Kogemused politseiga!

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

tiitv kirjutas:
yanekk kirjutas:Seaduse mitte tundmine ei vabasta vastutusest.
Tegelikult on tookord antud paberil selgelt kirjas kõik asjad,kui otsida ja lugeda.15 päeva otsuse vaidlustamist,17.04.otsuse kätte saamine(mitte arutamine).
Lihtsalt jäin uskuma seda mida toona politsei ütles(pole vaja enne midagi teha kui kuupäev käes) ja otseselt teha pole enam midagi.Kohapeal oleks ka trahv ilmselt väiksem olnud.
Kui üle 20km/h on rikkumine, siis kohapeal otsust ei langetata enam.

Härra politsei oleks teinud kohapeal trahvi,kui oleksin rikkumisega nõus olnud,vähemalt nii sain siis asjast aru.
Kogu jama oli ilmselt selles et ei olnud asjaga nõus ja politsei ei tunnistanud viga,mida ma neile radari näidu kohta ütlesin.
Pärnusse sissesõit on pikalt 70,mina sattusin radarisse just alanud 50 alas.
Küsimuse peale,kas võtsite kiirust üle minu auto katuse(olin sõiduautoga) ja 70 alas liikuvat autot,öeldi et see pole võimalik.Kuigi mulle tundub et nii see just oli.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

Tegelikult on tookord antud paberil selgelt kirjas kõik asjad,kui otsida ja lugeda.15 päeva otsuse vaidlustamist,17.04.otsuse kätte saamine(mitte arutamine).
Lihtsalt jäin uskuma seda mida toona politsei ütles(pole vaja enne midagi teha kui kuupäev käes) ja otseselt teha pole enam midagi.Kohapeal oleks ka trahv ilmselt väiksem olnud.
Seaduse mittetundmine küll ei vabasta vastutusest, aga võimuesindaja poolne (teadlik?) eksitava- või valeinfo andmine peaks situatsiooni muutma. Iseküsimus, kuidas Sa seda tagantjärele tõestad.

Tagantjäreletarkus on täppisteadus.
tiitv
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas tiitv »

yanekk kirjutas: Pärnusse sissesõit on pikalt 70,mina sattusin radarisse just alanud 50 alas.
Küsimuse peale,kas võtsite kiirust üle minu auto katuse(olin sõiduautoga) ja 70 alas liikuvat autot,öeldi et see pole võimalik.Kuigi mulle tundub et nii see just oli.
Kui vaadata kuupäeva, siis oli tegemist just kvartali lõpuga.. ju olid neil preemiad ohus. Siis nad ei kipu jah kõige ausamad olema.
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Jah,nii kaugelt nad vast ei saanud võtta.78 annab tulemuseks mendiauto salongiventilaator(automarki ei mäleta).Mullegi tehti kunagi niimoodi ära,kui väikse mootoriga diiselauto mäkketõusul polnudki võimeline paigaltstardist selle ajaga sellist kiirust saavutama(hiljem katsetasin).Kuna aga oli kell 3 öösel ja olin üksi,polnud vaielda ka kellegagi.Ja komissar tegi miinimumtrahvi,kuna nõustus,et selles kohas sellisel kellaajal olin ma ihuüksi,ega ohustanud liikluses kedagi.
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Janek, kaeba aga otsus edasi, saad vähemasti võimaluse ennast kaitsta ja kui kohtunik satub vähegi inimene olema ja ise suudad veenvalt esineda, on õigeks mõistmine päris kindel.
Mina olen korra politsei vastu kohtus käinud ühe liiklusrikkumise pärast. Mind mõisteti õigeks. Kogu protsess nägi välja nii: vormistati mulle protokoll, tehti tagaselja otsus, mulle see ei meeldinud ja läksin advokaadi jutule, kirjutasime kohtule taotluse otsuse tühisamisek koos vastavate paragrahvidega, läksin kohtusse, küsitleti mõlemat poolt, mind mõisteti õigeks... Peale seda muidugi käisin nagu noateral peaaegu aasta. Härradele politseinikele lihtsalt ei mahtunud minu see pähe, et nad kohtus lolliks jäid.
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Olen olnud sarnases situatsioonis. Advokaadiga meisterdasime vaidekirja, saatsime Rapla PP ja järgmisel päeval paluti Raplasse juhiloale järgi tulle. Mina Viljandi inimesena loobusin sellest ettepanekust ning kätte sain loa muidugi Viljandist. Protokolli millele alla kirjutasin taipasin muidugi omad pretensioonid koheselt üles tähendada. Situatsioon oli järgmine - Türi poolt tulles Kehtnasse sissesõidul passisid mendid, pidasid mind kinni ja näitasid kopsikul kiirust 90 km/h. Aga enne asulat on pikk ja lage kurv ning nemad ei suutnud tõestada, mis hetkel see kiirus mõõdetud oli. Kõik. Peale selle oli radar taatlemata ning sinatav ja üleolev politseinik sai ka ära märgitud. Ning protokolli vormistamise ajal sõitis mööda katkise rehviga ja ilma ühegi tuleta traktor ning minu märkuse peale, et miks nad seda ei peata, saadeti mind lühidalt p....e. See sai ka koheselt protokolli märgitud. Kokkuvõttes - kui ise suud lahti ei tee ja oma õiguste eest ei seisa, lastaksegi sulle kõrge kaarega krae vahele.
TR3 BHC
Madis 5115033
margus61
Zootramm

