Igasugu kütusesäästmise lisandid?

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Igasugu kütusesäästmise lisandid?

Postitus Postitas TiitR »

Eks neid taolisi reklaamjutte jmt. bla-bla küstusesäästmis tarvis välja mõeldud lisandeid on juba jupp aega pakutud ja nagu ikka igaüks kiidab enda oma. Käis meil paar aastat tagasi kontoris mingi härra oma tabelttidega ja laptopiga, kus igasugu ägedad graafikud ja videot (ameerika maa asi oli vist tookord). Ja nüüd jällegi potsatas keegi kontorisse ja pakub enda oma ja nimelt seda asja: http://www.powerplusmpg.ee/est_ee/about_est.html Tegin ka väikese arvutuse paberil (aluseks võtsin enda diisel auto ja kütusekulu ca. 10 l/100km.) ja sain ka mingi säästu välja arvutatud (siin lähtusin keskmise 20% lubatud säästust).
Et uurin, ega keegi juba konkreetset asja katsetanud pole ja äkki on mingeid poolt/vastu argumente? Eks nad kõik sellised üles paisutatud jutud ole, kuid mine tea äkki mõnel isegi jume taga? :D
P.S pakkuja toonitas, et loomulikult tuleb peale mõndaaegset toote kasutamist palju tihedamini (eriti alguses) kütusefiltrit vahetada ja filtri hinna jätsin esialgu teemast välja, kuna minu LC ja töökaaslase X5-e küttefiltrid on erineva hinnaga 8) Siin aga leevendaks olukorda enne põhifiltrit paigaldada väike lisafilter, mille väljavahetamine on olusliselt odavam ja lihtsam.
Et paluks arvamusi (hea kui arvamused tuleksid juba kasutajatelt või asjatundjatelt :wink: ).
Kasutaja avatar
Jeepu
Fitting 38"

Re: Igasugu kütusesäästmise lisandid?

Postitus Postitas Jeepu »

No kütuse säästu sealt küll loota pole. See on füüsikaseaduste vastu. Mina arvan, et ainuke efekt võib sealt tulla sellest, et see lisand võib-olla tõesti puhastab midagi silindris ära ja sellest vahest 1-2% kütuse säästu tänu puhtamale mootorile.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Jeepu kirjutas:No kütuse säästu sealt küll loota pole. See on füüsikaseaduste vastu. Mina arvan, et ainuke efekt võib sealt tulla sellest, et see lisand võib-olla tõesti puhastab midagi silindris ära ja sellest vahest 1-2% kütuse säästu tänu puhtamale mootorile.
No eks need säästu %-d ongi neil alati üle pingutatud :D , kuid samas olen mina näiteks nõus isegi juurde maksma, kui et autol oleks mootor seest nii puhas (nagu pildil klapi pilt :lol: ) ja masinal hingamine vabam ja värinaid/mölinaid vähem 8) Ja olles just hiljuti lasknud oma masinal EGR klapp ära puhastada, siis poleks uskunud kui oma silmaga ei näinud, mis kohutav nõgi ja tahm seal oli :shock:
Kalamees
Fitting 44"

Postitus Postitas Kalamees »

Ma olen siin teisi asju katsetanud. Mingi kokkuhoiu kütuse oosas ta annab. ca 8%. Mootor suht mõnusalt pehmelt käib. Anti mulle proovimiseks ka veoauto portsioneid. Seda oleks hea ära katsetada pikema otsa peal.
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

On ka mulle pakutud, aga pole kunagi kaubaks läinud. Miks?
Sest keegi ei ole nõus tasuta katsetamiseks andma ja tagama garantiid, et kui diiselmootoriga midagi juhtub, siis kompenseeritakse kahjud.
Pakkusin ka variandi, et ostan need kapslid välja, müüja garanteerib kindla ökonoomia protsendi ja teeme katsesõidu kindlal marsruudil, lisandiga ja ilma. Siis selgus, et effekt avaldub alles tuhandete kilomeetrite läbisõidu järel.
Ok, oli ka sellega nõus, et teeme katsesõidu samal marsruudil nüüd ja aasta pärast lisandi kasutamist (igapäevaauto aasta läbisõit jääb alla 10k.km), jälle ei sobinud: nimelt pidavat diiselautode toitesüsteem nii kiiresti riknema, et aasta pärast vajavad juba pihustid pumbad kõik remonti ja tulemused pole adekvaatsed. Huvitav, ma olen korra 6 aasta jooksul pihustiotsi vahetanud ja pritsenurka reguleerinud, pole ju palju?
Igastahes minul need imed ostmata jäid ja ei ole ka erinevates foorumites avaldatud teemades müüjad minuga pikalt suhelda soovinud. Eks ma uskumatu tõbras ole kah...
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

http://mergigrupp.ee/index.php?option=c ... &Itemid=10

Kasutame ja soovitan.
Kütusekulu tõepoolest veidi väheneb.
Mootor käib paremini ja bensukatel oleme saanud heitgaase madalamaks.(diislite jaoks aparatuur puudub)
Kutusekulu kohta ei ole viitsinud erilisi "laborikatseid" teha.
Mingi aeg olid neil tarneprobleemid, ehk on nüüdseks lahenenud..

