eerik2 kirjutas:Kui soovid, võin ekstra ka pildi saata.
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, hulkur, kala, ennukas, Daniel, Moderators
eerik2 kirjutas:Kui soovid, võin ekstra ka pildi saata.
Mõistusega inime peaks aru saama, et kui kirjutati, et võiks teiste tööst lugu pidada vms siis järelikult ikka bussijuhti segas, iga asja rida-realt kah kirja pole vaja panna. formaalselt võib ju bussipeatuses isegi parkida, aga tagada, et ühistransporti ei sega, sellisel juhul ei saa. Seega võime ikka rääkida vaid taskus peatumisest, mitte parkimisest, mis on igal juhul äärmiselt taunimisväärne tegevus ja sellele võiks olla moraalseks õigustuseks vaid rikkis (avariituledega) masin või nt liiklusõnnetuse ohvri abistamine.Madlobster kirjutas: ... Antud teemas oli kolm päev joorupit enne kui selgus, et ikka oli buss ka olnud, mis ei pääsenud peatusesse enne seda oli lihtsalt jutt, et autu oli bussipeatuses.
Veelkord, et bussipeatuses olemine ilma bussi takistamata ei ole seaduse rikkumine isegi kui väga tahaks politseinik olla. ...
Stopperit ja joonlauda pole vajagi, relvastamata silmaga on näha massiline pohhuism ... üks idikas pargib parkla äärmise, poepoolse masinana äärekivist max lubatult kaugele, sisuliselt joonele, teine kolmandale kohale samuti joonele, nii et kahe masina vahele mahub auto ära aga ust praotada ei saa. ise olen ikka üritanud äärmise masinana parkida võimalikult äärde, et teistele ka uste avamise ja üldse vabama parkimise ruumi jääks. Nendest kardaan-joon parkijatest tulenevalt aga tekib olukord kus parklas jääb sisuliselt 2 kohta kasutamata, kuna mõni inimene pargib ikka joonte vahele ka.Madlobster kirjutas:... Ühed käivad stopper joonlaud ja pildiapraat alati kaasas, mõõdavad poes banaani kõverust, parklas joone kaugust rehvist. Iga asjaga mingi häda. Ning on ise ülipüüdlikud. ...
Madlobster kirjutas: ...
Veelkord, et bussipeatuses olemine ilma bussi takistamata ei ole seaduse rikkumine isegi kui väga tahaks politseinik olla.
...
v6sa kirjutas:Madlobster kirjutas: ...
Veelkord, et bussipeatuses olemine ilma bussi takistamata ei ole seaduse rikkumine isegi kui väga tahaks politseinik olla.
...
Mis omakorda piisavalt suurte ja karvaste munade ning mahuka pangaarve korral on vaid vormsitamise küsimus. LS rikkumine on meil ju lihtsalt tasuline...
Paneme korduseks väljavõtte LS.
§ 21. Sõiduki peatamis- ja parkimiskeeld.
8 ) D-kategooria ühissõiduki peatuskoha teelaiendil või ühissõidukipeatuse teekattemärgisel, nende puudumisel aga peatuse poolel lähemal kui 15 meetrit bussi- või trollipeatuse ja taksopeatuse liiklusmärgile, kui see takistab D-kategooria ühissõidukite või taksode liiklust;
USAs võib olla palju lubatud.Meie elame Eestis ja siin ei ole kombeks kirsades magamistuppa trampida.
Ehk viitsid mind harida ja kirjeldada säärast parkimisviisi bussitaskus, mille korral bussi ei takistataks? Mina ei suuda... Teelt mahasõit või bussipeatuse taha sõitmine ei loe;)LauriJ kirjutas: ...
Ma loen § 21 lg8-st välja, et võin peatuda ja parkida, kui ei takista D-kategooria ühissõidukite liiklust. Sede, kas eerik2-le silma jäänud maasturiomanik bussi takistas või mitte, ei oska mina öelda.
Mina jälle loen diskussiooni algatanud postitusest välja, et postitaja hoolib 4x4 kogukonna mainest ja püüab oma märkusega anda oma panuse selle parandamiseks/hoidmiseks.eerik2 kirjutas:Eile parkis üks klaperjahi kleepsuga tegelane Verevi ranna juures otse bussipeatusse... Niigi seal ruumi vähe, võiks nagu teiste tööst ka lugu pidada ja seda mitte takistada...
hmmm, takistusjooks oleks selle loogika järgi seismine, kuna takistused peaksid jooksmise välistamaLauriJ kirjutas:Kõik oleneb bussist ja bussitaskust. Kust maalt hakkab takistamine? Minu loogika kohaselt on takistamine siis, kui buss üldse sõita ei saa - st reisijaid peale ning maha lasta. See sõltub juba iga bussijuhi oskustest. Mul omal on ka D-kat juhtimisõigus olemas ja arvan, et üks sõiduauto bussitaskus mul sõitu sõitmata ei jätaks. ...
Iseenesest õige, kui juriidiliselt korrektne olla. On võimalik tõesti, punkt kaheksa kahetimõistetav sõnastus seda võimaldab. Aga väheusutav, et end kord bussitaskusse toppinud juhm viitsiks bussi tulles enda limusiini eest liigutada. Las pööbel pigem vaatab ise, kuidas omibuse peale saab, eksole. Egas tema pea bussigraafikut teadma, tal ju auto. Suva sellest, et kitsal teel seisab kogu liiklus...Madlobster kirjutas: ...
Bussitaskus on võimalik seista ilma bussi takistamata siis kui bussi pole.
...
Punkt kaheksa ei ole kaheti mõistetav. Bussitaskus seisev kodanik ei ole alati juhm ja laisk. Punkt kaheksa ei ole õnnetu ja selle tõlgendamiseks ei ole vaja hulka jurisete, piisab ühest, kodanikust, kes lugeda oskab. Bussitaskus parkimine võiks olla keelatudv6sa kirjutas:Iseenesest õige, kui juriidiliselt korrektne olla. On võimalik tõesti, punkt kaheksa kahetimõistetav sõnastus seda võimaldab. Aga väheusutav, et end kord bussitaskusse toppinud juhm viitsiks bussi tulles enda limusiini eest liigutada. Las pööbel pigem vaatab ise, kuidas omibuse peale saab, eksole. Egas tema pea bussigraafikut teadma, tal ju auto. Suva sellest, et kitsal teel seisab kogu liiklus...Madlobster kirjutas: ...
Bussitaskus on võimalik seista ilma bussi takistamata siis kui bussi pole.
...
Seda vaidlust ei ole mõtet jätkata. Kuna teatud seltskonnale on kõik otsesõnu keelamata jäetu lubatud, jäägu neile siis võimalus teise samasugusega kohtudes maailma asju arutada. Ning õnnetuse toimumisel saab hulk juriste tööd selle õnnetu punkti 8 tõlgendamisel. Kuigi bussipeatuses parkimine võiks olla lihtviisiliselt keelatud.