Esisilla lülitus YJ Wrangleril ja tuli armatuuris

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Vasta
Siller
Got ARB and Nitrous?

Esisilla lülitus YJ Wrangleril ja tuli armatuuris

Postitus Postitas Siller »

Tere,

Mul on siis selline lugu, et kui sisse lülitada nelivedu, siis tuluke armatuuris ei hakka põlema. Kontrollisin, pirn ja ühendused korras.
Tuluke hakkab vahel harva põlema, nt kui ainult tagasild on sisse lülitatud.
Kui sisse lülitada nelivedu, siis koheselt rakendub esisild. On keerates kohe tunda, et poob. Nii et midagi otseselt jama ei ole.
Vaatasin kapoti, alla ja üritasin üles leida selle lüliti, mis edastab dashboardi selle tulukese põlema panemise näol. Sinna kinnitub mingi pehme must voolik. Siis vaatasin et seal on üks mingi sinine liin, millel on mingi vaakumi moodi ots otsas. Ju see peab siis nii olema.Siis vaatasin et kollane ja roheline liin on ka mõrased. Tuleb uued vollad panna, siis näeb lähemalt.
Kuidas siis ikkagi täielikult kindlaks teha, et nelivedu on väljas. Niipalju kui mina olen aru saanud, siis kardaan käib koguaeg ringi, olgu siis nelivedu sees või mitte. Et äkki ta lülitab silla hetkel kuidagi poolikult välja, või sisse, et tulukest põlema ei löö.

Leidsin ka selle teema:
http://www.wranglerforum.com/f8/4-wheel ... -5849.html

Ehk on kellelgi ka vaakumdiagrammi pakkuda, saab asjast selgema ülevaate.
Siller
Got ARB and Nitrous?

Nüüd parandasin enda arust sinise, kollase ja rohelise liini ära, kuid nüüd jääb armatuuri koguaeg tuli põlema, kuid esisild oleks nagu väljas.
Siller
Got ARB and Nitrous?

Kas viga võib-olla siis selles 4wheel indicatoris, mis asub seal kuskil aku juures? Sest kui selle lahti ühendan, siis kustub tuli armatuuris ära.

Ja seda vahekasti peal olevat switchi pole vist mõtet vahetama hakata, kui sild lülitub ilusti sisse ja välja.´See peaks siis reguleerima seda, kas esisild on sees või väljas.
Olen õigesti asjast aru saanud?
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Kui sild ilusti lülitub,st. 2wd asendis kardaan ringi ei käi,siis viga ikkagi selle lambikese anduris.Mul Wrangleril see tuluke jukerdas näiteks vihmase ilmaga?Lihtsalt vahepeal põles ja siis jälle ei põlenud.Ja siis veel kiirendades süttis vahel???
Siller
Got ARB and Nitrous?

Ma ei tea, mul käib kardaan koguaeg kaasa. Kui sild on 2wd asendis ja mõlemad esirattas on õhus ja ma üht ratast ringi keeran, siis kardaan pöörleb, aga mitte teine ratas. Kui 4wd sisse lülitan siis kardaan pöörleb ja kui keeran üht ratast siis teine hakkab vastupidises suunas liikuma. Nii et peaks siis ju ilusti sisse ja välja keerma.

Endal on ka nii, et vihmase ilmaga hakkas millegipärast põlema. Aga seda vahetevahel.

Nüüd käisin ka sõitmas. Kui järsult kiirendad siis kustub tuluke armatuuris ära, isegi siis kui 4wd peaks sees olema. Ise arvan, et kui järsult kiirendad siis vaakum väheneb ja tuluke kustub?
fagott
True Off Roader!

Hmm,kui parempoolset esiratast keerad(mõlemad õhus),siis ei tohiks 2wd asendis rohkem midagi pöörelda,vastasel juhul ei tööta esisilla vaakum.Seda need kasti pealt tulevad voolikud peavadki liigutama.Kontrolli igaljuhul voolikud terves pikkuses üle,kuskil aku kandis neil ühendused,äkki mõni lahti?Mul oli selline juhus.Sorry,kõik ei tule korraga meelde,siuke auto oli mul mitu aastat tagasi...
fagott
True Off Roader!

Kõige lihtsam,küsi Carservice Vahurilt nõu...
Siller
Got ARB and Nitrous?

Tänud vastamast, eks ma seda teengi, kui lõppude lõpuks ise ikka hakkama ei saa.

Vaatasin siis täna kõik voolikud üle, parandasin katkised kohad.

Kui enne oli nii et järsul gaasi andmisel kadus tuluke armatuurist ära, vahet pole kas sild oli sees või mitte, siis nüüd põleb see koguaeg.

Käisin maastiku peal neliveo testi ka tegemas. Kõigepealt sõitsin tagasilla veoga kuni kinni jäin siis nelivedu sisse ja välja ma sain. Siis jälle 2 peale tagasi ja lülitas ennast kohe tagasi tagaveo peale.

Sild rakendub ilusti, nagu ka enne, kuid tuluke armatuuris põleb.

Kas viga võib olla selles jublakas, mis on vahekasti kohal ja kuhu kinnituvad kõik 4vollat, mis sinna kinnituvad?

Seda jublakat, mis on aku juures, selle süüks vist midagi panna ei saa. Tõmban selle musta vooliku küljest, tuli kustub, tagasi tuli läheb põlema.
Siller
Got ARB and Nitrous?

Vahetasin ära selle vahekasti lüliti, mis on vahekasti peal ja nüüd kadus tuluke armatuurist ära ja kui silla sisse lülitan siis ilusti ka süttib.
Kui mul enne oli nii, et kui esisild oli minu arvates väljas, siis tegelt nii see ei olnud. Kui enne ei saanud kardaani ringi keerata, isegi, kui sild oli väljas, siis nüüd saab seda ringi keerata.
Järelikult oli sild kuidagi pooleldi koguaeg sees, kuigi keerates aru ei olnud saada.
Nüüd peaks ka väiksest 0.xl/100km kütusekulu vähenemist ehk märkama?

Varuosa sai tellitud Ameerika Autost ning hinnaks oli 430kr.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”