt tuli, siis täiendaks kah paari sõnaga. Olen ka umbes sama kaua pruukinud kõnealust fööni.
tanel kirjutas: Erinevates profiilides ei lasta eri helinaid panna ega ole võimalik tekitada mingit profiili, kus sissetuleva sodi peale lihtsalt piiksatatakse. Vait või lõugab täiega.
Küll aga saab panna ainult vibra peale ja see on üsna tugev tal, samas delikaatselt vaikne. Mul enamasti ongi ainult vibra ja pole helinaid tarviski.
Viimatise laadimisega pidas aku 10 päeva (tõsi, suhtlemist eriti ei olnud). Lõpuni tühjaks ka ei lasknud saada.
Aku pidavus oli tõsine meeldiv üllatus. Seni kasutatud SE-d ja Siemensid pole iial nii kaua vastu pidanud. Suht tiheda rääkimisega peab ta mul ca nädal vastu.
Väljuv ja sisenev kõne on mingi telefoni pildiga ära illustreeritud - jälle, miks, kellele...?
Muide - mida tähendab selle telefoni kontekstis "IP number" ?
Osadele numbritele helistades on selle sama telefoni pildi peal "Calling IP" või "IP call" vms. Ja telefoniraamatus sai ka seda määrata, aga mingit loogilist seletust kuskil ei ole.

Muidu on enamvähem kasutatav aparaat, olen ka paar korda juba uputanud teda, helises silmagi pilgutamata vee all 8)
Stabiilsuselt oluliselt parem, kui enamik siiani kasutuses olnud telefone. Iseäranis viimatine SE W880, mis oli küll mugav, kuid ei möödunud päevagi, kui see poleks kokku jooksnud või muid trikke teinud (levist väljas).

Välimuselt on ta militaarsete kalduvustega ja naine ütles, et pole koledamat telefoni näinud veel :D See selleks.

Abiks funktsioon on auto power off/on. Saab ööseks lasta tal end kinni panna ja hommikul uuesti käima.
Natuke häiriv on kohatine uimasus. Ei reageeri klahvivajutusele piisavalt kiiresti näiteks kõne lõpetamisel.

Seoses selle land rover editioniga - pole vist kahtlust, mis telefoni Landy suvel ostma tõttab? :twisted:
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

tanel kirjutas: Ostuprotsessi käigus leidsin, et telefonitootjad on KÕIK vähegi mõistlikud mudelid ära lõpetanud ja poes pakutav on täielik katastroof. :)
Vot nii.
Tanel, sa alles nüüd oled aru saanud, et ühtegi normaalset telefoni enam poes ei müüda? Seepärast olengi jäänud truuks oma vanale Nokia 5100-le ja lasin sellele eelmine aasta kapremondi teha. Tõsi, uus aku on tõeline saast -iga kahe päeva tagant peab laadima.
tarmo kirjutas: Seoses selle land rover editioniga - pole vist kahtlust, mis telefoni Landy suvel ostma tõttab? :twisted:
Olen esimist sonimyt mingi pool tundi näppinud ei tekitanud mingeid (positiivseid) emotsioone.
Seega ostma ei torma, kui niisma testimiseks anatakse, olen nõus hiljem muljetama.
Varem samal teemal jahusin siin: http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=877 ... ight=nokia
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
klaPP
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas klaPP »

Sonim XP3-e Wap-i seadistamiseks läheb vaja eksju Proxy address-it ja Proxy port-i. Kui need on sisestatud, siis mis Connection type-i peab valima: HTTP, WSP connection-oriented või WSP connectionless ? Sideoperaatoriks on Elisa. Ei ole sellel alal väga kodus :oops: :roll:
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

klaPP kirjutas:Sonim XP3-e Wap-i seadistamiseks läheb vaja eksju Proxy address-it ja Proxy port-i. Kui need on sisestatud, siis mis Connection type-i peab valima: HTTP, WSP connection-oriented või WSP connectionless ? Sideoperaatoriks on Elisa. Ei ole sellel alal väga kodus :oops: :roll:
Puusalt pakuks HTTP.

Üks asi meenus veel, mis häirib: kui kõne maha magad või SMS-i, siis telefon on pärast ikka tumm ja pime, ei panda tuld plinkima või anta muul moel märku. Jälle pinali juurde satud, siis sõku nuppe kontrollimaks, ega keegi suhelda pole tahtnud vahepeal.

Landy: vastus sulle on natuke skisofreeniline. Mul on telefone rohkem elus käest läbi käinud kui vaat et poolel foorumil kokku. :) (Ok, laian ehk veidi.. ja enamust pole viitsinud sissegi lülitada, oma SIM-i toppimisest rääkimata.) Selle suure massi peale MÕNED normaalsed on ikka kogunenud ja meelde jäänud.
Šokk tuli lihtsalt sellest, et mudelite lifespan on jube lühikeseks viidud ja poes pole peale krägisevate ja kestendavate šampoonipudelite midagi võtta enam. Naise nokia viskas kuskilt servadest ja "iluliistudelt" oma "kroom"katte mingi 2 nädalaga lahti ja maha. Aitäh eksole.
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
alaska
Mudder
Kontakt:

xp3

Postitus Postitas alaska »

Kas mõnel meie seast on aega visata ülesse SONIM XP3 interneti seaded emt jaoks.
Sest minu telefon ei hakka nende seadetega tööle mis emt mulle saatis
tel 5072588

www.alaskaveod.ee
multilift teenused
antik
Fitting 38"

Re: xp3

Postitus Postitas antik »

alaska kirjutas:Kas mõnel meie seast on aega visata ülesse SONIM XP3 interneti seaded emt jaoks.
EMT ei oska isegi kella sünkroonis hoida, mida veel internetist rääkida...
"Computers are useless. They can only give you answers."
-- Pablo Picasso
Kasutaja avatar
GERMANDIA
Mudder
Kontakt:

Re: xp3

alaska kirjutas:Kas mõnel meie seast on aega visata ülesse SONIM XP3 interneti seaded emt jaoks.
EMT saadetud seaded kas ei jõua üldse kohale või kui saabuvad siis tööle ikka ei lähe.
tuleks seadistada käsitsi:
WAP koduleht (<http://wap.emt.ee>) ja proksi seaded (proksi server: 217.71.32.236 ja proksi port: 8080) tuleb sisestada WAP menüü alt ja juhul kui selle selle menüü alt GPRS seadetele ei pääse ligi tuleb GPRS'i APN (wap.emt.ee) määrata Network settings menüü all olevas Network Account menüüs uut profiili luues.
Vasta

Mine “Elektrooniline navigeerimine, IT ja side”