Postitus Postitas margus61 »

Analoogne juhtum, ehk leiab kasulikku infi:
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=25531

Minu arust võiks sarnaste juhtumite lahkamisel foorumites mainida kõiki riigiesindajaid nimepidi (mitte stiilis "üks siniste vattidega onu", "tädi" "riigitibi" jne.). Need ametnike nimed ja tiitlid peaks täidetud dokumentides kõik kirjas olema. Hunt ei peaks ju häbenema, kui teda viisakalt hundiks nimetada ja lammas ei tohiks suhtuda negatiivselt lamba tiitlisse. (Nt. konstaabel Villem Võsa või vanemkonstaabel Mahvalda Päss oleks ju korrektne ja konkreetne lugeda.) Oletan, et mõned nimed hakkavad korduma üsna sageli ja tekib mingi kriitiline mass.

Isiklik kogemus Eesti Politseiga viimasel ajal õnneks puudub (väljaarvatud 2 firmas toimunud vargusjuhtumit, millega loomulikult keegi tegeleda ei viitsi). Miskipärast eesti liikluspolitsei esindajaid nähes läheb alati spontaanse reaktsiooni tulemusena junn jahedaks, kuigi auto ja dokumendid on parimas korras ning liiklen eeskirjadest ja tervest mõistusest juhindudes. Vana ja lahatud teema - vähesed jobud rikuvad ära paljude tublide inimeste töö ja maine.

Täpselt sama tunne on Venemaal liigeldes - küll juba põhjuse leiavad. Ainult selle vahega, et sealmaal antakse sündmusele kohapeal kiire rahaline hinnang ja minnakse eluga edasi. Kes elukogemuse, kes õhtuse viinasoru raha võrra rikkamana.
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Venemaa miilitsad on lahedad putukad, nii palju kui mina nendega kokku olen puutuud.
Peetakse kinni. Nad olla mõõtnud kiiruseks 161 km/h . Miskisuguses 60 km/h soonis, kunagi 10 km tagasi. Et neikl olla seal kaamerad old.
Et mingu juht aga putkasse klaarima. Putkas miskisugune suurema mütsiga vennike vahtis telekat ja mugis võileibu ja uuris, et kuda nii ikka võib. Pillot meil muidugist küsima, et kas kudagit klaarida ei anna.
Mees seepeale nühib näppe kokku. Piloot vastu, et palju siis.
Võmm selle peale teatab, et kuidas te ei tea, teil ju õige nr auto küljele kirjutatud. (võistlus nr. 505) .
Sääne rahatäht vahetas omanikku ja oligi olukord klaaritud.
Kiirust ei oskagi kommenteerida aga säänses elamuses osalemise eest 250 eegust piletit ei saand küll kalliks pidada. Kui seda just pidevalt juhtuma ei hakka.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Kuna tundub et ma pole ainuke kelle on "vesi peale" tõmmatud,siis teen veel natuke tausta uuringut ja asi läheb ilmselt kohtusse(saagu või sitem,aga selgus peab saabuma).
ULTRA LYTE kiirusmõõtja viga ei saa ilmselt olla,seega inimlik(politsei) eksimus,mida tuleb tõestama hakkata.