Väidetavalt pidid Tallinki laevades 200 liitrised vaadid kasutusel olema.
Eks teadjamad kommenteerivad kas see ka nii on.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kasutaja avatar
tegelinsky
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas tegelinsky »

Jeepu kirjutas:No kütuse säästu sealt küll loota pole. See on füüsikaseaduste vastu. Mina arvan, et ainuke efekt võib sealt tulla sellest, et see lisand võib-olla tõesti puhastab midagi silindris ära ja sellest vahest 1-2% kütuse säästu tänu puhtamale mootorile.
Kas oskaksid selle täpsemalt lahti seletada kuidas see füüsikaseaduste vastu on? Siis peaks füüsikaseaduste vastu olema ka see et nt bensiin oktaaniarvuga 98 kulub vähem kui bensiini oktaaniarvuga 95...ometigi nii see ju on et 98't kulub vähem. Ja ka kütuselisandi üks omadus on oktaaniarvu tõstmine, nii vähemalt on mulle seda selgeks tehtud. Mu ema tegeles mingi aeg nende FFI kütuselisandite ja muu sodi müügiga ja üht teist kõrvu jäänd. Piltlikult öeldes on see kütuse tablett või kraanul või jumal teab mis veel kütuse põletamise kiirendi...kuna bensiin nt on aeglasti põlev aine ja kõik selle osad ei jõua põlemiskambris ära põleda siis siin tulebki mängu see lisand ehk kiirendi mis aitab põleda kütusel kiiremini ja ka need osad mis tavaolukorras jäävad põlemata. Kokkuvõttes kulub kütust vähem seega sääst igati loogiline ja miski ei viita füüsikaseadustega vastuollu langemisest. FFI müügimeeskond soovitab kõigil enne kasutamist mõõta auto CO taset ja siis teha seda uuesti peale paari paagitäie läbimist ja võid veenduda et CO tõesti kolinal kukkunud on. Tean isegi 2 juhtumit kus ülevaatusel kiunuti normist üle CO taseme näiduga mis peale mõne paagitäie läbimist normidele vastas :) Ei ole ma antud toodete müügimees ja ka ema ei tegele sellega ammu ja ei olnud see jutt ka mingi reklaam üli efektiivsele kütuselisandile..ise olen kasutanud nii uutes kui vanades masinates ja sitemaks pole midagi teind aga kütusekulu langemist olen täheldand. Ise olen kasutanud neid mitte kütuse säästmise eesmärgil vaid puhtama mootori nimel.
Mäletan ka et iga kindlustusjuhtum pidi neil olema kindlustatud miljonile dollarile, et nii kindlad on oma tootele
http://www.soodaprits.ee
Jeep Grand Cherokee 5.2, 156kW, V8 '94
+372 52 333 96
+358 409 622 320
Gerto
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Minu toodud lingil hakkas selline jutt silma...huvitav kuidas sellest reaalses elus aru saada? :lol: "Tilgutage tankimispüstolisse vajalik kogus katalüsaatorit, pange see bensiinipaagi avasse ja valage katalüsaator koos kütusega auto bensiinipaaki. Laske tootel vähemalt 8 tunni jooksul bensiiniga (8-10 tunni diiseli kohta) reageerida ning seejärel võite julgelt sõitma hakata."
...ilmselt pean hakkama kodus tankima, kuna tanklas vaevalt keegi on huvitatud, et ma 10 tundi autol seista lasen? :roll: :mrgreen:
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

TiitR kirjutas:Minu toodud lingil hakkas selline jutt silma...huvitav kuidas sellest reaalses elus aru saada? :lol: "Tilgutage tankimispüstolisse vajalik kogus katalüsaatorit, pange see bensiinipaagi avasse ja valage katalüsaator koos kütusega auto bensiinipaaki. Laske tootel vähemalt 8 tunni jooksul bensiiniga (8-10 tunni diiseli kohta) reageerida ning seejärel võite julgelt sõitma hakata."
...ilmselt pean hakkama kodus tankima, kuna tanklas vaevalt keegi on huvitatud, et ma 10 tundi autol seista lasen? :roll: :mrgreen:
Noh koduni kuidagi vast kannatab sõita, aga reageerida ei jõua. :lol:
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

kui surveaste on 95-le sobiv, peaks 98-t rohkem võtma.
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

igaks juhuks lõin arvud enne kokku kui köhin. tuttav andis mulle prooviks 2 tabletti, mida tema tuttav talle terve lehe andis. nime ei näe nende 2 tableti pealt, mingi katsetamisjärgus asi pidada olevat, nanotehnoloogiline, vist soodustavat määrimist. ühesõnaga, ma ei viitsinud süveneda ja väga ei uskunud. temal on tüki aega seisnud, ta ei julenud oma autosse panna. 1995 a 2.5 jeebile panin 1 tableti sisse. viimased kütusekulud on: 12.70, 12.37, 12.35, 13.57, 12.88, 12.71, 9.61 . Ütleks, et see viimane number on uskumatult jabur. ma loodan, et pole spido numbrit valesti üles kirjutanud. see selgub, kui järgmine kulu jaburalt suur tuleb. kunagi, kui käisin tartust noarootsis ja üle 70 ei pressinud, sain 10.6 kuluks. see praegune on täiesti tavaline sõit maal ja linnas.
teist tabletti kavatsen volvo v70 (diisel) peal proovida.

