Ei tule hardcore. Plaanis kulgeda palava päikese käes, jahedas salongis, A/T kastiga vähe kütust imevas suures autosnohik kirjutas:Seni sinu poolt pakututest kõige asisem oleks vast 4runner, aga nagu Erik mainis seda suht raske leida. Grandi kohta sa peaks ise teadma, et see 2,5 diisel on saast ja Frontera peaks ju ka läbitud teema olema. Opeli puhul pidi esisild väga nõrk lüli olema ( kuulujuttude põhjal, ise õnneks proovinud ei ole). Samas oleneb kui hard core safari sa teha tahad.
madis
Runnereid hetkel kolm diislit müügis. Kuid neil pidavat ka mingi jama olema neliveoga ja see va roostetamine. Iseenest auto väga meeldib. Jeebu kasuks räägib see, et tean peast käiguosa ja riiulid seda kola täis. Mootor jah, ei kannata keetmist - aga milline kannatab? Reisimiseks piisav varu on sellel olemas. Frontera diislit kaks aastat pidanuna jäin autoga väga rahule (kas 2,5TD ei ole mitte sama mootor, mis jeebul). Tavaline lääbasild sellel.
Patrol ja LC 4,0 on mölakad ruudus mu arust. Ma ju väike inimene ja kaasavõetava kola suhtes ka nõudmised suured pole. Sees istudes traktori tunne Jeep toodangule harjununa. Kuid ma käin nad kindlasti läbi kui asjaks läheb. See murdumatu raua omamine venemaal on kõva argument.
Kõige kindlam oleks täna minu jaoks osta 4,0 Grand. Aga see ei kingi ju millimeetritki (liitritki) parema jala liigutusest. Kuu pikkuse safariga teeb see 7000 eesti hindadega. Sealsete hindadega tuleb vast 4000-5000. Nii vaadates ei tundugi palju olema, lisaks kogemus, mis selle autog on. Seda juhul ainult kui jätkub kannatust seda va jalga kontrollida.
Praegu loen huviga reisikirju ja mängin mõttega mõnusast safariautost (äraütlemata meeldiv tegevus). Rebaseonu juttudest loen, et bensiinioktaan sealmail tuuris 80. Kui hakata nüüd lisandeid bensiini valama, läheb liiter 2-4 krooni kallimaks.
Eks ta ikka diisel tuleb. Saab jalga ühes asendis hoida. Paar nõuet on, temaga peab saama ka kiires tempos mugavalt kulgeda ja jätkuma peab teda mitmeks aastaks, et oleks alati aia äärest võtta, kui minek.