Väärteoprotokolli koostas vanemkonstaabel Erik Rand,kiirusmõõtjaks oli politsei bussi sohver,tädi(tibi) politseinik kelle nime ei õnnestunud kuulda.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

... ehk, siis kui sa juba kirjutasid alla väärteo protokollile ja seal ei maininud , et pole nõus antud rikkumisega jne , siis unusta ära igasugune edaspidine vaidlustamine. Samas peaks olema kõigis politsei autodes kaamerad ja kogu protsess lindistatakse. Kui miilitsa onu seal mainis, et praegu pole midagi vaja vaidlustada jne siis on see tema bläkk, ta on KOHUSTATUD sulle selgitama protseduurilisi võtteid.

Ise olen endine politseinik ja võin öelda, et liiklust ei sallitud ka omade ringis , need raiped keerasid käkki kõigile ja ega ka praegu parem pole. Eesti Politsei (liiklus) laeks on tänasel päeval fööniga põõsas passimine selle asemel , et tänaval vaadata üldist liikluskultuuri ja neid kuradi sõelujaid ja ilma suunata reastujaid jne.

Lihtne näide omast käest ületasin kiirust 50 tsoonis tuli mingi 70 kopikatega. Pollar hakaks kirjutama protti. Kirjutas hoopis, et sõitsin 70 tsoonis 50 -ga :shock: :lol: :lol: . Lugesin läbi ja ütlesin talle, et vaata kodanik miilits on kaks võimalust, et ma kas kirjutan alla ja teen sind lolliks su kolleegide ees või, siis lähme sõpradena lahku. Vaeseke oli vist äsja keele eksami sooritanud nii umbes hindele 3-. Ei saanud aru ööd ega mütsi. No ma siis selgitasin talle, et vaata mis jama sa siia kirjutasid. Noh puhises seal, vahetas värvi jne. No lõppeks parandas ära ja mina maksin oma trahvi ikka ära :roll: . Raisk õpeta neid veel protokolli ka täitma.
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Neuser
teo ragisev vahekord taldrikuga

Postitus Postitas Neuser »

Teema võiks olla isegi võistluskogemus politseiga:
Reede öösel Kukepeal pärast kolmandat katset laagrisse puhkepausile sõites Kose aleviku vahel sõitis meile vastu politseiauto. Kiirus oli igati normis, aga ju siis peeglisse vaadates nägid võimuesindajad, et mul oli probleeme tagatuledega (st. probleeme polnud, sest tuled füüsiliselt puudusid).Niisiis, ots ringi, vilkurid jne. Algus nagu ikka, autodokumendid ja juhiluba, mille ma olin jätnud koos rahakotiga tehnoautosse, pakkusin lubade asemel võistlejakaarti, millega nad isegi leppisid. Järgmisena paluti mind viiskalt autost väljuda ja nende auto tahaistmele istuda. Kuigi mul olid küll täiesti uued riided, esimest korda seljas,aga siiski kolm katset seljataga, nii, et mõeldi kiiresti ringi ja jäin siiski väljaspoole nende autot.Kuna nad ei olnud kohalikud politseinikud, siis oli mul neile päris keeruline seletada, et tegemist on täiesti ametliku offroadvõistlusega (eesti karikasarja etapp jne) mis on politseiga kooskõlastatud, oli nende otsus alguses auto tee äärde, kordusülevaatus, trahv jne. Minu väite peale, et täna öösel sõidab siinkandis umbes viiskümmend sellist autot ringi, lubasid nad need kõik rajalt maha võtta.
Aga ,et hea sõna võidab võõra väe siis lõppes asi siiski hoiatusega, (tõsi ikkagi kirjaliku hoiatusega) ja muidugi on Eesti Liikluspolitsei meie tiimile nüüd ühe väga väärtusliku Alansi katse punkti võlgu, mida me ajanappuse tõttu ei riskinud enam võtta.
Mait Paldra, TR1, tiim "Artist" piloot
2010 Esti 4x4 KV - II /Low Gear race 4 Toughbook 2010 - I
535 77 955
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

Meie lahendasime purunevate tagatulede probleemi ülemiste ääretulede ja lisastopptule paigaldamisega.

