Suht sarnane keiss oli kiiruse poolest ühel suvehommikul, mitmeid aastaid tagasi. Tööd tegev politseinik läks palavuse tõttu riideid vähemaks võtma ja kui ma üle mäenuki tulin, siis jooksis radariga auto poolsest teeservast üle tee, et kiiruseületamine fikseerida (ise käega vehkides)MrMägilane kirjutas: ↑R Jaan 08, 2021 4:29 pm
Ei ole küll kaugeltki uhke selle üle, aga nooremana sai kõrvad lidus suhtumisega päris mõnest asjast välja vingerdatud, sealhulgas 140kmh motopolitsei radarisse lastud. Politseiniku enda sõnade järgi sain hoiatusega edasi ainult sellepärast, et pidasin enne kinni kui tema ümbergi jõudis pöörata (nägin tema piduritulesid- no mis ma enam pressin) ja jutuajamise käigus midagi vastu ei hakanud ajama. Ütlesin ilusti, et vajutasin veits, kuna jäime tööl objekti lõpetamisega kaua peale ja paariline jääb seepärast ühele asjale veits hiljaks, üritasin aega tasa teha. No enam ei tee. Kui oleks hakanud video näitel sel korral vastu ajama, oleks ilmselt sealsamas käed raudu ja platele ära veetud, 50+ üle annab selleks kohe võimaluse.
Ei häiri ennast ka absoluutselt et politsei tööd teeb.
Pidasin siis kinni ja toimus vestlus.
"tere. kordnik xxx xxxx, teil oli kiirus tugevasti üle aga me ei suutnud seda fikseerida"
-"jah oli küll, mis nüüd saab? Mul pole ühtegi adekvaatset selgitust, et seda põhjendada pealekauba"
"nojah... aga vist ei saagi midagi, kuna te peatusite ja andsite ausa vastuse.... -ärge enam nii tehke"
*puhuma ei pandud ja dokumente ka ei kontrollitud (selle kõigega oli niikuinii kõik ok)
Ma olin ausaltöeldas natuke jahmunud sõitu jätkates. Paar tundi hiljem sama trassi tagasi tulles ja seda sama patrulli märgates andsin neile autost kasti radlerit, et pärast tööpäeva neil hea rüübata. (tegelikult nii teha ei tohiks aga hiljem ei näinud ma ka probleemi, et see mingisugune "altkäemaks " oleks)
Igatahes on siiamaani meeles, et enamasti on seal siiski Inimesed tööl.