Minu esimene ......!

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Minu esimene ......!

Postitus Postitas urmas »

Landy kirjutas:Keegi meist pole sündinud offroaderiks (pea tarkust täis).
Seda võin isiklikest kogemustest rääkida. (Järgneb väike heietus)
Veidi üle kümne aasta tagasi (täpsemalt öeldes 1996. aasta 3. august) , kui olin vaid 3 päeva olnud oma Land Rover'i õnnelik omanik sain oma esimese off-road lollusega hakkama. Oli vaja oma nooremale vennale näidata, et , mul on nüüd maastur ja lülitatavv nelikvedu ja aeglusti, jne. Seda uhkust kestis umbes 10 sekundit, ja siis olin oma siledate ning üsna kulinud madala profiiliga kaubiku rehvidega maasturiga raami peal kõhuli üsna vesisese ja mäda pinnase peal. (Klooga raudteejaama ja surmalaagri vahelise tee ääres).
Ja kui naabrimees mind sealt Nivaga nagu lupsti välja tõmbas, siis oli häbi üsna tükiks ajakas. Õnneks jäi auto terveks ja kooliraha maksma ei pidanud. Õppetunnina sain teda, et 4x4 ei tähend amfiifautot. Teisiõnu, enne kui sisse hüppad, proovi luurata.

Õnneks on viimase kümne aastaga olukord sedavõrd muutunud, et nüüd saab hüva nõu ja õigeid sõiduvõtteid juba teistelt kuulda.
Landy lugu ajendaski seda teemat tegama. Minu lugu...

Minu esimene oli alles augustis 2005 :oops: , Tänavjärve ääres. Frontera oli vast nädalajagu peos olnud. Järve äärde viis 100 meetrit teed, mis nagu hetk hiljem selgus, tegelikult ei olnudki tee. Kuid tahtsin seda nii väga tõestada. Tee pikkuseks kujunes üks auto pikkus.
Veetsin seal perega toreda päeva, õhtu ja pool ööd peale kauba abi ootel. Täitsa p____e kui palju seal kihulasi on! Vaadake neid õelaid põrgulisi teisel pildil, akna nurgas..prr!
Nädal aega ei julenud nina kodust välja pista.
Oh oleks ma siis teadnud, mis-kes on Jack. Poleks ilma temata metsa läinud!
Pilt Pilt
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Heietus - Vol2.
Eelmisest korrast õppisin nii palju, et autos peab olema köis, tross, kirves, labidas ja kanister kütusega ja mõned kindad.
Aga seda, et slikk rehv ja savine-mudane päga kokku ei käi, seda ma ei teadnud veel.

1998 BBSummeril (mõned siinsest rahvast teavad mis see on) oli vaja jälle näidta, et maasturimees sõidab sinna kuhu saoovib ja ööbib sel kus soovib. Põhimõttelilsetl pidas lause esimene pool paika. Aga keegi ei mõelnud sellele,kas sealt soovitud kohast ka tagasi saab.

Seekordseteks vägitükkidestk sai valitud küngaste vahelises porus olev heimamaa, kuhu viis mõnus mudane rajake. Mäest alla hooga läks täitsa kenasti. Aga ülkes tagasi enam mitte, Suure punnitamise peale andis poole mäe peal saba esimene pooltelg ja masin jäi õhtul poole mäe peale kinni. Kuna olin plaaninud magada autos, siis tegingi seda ca 15..20% nurga alla. Öösel sadas phjeldamtult ja teek muutus hommikul mudajõeks. Kindlasti oli vaja järgmsilel päeval uuesti proovida ja tagurda end mäest alla ning lõhkuda truupi ületades teinegi pooltelg, Nüüd kuimasin oli mudas truupi tga kinni oli paras aeg abi otsida.
Esimene "ohver oli" vapoper CRV. Õnneks ta minuni ei jõudnud, sest nii rämedat siduri põlemise haisu, mille saatel ta suurele teel tagasi komberdas, pole ma kunagi tundnud. Sam spole ma kunaguii ka nii mudast VRV-d rohkem näinud. (pilt autost on kahjuks paberfotol.
Seejäel proovisti sõjaväe Cheviga,kuid olematu mustriga rehvid ei suutnud seda isegi poolele teel minuni tuua.
Järgmisle päeval sai siis küla pealt 4wd traks leitud, kes 500 krooni eest masina maanteele lohistas. Ega temalgi seal muda sees kerge polnud, Pidevalt otsis võsaselt mäeküljelt haardumist rehvidele. Ja lõpuks kaotas ka esimese kradaani.

