Kastikas

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Kastikas

Postitus Postitas Madis »

Nimelt asjaolud muutunud nüüd selliseks, et plaan soetada kastikas( mis iganes ta õige nimetus ka on - pick up, kaubik, veoauto, jne), sest kaua sa ikka piinad rav4 ja igapäevaselt käruga ringi liikumine ja selle pidev järgi ühendamine on juba tõsiselt kopa ette visanud. Esiti ei plaaninud siit foorumist abi otsima hakata, sest olen ise "ilustarkjaosav" aga ehk siiski tuleb siit häid mõtteid ja soovitusi selles vallas. Tingimused on muidugi kah sellised pirtsakad:
*diisel
*automaat
*neli ust ehk pikk kabiin ehk 5 kohta
*nelivedu + treileri (võistlusauto) vedamise suutlikus ja legaalsus
*kasutatud ja heas korras
*hinna suurusjärk 300K ümber (aga muidugi odavam on toredam)
+ muidugi oleks tore kui sisaldaks veel el.aknaid, nahk sisu, istmesoojendusi ja muu sarnane mambo-jambo, aga see toredus ei ole primaarne - rõhk siiski tingimuste esimesel osal.
Isiklik kogemus kastikaga oli viimati 90-ndate alguses ja sellest ajast jäi mulje, et kastikad teevad sust esimese kuuga neeruhaige, aga peale eilset Isuzu D Maxiga proovisõitu korrigeerisin oma suhtumist.
Mark ei ole oluline. Võib olla on ka usakate seas midagi, mille kütuse number eurooplase tavamõistuse jaoks vastuvõetav oleks.
Endale jäi silma see > http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
Mis autoga tegu? Kas jõust piisab, et treilat liigutada? Ei eeldagi et auto peaks püss olema, aga kui igal kiirendamisel nutuvõru suuümber on - on ka paha.
Võib olla tahan üldse liiga paljut?
Ootan sisukaid ja argumenteeritud sõnavõtte.
Madis
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
414 AVM
Rock Crawler

Postitus Postitas 414 AVM »

Tundub, et oled õigel teel :D . See sinine D-Max on ju Taaveti (ehk siin foorumis Suzi) ekskallim. Helistasin talle, lubas infot jagada.
Peale nahksisu peaks see auto Su nõudmised täitma.
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Soovitan mõelda ka Ford F-250, F-350 peale või Dodge RAM 5.9TD kastika peale. Kõik see mis tundub hirmutav kaob peale esimesi sõidukilomeetreid ja ülalpidamine on varuosade mõistes odav. Võimas, mugav ja töökindel on asjad, mis neid iseloomustavad. Aeg ajalt on ehk ainukeseks tagasilöögiks mõne varuosa pikem tarneaeg, aga see ei tohiks olla ka probleemiks. Üks F350 oli täitsa müügis vahepeal 300K'ga, aasta oli vist 2003
+372 5028488
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Kuna kastikatest ja juba ka USAkatest juttu, siis uuriksin, et kas nendest USAkatest mõni on võimalik ka pideva 4WDga saada, või on kõik ainult lülitatava esisillaga.
Kasutaja avatar
Arto
SuurPäälik
Kontakt:

Re: Kastikas

Postitus Postitas Arto »

Mats kirjutas:*nelivedu + treileri (võistlusauto) vedamise suutlikus ja legaalsus
Minu uurimistöö ütleb, et sobivad:
Nissan, Ford, Isuzu ja nibinnabin Mitsubishi ( sõltub treilast ) ja muidugi ameeriklased.
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

jr kirjutas:Soovitan mõelda ka Ford F-250, F-350 peale või Dodge RAM 5.9TD kastika peale. Kõik see mis tundub hirmutav kaob peale esimesi sõidukilomeetreid ja ülalpidamine on varuosade mõistes odav. Võimas, mugav ja töökindel on asjad, mis neid iseloomustavad. Aeg ajalt on ehk ainukeseks tagasilöögiks mõne varuosa pikem tarneaeg, aga see ei tohiks olla ka probleemiks. Üks F350 oli täitsa müügis vahepeal 300K'ga, aasta oli vist 2003
Nujahh - vaatasin neid totse ja vorde - edevad ja toredad aga kas ma ka paaki täita suudan - kahtlane. Ok konkreetne küsimus - kui palju kulutavad kütust 100km-le need üüratu mootoriga edvikud? Vastus - kõik mis valad...jne ei ole vastus.

