Nahkistmete hooldus

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Reix
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Reix »

Ega ma ei kahtlegi, et pro tasemel asjad on paremad.
Ma võrdleks seda teemat autode välipesuga.
Kodus autot väljast pesta annab ka igal juhul kehvema tulemuse, kui profesionaalses käsipesulas käia (rahaline kulutus/kokkuhoid on suurusjärgu võrra erinev).
Samas kodus auto pesemine on auto säilivuse huvides siiski tunduvalt parem, kui üldse mitte autot pesta :wink:
Grand Cherokee
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

verbal kirjutas:
trc kirjutas:
"testid.jpg" pildil piilub katuseluugi avast ka heategija...
trc, kirjuta siia selle heategija pealkiri ka. Mu vanema G lagi on ikka päris must. Käiks ka üle vahelduseks.

Tänud,
Kaur
Fabric & Upholstery Cleaner. Vasakult neljas ma arvan.

Pilt

http://www.autokosmeetika.ee/?mid=117

Neist peaks sulle piisama. Mina enda oma puhul pidin kasutama veel vahendit, et saada lahti tekstiili sees vohavast hallitusest.

Sain sõbra käest firma "International" miski toote, mille nime hetkel ei mäleta aga pakun huupi, et midagi "moss and mold mildew". Tegu siis jahtides purjedes ning muudest tekstiilidest ja laevades hallituse välja pesemiseks mõeldud tootega.

Hallituse puhul peab meeles pidama seda, et mingil juhul ei kasutaks klooripõhiseid tooteid või tavalist pesupulbrit. Neis sisalduvad fosfaadid on kui magustoit hallitusele ning mõne aja pärast on asi palju hullem. Võtmesõnaks on vesinikperoksiid. ACE sarnaseid tooted sobivat. Ise ei ole proovinud.

Põrandavaibad tegin siit pildilt esimesega:

Pilt
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

Reix kirjutas:Ega ma ei kahtlegi, et pro tasemel asjad on paremad.
Ma võrdleks seda teemat autode välipesuga.
Kodus autot väljast pesta annab ka igal juhul kehvema tulemuse, kui profesionaalses käsipesulas käia (rahaline kulutus/kokkuhoid on suurusjärgu võrra erinev).
Samas kodus auto pesemine on auto säilivuse huvides siiski tunduvalt parem, kui üldse mitte autot pesta :wink:
Reix. Lets put it this way. Ma olen avaldanud sulle oma pisikese saladuse, mu auto on sama puhas kui käia käsipesulas. Aga ma ei ole andnud räiget pappi autopesulale vaid hankinud samad materjalid ja seeläbi säästnud märgatava hulga hypoteetilist raha. Sest enda aeg ei maksa ju midagi, right? ;)

Peale Saksast auto ostu, lasin teha masina puhtaks. Nii seest kui väljast. AutoPlusis. Kuna heleda nahksisuga masin oli olnud õliekspediitorfirma käsutuses siis sa võid aimata, mis seal toimus. Autoplusi tulemus oli hea. Isegi väga hea. Aga mitte "minepersekuihea" aga see tuli alles siis välja kui endal lõpuks teadmised ja oskused tulid.

Maksma läks kogu kompott 5 aastat tagasi ca 8500.- egee. Peale seda ma natuke aega kubet sygasingi ning mõtlesin.

Ja usu - selle raha eest mul keemiat ei ole. Ka poole selle eest mitte. Ja jätkub teda veel kauaks…
ntx: leotuspesu+vahasampoon on mul mõlemad 20l vaatidena. Mõl. ca 1000.- raha. Jätkub teda ca kaheks aastaks, kui pesta yhte autot, lets say - üle nädala… Palju see käsipesula nyyd korra eest kysiski? ;)

Enamus rahast, mis käsipesula küsib, läheb aja ja auto all kinni oleva pinna arvele. Reaalselt - kaks päeva on see aeg mis läheb G, Pajero, Länkar jms suuruse auto seest ja väljast korda tegemiseks koos kuivamiste ja muu säärasega.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Auto on loodud inimese orjamiseks aga mitte vastupidi.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

ibra kirjutas:Auto on loodud inimese orjamiseks aga mitte vastupidi.

Tead, see teema siin pole mingi lapipede nurgake, trc andis asjalikku nõu, kuidas heade asjadega vähese vaevaga hoida autot uueväärsena

Aga kui auto on pärast 10 - 15 aastat nagu uus , siis kas turuväärtus on läbihooratuga sama? Vaevalt küll. Rääkimata enesetundest rõveda ja räpase autoga sõitmisel.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Postitus Postitas atdoom »

erik kirjutas: Tead, see teema siin pole mingi lapipede nurgake, trc andis asjalikku nõu, kuidas heade asjadega vähese vaevaga hoida autot uueväärsena
.
Minu arust kah, tänud TRC!!!

