maainimene kirjutas:Tervitus. Lugedes selles teemas küsimust, miks osad enne osalenud võistlejad on kadunud radadelt, tekkis soov kommenteerida. Olen ennemalt võistelnud ning osalenud Kevadsõitude korraldamises. Ma ei tea, kas tegemist on mingi veidrusega, kuid olen alati osalemist pidanud selliseks mõnusaks hobiks, kus kohtud meeldivate inimestega ja naudid kõike kogetut. Minu jaoks ei ole olnud tähtis punktide kogumine ja auhinnalaud (seda ka küllap ka sellepärast, et ei ole piisavalt pühendunud). Minu jaoks isiklikult kadus "mõnu", kui iga aastaga läks olukord aina sportlikumaks (osalesin TR1). Võistlusautod olid ehitatud ainult võistlemiseks, kohale toimetati autod treiladel, ümberehitused olid tehniliste tingimuste "servades" (kaldudes järgmiste TR? suunas) jne.
2011 hooaeg sai sõidetud ikka väga stock Samuraiga - 31'' rehv, vabadiffrid, 6000lbs vints (ook-ook vints poole pealt natu järgi aidatud) - jne. - ega väga poodiumikohtadele ei roninud aga see jäi tihtipeale ka rohkem enda kui masina võimekuse taha kinni.
5'est osaletud võistlusest 3'mel käisime oma jala peal, nii võistluspaika kui hiljem tagasi - oleks võinud ka kõigil käia st. ei lõhkunud kordagi midagi selliselt, et sõiduvõimetuks või mitte tänavalegaalseks muutuda.
Keskmiselt kulus iga võistluse peale 1000 EUR'i - ilmselt midagi sinna auku on ka teistel see number - kas see, kui see nummer oleks nüüd 100 EUR'ise võistlustasu korral 910 EUR'i eriti väga midagi mõjutaks = kahtlen - eks siis loobitakse see ülejäänud 90 lihtsalt mutta ikka samamoodi. (aga ok - ma pole ka päris õige inimene sellel teemal sõna võima, ma ei sõida oma rahadega)
2011 liitus TR1'ga kaks meeskonda (meie ja Marurahulik) kes sõitsid enam-vähem kogu hooaja kaasa - kui arvestada seda, et üldse sõitis mingilgi võistlusel 17 kohalikku team'i - siis ... % ei olegi 2 niiväga väike ju.
Küsimus pole nagut see, et miks sõitjaid juurde ei tule - vaid miks loobutakse.
Täitsa tõsiselt on olnud jutuks meskonna sees ka edasine - st. kui Tr1 rajad muutuvad veel kergemaks ja kiiremaks siis meie loobume (vähemalt sellest klassist) - lihtsalt puudub huvi sõita autorallit metsasihtidel.
Madis kirjutas:Arto kirjutas:Ka praegune TR-2 on ju kallis ehitada ning ülalpidada, kasutades originaalsildasid on raske toodud klassis lubatud suure rehviga leida silda vastupidavaid osasid.
Sellega ma nõus ei ole. Minu tr2 sündis sisuliselt ainult koopa lõikamisega, puuri paigaldusega ja suurema rattaga. Kogu tr2 aja jooksul lõhkusin ainult 1-e püsika. Kõik. Ja päris viimane ma ka ei olnud. Aga see selleks.
Ma ideeliselt kujutan ka ette kuidas suhteliselt väikse vaevaga Teost Tr2 saaks - kas just konkurentsivõimeline see on juba iseasi- aga ...
Koit kirjutas:Kõgesuurem probleem minu jaoks on uued tehnilised reeglid. Ma saan aru ,et sõitjaid on vähe ja klasse peab koondama aga uus loodav klass pidi tulema ju Vaba+TR2 . Praegu aga ripub üleval ainult vaba meeste poolt tehtud tehniliste reeglite projekt ja nagu ma arusaan meestel on autodki nende järgi valmis tehtud. Järelikult ollakse nii kindlad ,et need reeglid kehtima hakkavad. (Aru ma ei saa miks on vaja väikse rattaga TR-3-me.)
Koit kirjutas:Kahtlemata oleks tore ,kui osalustasu oleks väike aga ma arvan ,et rajale ei saa küll rahvast juurde madala osalustasuga.
Enamus raha kulub ikka auto peale ,peaks mõtlema hoopis kuidas autokulusid vähendada.
Mul ikkagi südamel see TR-2+vaba. Minuarust on sündimas uus klass mis konkureerib Tr-3 ga mitte ei ole hüppelauaks TR-3 me.
see süsteem Turist-> TR-1->TR-2->TR-3 lõhutakse ära ja halvemal juhul surevad UUSVABA ja TR-3 mõlemad välja.
Aste (TR-1->TR-3
->UUSVABA ) on liiga suur ja mõlemad klassid on autoehitajate klassid, seega kulukad neile ,kes ise ei ehita ja ei oma suurepäraserid
remondi tingimusi.
Nõustun igal juhul sellega, et hüpe praegusest TR1'est enam vähem normaalseks TR2 autoks on oluliselt väiksem kui TR1'est tulevasse Vaba'sse.
Ja tegelikult ei saa ma aru miks peaks keegi tulevase Vaba klassi autot ehitama - pappi, aega, jne-jne. matad korralikult - teeks siis juba TR3'e