See kordseks koolirahaks olid:
Minu LR-i kaks purunenud pooltlge (üks ees ja teine taga) ja kaks trossi
Mind päästa üritanud CRV sidur
Mina päästnud traktori esimene kardaanirist

http://www.landrover.ee/est/galerii/199 ... summer.htm

P.S. Küll on hea, et hiidlased ka interneti on leiutanud...
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
mrtn
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas mrtn »

Landy kirjutas:1998 BBSummeril (mõned siinsest rahvast teavad mis see on) oli vaja jälle näidta, et maasturimees sõidab sinna kuhu saoovib ja ööbib sel kus soovib.
hästi mäletan, see oli esimene 'surnud' BBSummer. sinu aktsiooni sai ka kollektiivselt irvitatud. siis ma veel ei teadnud 'miks nad seda teevad' :D
Mennäänx mettään!
Kasutaja avatar
urmas

Mnjah. Mina ostsin oma esimese maasturi 2005 ja mõtlesin ka, et nüüd siis olengi see nüri, kitsa rinnaga jne maasturiomanik. Natuke aega kestis see tunne veel, esimese tõsise mudani!
Kasutaja avatar
suzi
Fitting 38"

Postitus Postitas suzi »

Enda esimese maasturi (D-Max) sain kätte mai 2006, oli vist kolmapäevasel päeval ning juba laupäeval istusin täiesti lootusetus seisus paduvihma, naise ja lapsega ning kahe koeraga keset purekari neeme poole ukseni mudas. Ega muu ei aidanud kui jala külapeale ning kutsusin traktori.
Sellest ajast käin vähimagi kahtulse korral enne jala vaatamas.

ELU ÕPETAB
Aitan palju oskan...
Kasutaja avatar
urmas

Väike OT:
Pooltel juhtudel peale uue linnaauto ostmist olen nädala jooksul vales kohas ja valel ajal auto kiirusomadusi proovinud :cop
Selles mõttes on maastur väga hea. Juba teine aasta muredeta.

To meie: pärast MT rehvi alla panekut enam väga ei viitsi käia. Aga pika säärega kummikud varu autosse :lol:
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Landy kirjutas:Heietus - Vol2.
Eelmisest korrast õppisin nii palju, et autos peab olema köis, tross, kirves, labidas ja kanister kütusega ja mõned kindad.
Aga seda, et slikk rehv ja savine-mudane päga kokku ei käi, seda ma ei teadnud veel.
:)) Mäletame... Oi see oli lõbus (kui endal finantsi põõsasse ei lennanud rataste alt niiöelda).
A seda, et 40 aastat vana metall ja offroadimine kokku ei käi, ei saanud sul veel mõned head aastad vist selgeks veel? :D
Mitte õelusest, lihtsalt, vana ja väsinud tindiplekk väärinuks juba tollal soliidset vanaduspuhkust... mitte metsas tapmist. :)

BTW, mis kuradi guashvärviga see masin sul tollal võõbatud oli? :shock:
Sõrmed olid ikka sinised, kui "pai tegid"...
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Mnjah - mul juhtus esmakordselt miski 1995 vist - tol ajal Uaz'i omanikuna - aeg oli miski sügis/talvine ja põld tundus olema piisavalt külmunud - läksin puhta oma laiskusest autot ringi keerama põllu peale - muidu oleks suht palju olnud tagurpidi tagasi sõita - auto sain ringi keeratud küll aga tee peale tagasi enam ei saanud sest tee pealt sulanud vesi oli tee ääre võrreldes muu põllaga eriti pehmeks ja poriseks ajanud - nati müramist ja olingi sildade peal sees - kuna läheduses polnud ühtki traktoristi kes ilma vett keetmata oma traktori oleks käima saanud, telefoni ja levi olemasolu puudus ja aeg oli öine tuli teha suht pikk jalgsimatk abi järele

Abilks oli oluliselt kogenum juht :D
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
mardikas
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas mardikas »

Tundub et kõik on kuskil oma kooliraha maksnud. Endal juhtus järgmine lugu. Olin oma Gaz 69-t natuke aidanud (vints+35x12,5mtr)ja kõik kohad tundusid võitmatuna.Ühel külmal(-10)märtsikuu alguse pühapäeval otsustasin igavusest väheke oma mja ümbruse metsadega tutvuda.Mõne aja möödudes sattusin kohta kus metsarada lõppes ja algasid väljavedaja rööpad.Kuna rööpa sügavus pikki sõita ei lubanud asusin takistusi risti võtma.Siis sai selgeks et üksi vintsimine pole suurem asi töö ja tagumise vintsi puudumine välistas ka vigadeparanduse.Jõudes vintsimisega kohani kus metsatraktorite rööpad kaheks läksid selgus et miski pärast rauges vintsi ramm.Selgus kurb tõde et rattad ei allu enam roolile st. roolivarda olin pooleks saanud.Autol nina maa sees ja ainus tõsiseltvõetav tööriist labidas.Õnneks leidus autos ka võti millega roolivarda koonuse muttri lahti sain ja peale pikka kividega töötlemist olid mul roolivarda pooled käes. Siis veel jala läbi metsa ja lume 3km majani törts keevitust ja vinkelrauda. Siis suurem haamer hi-lift ja roolivarras õlale ja tagasi rõõmsad 3km. Sain veel üksi vintsida ühe lagendikuni otsa ringi ja tagasi vintsima. Õnnelik lõpp-sain ühe päevaga hakkama. Kõik mis ei tapa teeb tugevaks!
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”