Ja mulle lihtsalt meeldib, kui asjad on korras.
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
enleon
Rookie

Postitus Postitas enleon »

Paistab, et nahateadmised ja puhastusviiside valimine on üks raske teema. Küll soovitatakse kasutada kõiksugu vahendeid.
Jah, Puhtaks teevad nad ka - aga kuidas ja mis on mõju nahale.

Vahendil ja vahendil on suur vahe sees. Hindadest hetkel siin ei räägi.

Aga teadmiseks niipalju: Mesilasvaha ja Silikonipõhiste toodete kasutamine nahale on kahjulik - kui kasutad siis varsti näed, mis sinu istmega juhtub.

Tooted, mis on ( purgis-pudelis jne) nn. 2 in 1 ja 3 in 1 - mõeldud siis kõige puhastamiseks - plastik, nahk , veljed, auto kere jne., sisaldab veel kreemi jne
Nahk on õrnem kui plastik ja kui minna seda puhastama plastikule või kerele mõeldud tugeva tootega siis eelmadab toode istmenahalt laki, seejärel värvi ja nahk hakkab kuluma. Jah, silmaga näed küll et võtab istmetelt kõntsa ära aga see võtab ka laki maha nahalt.
Et sisaldab ka kreemi - naljanumber. Kas pudelil- purgil on peal kui palju seal kreemi sees on. Ja kui natuke ongi siis täielikku toimet sellel ei ole kuna on segatud tugeva puhastusainega kokku. Mida ta siis teeb: Kas puhastab ja kreemitab korraga - kui siis teeb mõlemat poolikult või siis hakkab 1 neist ikkagi domineerima.

On ära mainitud ka beebisalvrätid - kas saab võrrelda beebipeput ja autoistet. Nahad ju täiesti erinevad. esimene pehme ja jube õrn , teine on valmistatud kestma kuumust ja külma.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

enleon kirjutas:Paistab, et nahateadmised ja puhastusviiside valimine on üks raske teema. Küll soovitatakse kasutada kõiksugu vahendeid.
Jah, Puhtaks teevad nad ka - aga kuidas ja mis on mõju nahale.

Vahendil ja vahendil on suur vahe sees. Hindadest hetkel siin ei räägi.

Aga teadmiseks niipalju: Mesilasvaha ja Silikonipõhiste toodete kasutamine nahale on kahjulik - kui kasutad siis varsti näed, mis sinu istmega juhtub.

Tooted, mis on ( purgis-pudelis jne) nn. 2 in 1 ja 3 in 1 - mõeldud siis kõige puhastamiseks - plastik, nahk , veljed, auto kere jne., sisaldab veel kreemi jne
Nahk on õrnem kui plastik ja kui minna seda puhastama plastikule või kerele mõeldud tugeva tootega siis eelmadab toode istmenahalt laki, seejärel värvi ja nahk hakkab kuluma. Jah, silmaga näed küll et võtab istmetelt kõntsa ära aga see võtab ka laki maha nahalt.
Et sisaldab ka kreemi - naljanumber. Kas pudelil- purgil on peal kui palju seal kreemi sees on. Ja kui natuke ongi siis täielikku toimet sellel ei ole kuna on segatud tugeva puhastusainega kokku. Mida ta siis teeb: Kas puhastab ja kreemitab korraga - kui siis teeb mõlemat poolikult või siis hakkab 1 neist ikkagi domineerima.

On ära mainitud ka beebisalvrätid - kas saab võrrelda beebipeput ja autoistet. Nahad ju täiesti erinevad. esimene pehme ja jube õrn , teine on valmistatud kestma kuumust ja külma.
..ja samas sa ei kujuta ette millist keemiat peab kannatama beebi pepu! :lol: TiitR@2x beebisi omanud :D
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

Ise olen puhastanud oma autosid sellise asjaga ja olen väga rahul. Samuti kodus nahkmööblit.

http://www.meguiarsdirect.com/product_d ... MEG+D15501

Kes raha raatsib alla panna, siis sellises kohas saab hea tulemuse. Range puhastus, selline korralik maksab seal ca 2K ja võtab aega mingi pool päeva, kui väga mudane pole.

http://www.crystalservice.ee/

... lisan veel niipalju, et mul oli valge nahk ja müües nägi parem välja, kui uuest peast 8) (noh vbl väike liialdus)
RR Sport
LR Disco II.
Disco III
LR Disco I
RR TDV8
... and counting
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”