Mida teha majja kolinud mesilindudega?

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Mida teha majja kolinud mesilindudega?

Postitus Postitas zum »

Kuna siin selline maalähedane seltskond koos, siis ehk oskab keegi nõu anda.

Probleem siis selles, et ilmselt pereheitmise tulemusel elukohta vahetanud tegelased on oma uueks baasiks valinud minu elamise. Muidu polekski nagu väga suur mure, aga nad krdid ronivad kohe lausa tuppa. Esimesed kümmekond tassisin välja, peale seda olen lihtsalt maha löönud, kes ette jääb.
On muidugi variant putukamürgiga tüüpidest lahti saada, aga kuna tegu iseenesest kasulike elusolevustega, siis võibolla saaks nad lihtsalt mingi väega kuhugi ümber kolida? Ise ma neid sumisejaid väga ei armasta, s.t. näpuvahel äraviimine ei tule kõne alla.

Ootan soovitusi.
Viimati muutis zum, T Juul 24, 2007 3:02 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

Kas mesilasema väljaviskamisest poleks abi?
Kuigi need saadanad hakkavad siis vist usinalt uut ema kasvatama omale....
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Postitus Postitas zum »

See endalgi mõttes oli, aga: 1) kuidas teda tuvastada? 2)pole õiget kaitseriietust ega erilist soovi väga ligi oma nina toppida sinna.
Vanaisa mul (mullas juba ammu) tegeles nendega eluaeg, aga pole enam suurt midagi meeles sellest ajast.
Mäletan, et kuidagi sai tervet pere korraga ka transportida. Vist. Siit uus küsimus: kas keegi ei taha omale mesilasperet? Tulge järgi, viige ära.
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Ise pole asjatundja, aga teinepool on ja kommenteeris sedasi:
"Ma arvan, et konnektigu mingi mesinikuga lähedalt. Kellelgi on pere putku pannud. Vaja oleks aint pere sülemikasti koguda (kulbiga) ja tarru tõsta. Idee poolest nad ei tohiks kurjad olla sel ajal. Pere üle 10 km ei lenda, nii et kuskilt sealtsamast ta pärit on. Suure palavaga nad kipuvadki ära minema, pesa jääb kitsaks (liiga palju on ntx mett varutud ja mesinik pole tühje kärgi juurde pannud) ja nad ka niisama räästas ei viitsi passida, tahavad tööd teha."

Kui abi polnud ja mesinikku ei leia, siis võibolla leiad siit kellegi või saad rohkem teada:
http://www.mesindus.ee/forum
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

zum kirjutas: Siit uus küsimus: kas keegi ei taha omale mesilasperet? Tulge järgi, viige ära.
Irwe, Kuulutus a'la "Kahe pudeli õlle eest ära anda korralik mittesuitsetav ja kaine mesilaspere!"
+372 5028488
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Postitus Postitas zum »

to Tarmo:
Tänan, uurin elu natuke ümberringi. Siin mõni peab küll neid, pole just teretuttav. Ehk saab asja.

to jr:
Umbes nii oli mõeldud jah :D
Muska71
Fitting 38"

Postitus Postitas Muska71 »

keera ehituspapist torbik kokku lusikaga pisut mett sisse ja lähvad ise torbikusse mee lõhna peale,pole vaja mingit kulpi,olen ise poole kohaga mesinik ja niivisi püütud neid tegelasi aastakümneid.
Kasutaja avatar
Kuzmitz
Fitting 38"

Postitus Postitas Kuzmitz »

armuke kirjutas:keera ehituspapist torbik kokku lusikaga pisut mett sisse ja lähvad ise torbikusse mee lõhna peale,pole vaja mingit kulpi,olen ise poole kohaga mesinik ja niivisi püütud neid tegelasi aastakümneid.
Ja mis zum peaks nendega edasi tegema?
Zum- kui sul mõistus otsas, saada ES mulle. Loodetavasti suudan nendele summidele uue kodu leida. Tarusid mul küllaga :wink:

PS. Zum, kui sa väga kaugel (üle 100 km) Rakverest oled, siis on jama...
Ka kõige kehvem saabas jätab lumele jälje...
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Postitus Postitas zum »

Ei ole kaugel. Tapa lähedal. Räägitud ühe külamehega, lubas vaatama tulla.
Ehk laheneb ära asi.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”