Tulemus on väga tõhus ja ohutu aga ametlikult vist keelatud.
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
MM
HallKardinal
Kontakt:

Postitus Postitas MM »

Neuser kirjutas:Teema võiks olla isegi võistluskogemus politseiga:
Reede öösel Kukepeal pärast kolmandat katset laagrisse puhkepausile sõites Kose aleviku vahel sõitis meile vastu politseiauto. Kiirus oli igati normis, aga ju siis peeglisse vaadates nägid võimuesindajad, et mul oli probleeme tagatuledega (st. probleeme polnud, sest tuled füüsiliselt puudusid).Niisiis, ots ringi, vilkurid jne. Algus nagu ikka, autodokumendid ja juhiluba, mille ma olin jätnud koos rahakotiga tehnoautosse, pakkusin lubade asemel võistlejakaarti, millega nad isegi leppisid. Järgmisena paluti mind viiskalt autost väljuda ja nende auto tahaistmele istuda. Kuigi mul olid küll täiesti uued riided, esimest korda seljas,aga siiski kolm katset seljataga, nii, et mõeldi kiiresti ringi ja jäin siiski väljaspoole nende autot.Kuna nad ei olnud kohalikud politseinikud, siis oli mul neile päris keeruline seletada, et tegemist on täiesti ametliku offroadvõistlusega (eesti karikasarja etapp jne) mis on politseiga kooskõlastatud, oli nende otsus alguses auto tee äärde, kordusülevaatus, trahv jne. Minu väite peale, et täna öösel sõidab siinkandis umbes viiskümmend sellist autot ringi, lubasid nad need kõik rajalt maha võtta.
Aga ,et hea sõna võidab võõra väe siis lõppes asi siiski hoiatusega, (tõsi ikkagi kirjaliku hoiatusega) ja muidugi on Eesti Liikluspolitsei meie tiimile nüüd ühe väga väärtusliku Alansi katse punkti võlgu, mida me ajanappuse tõttu ei riskinud enam võtta.
Siin kohal on politseile tõesti mõtet mõistva suhtumise eest aitäh öelda.

Siit ka kõigile teistele õpetuseks ja teadmiseks
1.See, et tegemist on võistlusega ei tähenda seda, et võistlusauto võib avalikel teedel ilma tuledeta sõita ja/või muid liiklusreegleid rikkuda.

Mait Mumme
EAL 4x4 alakomitee
Mait Mumme - eks ole sõidetud kah ... 4x4 fän since`99
www.europart.ee
+3725069842
Kasutaja avatar
R.Laansalu
Fitting 38"

Postitus Postitas R.Laansalu »

Võibolla peaks hakkama võistluste ajaks seda patareidel jalgratta tagumist lampi autos hoidma? Et kui kõik tagatuled katki sõidad, siis paned magnetiga auto külge selle teedel liikumise ajaks, vähemalt oled kuidagimoodigi tähistatud. Tegelikult nt Kukepea võistlus ja öine Tartu mnt. ning tuledeta autod ei kõla just väga ohutult.
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

Sellisteks puhkudeks (purunenud tagatuled, tuledeta auto pukseerimine, tuledeta haagis) on mul olemas pika juhtmega kaks tagatuld, millele vanad valjukamagnetid taha liimitud. Kui tuledega mingi kala, siis lähevad asjad kolksuga tagaluugi külge ja siiani pole keegi paha sõna ütelnud. Kaks kõige odavamat traktori tagatuld, mõni meeter tavalist painduvat viiesoonelist juhet ning kärupistik, investeering natuke peale saja krooni. Muidugi jah, kärupistikut võistlusautol vaevalt et on, aga asi see pistik kuhugi sissepoole juurde kruvida pole. Vähemalt sarnased intsidendid politseiga jäävad ära ning hoidku selle eest, kui keegi pimedasse autosse tagant sisse peaks põrutama...
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”