Näädsa Arto jutt ka vahepeal ilmunud.Arto Sa ise kulged ju ka kastikaga - vist Mitsuga? kuidas kommenteerid. Kütus, neerud, suutlikus jne.?
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
Arto
SuurPäälik
Kontakt:

Postitus Postitas Arto »

Mats kirjutas:Näädsa Arto jutt ka vahepeal ilmunud.Arto Sa ise kulged ju ka kastikaga - vist Mitsuga? kuidas kommenteerid. Kütus, neerud, suutlikus jne.?
Kütus diisel, mul manuaalkast, keskmine umbes 12, neerud saavad rohkem peksa kui mõnes edevamas autos kuid väga hull ka ei ole.
Treila taga tartu maanteel möödasõit siiski nõuab väheke harjutamist. Samas jääb mul legaalsusest 100 kg puudu.
L200 on üllatavalt stabiilne kruusa- ja metsateedel, vahest kohe võtangi asfaldi asemel ette lühema kruusaka, hoiab aega kokku ning näeb Eestimaad.
Kasutaja avatar
suzi
Fitting 38"

Postitus Postitas suzi »

Tegu tõesti minu eks autoga, mis sai Topautos uue vastu vahetatud. Ise vedasin samuti aegajalt treilaga teist autot järgi. Autoks oli VW Golf ning sellega hätta ei jäänud. Mul olid all mudarehvid ning nendega maanteel tuli cruisega 10l/100km. Samas Riia ots suvekatega ning cruisega tuli 7,8l/100km. Linnas mudagatega 13-14l/100km, suvekatega 11-12l/100km. Autol midagi viga ei olnud ning töötas ilusti. Seest võiks natuke vaiksem olla aga noh elasime üle.. Tagasillas LSD ning sildade valik nupust. Ronib talutavalt eriti mudagatega. Mootor pommikindel ilma keti ning rihmata vaid hammakatega. Tegu ju siiski militaarotstarbeks mõeldud autoga.
Uus D-MAX oma 3,0 liitrise CRD mootoriga on hulga vaiksem.
Aitan palju oskan...
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Andrus Michelis kirjutas:Kuna kastikatest ja juba ka USAkatest juttu, siis uuriksin, et kas nendest USAkatest mõni on võimalik ka pideva 4WDga saada, või on kõik ainult lülitatava esisillaga.
Ära sa pidevat nelikvedu küll taha, jube on sõita sellisega ju!
+372 5028488
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

No pakuks, et kulutavad jänkid vähe.
Linnas 14-16L 100km peale ja maanteel 12-14L 100km peale.

Isuzu on küll hea, aga mitte nii hea (ärge nüüd minust valesti aru saage, eurojapsidest on ta ainuke, mis kõlbab võtta ka minuarust) ... et sellest aru saada pead ise pikemat aega ühe masinaga sõitma, millel mootor peal, mis omab ka väänet. Vääne ruulib ... ta teeb lihtsalt sinu sõidu nii palju kordi mugavamaks.
+372 5028488
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

jr kirjutas:
Andrus Michelis kirjutas:Kuna kastikatest ja juba ka USAkatest juttu, siis uuriksin, et kas nendest USAkatest mõni on võimalik ka pideva 4WDga saada, või on kõik ainult lülitatava esisillaga.
Ära sa pidevat nelikvedu küll taha, jube on sõita sellisega ju!
misse? kaevan nyyd augu ja kraabin ise mulla kah peale va?

trc - 2 aastat pidevat nelivedu ja ei kurda.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Romek
Rock Crawler

Postitus Postitas Romek »

Kütusekulu on tähtis argument, juhul kui sõitu palju a,la 150-200km/päevas.
Pideva neliveo vajadusest ma küll aru ei saa, maanteel pole ju vaja, ja kui on vaja, siis lülitad esisilla ka järgi.

Neerupeksu vähemalt Ram 1500,l küll ei esine, Ram 2500 ei ole sõitnud, aga proovi ise järgi. Samas diiselmootoriga 1500 on vähelevinud.

Mis siin ikka juttu veeretada, võiks teha kastikaomanike omavahelise võrdlustesti: euro, japsi, usa, ...
Mind täitsa huvitaks, mida p....emeeter arvab uuematest "farmeritest".
Omaltpoolt pakuks huvilistele võimalust Rami proovida. Või mis...
LC80 4,2TD
Tel.5102431
007
Fitting 38"

Postitus Postitas 007 »

..... köige parema pick-upi brändi nime saad teada , kui vaatad CNN uudiseid. Seal tasub tähelepanu pöörata Afgi taliibide transpordile, elik antud masin veab ära täpselt niipalju kui sinna peale mahub (üksöik mida siis). Peale selle pole seal teid, pukse ei vahetada peale masina ostmist ja korrosiooni törje on seal pühaduse teotamine. Ja eriti nooremat autot kui 10 aastat seal kohalikus kasutuses pole enamik ikka 80-dest. Kütus läheb dest veega pooleks and still kicking. Ja tagatipuks on seda autot(ühte ja sama isendit siis Top-Gearis) uputatud merevees, pandud pölema ja töstetud 13 kordse maja katusele ning lastud maja öhku.......and still kicking. Ma olen liigutatud :roll: Tähelepanelik lugeja on juba aru saanud, et tegemist on Toyota Hiluxiga, ma ise seda autot ei oma aga respekt on küll.
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Tere Romek! Kus ja kuna saaks RAMi proovida? Mis tingimustel? Hakkaks kohe lippama aga kuhu poole? :roll:
JAN007
Fitting 38"

Postitus Postitas JAN007 »

Klaperjahil oli Nissanite proovimisvõimalus ja sõitsin Navararaga - selle lühikese proovirajaga raputas küll neerud lahti. Ja mina veel arvasin, et minu Vitara on metsikult jäik :P
Grand Vitara
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”