allesoleval tabletil näna all vasak nurk
First tank:?
WARNING:D
FFI Euro
Eaton Ave
+ oranžil alusel rist ja kiri HARMFUL

tablett piklik, ookrikarva, poolitatav
Kasutaja avatar
Jeepu
Fitting 38"

Postitus Postitas Jeepu »

Selles suhtes on füüsika seaduste vastu, et iga konkreetne mootor on häälestatud mingi konkreetse kütuse peale. Kui me nüüd lisame kütusele selle omadusi muutvaid aineid, siis saame hoopis teiste omadustega kütuse ju. Ja see ei sobi enam meie konkreetsele mootorile. Igal juhul läheb kütuse põlemine silindris valeks. Kas põleb kütus silindris liiga kiiresti ära või jääb osa põlemata. Mõlema asja tulemuseks on suurenenud kütusekulu ja vähenenud mootori võimsus.
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

tegelinsky kirjutas:Kas oskaksid selle täpsemalt lahti seletada kuidas see füüsikaseaduste vastu on? Siis peaks füüsikaseaduste vastu olema ka see et nt bensiin oktaaniarvuga 98 kulub vähem kui bensiini oktaaniarvuga 95...ometigi nii see ju on et 98't kulub vähem.
Seda juhtub väga tihti, et nii arvatakse :D aga tegelikkus on midagi muud.
Nagu juba mainitud, kui mootor ei suuda süütehetke varasemaks väänata, siis kulub 98-t rohkem kui 95-t. Ja igaks juhuks seletan, et see number seal ei ole muud kui oktaanaarv ja alati ei ole suurem number parem kui väiksem (bemmidel näiteks on suurem alati parem).
Bensiinis (mootoris) teevad tööd aga kütteväärtus, mille arvelt silindris olevad gaasid üles kuumutatakse ja suitsugaaside molekulide (bensiini põlemisel tekkivate gaaside) suurem maht (ruumala) võrreldes bensiini enda molekulide mahuga.
Ja selliste mõõteriistade nagu "kõhutunne" ja "silmamõõt" ja "tundus" mõõdud tuleb alati kalibreeritud "liitermõõdus ämbriga" üle mõõta :D
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Vahepeal sai üksjagu aega iga nädal trt-tln vahet uhatud ja kütusekulu mõjutas 95 vs 98 st(auto peaks tootja sõnul oskama süüdet kruttida ja max võimsust arendama 98 bensiiniga4) rohkem vihm, tuul, temp, teised liiklejad, enda tuju, sõidukiirus, rehvirõhud jnejne. Lisaks on ühtepidi sõites kulu väiksem kui teistpidi. Seda kõike kompuutri järgi, mis võib ka eksida. Kulu võis olla nii 9 kui ka 12l/100km otsa peale, vastavalt siis olude kokkulangemisele. Ehk siis igasuguste tablettide ja tilkade toimet usun, kui see on tõestatud laboratoorsetes tingimustes mingi katsemootori peal, muidu on paras rulett. Ei ole keeruline katse, samas annaks tabletibisnesile täiesti uued mõõtmed.
Mitmed diisliga sõitvad tuttavad kasutavad erinevaid imerohtusid vahelduva eduga ja ükski pole täheldanud mingit arusaadavat kütusekulu vähendavat toimet. Mergiga pidada mootor vaiksemalt ja sujuvamalt käima, aga kütusekulus erilist vahet ei olnud. Heitgaase keegi igavusest vaevalt mõõtnud on, niiet selline toime võib neil tablettidel äkki olla.
Ja kui nüüd uurida natuke, kuidas ja mis skeemidega see tabletiäri tegelikult käib, siis saate isegi aru, et see on samast kategooriast nagu meheuhkust pikendavad tabletid, igavesti nooreks tegevad tabletid, igavesti ja ohutult saledaks tegevad tabletid teleturust jne. http://www.skeptik.ee/index.php/2008/05 ... elt-valja/
Kasutaja avatar
tegelinsky
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas tegelinsky »

No minul on üle 10-ne bensiini joovat masinat olnud ja vähemalt 8-l neist on 98 olnud säästlikum...paari esimesega lihtsalt 95 ei proovinudki...ahjaa...muide Shell V-Power töötas veel kõige paremini, selle oktaaniarv oli minu teada 99 ja masinaks oli sel hetkel Mondeo 2,5 V6 aastast 1994. Ja mida siis tähendavad bensuluukidel kirjad Minimum 95...mis bensiinile siis antud mootor sätitud on kui lubatud miinimum oktaaniarv on 95 ???
http://www.soodaprits.ee
Jeep Grand Cherokee 5.2, 156kW, V8 '94
+372 52 333 96
+358 409 622 320
Gerto
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”